שלום לכולם חשוב !!!

שלום לכולם חשוב !!!

שלום לכולם אני לוכד ומגדל נחשים כבר 22 שנים אני גר ביהודה ושומרון בדרך כלל כל אביב וקיץ אני יוצא לטבע ( להרים יש פה הרבה ) עם ילדי, לוכד נחשים, נהנה מהמגוון ,מלמד את הילדים את אהבת הטבע, וכמובן משחרר אחרי שאני מגיע על סיפוקי בשנה האחרונה לפני כשישה חודשים התחילו בבניית כבישים באזור ממש חתכו את ההרים והשמידו אותם לחלוטין הרים שלמים ובתי גידול נהפכו לאוטוסטרדות אני יוצא לשטח ואין כלום. כל אוכלוסיית הנחשים העקרבים ושאר החיות פשוט נעלמו מהשטח,או נמחצו מתחת לגלגלי הטרקטורים בשיחה עם אחד הטרקטוריסטים הוא פשוט אמר שכשיוצא נחש הם פשוט הורגים כנראה מהפחד. כרגע יש ברשותי זעמן זיתני ותלום קשקשים פצועים שאני מטפל בהם אחרי שהטרקטור קילף חתיכה מגבם כנראה שלשמורות הטבע שמדובר בהרבה כסף גם הם שוכחים מהחיות

HyperViper

New member
עצוב

סיפור עצוב מאוד, בגלל זה שמתי לעצמי למטרה לצלם את כל נחשי ישראל הכי מהר שאפשר... לפחות שנוכל לזכור מה איבדנו.

galvin

New member
המממ.

ראשית, צילמו את כל נחשי ישראל כבר לפניך. נזכור גם נזכור, אל דאגה. שנית, אפשר להשקיע את המרץ והאנרגיה בכיוונים יותר יעילים, ולנסות **לשמר** את הקיים.. ולא רק לתעד אותו למען הדורות הבאים שלא ידעו זיתני מהו.. לדעתי.

כמה שאלות

1. לא הבנתי למה ללכוד נחשים בשביל הכיף שלך. מרדף ממושך אחרי נחש (או זוחל אחר) ביום חם עלול לגרום לו למוות מהתחמחות יתר. 2. שאלה קצת מביככה... מה מביא אותך לסיפוק בדיוק אחרי שלכדת את הנחש האומלל? .... האם אתה מגיע לסיפוק מהיר מייד במקום? או שלוקח לך שעות? ימים? להגיע לסיפוקך? 3. ניתן להביא תא הנחשים הפצועים לבית החולים לחיות בר בפארק אפק לטיפול. במיוחד כאלה עם פציעות חמורות כפי שאתה מתאר. כמה וכמה נחשי צפע זכו כבר לטיפול ושוחררו. 4. למה אתה סתם מאשים את הרשות? פנית לפקח? פנית לבית החולים לחיות בר? נתקלת בסירוב? שבת שלום

HyperViper

New member
לא להגזים

קרן, לא צריך להיסחף פה, לבן אדם יש כוונות טובות...

TAINTED SAINT

New member
לגבי הנחשים הפצועים ../images/Emo101.gif

אם מבחינה גיאוגרפית קל ונוח לך יותר,אתה מוזמן להביאם לקליניקה של גן החיות התנ"כי בירושלים,תאם בבקשה טלפונית את הבאתם [והשארתם] עם אחראית המרפאה,בוורלי,או עם המטפל הראשי יהודה,תתקשר בבקשה לטלפון מספר 02-6750111,ובקש לדבר עם אחד משניהם,וככל שתקדים,כך תגדיל את הסיכוי שיצילו אותם. בהצלחה ושבת שלום. [אתה יכול גם לבקש לדבר עם נילי-הוטרינרית הראשית של הגן]

נראה לי שאת לוקחת את הדברים

בצורה קשה מדי. אני לא זוכר שנתקלתי במקרה של זוחל שעקב פעילות רבה הגיע למצב של התחממות יתר. אני יכול להגיד לך שאני מאוד נהנה לצאת לשטח לחפש זוחלים, להסתכל עליהם ואז להמשיך בטיול. זה בהחלט מספק לצאת לטיול ולמצוא מגוון של בעלי חיים (במיוחד זוחלים
. אני מסכים איתך בנוגע להעברה של הנחשים לבית החולים לחיות בר, רק שעניין הצפעים נראה לי היה נכון כשתומר בקר עבד בספארי. בכל מקרה שווה לפנות אליהם ולברר גם במקרים כאלו.

זה מזכיר לי את הוויכוח על

סטיב ארווין. האם בכדי להנות מבעלי חיים חייבים לתפוס אותם???? אני יודעת שנחשים הם זריזים ןהרבה פעמים קשה ממש להסתכל בהם יותר משניה וחצי או חצי שנייה. אבל האם לכידתם רק לשם הנאתו של הלוכד (בניגוד למשל לטיבוע של ציפורים) היא מוסרית? אני לגמרי לא בטוחה. זה נשמע לי גישה אגוצנטרית מאוד. אני בעד לנסות להנות כמה שיותר ולהפריע כמה שפחות. (גם במחיר שלא יהיה לך אלבום תמונות אישי של זוחלי ישראל) אשמח לשמוע עוד דעות

פרופורציות בשמירת טבע ובהתערבות בטבע

קרן שלום חשוב לנסות לשים פרופורציות בחיים בכלל ושמירת טבע בפרט כי בזו עסקינן כרגע. א. אין אפשרות לצפות בדבר מבלי לשנות משהוא ולו במעט ממה שהיה קודם נוכחותנו שם. גם אם את עומדת וצופה למשך זמן קצר בנחש ללא לכידתו הרי שנוכחותך החרידה אותו מריבצו וגרמה לו לשנות ולו במעט את אורח חייו. ב. כל אדם שיוצא לטיל בטבע, ברגע שיצא לטייל גרם לשינוים רבים של הטבע לאורך מסלול טיולו. אם על ידי כך שהזיז אבן ולו בשוגג על ידי רגלו או בכך שהחריד מריבצו בע"ח קטן כגדול. ג. מכאן אפשר להגיע לקיצוניות שאומרת אין לצאת לטבע כלל. לכן כדאי לשים לב מה פוגע, באיזו מידה, מה "נסבל" ומה לא ומי בכלל ממונה על קביעת מדדים וחוקים לכך. ד. ולסיום אני מציע לחשוב על כך שפגיעה מזערית בפרט כזה או אחר לא מהווה סכנה ממשית לשמירת הטבע והמינים בארץ ובכלל. הסכנות הגדולות מתרחשות בכל יום כאשר בולדוזרים מעתיקים עשרות אלפי טונות של אדמה ונשמדים בתי גידול שלמים ובעיקר בחולות מישור החוף ששם לקרקע ערך רב מבחינה נדלנית ורצועת בית הגידול החולי צרה מאוד (מאות מטרים בודדים). די אם אזכיר שבילדותי רדפתי אחרי כוחים בחולות הרצליה ולא אני הייתי זה שגרם להעלמותם משם (הן של הכוחים והן של החולות). ניתן לאהוב את הטבע לצפות בו לחקור אותו ועדיין לשמור עליו תודה דני ארליך

לקרן, חתולים כפגיעה ממשית בשמירת הטבע

בהמשך לקודם חתולי בית אחד הנזקים הגדולים בארץ לזוחלים וציפורים. חתול הוא חיה לא טבעית, שעברה שינויים וביות על ידי האדם. היום בארץ אין שליטה על גודל האוכלוסיות של חתולי הבית (רחוב). הם טורפים יעילים מאוד, שטורפים בעיקר זוחלים (לטאות, ונחשים) וכן ציפורי שיר כמו יונים, דרורים וכל הגדלים שבינהם. בעלי חיים טבעיים שעוצרים לרגע להשתזף בשמש או לנוח על ענף נמוך. מהיא הגישה שלך לגבי חתולי הבית-רחוב. מידת הנזק שהם גורמים לטבע שעדיין קיים בעיר ובסביבתה הקרובה היא גדולה בהרבה מתשומת הלב שאנשים מקדישים לנושא. מה גם שהם תורמים להעברת מחלות אבל זה עניין אחר. תודה על תשומת הלב דני ארליך

אני לא יפת נפש וגם לא פנאטית

עדיין אני חושבת שעדיף לא להציק לחיות על מנת להנות מהן, אבל אני לא פנטית. ובעניין החתולים... מצידי שיתפסו חתולים המתפראים וירידמו אותם. אין לי עם זה בעיה מוסרית. כנ"ל לגנבי מאיינות. אני לא נגד ניסויים בבעל חיים, אבל כן בעד פיקוח קפדני וחמור על העניין. אני לא מהזב"חיסטים השרופים... אחרי הכל אני עובדת בגן חיות...(וחיה עם הדילמה שעולה מאחזקת חיות בשבי יום יום, מי שלא עוסק בזה, לא ראוי לעבוד בגן חיות)

קרן עם כל הכבוד

לעבודתך בספארי אחרי נחש לא רודפים ואף אחד לא מתחמם פשוט מרימים אבן ומרימים את הנחש ללא מאמץ מיותר של אף אחד משנינו

רשות שמורות הטבע

בקשר למה שדיברתי על הרשות שמורות הטבע בגלל בניית הכביש פשוט חתכו את ההרים פה כמו שחותכים חמאה והרסו פה אולי 30 דונם של בית גידול אז אולי את לא יודעת אבל רשות שמורות הטבע היא לא המילה האחרונה לגבי מה להרוס ומה לא ואיזה חיה תמשיך לחיות אלא בעלי הממון שמחריבים פה את השטח

רט"ג

התייחסתי לרט"ג רק בהקשר של טיפול בבעלי חיים פצועים לא התייחסתי לדברים האחרים כי אני באמת לא מתמצאת מספיק להביע דעה.. אנמי בהחלט לא חושבת שהם טלית שכולה תכלת (בלשון המעטה)

אנחנו חיים במדינה קטנה

שעד שוועדות חקירה ואנשים מתעוררים כבר לא נשאר כלום. לצערי הרב גם עם הזוחלים זה כך בהרבה מקרים. אני מסכים איתך בנוגע לשורה התחתונה (הכוונה שלי היא להנהלה ולא לאנשי השטח) במיוחד אחרי שהרשות אישרו הקמה של קניון בצמוד לאחד הפארקים שלהם אחרי שכמה שנים קודם לכן הם טרחו והסבירו שזה שטח שחייב להישמר בגלל מגוון בעלי החיים שחלקם נדירים ביותר ששטח זה מהווה את ביתם ומקום הרביה שלהם. עכשיו קראתי במגזין "reptiles" כתבה על חנות כלבו שהייתה אמורה לקום על שטח של כמעט 70,000 מ"ר וכל האישורי הבניה שניתנו בוטלו לאחר שהתברר שהשטח עליו הייתה אמורה לקום החנות הוא אזור מחיה של הפיין הסנייק הצפוני שהוא נחש שמוגדר בסכנת הכחדה. אז כנראה שלא בכל העולם המצב זהה...

"הצלת" נחשים פצועים

שלום לכולם א. גם אני חושב שזה מאוד מהנה לצאת לטייל ולמצוא זוחלים מעניינים ולצלם אותם ולשחרר אותם במקום לכידתם המדוייק בחזרה. ב. לגבי נחשים וחיות פגועות אחרות. מבחינת שמירת טבע אין חייו של זוחל או בעל חיים בודד חשובים, למרות הצער שנגרם לנו כאשר אנו רואים בע"ח פגוע. ג. לכן איסופו ונסיון לרפא פרט זה או אחר לרוב גורם לפגיעה בשמירת הטבע לשני בתי גידול ואני אסביר. מה עושים עם פרט זה לאחר שנרפא? ברוב המקרים משחררים אותו בבית גידול אחר שונה במרחק מבית הגידול ממנו נלקח ואז יכולות להיות אחת משתי פגיעו או שתיהן גם יחד לבית הגידול החדש אליו מעבירים את הפרט א. הכנסת גנים שיכולים ל"החליש" את האוכלוסיה המקומית ב. תחרות על משאבים כל שהם בנוסף לקיים כבר בבית גידול זה בעיקר אם אלו מינים שתחום המחיה שלהם קטן או כמעט קבוע. בנוסף נגרמת פגיע בבית הגידול ממנו נלקח הנחש מכיוון שכל בע"ח מהווה יחידת אנרגיה בתוך בית גידולו כך שאם נלקח משם פרט שקרוב לודאי היה מת אזי האנרגיה שלו היתה נשארת בבית הגידול המקומי. ד. הרבה אנשים מוכנים להקריב את שמירת הטבע בארץ (ובכלל) בגלל רגשות רחמים על חייו של פרט זה או אחר (כמובן שאני מדבר על בע"ח בלבד). ובשם הרחמים מערבבים אולוסיות גנטית וגורמים נזקים לשמירת הטבע בכלל. ה. אנא התיעצו עם הגורמים הממונים על שמירת הטבע בארץ לפני שאתם מעבירים פרטים או אוכלוסיות ממקום למקום.

tesnake

New member
כואב את כאבך ומשתתף בצערך

ובצער החיות כמובן. לא היתה איזו התנגדות שהצליחה של הרט"ג ואזרחי ירושלים בקשר להרחבה באזור בית הקברות...? היו לא מזמן הפגנות ועצומה שחתמתי עליה בזמנו?

למעלה