שלום לכולם, יש לי בקשה קטנה

lior007

New member
שלום לכולם, יש לי בקשה קטנה../images/Emo41.gif

מאחר והצלחתי לאסוף רשימה של כ-100 משפחות חד הוריות התומכות ביציאה למאבק (אין קשר בין הרישום לבין התנדבות ותמיכה של חלק מכם), להביא לשינוי כל שהוא במערכת שלנו, לדחוף ולנסות להזיז משהו, אכן אני ניפגשת עם אנשי מפתח בכדי להתחיל להזיז עניינים. אבקש מכם, כל אחת/ד בנפרד שתכתוב לי אפילו בצורה אנונימית מהן הבעיות שלדעתה יש לפתור, לשנות, לפתח בעניין של המשפחות החד-הוריות. כל אחת יכולה לכתוב מקודת מבטה, מה באמת מפריע לנו, אין ספק שהמצב הכלכלי-חברתי קשה (גם במערכת החינוך) ולכן אשמח מאוד אם תכתבו לי את דעתכם. אנא מכן/ם חשוב לי להכין חומר בכדי לצאת לתקשורת בהקדם. מודה לכל אחד/ת בנפרד וכולנו תקווה לשינוי מעמדנו בחברה של היום, ובעתיד ילדינו. שבת שלום באהבה איילה

טוב לשמוע ליאור

שיש מי שמזיז הרים וגבינות , גם בחום הזה. ולעניין הכתיבה. אין בעיה שיירשם גם כאן בתגובה , שהרי זה הנושא שלנו , לא? ואתר ווי-נט מייחד "ספיישל" לעניני "הדרך למטה" בין השאר מצאתי גם את הכתבה הזו, "העולם מתקדם ואני נשארת מאחור" עצוב לי לקרוא דברים כאלו כל הזמן וגם לדעת שזה קיים. והיד המורידה אותנו למטה , עדיין נטוייה. *אביגיל בתהיות על העתיד*

אלו רעיונות ראשונים ששלחתי לאיילה:

1. איחוד רישומי בנקי הזרע, כולל רישום ילדים שנולדו בפועל. 2. הבטחת הכנסה ללא תלות ברכב 3. הגדלת ההנחה הקבועה בארנונה 4. הקמת אירגון חונכים לילדים - הקלה לנו + דמות גברית קבועה או נשית (לחדהוריים הגברים) 5. סיוע מוגדל להקמת עסקים בטח יש לכם עוד... וזיכרו: הכוח שלנו הוא פונקציה של הכמות שלנו. יש אלפי משפחות חד הוריות, רצוי שכולן תהיינה רשומות! כל מילה של איילה הופכת חזקה ומשפיעה יותר, עם כל משפחה רשומה. אז... אני מזמינה אתכם להתפקד וגם להעלות עוד רעיונות שיסייעו לאיילה ולמי שבוחרים להיות פעילים במאבק לגבש את רשימת הדברים שכדאי להלחם עבורם...

הערה לגבי סעיף "תלות ברכב"

גונבה שמועה לאוזניי שהחוק הזה עשוי להתגמש, ויקחו בחשבון באיזה רכב מדובר, ע"י קריטריונים שימצאו לנכון... זו´תומרת שלנד רובר מודל 2002 יבטל לנו הבטחת הכנסה, אבל סוזוקי סוויפט 88´ זה מותר... היי, חבר´ה, זאת התחלה!!
חוצמ´זה- כשיהיה לי לנד רובר 2002 זה יהיה סימן שאני כבר לא צריכה הבטחת הכנסה...

אני מדברת על להוריד לגמרי את ההגבלה

חגית, יש לי רנו אקספרסס שנת 95, נפח מנוע 1400 זה עושה אותי ללא זכאית גם לפי החוק החדש וצפוף לי ברכב הזה
למעשה, אני צריכה משהו גדול יותר, כי אני אישה גדולה, והרכב הנוכחי שלי גורם לי נזק לברך ימין. אני ממש נמנעת מנסיעות ארוכות ו/או תכופות (ולחשוב שהרכב אמור היה לעשותאותי זמינה לעבודות רחוקות) אז... הקריטריון הזה ממש לא הגיוני. גם כי רכב ישן, מבלה יותר במוסך, פחות אמין וגם כי אנחנו צריכים אותו הרבה יותר... מזל שהם לא מגבילים את גודל הבית שלנו
אז בכלל, לעולם לא הייתי זכאית
בכל מקרה, מאז שיש לי רכב, ויתרתי על הבטחת הכנסה למרות שהצורך שלי בקיצבה גדל מאוד... בנוסף, הגשתי בשנה שעברה בקשה מיוחדת אני חייבת רכב בגלל מקום מגוריי + מצבי הבריאותי. קיבלתי תשובה שאינני זכאית כי אני לא צריכה את הרכב לצורך קבלת טיפול רפואי. מחכים שאדם יגיע לנכות במקום לעזור לו קודם במקום לתת לו צ´אנס סביר לצאת ממעגל העוני. בעיני זה די טראגי. החוק, גם עם התיקון, מתעלם מהצרכים המיוחדים של משפחות חד הוריות. סוג הרכב לא צריך לשנות יותר מגודל בית המגורים.

העקשנית

New member
|נאווה-מסכימה איתך לגמרי בנושא הזה!

וגם אני הרביתי לכתוב ולהלין על כך. אם חדהורים שמגדלת לבד את ילדיה, זקוקה לרכב אולי יותר מכל אדם אחר במדינה הזאת! כסף לסיגריות עולה יותר מאשר החזקת רכב, בצמצום, ולמטרות הכרחיות בלבד!. וכמובן שעדיף רכב חדש שלא צורך תיקונים, שבשנתיים ראשונות אינו דורש טסט, מאשר רכב ישן שכל יומיים יש עליו הוצאות במוסך! יש מצבים שבהם אי אפשר לנסוע באוטובוס, ושלנסוע במוניות יוצא יותר יקר מאשר להחזיק רכב. גם אני אשתדל לרכז את מה שלדעתי דורש שינוי בחקיקה. בתקווה שזה יישמע.

pinchi29

New member
ומה עם לימודים אקאדמאיים?

אני אומנם בגדר של צופה בפורום הזה אבל על הנושא הזה אני חייבת להגיד את דבריי. איזה מין חוק מטומטם זה? ואיזה מדינה מטומטמת יש לנו שלא נותנת לאימהות חד-הוריות את הזכות ללמוד?? אני לא מבינה מי קבע דבר שכזה, מי המוח מאחורי קביעה זו? פשוט בושה!!

??? מה כוונתך: "לא נותנת"????

ממה שידוע לי יש מגבלה רק על הבטחת הכנסה. והרעיון הוא: לימודים עולים המון אם יש לך כסף ללימודים - את לא זכאית לקיצבה. ואין צורך להזכיר לי שיש מלגות, הורים ומשלמים אחרים אני לגמריי בעד!!! איילה, אפשר להוסיף סעיף: הסרת הגבלת לימודים לנתמכי הבטחת הכנסה

דש1דש

New member
מה?!

לא ידעתי את זה - מי שלומדת - מידית לא זכאית להשלמה??? זה בדיוק הזמן שהיא כל כך זקוקה לכסף! יש גם חוק התישנות - כלומר שנה אחרי סיום הלימודים או משהו כזה?! מדינה דפוקה! אם רק יכולנו לבחור לאן ילך מס ההכנסה שלנו......

רק לתשומת לבכם../images/Emo62.gif

שני דברים . קודמקול מעניין אותי אם ההתארגנות החדשה יצרה קשר או משתפת בפעולותיה את ה"לובי" שלנו בכנסת ואת הוועד המרכזי של משפחות חדוריות שמנוהל ע"י עמותה בשם מיח"ד . אם לא , למה? אם כן - איך הפעילות משולבת עימם? דבר שני , בזמנו התארחה ח"כ נעמי חזן בפורום נער מרץ ואני שאלתי אותה שם לגבי הנושא של הלימודים האקדמאים.

את יכולה לשלוח לאיילה מסר עם פרטייך

ראי בהודעה הראשונה של שרשור זה היא מופיעה בשם משתמש lior007 פרטים אישיים: שם, כתובת, טלפון וכדומה תודה!

lior007

New member
חברים וחברות הפורום, כל מילה שכתבתם

נכון, זו הסיבה שאני מנסה לעשות משהו בעניין, לא ייתכן שיתייחסו אלינו ככה, שלא נדבר על הפקידות האיומה בכל משרד ממשלתי ועל היחס הדוחה והמגעיל שלהם לאנשים שיש להם זכויות לגיטימיות.
לא רוצה לשבת בשקט יותר, רוצה לנסות לשנות!!!
אני מרוצה מכך שיש לי עוד מספר של משפחות שנרשמו, אני אעדכן כל אחת ואחד. ותודה מיוחדת לאביגיל
שיהיה יום יפה רגוע ושקט ומלא אהבה במיוחד בילדים שלנו איילה

אימהות יקרות ואהובות שלי ../images/Emo24.gif

רוצה להתנצל, לא התכוונתי לרגע אחד לרמוז פה שחוק הרכב הוא מוצדק, כי הוא לא. אני קצת מרירה על ההגבלות האלה, וקצת סרקסטית מטבעי, אז ביחד זה קטסטרופה...
. איילה- אני מחזקת את ידייך במאבק ומציעה עזרה בכל תחום שתצטרכי ואני מבינה בו...

העקשנית

New member
איילה-קצת סבלנות, ואני אכתוב לך../images/Emo45.gif

צריכה לתפוס את הרגע המתאים.

דש1דש

New member
משהו נוסף

לאשר לילדים שנולדו מבנק הזרע לברר מי אביהם כאשר הגיעו לגיל בגרות - כמו שזה בארצות הברית. זכותם, לא? לא ירצו - לא יחפשו, אבל שתיהיה ביכולתם לחפש את מי שעזר להם ליהיות כאן.

דש1דש

New member
אני יודעת

אבל אם זה לא יתחיל עכשיו - מתי כן? אני חושבת שזה מאבק מבורך - גם אם אנחנו לא נהנה מפירותיו! בארה"ב הילדים הראשונים כבר יכולים לבדוק (כלומר זה התחיל לפני 18 שנים שם!!!) היתי מעדיפה מישהו שמוכן - וזה קריטריון כמו צבע עיניים לדעתי - אולי אפילו יותר!)

למעלה