שלום לכולם, יש לי בקשה קטנה

lior007

New member
../images/Emo62.gif לדעתי זו בעייה כי....

האם שמבקשת תרומת זרע מודעת לכך כי ל"ילד " אין אבא, כלומר גם היא לא יודעת מי הוא, אז איך זה שכאשר הילד יגדל יבקש להכיר את אביו, זה אומר שגם האם תיצטרך להכיר אותו, ומלכתחילה היא לא רצתה בכך, לכן היא פנתה לתרומת זרע (למרות שיש נשים שזו היתה האפשרות היחידה שלהם) אפשר לחשוב על דרכים שונות , האמת לא ידעתי שבארצות הברית כך נהוג, די מפתיע אותי, בכל אופן לדעתי זו הבחירה של האם. הרבה אהבה לכולם עוד הצעות וטיפים יתקבלו ברכה איילה
|פרח

דש1דש

New member
אולי...

אני בחרתי בדרך זו בעיקר כי לא רציתי שאף אחד מהגברים ה"מוצלחים" שבחרתי יהיו מעורבים בחיי ילדי - אבל כל ילד מגיע לרגע שהוא רוצה לדעת - להבין מאיפה בא. האמת שזה יגיע ברבדים שונים בשלבים שונים. אם הוא ירצה לדעת וליהיות בקשר - זה לא אומר שגם אני אהיה - זה ביניהם - שני בוגרים שעשו החלטה שקולה ליהיות או לא ליהיות בקשר. טוב - עבורי זה אולי לא רלוונטי - וגם בארה"ב הגבר יכול לומר לא - זה אחד הדברים שחושפים בפני הנשים - ואם את רוצה להבטית ניתוק - את יכולה לבחור גבר שלא רוצה קשר.... כך שעוד קריטריון בחירה הוא רק לטובתנו - לדעתי.

lior007

New member
../images/Emo65.gifיש בדבריך מן הצדק, אך...

בכל זאת הרי תורם הזרע הוא אנונימי, אם יגידו לו תשמע בעוד 18 שנה יחפשו אותך 22 ילדים מה אתה חושב על כך? מה את אומרת על זה? אה? נראה לא הגיוני, אלא אם כל גבר תורם רק פעם אחת, והאמת עד היום זה לא ממש ברור. ברור שלילש יש זכויות משלו, אבל בואי תחשבי, תרומת זרע, אנונימיות, אם הוא תורם בכמה מקומות, אולי בארץ ואולי גם בחו"ל, מה הוא צריך האב אחרי 20 שנה לדעת שיש לו עוד כמה ילדים? יש לחשוב גם על חשיבות העניין. סך הכל הילד יהיה בסדר גמור אם יגדל גם בלי אב, ושלא ידע מי האב הביולוגי שלו, את יודעת שיש הרבה נשים שתוך כדי גידול הילד מכירות גבר אחר, יש אהבה, מתחילים לגור ביחד, נכרמת מערכת יחסים, החבר מגדל את הילד, וזה ה"אבא" האמיתי, ולא הביולוגי!!! אהבה היא נתינה, מי שמגדל את הילד, מעניק לו אהבה וכמובן את צרכיו, אלא הם הוריו. שיהיה לנו רק בשורות טובות דש את עדין לא נירשמת אצלי קדימה שלחי לי מסר אישי יקירה
אחלה לילה
איילה

דש1דש

New member
שלחתי לך דואר אלקטרוני - וגם תגובה:

כמו שאמרתי - הרעיון לאפשר בחירה - לשני הצדדים - אי אפשר ליצור קשר אם אחד מהם לא מעונין - הגבר בהתחלה - הילד בבגרותו - לאם אין כאן כל זכות דיבור (רק החינוך והמסרים שנתנה לאורך הדרך) מבחיהת הגבר - אולי אלו צאצאיו היחידים? ובכלל - אני במקום גבר כזה היתי רוצה מאוד לדעת מה יצא. אולי לא עכשיו - רובם צעירים שרואים בזה כסף קל - אבל כשהם גדלים - מביאים ילדים לעולם - אז פתאם הם מבינים - אחרי הכל יש לפחות 19 שנים בין התרומה שלהם ליום שילד מנסה ליצור איתם קשר - וגם אז - הם יכולים לןמר לו לעוף מפניהם - אם כי אני לא חושבת שזו התגובה. קראתי כתבה על כך בארה"ב - ורוב התגובות היו חיוביות (והיו גם כמה ילדים מאוד מאוכזבים.... אחרי כל האידאלים - זה האבא שלי???) כמה שאני שונאת את הממסד הדתי - אני חושבת שזה יפתור גם להם כמה בעיות... דלית

העקשנית

New member
רצוי שיהיה מידע על האבא../images/Emo36.gif

מכמה סיבות. שלא יהיה בעתיד גילוי עריות. חלילה במידה ויש בעייה גנטית, או מחלה שדורשת תרומת דם, או איבר אחר, קל יותר לקבל תרומה מקרוב משפחה, במיוחד כשיש אותו סוג דם. לדעתי מהסיבות הללו ולא מסיבות של קשר. כי ידוע שברוב המקרים-גם באימוץ, הילדים לא רוצים בקשר עם הוריהם הביולוגיים, ומתאכזבים בגלל שהאדם שהם פוגשים-נראה להם אדם זר. לדעתי חשוב שיהיה מידע על הההרכב הגנטי של האב, ולאוו דווקא מיהו ואיפה הוא גר. לגבי שאר הנתונים-איך הוא נראה וכו´- אם רצוי לאפשר לילד שתהיה לו תמונה שלו. אין לי דעה. תחשבו גם על זה.

lior007

New member
צודקת העקשנית, פרטים ......./images/Emo39.gif

על ההרכב הגנטי מחוייב, אבל מה קורה שהבחור נותן את זרעו? מה הדרישות של בית החולים ממנו? אולי הוא יכול למלא שאלון שלא מי יודע מה אמין, מחשש של זיהוי? אולי לקחת לו גם בדיקת דם פשוט לחייב אותו בזה, אז יהיו לאם הרבה יותר נתונים להמשך. לילה טוב איילה

למעלה