שלום לכולם, יש לי שאלה לגבי מקומות

Blueye1

New member
שלום לכולם, יש לי שאלה לגבי מקומות

לרכיבה. אני גר במרכז (בגבעתיים) ואני מחפש מקומות לרכיבה שאינם מרוחקים מידי. לאחר רכיבה של אין ספור פעמים בירקון ובנחל אלכסנדר, אני ובת זוגתי חיפשנו מקומות חדשים על פי המלצות ותאורים של מסלולים באתרי האינטרנט השונים. אולם, ברוב הפעמים זה ממש אכזבה. ההסברים לא ברורים ובסוף לא ממש נהנים. אודה אם תוכלו על כן לייעץ לי כיצד ניתן למצוא מסלולים "שווים" באזור המרכז, השרום מבלי להתרחק יתר על המידה. תודה

shl17

New member
סע לבן שמן

תרכב בחורשות עד שתתקל בסינגלים ואז הם יקחו אותך מאחד לשני

הבעיה שלך משותפת לרבים.

באזור המרכז - השרון אין הרבה מסלולים שמתאימים לטיולי רכב שטח בכלל, ובפרט לאופני הרים שלא מצטיינים באזורי חול או בוץ. במוקדם או במאוחר כמעט כולם מגיעים לאותה מסקנה - חייבים להתרחק קצת מזרחה לכיוון הרי ירושליים, או צפונה לכרמל, כדי למצוא מסלולים מעניינים. בקשר להוראות- מנסיון שלי, ניווט לפי הוראות כתובות בלבד (סיפור דרך) אמור אמנם להיות מתאים לחסרי ידע בניווט, אבל בפועל, הוא מוביל לעיתים קרובות מאוד לאכזבה בשטח. הסיבה, העיקרית היא שכך אתה לא מקבל תמונה כללית של האזור, ומרגע שהתנתקת מעט מסיפור הדרך (מדידת מרחק לא נכונה, שער חקלאי שנסגר למרות שהיה פתוח כשנכתב המסלול, וכ') קשה מאוד לחזור למסלול המתואר. לדעתי עדיף לנווט באמצעות מפות, רצוי מפות סימון שבילים. (וגם להוסיף GPS אם יש אפשרות) גם אם אין לכם רקע בניווט, תוכלו די מהר ללמוד ניווט בסיסי, וכמובן גם להיעזר בסימון השבילים שבשטח. כך תוכלו להבין טוב יותר את ההוראות שתמצאו באתרים, ולא לכת לאיבוד. המון רעיונות למסלולים תמצאו בפורום טיולי אופניים כאן, ולרובם מצורפות גם קטעי מפות שתוכלו להדפיס.

aFish

New member
עוד רעיונות

ההצעה של שלמה לבן-שמן היא מצוינת. יש שם לא מעט שבילים ואפשר להמשיך על שביל ישראל לכיוון חרבת רגב שזה כבר מסלול מכובד. יש עוד מבחר כיוונים שיקחו אותך למסלולים ארוכים יותר שם: לכיוון תל-חדיד, מודיעין. המון אפשרויות. סינגלים -> מן הסתם תצטרך להתאמץ כדי לאתר אותם אבל תוכל להתקל שם בלא מעט רוכבים שיפנו אותך למקומות המתאימים או להיעזר במפה של אילן שחם שמפרטת את כל הסינגלים בבן שמן. מקומות אחרים לא רחוקים (בהשוואה למרחק שלך מנחל אלכסנדר): פארק קנדה - מסלול משולט היטב המכונה 21K (על שם 21 הק"מ שלו). מסלול נחמד מאד לא קשה מדי וקשה לאבד בו את הדרך. פארק קנדה נמצא ממשל על מחלף לטרון (שמאלה בירידה מהמחלף וחארי כ200 מטר ימינה) כרמי יוסף - מעבר לסינגלים המוטרפים ששם יש שם לא מעט שבילים רחבים בחורשה והלאה לכיוון תל גזר. התל עצמו נחמד לרכיבה. שוהם - באיזור מסלול התחרות לא מעט שבילים גם לכיוון בית נחמיה. אפשר להרחיק עוד....אבל נראה לי שיספיק לך כרגע. על כל אחת מהאופציות תוכל לקבל כאן מרבים הסברים מדויקים להגעה.

Blueye1

New member
תודה רבה, אז אם אפשר רציתי גם לשאול

1. כיצד משיגים מפות שבילים לכל המקומות הללו? 2. סליחה על הדעות הקדומות אבל האם כל האזורים הללו הקרובים למודיעין, ירושלים וכו' לא מסוכנים קצת (אתה יודע להסתובב שם ביערות וכו')?? תודה

aFish

New member
אז ככה...

1. מפת סימון שבילים של איזור ירושלים מכסות את כל האזור פחות או יותר (חוץ משוהם) אבל לא יתנו לך פתרון ברמת כל השבילים. מה שיפה בכל האזורים שציינתי שאין בהם מסלול מסוים מנקודה לנקודה (חוץ מפארק קנדה המסומן היטב בשטח באמצעות עמודים ברורים) ואתה יכול להסתובב, לחקור וקשה ללכת לאיבוד. 2. מסוכן? הממממ....לא יודע מה איתך אבל כשאני מסתובב באיזור הבית שלך (ת"א) אני הרבה פחות רגוע מאשר ביער, במיוחד כשאני יושב לאכול איפהשהו ארוחת צהרים (למשל). אם הייתי יודע מה הנוסחה למציאת המיקום של הפיגוע הבא הייתי ישן הרבה יותר בשקט וכך גם כל תושבי מדינת ישראל. התאוריה שלי אומרת שהמפגעים מחפשים מקומות בהם יוכלו לגרום הרבה נזק = מקומות עם הרבה אנשים מקומות שרוב הזמן מסתובבים שם אנשים. ביערות יש הרבה פחות פוטנציאל לנזק...אבל תעשה מה שאתה חושב. אני לא מנפיק תעודות ביטוח ואף אחד אחר לא יוכל לעשות את זה.

זה קצת מטריד גם אותי לפעמים...

ברור לי שהטיעון שלך נכון, ומי שרוצה לבצע פיגוע יזום, לא יילך לשבת יום שלם על שביל נידח למקרה שמישהו יגיע לשם. אבל השאלה אם לא היו באזור (לך או למטיילים אחרים) מפגשים מקריים עם אוכלוסיה "מקומית" שהתפתחו ל"תקרית לא נעימה על רקע לאומני".

BikingViking

New member
היו לי

באיזור כבישי תל אביב מפגשים מקריים עם אוכלוסייה "מקומית" שהתפתחו ל"תקרית לא נעימה על רקע עדתי" . בחייאת פרסיבל, איזה תשובות אתה מחפש ? אם לא היו לנו מפגשים כאלה, מישהו מבטיח שמחר לא יהיו ? אתם מדברים כאילו אתם חיים באיזה אקווריום מוגן. תתעורר בנאדם. יכולים לרצוח מישהו בגלל מקום חניה, בגלל שלא שילב מספיק מהר להילוך ראשון כשהרמזור התחלף, או סתם כי ישב בבית קפה לנוח קצת ומישהו החליט לחסל חשבונות עם הג'מעה היריבה. וזה לפני שדיברנו על רקע לאומני.

BikingViking

New member
אהה, שכחתי ../images/Emo57.gif

ושנחזור כולנו הביתה בשלום

כאלה גם לי היו...

מניסיון של הרבה שנות טיולים, יצא לי להיכנס לאזורים שבהם יכולתי להרגיש שאני לא ממש רצוי בהם, ופעם או פעמיים זה גם התפתח לזריקת אבנים. מצד שני, כמובן, שביקרתי גם בכפרים בהם היתה לי הרגשה מצויינת. כשהתחלתי לבקר באיזור שלכם, לא ידעתי אם אני לא מסתכן בלהגיע בטעות לאיזור שאחר כך יגידו לי עליו "מה השתגעת ? גם מג"ב לא מעיזים להיכנס לשם". היום אני כבר מכיר קצת יותר ואני פחות חושש. במיוחד שאני רוכב שם רק עם אנשים שמכירים את האזור...
מעבר לזה, ברור שאם הייתי מחפש תעודת ביטוח שלא יקרה לי כלום, אז אני מלכתחילה לא בעסק הנכון. אבל ברור גם שיש אזורים שמראש יגדילו מאוד את הסיכון להיפגע. אני למשל כבר שנים רציתי לטייל (בג'יפ) באזור המנזרים במזרח מדבר יהודה, ונמנעתי מזה בגלל הסיכון הבטחוני. ולצערי, הוכח שצדקתי, כשנהרגו שם מטיילים בשני פיגועי ירי לפחות.

Blueye1

New member
תודה על כל התשובות !, אני חושב שאתה

בהחלט צודק. אין תעודות ביטוח אבל יש אזורים מסוכנים יותר ויש אזורים מסוכנים פחות. אני בטוח שכולם יסכימו שלטייל בירקון יותר בטוח מלטייל באיזו חורשה הגובלת עם כפרים ערביים. לפיכך, מכיוון שאינני מכיר אף אחד מהמקומות שהמלצתם עליהם (בן שמן, כרמי יוסף, שוהם ופארק קנדה) אודה אם תוכל\תוכלו לפרט אילו ממקומות אלו הם לדעתכם בעלי סיכון גבוה יותר, אם בכלל. תודה

קטן

New member
סיכונים../images/Emo18.gif

בן שמן - לא מסוכן כרמי יוסף - לא מסוכן שוהם - לא מסוכן פארק קנדה - לא מסוכן סעו ותהנו, לגבי מה שכתבת :" אני בטוח שכולם יסכימו שלטייל בירקון יותר בטוח מלטייל באיזו חורשה הגובלת עם כפרים ערביים" , אל תהיה כל כך בטוח שכולם מסכימים, אני לא מסכים , אולי אני לא נכלל ב "כולם"

aFish

New member
פשוט נכון..

אתם מחפשים פסיכולוגית להיאחז במשהו אבל לא תוכלו לקבל את זה. הרבה פעמים אני יוצא ממודיעין מוקדם ברכיבה וממש בתוך העיר נתקל בפועלים השב"חים זורמים בנחילים דרך הסינגלים (שהם בעצמם פתחו כנראה). להגיד שלא חשבתי מה יקרה אם, שלא נעצרה נשימתי לשניה. אני מלך התסריטים השחורים, אלוף בזה. אבל כאלו תסריטים יש לי בכל מקום שאני נמצא בו. פשוט לא משנה לאן הולכים....אז באמת לא כדאי להכניס לכאן לוגיקה. המלצתי - לרכב עם אנשים שקצת מכירים כי זה נותן ביטחון או לרכב בפארקים כמו בן שמן - מקום יחסית סגור ומלא אנשים.

shl17

New member
ביום שישירכבנו

בבן שמן קודם לכיוון תל חדיד (יופי של ירידה ממנו) ואחכ לאזור של מתקן אדם הרגשנו די בטוחים (מבחינה לאומנית) ואחכ חזרנו לחלק הדרומי ששם נראה לי שאין כלל בעיה אגב הגבעה עם כל המתקנים לא מופיעה במפת הסינגלים של בן שמן ודוקא שם יש יופי של רכיבה(במקרה הגענו לשם)

Blueye1

New member
שלום, כיצד משיגים מפה כזו??, במידה

והיא בקובץ אשמח אם תישלח לי אותו. תודה

IlanShacham

New member
מפת סינגלי בן-שמן

המאמר המלא אגב, לגבי הגבעה עם המתקנים - התלבטתי אם להכניס את זה, אבל החלטתי בסוף שלא - אם הפריריידרים רוצים לשתף בזה, שישתפו, אם לא אז לא. בכל מקרה, זה נמצא ליד צומת הסינגלים הגדולה, כך שלחובבי הסינגלים קשה להחמיץ את זה.

bazzik

New member
תהייה ראלי לא נומינלי

אם תצליח לרכב ולנווט לפי המפה הזאת המצורפת ... תחזור לספר לי על זה !!!! סתם תרד בשבילים אם תראה שקצת תלול ומסוכן , לך ברגל . עם הזמן והנסיון תשאר יותר ויותר על האוכף. אם תנסה לחפש את השביל המסוים כל הזמן, תאבד את הרצף וחדוות הרכיבה. בכל מיקרה בבן שמן תמיד תגלוש לאיזה שביל מרכזי פחות או יותר . הרי אתה לא צריך להגיע מנקודה א ל ב. אז פשוט תתגלגל. ותן גז.

IlanShacham

New member
ניסית ולא הצלחת?

אם כן אשמח לשמוע מה מקשה על הניווט (וכמובן שאשמח לשמוע גם הצעות לשיפור)

למעלה