שלום לכולם,יש לי שאלונת בבקשה..

amdpower

New member
שלום לכולם,יש לי שאלונת בבקשה..

האם קיימת תקנה בחוק שמחייבת האטת המהירות לפני צומת (לא מרומזר) כלומר נגיד ונסעתי בכביש עירוני והיה שלט שמורה על מהירות"70" נסעתי במהירות המותרת ,הגעתי לצומת וטיפה אחרי הצומת עצר אותי שוטר. לטענתו הצומת מבטלת מהירות חזרה ל"50" למרות שלא היה תמרור המורה על כך. שאלתי היא ככה,האם שוטר יכול לתת דוח על מהירות אם בזמן הנסיעה ראיתי תמרור 70",חלפתי על פני צומת לא מרומזר ומיד אחריה שוטר שטוען שהצומת מחזירה אותי אוטומטית ל"50" לפי תקנה בחוק? מודה לכם מראש על התשובה והעזרה. יום נפלא. :)

MAX D

New member
לפי מה שאני יודע- יש חובה להאט לפני צומת

בין אם הוא מרומזר ובין אם לאו. בקשר למהירות בה צריך לגשת לצומת- מדובר על מהירות סבירה בה אפשרי לבחון את הצומת כראוי. האצה אחרי הצומת היא בכפוף לתמרור אשר מוצב אחרי הצומת. אם אני לא טועה- השוטר דובר אמת, אני צריך לחפש את העניין בחוק.

amdpower

New member
אז זהו שפה ההבדל..

בין אם זה כתוב כתקנה בחוק או רק מה שנקרא "שיקול דעת" של הנהג.כי זה ההבדל בין אם ללכת למשפט או פשוט לשלם את הדוח. אני מציין שוב שלא היה שלט ביטול מהירות מיוחדת(מכיוון שנסעתי בדרך עירונית והתמרור הורה על מהירות נסיעה של 70 קמ"ש) ולא היה אחרי הצומת שום שלט המורה על מהירות 50 (מהירות דרך עירונית) או שלט ביטול של מהירות מיוחדת. אודה לפורום אם מישהו ידע להגיד במדויק אם ישנה תקנה שמבטלת כול מהירות מיוחדת(גם ללא שלט) לפני צומת בדרך עירונית. לפי מה שאני מבין במידה ויש תקנה כזאת, זה שאם אני נוסע בכביש מהיר על 90קמ"ש וחולף על פני צומת אני חייב לפי חוק להוריד מהירות לאיזה בדיוק? לפי השוטר אם אני בכביש מהיר אז לפני צומת חובת האטה למהירות 80? או בבין עירוני בחלוף על פני צומת אם אני לא יוריד את המהירות ל50 אז אני יחטוף דוח? שוב תודה מראש לכול מי שמנסה לעזור. :)ערב נפלא.

MAX D

New member
לפי תקנות התעבורה, תשכ"א-1961

[תיקון אחרון: 11/7/06] סעיף 54. מהירות מרבית מותרת אומר כי המהירות המירבית המותרת בדרך עירונית היא 50 קמ"ש אלא אם מופיע שלט ב-20 (העגול שמורה על מהירות מירבית) ואכן אחרי כל צומת "מאפסים" למהירות המירבית המותרת עפ"י חוק ולא עפ"י התמרור שהיה לפני הצומת.

1key

New member
מהירות אחרי רמזור

אבל היכן בתקנות כתוב כי צומת מבטלת תמרור ב-20? לא ראיתי בתקנה 54 התייחסות לזה.

MAX D

New member
בתקנה רשום מה היא המהירות המקסימלית

צומת נחשבת לדרך חדשה (לכל כיוון שתיסע- גם אם זה ישר) לכן אמורים "לאפס" את המהירות בחזרה למהירות המקסימלית המותרת על פי סוג הדרך.

1key

New member
תודה אבל

איפה כתוב מה שכתבת כי "צומת נחשבת לדרך חדשה (לכל כיוון שתיסע- גם אם זה ישר) לכן אמורים "לאפס" את המהירות בחזרה למהירות המקסימלית המותרת על פי סוג הדרך. "

MAX D

New member
בהגדרות-

תקנות התעבורה, תשכ"א-1961 [תיקון אחרון: 11/7/06] . . ======================================== "צומת" - השטח המתהווה על ידי פגישתם של שני כבישים או יותר והמוגבל על ידי קווי שפות הכבישים או אבני השפה של אותם כבישים או על ידי הארכתם המדומה; כלומר- מהצומת זו דרך "חדשה".

1key

New member
../images/Emo51.gif

למרות שעברתי על ההגדרה הנ"ל שבתקנות, הרי שלא הצלחתי להבין כי אחרי רמזור "מתאפסת" המהירות ומתבטל תמרור ב-20. כנראה שיש לי בעיה בהבנת הנקרא. תודה בכל אופן.

MAX D

New member
זה לא בעיה שלך

הצורה אותה מפרשים את כוונת המחוקק היא דרך שבגללה הלימודים הם כל כך קשים

be_roo

New member
לא בגלל ההגדרה הזו צומת "מאפס" את המהירות

האיפוס נובע מהגדרות התוקף של תמרורי המהירות עצמם. לכל תמרור בלוח התמרורים יש הגדרה מסודרת: מה הוראתו היכן הוא מוצב ולמה הוא תקף בהגדרות של תמרור המגביל מהירות כתוב במפורש כי הוא תקף עד לתמרור מהירות אחר או עד לתמרור המבטל אותו או עד לצומת הקרוב.

למעלה