שלום לכולם - מחפשת עזרה בבקשה

DeeH

New member
שלום לכולם - מחפשת עזרה בבקשה

היי, מחפשת המלצה ליצירות (רצוי ארוכות) שקטות ורגועות להשמיע לעוללים שרק נולדו. תודה ויום טוב

yonti261

New member
נסי את ואריאציות גולדברג

יצירה לספנתר שמורכבת מכשלושים ואריאציות קצרות על מנגינה שקטה.חלק מהואריאציות אמנם זריזות ומלאות אנרגיה ולא כל כך איטיות,אך הן בכל זאת מרגיעות.היצירה חוברה כדי לתת מרגוע לשגריר הרוסי בסכסוניה (חלק מגרמניה של ימינו) שסבל מנדודי שינה חריפים,וקלעה בהצלחה רבה למטרתה.

Petrus

New member
המלצה יפה

אבל קודם כל היצירה לא נכתבה לפסנתר, היא נכתבה באופן ספציפי לצ'מבלו. שנית, הסיפור על כך שהיצירה נכתבה כדי לסייע לאותו שגריר רוסי בנדודי השינה שלו הוא מיתוס חסר בסיס שהומצא על ידי יוהאן ניקולאוס פורקל, שכתב ב-1802 את הביוגרפיה הראשונה של באך.

yonti261

New member
ידוע לי שהיצירה מכתבה לצ'מבלו

היום היא מבוצעת בפסנתר ולען מה שכתבתי.ובקשר לסיפור על השגריר,זה באמת סתם המצאה?זה סיפור נורא יפה,חבל :(

Vivaldimort

New member
היום היא מבוצעת על שניהם, האמת

אם אתה רוצה לעשות מהמוזיקה היפה של באך קווץ' חסר טעם וריח, אתה מוזמן לגשת ל"צליל" הקרוב לרכוש ביצוע על פסנתר, ואם אתה רוצה מוזיקה אספרסיבית, ארטיקולטיבית שבה שומעים את כל המגוון של הקווים המוזיקלים של באך כפי שהם נועדו להישמע, אתה מוזמן לחפש ביצוע על צ'מבלו.

Petrus

New member
אתה כנראה משלם מעט מאוד בחודש

הנה שני ביצועים נהדרים שיעלו לך לא יותר מ-50-60 שקלים. האחד עם גוסטב לאונהרדט והשני עם עם טרבור פינוק.

L m a o

New member
ואפילו יותר קרוב ויותר זול

http://www.discclub.co.il/product.asp?Product_id=5528&Cat_id=181 איזה כיף לגור ליד ב"ש
למרות שקצת יותר יקר ממחירי אילת\אינטרנט, אבל עדיין מגוון רחב ומחירים נוחים.

נו באמת.....

כל ביצועי הפסנתר הם קווץ' חסר טעם וריח? כל ביצועי הצ'מבלו הם מוזיקה אספרסיבית, ארטיקולטיבית שבה שומעים את כל המגוון של הקווים המוזיקלים של באך כפי שהם נועדו להישמע? אני מכיר כמה ביצועים נפלאים בפסנתר וכמה ביצועים גרועים בצ'מבלו. נא לא להגזים בבקשה.

cut2

New member
אני מסכים

למרות שאני אישית חושב שזה אנכרוניסטי ולא מתאים לנגן מוסיקה לצ'מבלו בפסנתר (ללא אדפטציה אמיתית ומתאימה, עליי להוסיף), אין ספק שקיימת נגינה מעמיקה ואמנותית בתחום הזה. מה שכן, אני מסכים עם ויוולדימורט, שאכן הצ'מבלו מאפשר להוציא את המוזיקה של באך בצורה הרבה יותר טבעית וקרובה לאידיאל שטמון בתווים (מה שהוא כתב "מוזיקה אספרסיבית, ארטיקולטיבית שבה שומעים את כל המגוון של הקווים המוזיקלים של באך כפי שהם נועדו להישמע"). זה פשוט מצלצל אחרת, וזה עושה את הבדל משמעותי.

L m a o

New member
לא קשור לביצועים- לדעתי לפחות

היצירה הזו הכי יפה בצ'מבלו, היא גם נכתבה לצ'מבלו.

lvb

New member
איזה מוזר...

אני הייתי מתאר את זה בדיוק הפוך...

seyep2

New member
מוזר X2

מוזר מאוד ממש במקרה ביומיים האחרונים אני כל הזמן חושב על ביצועים לוריאציות גולדברג בצמבלו מול פסנתר ופתאום מופיע השרשור הזה... בכל מקרה בנוגע לוריאציות אני בעד צמבלו ללא ספק (יש לי ביצוע של גלן גולד- בצוע בסדר אבל לדעתי לא מתקרב לביצועי הצמבלו ששמעתי בקול המוזיקה).

Vivaldimort

New member
לא היה בכוונתי לזלזל

אלו עובדות בסיסיות של טבע הכלים: הייחודיות הכי בולטת בצ'מבלו היא היכולת שלו להבדיל בין כל הקולות המוזיקליים (כל עוד לכל אחד מהן ניתנת ארטיקולציה שונה). לפסנתר אין שום יכולת כזו וארטיקולציה לא משפיעה על הפקת המוזיקה. היכולת הכי בולטת על הפסנתר, קרי שמירה על לגאטו ואוברלגאטו ושינוי ווליום יותר זמין, דווקא פוגעות במוזיקה של באך שלא מבקשת אוברלגאטו בצורה תמידית (והלגאטו הטבעי של הצ'מבלו הוא סטאקאטי מאוד בהשוואה לזה של הפסנתר). יותר מכך, שינויי ווליום שבהם הפסנתר מצטיין כל כך לא עושים דבר עבור המוזיקה של באך שהניחה שווליום ישתנה בהתאם לארטיקולציה, דבר שלא עובד על הפסנתר בשום מובן.

למעלה