שלום לכולם - מחפשת עזרה בבקשה

L m a o

New member
../images/Emo45.gif

הקוצניות של הצ'מבלו היא משהו שאין להשיג בפסנתר.

cut2

New member
זו דווקא הגדרה מקורית

וחמודה. אם כי, יש גם צ'מבלים בעלי צליל רך למדי, שלא להזכיר את משלב-הלאוטה שהופך את הצליל של הכלי לענוג ומעודן עוד יותר.

L m a o

New member
נקרא לזה קופצניות ../images/Emo6.gif

הפסנתר יותר עמום ודולצ'ה לעומתו. הקופצניות היא כמובן לא בהכל, ביצירות שהן לא סולו לפעמים הוא מקבל גוון אחר לחלוטין. תמיד שאני שומע יצירות מהבארוק, המורדנטים והטרילים נשמעים לי נורא מוזר- כי המוח שלי מנסה לתרגם את זה לצ'מבלו. אם בכלים עתיקים עסקינן- ידוע למישהו אם יש בארץ מקום בו ניתן לנגן על וירג'ינל?

Vivaldimort

New member
למיטב ידיעתי

אין בארץ וירג'ינלים פרופר. יש כמה ספינטות, שזה יחסית קרוב - יש אחת בקונסרבטוריון ליד האקדמיה. שים לב שלספינטה ו-וירגינל יש מגע קשה יותר משל צ'מבלו. אני חושב שלצ'מבלו יש צליל הרבה יותר מתוק משל פסנתר כאשר מנגנים בו כהלכה עם טכניקה (אחרת הוא באמת נשמע קופצני, אבל מצד שני, גם לנגן על כינור בלי לדעת טכניקה נשמע כמו חריקות של מכונית). לפסנתר יש צליל עמום ושקוע בתור עצמו. על כל מקרה, הפואנטה של מורדנטים וטרילים על הצ'מבלו היא להגביר ווליום במהירות רבה ולשים דגש רב, שני דברים שלא מתרגמים בכלל לפסנתר, כיוון שלא מורדנט ולא טריל מגביר ווליום על פסנתר ושניהם פשוט נבלעים בתוך עצמם ולא שמים דגש.

L m a o

New member
אני אוסיף

שכל הקישוטים הם דרך להאבק בצלילו הקצר של הצ'מבלו.

L m a o

New member
וגם את הבוקר, בתור מוסיקת שעון מעורר ../images/Emo3.gif

למעלה