שלום לכולם מקווה שתמצאו תשובות:)

gilimix

New member
שלום לכולם מקווה שתמצאו תשובות:)

בעוד כחצי שנה אני יקבל זימון של צו ראשון. אני יודע שכרגע במצבי לא יגייסו אותי לצבא. מה אני עושה? איך אני הולך להתנדב? מה מקנה לי ההתנדבות? במה אני שונה מחייל רגיל? האם זה כ"כ קשה להתקבל להיות מתנדב?? זה מאווד חשוב שתענו לי, אני עושה את כל המאמצים שיגייסו אותי , אך אם לא אני בכל מקרה רוצה להיות 3 שנים בצבא מיצידי שייגידו שאני פרייר ובמקום לעבוד אני מתנדב בצבא.... אז אנא מכם ענו לי על שאלותיי..

סיונתו

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אוקי, אם בא לך להסביר לנו למה לא יגייסו אותך- סבבה...אתה מוזמן, זה יכול לעזור לנו לפתור לך את הבעיה
אז אם אתה יודע מראש- תחסוך לך כאב ראש בצו ראשון ישאלו אותך שאלות ותהיה מוכן מראש להסביר להם את מצבך (אם תוכל לשלוח את השאלון הרפואי קודם כמו שביקשו- עוד יותר טוב) אחרי הצו ראשון יקבעו לך בטח איזה זימון לרופא בדרך ואם לא אז ישר וועדה רפואית מיוחדת לשם אתה מגיע בלי מסמכים אפילו ויודיעו לך 3 רופאים שם שיש לך פרופיל 21 בלה בלה בלה ושאם אתה רוצה להתנדב לך למדור פרט
כאן חשוב לציין שאם אתה רוצה להתנדב תיגש למדור פרט! זה יחסוך לך הרבה מאוד (מאוד!) כאב ראש אחרי זה...
אז מה ההתנדבות מקנה לך:
אתה עושה שירות צבאי
אתה מקבל בדר"כ תפקיד שאתה רוצה (במסגרת היכולות שלך)
אתה עושה טירונות מקוצרת (4 ימים
)
אתה מקבל מענק שחרור כמו חייל רגיל, משכורת צבאית, ויש לך שירות מקוצר (בנות שנה ובנים שנתיים-נכון?!)
יש עוד הטבות...מי שרוצה להוסיף מוזמן
המון המון בהצלחה... ותהיה בריא! (כולנו
) ואתה לא פראייר!!! נכנסת לפורום של מלא מלא כמוך (תספור) כולנו רוצים להתגייס לצבא, וכולנו לא ממש יכולים! נ.ב. שבת שלום לכולם וסופשבוע רגוע....

gilimix

New member
הבעייה שלי היא כזאת

השמנת יתר אני מנסה להתכסח עם השומן אך לא מסתדר מקווה שאני יצליח.... בעוד כחצי שנה יש לי את הצו ואת הבדיקות וכל הבלאגן הזה שאני מפחד לשמוע את המשפט הזה " אתה לא יכול להתגייס". אני מנסה מנסה מנסה אך לא מצליח... לא נורא בעצם זה כן נורא אבל אני חייב לעשות צבא אני לא יוכל תמיד לחיות עם מצב כזה שאני לא הייתי בצבא כל המשפחה שלי הייתה בצבא בתפקידים גדולים אחי עכשיו מפקד טייסת , המשפחה מנסה לדרבן אך זה נכשל. באמת שמתנדב מקבל זכויות כמו של חייל רגיל?, משכורת, הטבות, נסיעות . מקבלים חוגר רגיל???? תודה מראש, !!

סיונתו

New member
כן איזה שאלה

ואפילו יש לך יותר הטבות כאילו- בבסיס פתוח ובלי נשק וכל מיני כאלה התפקידים הם בעיקר עורפיים (פרופיל 64 ומטה) אבל יש כאלה שניסו- והצליחו להגיע רחוק (טירונות 03....) תקרא הודעות שיש בפורום, מדברים על זה הרבה ויש הרבה על תפקידים וזה... תעבור על ההודעות ככה שתבין והמון בהצלחה....

ובכל מקרה, יש לך עוד המון המון זמן.

עפ"י הודעתך אני מניח שאתה בן 16-17... כיתה י"א כנראה? בכל מקרה, אתה תקבל פרופיל 24 בצו ראשון כנראה למשך חצי שנה. אחרי חצי שנה תזומן שוב לוער"מ (ועדה רפואית מיוחדת) שם תקבל פרופיל לשנה. (יתנו לך מסמך של פטור זמני משירות בטחון. זה בעצם מסמך של פרופיל זמני למלש"ב). לגבי השירות - אורך השירות של מתנדב הוא שנתיים (אתה חותם על שלוש שנים, אבל השירות מתקצר לשנתיים אוטומטית). השנה הנוספת נקראת שס"ן (שירות סדיר נוסף) ואתה למעשה חותם עליה בשלישות היחידה שלך או לחילופין בתא מתנדבים אחרי שכבר התגייסת ואחרי פז"מ כלשהו בצבא.

סיונתו

New member
יופי דורון

עכשיו תפרשן לי את הראשי תיבות שלך כי לא הבנתי כלווווום

דווקא השתדלתי לכתוב הכל ../images/Emo13.gif

פז"מ = פרק זמן מינימלי. מלש"ב = מיועד לשירות בטחון. י"א = הכיתה שבאה אחרי י' ולפני י"ב

סיונתו

New member
לא נורא

גמני... אבל מה בשביל זה חזרת מהצבא?? מה אתה חולה? (לא באמת, אתה חולה? שפעת? שמירות יתר?)

האמת היא שהשבוע לא היו שמירות.

בסוף אחרים תפסו כוננות ולא הפלוגה שלי. ואני יודע... אני די מרגיש מבוזבז בבית... אני חושב שאני חולה קצת... יש לי שיעול ומקודם לדעתי היה לי קצת חום... לקחתי דקסמול וכאב הראש כבר די עבר... נשאר רק השיעול המעצבן. (זה נוראי לעשות שיחות טלפון כשאתה נשמע כמו חולה שחפת).

סיונתו

New member
כן... אתה לא צריך לספר לי

חזרנו מטיול שנתי ואז שבועיים הייתי עם חום ושפעת (שבועיים!!! וכל חנוכה!!!) כן כן ביזבוז...חבר שלי חזר מהצבא ואני לא רוצה להדביק אותו... גועל נפש!!! פשוט גועל נפש!!! זה הולך להיות סופ"ש מבוזבז... לא נורא...אתם פה

אז זהו...

חברה שלי הזמינה אותי לבוא אליה ולארח לה חברה על ערש דווי (היא גם כן מרותקת למיטה), אבל בדרך (ליד קיסריה) הרגשתי שאם אני ממשיך לכיוונה, אני לא ממש חוזר משם - אז עשיתי ויברח וחזרתי לחיפה.

סיונתו

New member
איזה יופי לך

לא לא חבר שלי חזר לרגילה ולא רציתי להרוס לו אותה (למרות שאני חצי פולניה והוא סתם יוצא מעצבן לפעמים...) אז הוא השאיר אותי בדד והלך עם חברים שלו
מהנה.... וואי תשמעו זה ממש דיכאון שכל החברות שלי קיבלו השבוע תשובות על המנילה וזה...ורק אני לא (כי גם לא קיבלתי מנילה...) אני הייתי היחידה שישבתי בבקו"ם וחיפשה תפקידים עורפיים וכל החברות שלי חיפשו קרבי איזה עצוב זה...

בנות "בקרבי" לאו דווקא עושות יותר.

מש"קיות בבסיסי קו לאו דווקא עושות יותר מאלו בעורף. גם הבנות הלוחמות (סטייל קרקל) לא עושות יותר מדי (חוץ מלתפוס קו סטלני באילת
).

סיונתו

New member
מי ילך לקרקל...

חוצמיזה שיפה לי בוץ..... דווקא יצאו עם תפקידים ממש ממש טובים שם... יש אחת בכיתה שלי שהתקבלה לטייס.... ד"א ורק שתדעו שהטייסת הראשונה בצה"ל מאוסטרובסקי!אז הנה באה עוד אחת... (יעל- כבוד לנו!בצפר על רמה)

סיונתו

New member
חחח לא

זה הבצפר הזה ברעננה שפעם היה לו מנהל טייס והוא היה נחשב הבצפר הכי טוב באיזור ואז פתאום בבוקר בהיר אחד בשנה שעברה החליטו בעיריה (זה הכל קונספירציות של עוזי כהן! ) שרוצים את המנהל שם והחליפו אותו במנהלת פוסטמה שהרסה את הבצפר.... אוסטרובסקי בצפר צהוב ומכוער

למעלה