שלום לכולם (מתרגשים)

הי סביון

גבי בתי ספר של החינוך הדתי- ממש לא כולם. תלוי לאיזה זרם הם משתייכים.
בני לומד בממלכתי דתי מדהים שקולט הרבה חילונים ומסורתיים . דתיים מחמירים מדירים רגליים ממנו,ואוירת הקבלה והפתיחות העצומה ששם ,בתוספת הקניית ערכים של אנושיות אחריות קבלת השונה ועוד- ממש מתאימים לנו. במסגרת הקניית קבלת השונה השנה הבן שלי חונך לילד בכתת תקשורת[הפרעות בתקשורת] ודואג לו במשך כל השנה. בטו בשבט נסעו החונכים והחניכים לנטוע שתילים ולפיקניק בחיק הטבע מטעם בית הספר.פעם בשנה בעיתוי של אסיפת הורים מתקיים גם בזאר ממוצרים שמביאים כל ההורים- והכנסות הבזאר מוקדשות למשפחות נזקקות מבית הספר.ועוד ועוד פעילויות ערכיות וחינוכיות שלא חייבים
להתפלל שלוש פעמים ביום כדי להעריכן...

סביון1

New member
לא אמרתי שכולם כאלה, אבל יש לא מעט כאלה

אני אישית מכירה שניים לפחות. אגב, זה לא בהכרח קשור לקיצוניות הדתית. אני מכירה בית ספר דתי שמשתייך לזרם יותר אדוק שדוקא שם יש יותר פתיחות, ושני בתי ספר דתיים ממלכתיים של כיפות סרוגות שם לא מאפשרים למי שאינו בדיוק כמותם להשתייך לבית הספר.

שרון1818

New member
אני מאוד ממליצה על בית ספר אמונים בגבעתיים

זה בית ספר יסודי ממלכתי דתי והמנהל וצוות המורות פשוט מלאכים מהשמיים. הבן שלי למד שם. יש שם הרבה ילדים שבאים ממשפחות חילוניות והמנהל יודע ומקבל את כולם כי רוצה לקרב לדת. הוא בעצמו מתגאה ומספר שבבית הספר יש גם חילוניים. זה מצווה גדולה מאוד ושליחות עבורו לקבל גם חילוניים ולהעניק להם חינוך דתי.

אבל אנו לא מעוניינים בחינוך דתי

איש באמונתו יחיה.
חשוב לכבד גם את רצון חלק מהציבור להיות חילוני ולא לכפות עלינו את מה שאנו לא מעוניינים בו.

שרון1818

New member
אוקיי אין בעייה אני רק המלצתי למי שכן רוצה

ברור שזו המלצה רק למי שמעוניין, זה רק בגדר דעתי האישית.

שרון,אני מסכימה לאיפיונים שציינת

בית הספר הזה הוא באמת פנינת חן.
אבל מכיון שהתחום רגיש במיוחד כמו שאת רואה,כשאת כותבת בכותרת "אני ממליצה" זה כמו סדין אדום בזירת שוורים.
זו דעתך,זה בסדר גמור,בעיני האישיות זה בית ספר מיוחד במינו,אבל צריך להימנע מלהמליץ כשבשירשור משתתפים אנשים שממש כועסים על עירוב אימוץ עם יהדות ועל אלמנט הכפיה שבתהליך הגיור.[תרצי או לא תרצי- יש פה כפייה. אנשים נבדלים ביניהם אם הם מקבלים אותה מרצון ובהבנה או מתנגדים בתכלית]
איש בדעתו יחיה,חשוב להיות זהירים ולא "מיסיונרים" בדרך ההתבטאות.

Noga Lavie

New member
הצד הזה של המטבע יכול להיות נכון

הבעיה שהוא אינו בא לידי ביטוי בהליך הגיור של ילדים מאומצים כפי שהוא נערך כיום.

הכשל הראשון הוא בעובדה שהגיור מוצג כחובה שאי אפשר בלעדיה.
ובכן, כאשר זה נוגע לאימוץ חו"ל אפשר בלעדיה, אבל המאמצים אינם יודעים זאת תמיד, ופעמים רבות מי שבוחר לא לגייר נתקל בשלל בעיות מצד פקידי משרד הפנים, עד כדי כך שגם אם אינו רוצה - יגייר את ילדו.

מעבר לכך, קיימות עוד כמה בעיות, שנראות אפילו גדולות יותר ממה שהן בפועל למי שחווה כפיה בשלב הראשון.
- ערכי דת ומוסר נפלאים שילוו אותו כל חייו הם בדיוק שורש הבעיה. לחילוניים יש גם ערכי מוסר, שחלקם אינם מסתדרים עם ערכי דת, ולכן אינם רואים כל יתרון בכך שהערכי הדת יהיו אלו שילוו את הילד כל חייו. הם מעוניינים להנחיל לילד את ערכיהם, אם קיימת חפיפה בין ערכיהם לבין ערכי הדת מה טוב, אך אם לא, אין הם רוצים להיות מחוייבים לערכי הדת דווקא.
- חילוניים ששולחים ילדים לבתי ספר דתיים עושים זאת מבחירתם, לבית ספר שבאמת מקרב לדת. הורים מאמצים שחייבים לשלוח לבית ספר דתי, גם אם הוא אינו עונה לטעמם בחינוך גם בנושאים שאינם קשורים לדת. כפועל יוצא מכך, אי אפשר להשוות בין פעולה הנעשית מרצון חופשי לבין פעולה הנעשית בכפיה.
- הדת נעשית גמישה וחופשית אולי בעני מי שחי בתוך המערכת הדתית. כלפי מי שחי מחוץ לה, אין הקלה יחסית נתפסת כהקלה, אלא כהחמרה כלפי אורחות חיוו הנוכחיים. במיוחד לאור זאת שידוע שבעבר הלא מי יודע מה רחוק, תנאי הגיור לילדים מאומצים דווקא היו קלים יותר, והם רק הולכים ומחמירים ככל שהזמן חולף.
- המון פתיחות של רבנים לקראת חילוניים אינה באה לידי ביטוי בהליך הגיור לילדים מאומצים, המחוייב להערך בבית דין אחד ויחיד בארץ, הנתון לעומס רב, המתפקד לאט מאוד ועם סחבת.
- סתירה בין בית חילוני וגיור אורתודוקסי אינה קיימת בעיני אדם דתי, המוכן לקבל את חוסר אמונתו של החילוני, בתקווה שחילוני יראה את היופי שבדת ויאמין. אבל עבור החילוני החייב לקיים את מצוות הדת ללא אמונה, אחרת ילדו לא יגוייר, קיימת גם קיימת סתירה.

הבעיה נעוצה בעובדה כי הגיור נעשה תוך כפיה ממסדית על אנשים שאינם חלק מאותו ממסד.

נוני 75

New member
חייכנית יקירתי מסכימה עם כל מילה שלך

ראשית היה לי ברור שבני יעבור גיור אורתודוקסי -אני יהודייה והוא יהיה יהודי . לא אומר שהדרך הייתה פשוטה אבל חסכתי לו את ההתמודדות כשהוא יגדל ,אז הפרוצדורה תהיה ארוכה מייגעת ומורכבת .
אני מסכימה אתך לגבי נושא השונות -הם צריכים להתמודד עם היותם מאומצים ,גם במקרה שלי ה-אין אבא, מדוע שיהיה שונה בדתו ממשפחתו?
ויתר מכך זה חשוב לי.
אז בלעתי צפרדעים וקצת מים (תרתי משמע -כשהטבלתי אותו אוטומטית צללתי גם אני
)

אין ספק שצריך להיות שינוי בכל הקשור לתחום הגיור ,אני יודעת שלאור העובדה שהילד לא בגן דתי ולא יהיה בבית ספר דתי לא יאפשרו לי לגייר את הילד הבא באותה דרך וזה מרתיח. (לא שכרגע אני בדרך להפוך לאם לשניים -אני מדברת תיאורטית)
הכפייה הדתית מרתיחה ,העובדה שבודקים בציציות ,אני מגדירה עצמי כחילונית אבל מגיעה מבית שומר מסורת ואני יכולה ללמד את הרבנים האלה, יהדות מה היא, שהיא יכולה להיות יפה, ואפשר לבחור חלקים ממנה .

הי נוני נחמד לקרוא את דברייך....

בקשר לילד השני- שמעתי על לא מעט הורים שהקפידו שהמאומץ הראשון שלהם יהיה במסגרת חינוכית דתית[בעיקר בכיון המפד"לי] בזמן הגיור השני- וכשהסתיים ההליך- עשו כרצונם.
הקטע הנחמד הוא ששמעתי על חוויות מאד טובות מהמסגרת של "אמונה" [מקבילה לויצו ונעמ"ת] וגני העירייה הממלכתיים דתיים שאנשים רשמו אליהם מהסיבות שפירטתי.
על עצמי אני יכולה להעיד שעל אף הנטייה לקיום ההתחייבויות של הגיור,שכשהבנתי שבגן חובה דתי הגננת שמצפה לבני היא מאד טרייה,וחסרת גבולות בלי שום היסוס רשמתי לגן הרגיל,עם הגננת המנוסה.
חשובות הדמויות החינוכיות וחשובה גם הגישה לדתיות-חילוניות.לניסיוני בעבודה עם המערכת החינוכית,דווקא במערכת הדתית ישנם עדיין מורים שרואים את החינוך ממש כשליחות וכייעוד.כשאני פוגשת כאלה- הם תמיד מרגשים אותי,בכל פעם מחדש.זו כמובן הכללה,ישנם מורים טובים גם המערכת החילונית. לצערי ראיתי יותר מהם שחוקים ואוטומאטיים בגישותיהם וחבל.

ולגבי הטבילה-

נחמד תיאור הצלילה המשותפת...

אני הבנתי שבגלל שהוא בן ואני בת אין אפשרות למשותפת....הזמנתי קרוב משפחה ששמח לקחת על עצמו...

נוני 75

New member
נתנו לי את האופציה שאבי יטבול איתו

אבל היה לי ברור שאני עם האפרוח באש ובמים (הספיקו לי המים לא צריך אש ...)
מעבר לכך שאבי המקסים סובל מבעיות ברכיים ורק המחשבה שהוא ירד את המדרגות ויעלה (והיו הרבה מדרגות) הורידה אותו מהרשימה .אם כי היה לו תפקיד חשוב -הוא היה אחראי על אכילת המטעמים שקיבלנו אחר כך (היה בופה לא רע)

סביון1

New member
הם מאפשרים לעשות זאת כאשר האם עטופה בחלוק

שמצניע כמעט את כל הגוף

אבי351

New member
מאל סלבדור הגיעה בשנים האחרונות רק ילדה אחת

הייתי מציע לך לברר היטב היטב

שרון1818

New member
אני דווקא נורא אוהבת את הרעיון של הגיור האורת

יש הרבה יופי בגיור האורתודוקסי. אני דווקא מאוד מתחברת לזה, ולדעתי הילד מקבל המון ערכים נפלאים בבית הספר הדתי, שילוו אותו כל חייו. אני בעצמי דתייה ולאחרונה נתנו לי אפילו אישור לגייר. רק כמה חבל שהאימוץ ברוסיה נסגר ועלי להמתין הרבה.

KallaGLP

New member
וזה בסדר גמור, אבל זו דעתך.

רבים אחרים לא מרגישים כך, אלא מרגישים שיש לאפשר לילד להיות בן הלאום של הוריו המאמצים מבלי שיצטרכו להעביר אותו טקסים ומסגרות הנוגדים את אמונתם, כמו במדינות אחרות של העולם המערבי.

אני לא גיירתי את בתי

וזה מאוד אבל מאוד מפריע לי.
לא גיירנו כי את אחותה גיירנו אורתודוקסית וכמובן לא עשינו כלום ממה שהובטח..
ולכן אתה לא עשינו כלום.
היא כמובן לא יודעת כלום אבל אני יודעת שאין לי מושג איך לספר לה. אני כן חושבת שזו נקודת משבר, הנה היא שונה מכולנו.
אני אגייר אותה אורתודוקסית אבל חיכיתי עם זה כ"כ הרבה זמן שעכשיו זה יעורר אצלה שאלות.
ולנו לא היתה שום בעיה לאזרח אותה ללא גיור.

China8

New member
גם אנחנו מהלא מגויירים

ולא מרצון.
מאד הייתי רוצה לגייר את בתנו בגיור אורתודוכסי, אבל הדרישות היו פשוט כאלה שאנחנו לא יכולים לקבל. אמנם אני מגדירה עצמי כחילונית מאמינה, אוהבת את הדת היהודית ומכבדת אותה באהבה וברצון אבל מאד מפריע לי שהגיור נשלט בידי כאלה המקשים ומציבים מכשולים. הרי על ילדים מדובר כאן, לא על מבוגרים שלעיתים מבקשים להתגייר בשל אינטרסים מסויימים.... דרכי להתמודד עם זה היא במחשבה שכאשר בתי תגדל היא תוכל לקחת החלטות בעצמה ואם יהיה חשוב לה להיות יהודיה אז היא תתגייר. ואם לא, אז היא תהיה בתי אהובתי גם ללא גיור.
זה מאד הרגיז אותי בזמנו, היום למדתי לחיות עם זה. מאד מסכימה עם דבריה של אורית פלד, היטבת לבטא את רגשותיי גם כן, אורית.

סביון1

New member
שלום וברוכים הבאים לפורום

מרוח הדברים שלכם נראה לי שהכיוון שאתם צריכים להתענין בו הוא גיור רפורמי. עושים ברית מילה, הילד נרשם כיהודי (אחרי פרוצדורה משפטית כלשהיא), אתם לא מתחייבים לקיים מצוות (למיטב ידיעתי, לא מנסיון אישי) ולגבי הבר מצווה - יש לא מעט בתי כנסת רפורמים בארץ.

שיהיה לכם הרבה בהצלחה!

למעלה