קודם כל המון בהצלחה!המון זמן לא שמענו כאן בשורה
על נסיעה לאימוץ! כמו רוב המשתתפים כאן, אימצתי לפני הרבה זמן (10 שנים) וילדה צעירה בהרבה, כך שלא אוכל לתרום משהו פרקטי מנסיוני. ראיתי שיש בקטגורית "כלים ומידע", תחת "הליך האימוץ" מספר עצות. אמנם מדובר בתינוקות ולא בפעוטות, אבל מן הסתם ישנן המלצות עקרוניות שאפשר ללמוד מהן וכדאי גם לחפש בארכיון הפורום - היו בעבר לא מעט שרשורים בנושא.
אני חוזרת על ההמלצה לא לנסוע לבד! לא רק שגם שם (כמו כאן) חד הורית נתפסת כחלשה יותר, אלא שאם לא השתנו ההליכים מאז אמצתי, כדאי שיהיה מישהו לצידך גם בנסיעה זו. למשל, המאמצים היו אמורים לחתום בנסיעה הראשונה על הסכמה עקרונית לאימוץ, לאחר שראו את הילד-כדאי שיהיה עוד מישהו איתך לפני ההחלטה.
מאחר ולקחתי רופא מטעמי, היה לי ברור שארצה שמישהו נוסף, מלבדי, יראה את התנהלות הבדיקה והתרשמות הרופא במקום.
בזמנו נסעו ממרכז האימוצים לבית הילדים לפגישה עם המנהלת והרופאה. הרופאה הקריאה פרטים שונים מתיקה של בתי (את רובם את כבר אמורה להכיר עכשיו). אני בקשתי מהרופא שהיה איתי שישאל לגבי פרטים שונים בהתפתחותה של ילדתי. רציתי שבהתבגרותה, "החור השחור" יהיה מלא ככל הניתן בפרטים אותם אוכל לספק ושמצויים בידיעתו של כל ילד ביולוגי, כמו: מתי ישבה לראשונה, מתי עמדה לראשונה, מתי בקעו שיניה הראשונות וכו'.