שלום לכולם, עזרה דחופה בבקשה

קודם כל המון בהצלחה!המון זמן לא שמענו כאן בשורה

על נסיעה לאימוץ! כמו רוב המשתתפים כאן, אימצתי לפני הרבה זמן (10 שנים) וילדה צעירה בהרבה, כך שלא אוכל לתרום משהו פרקטי מנסיוני. ראיתי שיש בקטגורית "כלים ומידע", תחת "הליך האימוץ" מספר עצות. אמנם מדובר בתינוקות ולא בפעוטות, אבל מן הסתם ישנן המלצות עקרוניות שאפשר ללמוד מהן וכדאי גם לחפש בארכיון הפורום - היו בעבר לא מעט שרשורים בנושא.
אני חוזרת על ההמלצה לא לנסוע לבד! לא רק שגם שם (כמו כאן) חד הורית נתפסת כחלשה יותר, אלא שאם לא השתנו ההליכים מאז אמצתי, כדאי שיהיה מישהו לצידך גם בנסיעה זו. למשל, המאמצים היו אמורים לחתום בנסיעה הראשונה על הסכמה עקרונית לאימוץ, לאחר שראו את הילד-כדאי שיהיה עוד מישהו איתך לפני ההחלטה.
מאחר ולקחתי רופא מטעמי, היה לי ברור שארצה שמישהו נוסף, מלבדי, יראה את התנהלות הבדיקה והתרשמות הרופא במקום.
בזמנו נסעו ממרכז האימוצים לבית הילדים לפגישה עם המנהלת והרופאה. הרופאה הקריאה פרטים שונים מתיקה של בתי (את רובם את כבר אמורה להכיר עכשיו). אני בקשתי מהרופא שהיה איתי שישאל לגבי פרטים שונים בהתפתחותה של ילדתי. רציתי שבהתבגרותה, "החור השחור" יהיה מלא ככל הניתן בפרטים אותם אוכל לספק ושמצויים בידיעתו של כל ילד ביולוגי, כמו: מתי ישבה לראשונה, מתי עמדה לראשונה, מתי בקעו שיניה הראשונות וכו'.

אבי351

New member
האימוץ ליחדניות רק לאלה הרשומות כבר כמה שנים ולא חדשות וגם

זה בטפטוף איטי ביותר

KallaGLP

New member
כבר קיבלת עצות נהדרות.

אני לא יחידנית ואימצתי ממש מזמן, אז לא בטוחה שיש באפשרותי לתרום משהו מועיל, אז נותר לאחל בהצלחה. יכולה רק להוסיף שלפחות בחלק מהמקומות ברוסיה מתנות טריוויאליות לכאורה כמו חבילת גלילי נייר טואלט או גליל של שקיות ניילון יכולות לשמח אנשים כאילו היו האוצר הגדול בעולם. לפחות כך היה בתחילת שנות האלפיים.
ובאמת שאלה מעניינת - האם משתמע מכך שחודשו אימוצים ליחידניות או שזה פשוט זנב של תהליך שהתחיל בטרם הוקפאו?

adiavn

New member
איפה ברוסיה?

מי שהיה באותה עיר יוכל להמליץ לך גם על מלונות (לא להסתמך על המלצות המלווים מטעם העמותה, הן לא תמיד הדבר ההגיוני או חכם ביותר).
לחקור את העיר באינטרנט (אולי ממאמצים קודמים כאן) מראש בעצמך. אל תסתמכי רק על המלווים מטעם העמותה בכל הנוגע להמלצות קניות/אוכל.
כפי שציינו כאן כבר, לא הייתי מביא במבה מחשש לאלרגיה, ולא בטוח שאוכל בכלל - לא חושב שיתלהבו מזה בבית הילדים, הם נורא רגישים שם לכל דבר שנראה להם "לא בריא" (עלינו צעקו כשרצינו לשחק עם הילד על הדשא...).
צעצועים קטנים (לא קטנים מדי, לא משהו שילדים עלולים לבלוע) מחנויות "הכל בדולר" הם נהדרים. בועות סבון זה שובר הקרח האולטימטיבי.
רצוי גם מאלה הקלאסיות שנושפים בהם ולא ה"חרבות" למינהן, כי זה ידגים לך גם שליטה מוטורית ויכולת למידה של תנועות עדינות.
צעצועים גדולים יותר - למעט אולי משהו שתשאירי לילד בתור "דובי", עדיף לא פרוותיים. הם לא אוהבים את זה (שיקולים בריאותיים) שם ויש סיכוי טוב שאחרי שתלכי אף אחד לא יזכה יותר לשחק בצעצוע.

tuttifrutti

New member
הפנו אותי לכאן אז אני מתייצבת

אימצתי מאירקוטסק לפני 4 שנים (ושישה ימים).
לא יודעת איך זה היום, אז נשארתי כל הזמן עד שקיבלתי את כל המסמכים, וכך הייה לי זמן להכיר את בתי יותר ללא הפרעות.
זה הייה זמן איכותי ביותר להכרה אחת את השנייה.אני מאוד ממליצה להשאר בן המשפט להבאת העולל לארץ.
&nbsp
אם את תשארי בקיץ מזג האוויר כרגע חם, עד 30 מעלות,עוד חודש ימים לפחות.. אין מזגנים או מאווררים באירקוטסק.
אם את שוהה באירקוטסק בקרי את הרב ואשתו, הם מאוד נחמדים וחמים, ותמסרי ד"ש מאורלי שאימצה ילדה לפני 4 שנים בקיץ.
בקרי גם בגן של חב"ד. זה מאוד נחמד לילד להיות בחברת עוד ילדים, ולך יש איפה לשחק איתו כשיורד גשם או קר בחוץ.
&nbsp
לא הבנתי אם את נוסעת לראות את הילד או כדי לעבור את המשפט.
שיהיה בהצלחה!!!
&nbsp

adiavn

New member
מאמין שכיום אפשר למצוא מלון עם מזגן

מבין ה-192 מלונות שהחיפוש בגוגל אומר לי שיש בעיר. בייחוד כשמדברים על 4 כוכבים ומעלה.
(ובעיקר לאור העובדה שכבר היו גלי חום ברוסיה מאז)

liatbitan

New member
תודה רבה
יש לך המלצות מה להביא כמתנות שם?

קניתי סטים של קרמים למטפלות, האם דרוש דבר מה נוסף?
ולילד?
משחק בועות סבון ומשחקי הרכבה זה מספיק?
תודה.
&nbsp

Noga Lavie

New member
לילד - בהחלט מספיק

אלא אם את רוצה להוסיף בלונים, כי הם באמת חסרי משקל כמעט ומוצלחים כמו בועות סבון.

למעלה