שלום לכולם, צריכה עזרה

Wing Chan

New member
"עם קאנט" ../images/Emo6.gif

מצטער עולות לי אסוציאציות
|לא קשור|

TheDamned

New member
חח מאוד בוגר

ממש בוגר עמר. חכה עוד לא הגענו לתורת הק(וו)אנטים.

driftwood89

New member
אלא אם כן...

אלא אם כן תרגמו את האדות לא נראה לי שתמצאי משו בעברית...

Heathen Dawn

New member
מוסר

זו נראית לי הכללה גסה, להגיד שאין מוסר בפגאניזם. אבל גם אם זה נכון - גם אם הפגאניזם מדבר על המוסר הרבה פחות מאשר הדתות המונותאיסטיות מדברות עליו - חשוב לזכור עובדה מאוד גלויה: המדברים הכי הרבה על המוסר נוטים להיות העושים הכי מעט.

TheDamned

New member
ל Heathen Dawn

זאת אכן הכללה גסה (כמו שכתבתי לכוכב ה שחר). אבל גם זאת הכללה גסה "המדברים הכי הרבה על המוסר נוטים להיות העושים הכי מעט". זה משפט רציני מה שכתבת אבל נראה לי שאני אחסוך ממך התפלספות (למרות שאני יכולה לעבור על זה כמה שעות).

Heathen Dawn

New member
אמרתי "נוטים", לכן זו לא הכללה

הכללה היא לומר, למשל, "כל המדברים הרבה על המוסר עושים מעט". אם אמרתי "נוטים", כאילו אמרתי "רוב" ולא "כל", ולכן זו כבר לא הכללה.

TheDamned

New member
אוח...

"המדברים הכי הרבה על המוסר נוטים להיות העושים הכי מעט". אני הבנתי שאלה שמדברים הכי הרבה הם אלה שעושים הכי מעט. כי נוטים.. זה פשוט עושים או נוהגים להיות אלה, בלי קשר לכמות. אבל זה ממש לא חשוב!!! לא נורא שאני לא מבינה אני לא מאשימה אותך בכלום. אני שונאת אי הבנות..

gwizard

New member
אגב התפלספות

משיעורי פילוסופיה אני נזכר רק בדבר אחד: בפילוסופיה אין נכון ולא נכון, אין אמת ושקר. יש רק השערות של מה היה יכול להיות אם...

driftwood89

New member
זה עוזר?

תראי, אני לא יודע דבר על שפינוזה הזה, אבל אני בהחלט יכול לעזור לך אם המעט שידוע לי על הנושא (אני בעצמי חוקר סוג של פגאניות הנקרא אסאטרו). פגאניזם, הוא מושג מאוד אבל מאוד כללי שבעצם נותן לנו מילה נרדפת לפוליטאיזם - האמונה באלים רבים, זה לא עבודת אלילים, עבודת אלילים זה להאמין שפסל זה אלוהים והוא יגן עלייך, ה"פגאנים" האמינו שיש אלים רבים, הפסלים נבנו לכבודם, לא הייתה אמונה שהפסל הוא אלוהים. המושג "פגאני" לא נראה לי משמעותי, בתקופה שכולם האמינו בדתות האלה זה היה הדבר היחיד שהיה מוכר להם ולכן לא הייתה להם סיבה לתת למסורת שלהם שם, השמות באו אח"כ כשהגיעו צורות אחרות של דת, כלומר, המונוטאיזם. הדרך היחידה שאני רואה שאת יכולה לחקור את הנושא הזה זה לתת מקום לכל הדתות הפגאניים, למשל: "אסאטרו" (הפגאניות הנורדית / אנגלו סכסונית, הויקינגים...), "ויקה" (אמונה שכוללת בתוכה גם מאגיה), שאמאניזם, הדרואידים והדברים הידועים כמו הפגאניות היוונית או המצרית, כל אלה האמינו בריבוי של אלים כלשכל אל או אלה יוחסו תכונות מסוימות. הרבה מהדתות האלה היו מאוד קשורות לטבע ושילבו סוגים של מאגיה בתוכם, התכום שאני חוקר הוא האסאטרו כיוון שהוא קרוב למקורות שלי, אם את מעוניינת בנושא, יש את הדיון שלי בארכיון (דף מס' 2), באחת התגובות מישהוא הביא לי לינקים לכמה אתרים, אם את מעוניינת תפני אלי אישית ואני יכול להביא לך אתר שכולל בתוכו חלק ניכר וכמעט שלם של האמונה הזאת, כמובן שזה המון המון חומר

למעלה