שלום לכולם. רציתי לחלוק מס' מילים..

שלום לכולם. רציתי לחלוק מס' מילים..

חזרתי לעוד אפטר, שלאחריו מס' ימים נוספים לשירות בצו 8. מדובר בשמ"פ ארוך במיוחד, שהתחיל בלחימה ומסתיים במשימות שונות. הייתי מנותק לזמן מה. מהתקשורת, מהאנשים ברחוב.. מהיומיום. תקופה של לחימה מתמשכת לאור מטרות ברורות שהכרנו והיינו בטוחים בהם. באחד הימים, בהם זכינו לנוח לשעות מספר מהלחימה המתמשכת, קיבלנו הודעה מחבר ליחידה. בשיחת טלפון עם המשפחה הוא נוכח לחדשה מפתיעה - החטופים כבר לא נכללים בעסקה, כך בישר לנו. באותה שנייה מכאיבה ומכעיסה קיבלתי תשובה לשאלה לא חדשה שתהיתי בה רבות. קדימה ואולמרט כבר לא ממש ראויים בעיני. אז אולי אני רק כועס.. ואולי זה לא ממש סופי ואני קצת מתלבט.. ואולי זה בכלל לא נכון לחשוב על בחירות חדשות בשעה קשה זו. ועוד שאלות ותהיות פלשו אל ראשי ובטני כמי שהיה מעורב בתהליכים מבראשית ימי המפלגה, כאדם שהאמין בה ובחבריה וכאדם שתרם לה רבות במימד הפרסומי\תודעתי, אני די מאוכזב היום. לא מתחרט.. אולי עדיין מאמין.. אבל בהחלט מאוכזב ותוהה על דרכי כחבר במפלגה.

מדובר בבזיון אחד גדול

קרב ללא נקודות הכרעה ברורות וללא משנה התקפית לנטרול מרכזי כובד ושליטה של האוייב.. כשאני חושב על זה, רב עקרונות הלחימה ששיננתי עוד כקצין צעיר ביחידה לא יכלו להתממש לאור ההחלטות מלמעלה. מדובר היה בכאוס אחד גדול. אבל כולנו נלחמנו וביקשנו להמשיך מתוך הבנה חד משמעית, כי חרף כל הקשיים והשגיאות שנעשו, אנו משרתים מטרה ברורה שאין חובה מוסרית גבוהה ממנה ללוחם, לדעתי - לא נוטשים חייל בשדה הקרב, במערכה ובעורף. אולמרט ושותפיו לממשלה בחרו אחרת.
מה עלי כלוחם וקצין במילואים לחשוב?!

אשרת

New member
פשוט.

שאם חס וחלילה אתה תפול בידי האוייב, הסיכוי שיצאו למלחמה על מנת להחזיר אותך הוא די אפסי.

bhnadav

New member
אני קצת מתקשה להבין..

כוונתך היא שלא היינו צריכים להפסיק בלחימה, עד שבמבצע קומנדו נועז זה או אחר נצליח להחזיר את החטופים או לחילופין עד שפואד סניורה יתחנן שחיזבאללה ונסראללה יחזירו את החטופים והלחץ יעשה את שלו? אני מודה שאני קצת מתקשה להבין, כי כשאני נזכר נגיד בחטיפת החיילים באוקטובר 2000 בהר דוב - אז לא חשבנו בכלל לצאת למלחמה. אז מה נאמר על מקרה כזה? *אם הובן לא נכון, אני באמת מנסה להבין, כי זה משמעותי וחשוב*

אשמח להשיב :)

לא היינו צריכים להפסיק את הלחימה עד להבאת החטופים לביתם.. מעבר לכך, לדעתי היה מקום להרחבת הלחימה גם לגזרה הצפון-מזרחית של הגבול וכנגד יישות טרור נוספת - סוריה. ההחלטה לפתוח בלחימה היתה נכונה.. אך איבדנו את מימד הרציפות והמשכיות, ולמעשה כשלנו מלהביס ולהכניע את האוייב בשל אותה התנהלות כושלת. וכיום אנחנו עדים למציאות מאתגרת וקשה יותר מבעבר.

bhnadav

New member
העניין הוא,

שאני לא חושב שבמבחן המציאות אפשר באמת לנהוג כך, באשר להפסקת הלחימה והחזרת החטופים. זה קצת נאיבי, בהתחשב בעובדה שהיו לנו חטופים עד לא מזמן שישבו 3 וחצי שנים בשבי, ולא יצאנו בגללם לשום מלחמה ואח"כ אף הצלחנו להחזיר רק את גופותיהם בעסקת טננבוים, עסקה לא הוגנת ולא שפוייה לחלוטין. אני לא רוצה לומר שיש לקחת דברים בפרופורציות כי זה לא ראוי, אבל כן - צריך לראות את התמונה הכוללת. עצם המלחמה, יצרה מצב בו הובן כהלכה שפעולות חטיפה כאלה הן לא דבר משתלם, כי בעל הבית הנוכחי - אחרי שנים של בעלי בית שמגלים איפוק - הוא אחד שיודע להשתגע. ואם אכן נצליח להחזיר את החטופים בעסקה שפוייה, אני אהיה מרוצה. באשר לסוריה - אני אישית חלוק עליך, אני לא סבור שהיינו צריכים לפתוח בחזית נוספת בגזרה הסורית.

אני אולי נאיבי..

אבל הממשלה צריכה לספק פיתרון אמיתי, הוגן ומוסרי. את החטופים - יש להשיב הביתה. אין ספק כי לסוריה ואירן קשר מובהק לטרור ולגרילה המופעלים כנגדנו. יש לשים לכך סוף מעבר לכך, העובדה שלא יצאנו למלחמה בעבר, גם היא חמורה.

bhnadav

New member
בוודאי שיש להשיב הביתה.

ואני מקווה שאולמרט יעמוד בהתחייבותו מאתמול לעשות כן ("אני, אהוד אולמרט, ראש ממשלת ישראל, מבטיח לכם שהם ישובו הביתה, אולי לא מהר כמו שרצינו, אבל הם ישובו הביתה").

העובדה שהחיילים לא שבו עד עתה

לבתיהם, חודש וחצי אחרי שנחטפו, וזמן רב אחרי הפסקת האש, מערערת את חוזה האמונים הבלתי כתוב של הצבא והמדינה, אם כל הכבוד לאמירה של אולמרט ("אני לא אתן להעמיד את צה"ל למשפט פומבי") אני מתרשם, שלא כ"כ איכפת לו מצה"ל.

bhnadav

New member
ברור, הרי זה תקדים חמור..

תמיד כשנחטפו בעבר חיילים "יצאנו למלחמה" ורק הפעם לא, ותמיד כשנחטפו בעבר חיילים - הם "שבו לבתיהם" אחרי לא יותר מ"חודש וחצי" - בטח ובטח שלא "זמן רב אחרי הפסקת האש" שהייתה אחרי כל מלחמה שנפתחה אחרי חטיפות חיילים. רק הממשלה הזאת, הארורה הזאת, הכושלת, הרופסת, המתקפלת והמתכופפת, רק היא לא פתחה במלחמה אחרי חטיפת חיילים ורק היא לא מצליחה להחזיר את החטופים כמו שעון אחרי חודש וחצי. שערוריה.

trigotrigo

New member
דעתי לגבי יציאה למלחמה

לא משנה כמה צודקת הסיבה שלנו, כרגע יש לנו מלחמה לנהל שאינה בכלי נשק חמים. זו מלחמת הסברה. כל צעד שאנחנו עושים מבוקר בשנאה ובשטנה על ידי העולם הערבי, וגם על ידי לא מעט מדינות בעולם המערבי. אולי היינו צריכים לנקוט צעדי מנע נגד סוריה וחיזבאללה קודם, אבל לא היינו מרוויחים מזה במצב הנוכחי. המלחמה שהיינו צריכים לצאת אליה מזה עשורים היא על דעת הקהל העולמית, להסיט אותה מתמיכה בחיזבאללה אל תמיכה במדינות הריבוניות שמנסות למגר אותה, אל סיוע ללבנון להפוך לבעלת שליטה עצמית על פני נסראללה ואל הכרזה על חיזבאללה כארגון טרור. מה שהעולם רואה כרגע, זה את נסראללה כמגן לבנון החופשית (כי הצבא שלה לא עושה את זה) ואת ישראל ככובשת ומשמידת דרום לבנון (כי חיזבאללה מגן על לבנון אז יש לו זכות להתחבא בתוך אוכלוסיה אזרחית)

מדובר במושחתת שבממשלות ישראל

ובמטכ"ל המושחת בתולדות צה"ל. החיילים הופקרו בחזית כמו שהאזרחים הופקרו בעורף. לחיילים בלבנון לא היה מזון ומים, אך לאולמרט היו סיגרים ולחלוץ היו מניות. איפה שנוגעים רקוב והסירחון עולה השמיימה.

המדינה והפוליטיקה הישראלית מושחתות

כמו גם בקדימה ובשאר המפלגות.. שחיתות תמצא כמעט בכל מקום, לצערי. הטענות שלי כרגע, לא מדברות על הסיגרים של אולמרט או המניות של חלוץ, אלא על משנה שגוייה שמסכנת את אזרחי ישראל וחייליה. אמנם היו בעיות לוגיסטיות.. ועוד הרבה טעויות.. אבל, יש גם בכיינות מיותרת מצד מס' אנשי מילואים בנוגע ללחימה, אני לא ממש רוצה להכנס לזה..

רואים שאולמרט רק רוצה להוריד תאבטלה

בגלל זה הוא מסדר ג'ובים לחברה של שר האוצר הירשזון

למעלה