שלום לכולם, שאלה בנוגע לקטניה מסתורית

• פותח הנושא RBRB
  • פורסם בתאריך

RBRB

New member
שלום לכולם, שאלה בנוגע לקטניה מסתורית

שלום, טעמתי סוג של קטניה, דומה לפול בצורתה וצבעה צהוב בוהק גם כאשר מבושלת, כנראה ממשפחת הפולים או השעועית, יש דוכן במרכז הקניות בצומת ביל"ו שמוכר פול, שקדים במים, ואת הקטניה המוזרה הזאת שלא ראיתי אף פעם על מדפים של סופר או חנות תבלינים. עשיתי חיפוש באינטרנט אבל לא מצאתי את השם או אפילו תמונה להראות לכם. אולי מישהו יעזור לי לפתור את התעלומה, כבר הרבה זמן שאני רוצה לגלות את השם והיכן אני יכולה להשיג אותה. תודה רבה :)

cwen

New member
כנראה תורמוס כמו שציינו לפני

אפשר להשיג בעדן טבע מרקט ואולי בעוד בתי טבע. שימי לב, התורמוס רעיל! הרעלן מסיס במים, אז מה שצריך לעשות כדי שיהיה ראוי ובריא לאכילה, יש להשרות אותו במים במשך יומיים שלושה, עם החלפות מים כל כמה שעות. (לשפוך את מי ההשרייה, לשטוף, ושוב להשרות במים נקיים). לאחר מכן גם בבישול יש להחליף את מי הבישול. להרתיח את התורמוס במים נקיים, לתת לו לרתוח קצת, לשפוך את המים, למלא מים נקיים, להרתיח ושוב - גם ארבע חמש פעמים כאלה. ואז אפשר לאכול אותו בבטחון מלא. (הוא לא אמור להיות מר בסוף התהליך, אם הוא ממש מר - להרתיח שוב). http://www.sviva.gov.il/Enviroment/...enDispWho=Articals^l3506&enZone=horef_flowers

למעלה