שלום לכולם- שאלה

שלהבת3

New member
אדומה-קבוצת תמיכה

כתבת על הבדידות ועל הטיפול ועל כך שבעצם העדפת טיפול אצל מטפל אישי אז יכול להיות שאולי כדאי לך גם לבדוק בכל זאת איזו אפשרות להצטרף לקבוצת תמיכה של אנשים שמישהו ממשפחתם לקה בסרטן ואז אולי תרגישי פחות בודדה. אני קיבלתי מהאגודה למלחמה בסרטן חוברת על קבוצות תמיכה כאלו אני יכולה לכתוב לך כאן או במסר את הפרטים כמו כן כתבו לי כאן שיש קבוצה נוספת שפועלת בעמותת ח.ס.ן וגם שם יש קבוצת תמיכה למשפחות החולים. לח.ס.ן יש בפורום הזה קישור למעלה. וחוץ מזה אשמח להיות איתך בקשר אם זה יכול לעזור..... במסר....

שלהבת3

New member
שלום יעל../images/Emo24.gif

באמת מרגש מה ואיך שאת כותבת. מה לאחל לך? שהכל יעבור בשלום.... שאביך לא יסבול ושלך יהיה עם מי לחלוק וטוב שכתבת כאן זה משחרר......

יעל האדומה ../images/Emo24.gif

קראתי. התרגשתי. הזדהיתי. דמעתי. אני שולחת לך חיבוקים חמים, המון תקווה לטוב והמון איחולי בריאות לך וליקיריך. אור ואהבה, אילת.

זוהרה7

New member
יעל שלום../images/Emo24.gif

אני מאלו שיותר קוראות ולא כותבות. אולי כתבתי פה פה ושם אבל לא הרבה. אצלינו במשפחה כשאמא שלי היתה חולה למרות שאנו משפחה גדולה רוב העול בסידורים ובטיפול בה היו עלי. נראה לי שאני לקחתי על עצמי. ביחד עם זה למדתי שכשאני צריכה משהו ממישהו אני צריכה לבקש ישירות ולא לספר כמה אני עושה. פה ושם היו אישפוזים ואז הרמתי טלפונים למשפחה. ואכן כאשר שדרתי שאני צריכה עזרה קיבלתי אותה. שאלתי מתי מגיעים ולא שאלתי אם יכולים להגיע. במצב הזה גם האחים והאחיות שבקושי הגיעו ביום יום עשו מאמצים והגיעו למשמרות. למדתי גם עם בעלי שכאשר אני צריכה את עזרתו להגיד בצורה מפורשת ולא ברמזים. למשל להגיד אני לא מסוגלת כעת לקום ואני רעבה ואני רוצה תפוח נקי וחתוך לרבעים. או אני לא מסוגלת כעת לקום ויש לי כאבים ואני רוצה את הטיפות עם משהו לשתות. למדתי לא ללכת סחור סחור אלא לדבר איתו ישירות. אני זוכרת שאמא שלי היתה אומרת לנכדים שיש לה כאב ראש והיא לא הבינה למה לא מפסיקים לדבר איתה. אם היא היתה אומרת שבגלל כאב הראש היא רוצה לנוח וקשה לה להקשיב לא היו מדברים איתה. לכן כאשר אני מרגישה סחרחורת או חולשה אני לא רומזת אלא אומרת שקשה לי להמשיך לדבר או להקשיב. וחשבתי שאולי גם אחיך צריך שידברו איתו ישירות ולא בעקיפין. מקווה שעזרתי במשהו. כל טוב. ושיהיה לך כוח לכול

אדומה2

New member
היי זוהרה

בעבר הייתי מדברת ברמזים. עכשיו כבר לא. ההתנהגות של אחי היא כזו כבר שנים. זה בכלל הולך אחורה לדרך בה גדלנו, מערכת היחסים של הוריי, מה ספגנו, מה ראינו. ההתנהגות של אח שלי תמיד התקבלה בחיוך ובאיזה שהוא סיפוק שהוא כזה בחור מוצלח- כילד, כנער ועכשיו כגבר. ונכון, הוא באמת אדם מוצלח. הבעיה הייתה מה קורה כשאני מתנהגת ככה. אבל עזבי, זה הרבה יותר מורכב והרבה יותר סבוך וזה לא המקום. יש בי פחד שאם אני אקח את תפקיד המפיקה בצורה הרבה יותר מלאה ממה שקורה היום, לא יהיה לי זמן אפילו לבנות את הקריירה שלי, למצוא אהבה (אפילו קצרה)ולמצוא עבודה על מנת להפסיק להיות עול כלכלי על אבא שלי.אבל איך אמצא עבודה כשאני יודעת שאם אני לא אהיה המפיקה בפועל הרבה מאוד דברים לא ייעשו? אני כמובן לא מצפה לתשובה, ואני יודעת שזה נשמע מגוחך המחשבה הזו שאם אני לא אעשה אף אחד לא יעשה, אבל יש לי כל כך הרבה עובדות בשטח שמוכיחות לי בדיוק את זה, שאי אפשר להתווכח עם זה.

זוהרה7

New member
יעל יקרה שלום ../images/Emo24.gif

כמובן כל אחד מכיר את הדינמיקה המשפחתית שלו. ביחד עם כל זה אדם מצווה לכבד את הוריו אבל לא לאהוב אותם יותר מאשר את גופו. יש איזה סיפור אם אני לא טועה בגמרא שבסיפור זוג צעיר נוסע עם האב בספינה ועקב תקלה צריך להשליך מישהו למים. במצב כזה אומרים שמשליכים את הזקן. מה שאני רוצה להגיד שתשמרי על עצמך כמה שאת יכולה ותעשי את שביכולתך בלי לפגוע בעצמך או בעתיד שלך. מאחלת לך המון כוח להתמודדות עם הכל. זוהרה

שלהבת3

New member
../images/Emo12.gifאת הזקן?

אז בגלל זה נכתב השיר אל תשליכיני לעת זקנה?

אדומה2

New member
הממממ

כן, זה מתחיל להצטייר כך נכון? שיש לי הכל בשביל כולם, אבל לא לעצמי. קיבלתי ואני אנסה להפנים. תודה.

שלהבת3

New member
אדומה

את כנראה צודקת כנראה שאף אחד לא יעשה את מה שצריך אם את לא תהיי שם. ואם זה מקובל על אביך שהוא תומך בך מבחינה כלכלית ואת סועדת אותו אז נראה לי שזה די בסדר יש איזה איזון ואת לא הבת היחידה שבחרו לטפל בהוריהם במחלתם כי לא היה מישהו אחר ושהקריבו אבל אין מה לעשות אם לא תהי שם עבורו לא תהיי שקטה אלא אם היית סומכת על מטפל/ת שהיו מטפלים בו בעבור כסף במקומך אבל-עדיין זה לא אותו הדבר. חוץ ממך עצמך יש עוד מישהו שבא אלייך בטענות שאת לא מוצאת עבודה ושאין לך בן זוג?

למעלה