שלום לכולם, שאלה..

תולעת06

New member
שלום לכולם, שאלה..

היי, אני חדשה דנדשה בפורום הזה.. וגם בתחום. אחרי המון המון בדיקות ובירורים ומה לא.. אני חושבת שקיבלנו החלטה לרכוש מגרש של 470 מטר בערך ברזור דרום השרון.. היום נלך לברר סופית מחירים.. למרות שלפי ההסבר שקיבלנו מדובר במחיר של 150K למגרש האם 120K נוספים יספיקו לנו לבנית ביית של 110 מ' בערך, פשוט, צנוע, 4 חדרים.. לא יור.. יש עצות איך בוחרים קבלן? קבלן הפיתור של השכונה נתן לנו הצעה של 880$ למטר.. זה הגיוני? נמוך? גבוה? מה בודקים ? תודה מראש :)
 

ענתש

New member
מחיר מעולה לדרום השרון.

בעקרון 1000$ למ"ר אמור להיות מספיק אם אין "עיניים גדולות" ואם מתכננים משהו פשוט. קבלן שמעריך ב-8804 הוא מעריך רק בניה. זה אומר בניית הבית והפיתוח מסביב. לא כולל מטבח, לא כולל גינה, לא כולל מזגנים, לא כולל אזעקה וכו' וכו'.
 

איריסג

New member
הבעיה המרכזית היא

שאחרי שיושבים ועושים פרוגרמה, וחושבים מה רוצים בבית - אין מצב שמסתפקים ב 110 מ"ר... זה נורא קטן. הרי היתרון הגדול בבניה עצמית הוא שלא נכנסים לקונבנציות של דירת שיכון, אלא רוצים משהו יותר מרווח. ב 110 מ"ר קשה לטעמי להכניס 4 חדרים בגודל נורמלי. אם תרצו המלצה על אדריכלית נהדרת שבונה הרבה מאד באזור השרון - אתם מוזמנים לפנות אלי במסר. ראינו בתים קטנים ומאד נחמדים שהיא בנתה.
 

תולעת06

New member
עם תקציב כמו שלנו

יהיה מאד קשה לבנות יותר מ110 מ' ותמיד תהיה אופציה להרחיב אם רוצים.. האם 1000דולר למטר זה מפרט יותר.. "עשיר"? זה כולל מטבח, ריצוף וכו'? עוד שאלה.. אם לקבלן יש תוכנית של בית, יש צורך גם באדריכלית? מתנצלת על שאלות התם.. אני פשוט עדיין די בורה בעניין הזה..
 
לדעתי זה יכול להספיק

אם כי אני לא יודע אם להכניס 4 חדרים ב 110 מטר זה נכון לעשות מבחינת הערך של הבית בעתיד . את יכולה למצוא קבלנים גם בפחות מ 880$ למ"ר . אני מכיר גם מחירים של 700$ למ"ר בסטנדרט טוב . אם תרצי לבנות עם מפקח בניה את יכולה להוזיל את העלות עוד יותר, קבלן עד מםתח הוא זולל תקציב גדול . על המחיר הזה יש להוסיף 5000$ לתכנון הבית 10000$ לגינון וגידור 6000ש"ח לחיבור חשמל .
 

תולעת06

New member
ומה ההבדל בין קבלן עד מפתח

למפקח בניה? האם מפקח בניה דואג גם לקבלני המשנה או שזה דבר שנאלץ להתעסק בו בעצמנו? מתחיל להישמע לי כאילו חבל לנו להיכנס לזה בכלל..
 
קודם לא להבהל ! המושגים חדשים לך

אבל אף אחד לא נולד דוקטור . השלבים הם לקנות את המגרש ( עם עורך דין ) ולדעת מה כל העלויות הנוספות שיש עליו כמו אגרת ביוב וכדומה בזאת אגרות אחרות . כשיש את זה בוחרים אדריכל ומתכננים איתו את הבית, אלו הם שלבים שלוקחים כמה חודשים ובזמן הזה את יכולה ללמוד את כל הנושא .
 

תולעת06

New member
אבל, לפני שמתכננים את הבית,

לא כדאי לדעת מה התקציב שלנו.. או אם בכלל התקציב מספיק לבניית הבית שאנחנו רוצים.. אדריכל ידע לעשות איתנו את בניית התקציב? או שזה ממש לא מתפקידו?
 
את יכולה להגדיר את רצונך וזה אכן

מה שאת צריכה לעשות , אבל לא בטוח שהרצונות שלך יכנסו ל 110 מ"ר . לכן קודם כל תגדירי את הצרכים והרצונות שלך ואפילו בלי התחייבות מול האדריכל לבדוק האם מה שאת רוצה יכול להיות בשטח כזה קטן . התקציב מושפע הכי הרבה מאיך שאת מנהלת את הבניה שלך, יש הבדל משמעותי של כ 15% אם את בונה עם קבלן מפתח או עם מפקח . לכן יש לברר גם את זה ואת זה את יכולה לברר רק אם תלמדי יותר על הנושא . לדעתי את יכולה לקנות את המגרש בשלב ראשון, לבנות בית את תוכלי , אולי הוא יהיה קצת יותר גדול ממה שאת חושבת אבל זה לא נורא , יש דברים בבית שאפשר לדחות את ביצועם לעוד שנתיים שלוש . הגדרת הדרישות שלך מהבית נעשית כך : מה גודל הסלון מרווח או מצומצם יותר, כנ"ל המטבח האם יש צורך במזווה , או בשרותי אורחים, בחדר שינה של ההורים יש צורך בחדר ארונות או לא כמה חדרי ילדים חדר כביסה נחוץ או לא . תעשי לך רשימה כזו , תתני אותה כאן ונראה מה נוכל ליעץ לך להמשך הדרך
 
מול קבלן עד מפתח את צריכה

לעשות חוזה של מה שאת מקבלת ממנו . עם מפקח בניה יש 2 אפשרויות או שהוא מביא את בעלי המקצוע ומפקח עליהם . או שאת מביאה את בעלי המקצוע והוא מפקח על עבודתם זו האפשרות היותר זולה . כל שנדרש ממך הוא להביא בעלי מקצוע ולעשות מולם חוזה ( יש גם אדריכלים שעוזרים בקטע הזה ) המפקח דואג לכך שהם יעשו את עבודתם נאמנה
 

איריסג

New member
דווקא מכיוון שאת רוצה קטן וקומפקטי

אני ממליצה לך ללכת לאדריכלית (או אדריכל...) - כי הם יוכלו לקחת את הפרוגרמה שמתאימה לכם - ולנסות למצות אותן הכי טוב והכי יצירתי - במיגבלות של השטח הבנוי. פרוגרמה זה השלב הראשון שאת צריכה לעשות עם עצמך - זו פשוט "רשימת מכולת" של כל הצרכים וההעדפות שלך, שאותה האדריכלית מתרגמת לכמה סקיצות - שמהן אתם בוחרים את הסקיצה שהכי נראית לכם ומתחילים לתכנן אותה יותר בקפידה. כאמור, אני יכולה להמליץ לך על מישהיא... מפקח בניה חוסך את מתח הרווחים של הקבלן, אבל מאלץ אתכם לחתום על חוזים נפרדים עם כל בעל מקצוע. מצד שני, אומרים שזה מוזיל את עלויות הבניה בצורה מאד משמעותית - אז אולי שווה לשקול את זה. אנחנו עוד לא החלטנו סופית, אז אני לא יכולה לתת לך הערכות מחירים יותר מדוייקות.
 

תולעת06

New member
חשבתי על חלוקה כזאת.. בערך

סלון מטבח חדר הורים+ חדר ארונות+ מקלחון ושרותים 2 חדרי ילדים שאחד מהם הוא ממ"ד חדר אמבטיה + שרותים. כשזה רשום ככה, זה נראה המון חדרים על 110 מ' קטנים..
 

איריסג

New member
בעיקר כאשר יש האומרים

שלא כדאי להשתמש בממ"ד כחדר ילדים. אני לא יודעת כמה זה נכון. אנחנו השארנו אותו כאופציה לחדר ילדים שלישי והוא בינתיים יהיה חדר עבודה. תחשבי שחדר ילדים סביר זה 12 מטר מרובע. היום בונים יותר קטן (אפילו 9 מטר) אבל בעיני, כדי להכניס ילד לחדר של 9 מ"ר, אפשר לגור בדירת שיכון. לא בשביל זה נכנסים לפרוייקט של בית. סלון סביר הוא 25-30 מ"ר. מטבח ופינת אוכל - לפחות 20 מ"ר. אם עושים מטבח קטן - צריך איזה מזווה ומחסן. יחידת הורים שכוללת גם חדר ארונות וגם מקלחת צריכה להיות (הכל ביחד) לפחות 18-20 מ"ר. בדיוק בשבוע שעבר למדנו בקורס של עיצוב פנים שאני לוקחת (מאד מעניין, של בניין ודיור. מומלץ לכל מי שבונה או משפץ) - שחדר ארונות צריך שיהיה לפחות ברוחב של 2 מ"ר - כדי למקם על קיר אחד ארון חולצות (עומק 40) ועל קיר שני ארון תליה (עומק 60) - האורך שלו צריך להיות לפחות 2 מטר - ככה שכבר יש לך 4 מטר רק לחדר ארונות. אמבטיית הורים, שמכילה ארון כיור סביר, מקלחון 1*1 (ללא אמבטיה), ושירותים - תהיה 4-5 מטר גם היא, ולאזור השינה הייתי משאירה לפחות 3*4 או יותר... אני מבינה שלמשל על שירותי אורחים ויתרתם. חדר עבודה או פינת מחשב עבור ההורים לא צריך? אני חושבת שארבעה חדרים בבית פרטי, צריך לקחת בחשבון 140 מ"ר. אני לא אומרת שאי אפשר בפחות, אבל אם אתם יכולים לעשות עוד קווצ' קטן - אתם בדיעבד תשמחו שלא בניתם כל כך קטן.
 
חישוב מינימלי

סלון - 20 מ"ר . מטבח + פינת אוכל - 25 מ"ר . חדר הורים + ח.א.+ מקלחת - 25 מ"ר . -- חדר ארונות יכול להיות ממ"ד . 2 חדרי ילדים - 22 מ"ר. חדר אמבטיה - 8 מ"ר. מסדרונות ומעברים - 15 מ"ר קירות - 15 מ"ר . הנה בקלות 130 מ"ר . אם נוסיף עוד מדרגות לקומה א לבניה עתידית או מזווה שחשוב שיהיה בבית קרקע . הנה הסקיצה שלי שהיא 150 מ"ר
 

ענתש

New member
אז זהו, שזה לא 110.

בעקרון זה יותר קרוב ל-85 מ"ר. כי צריך להוסיף כ-30% על מעברים וקירות ומסדרונות ומדרגות וכו'.
 
אז תתירי את הסיבוך

תכיני פרוגרמה עם כל מה שאתם רוצים בבית ועוד מה שהייתם רוצים שיהיה אבל לא בגדר חובה ושבי עם אדריכל/ית לפגישת היכרות ותראי מה יוצא מזה, מה ואיפה אפשר לצמצם וכך תגיעו למר של הבית בכל אופן לא הייתי בונה בית קטן ללא תכנון קדימה לקומה שניה, שע"י שינוי פשוט של יעוד החדרים הקיימים למטה מגיעים לבית מרווח יותר, היות ואין לאף אחד מאיתנו כדור בדולח ביד, צריך גם לחשוב על מכירת הבית, ובית קטן ללא תכנון שכזה יהיה מאוד קשה למכור.
 
לא את הסתבכת אלא ענתש הסתבכה

יש לה טעות שם . הרשימה שלך היא 100 מ"ר וצריך להוסיף לה עובי קירות ומסדרונות בבית שזה ביחד 30 מ"ר כך שהבית המינימלי לדרישות שלך הוא 130 מ"ר, סביר להניח שתגמרו את התכנון עם 140 מ"ר כי בטוח שתוסיפו עוד דברים .
 

טללו

New member
נקודת מבט שונה

ניתן גם ניתן לבנות בית של 110 מ"ר ולגור בו ולהנות. אז נכון שהכל יותר צפוף אבל שלא כמו שכתבה פה איריס זה לא עומד מול דירת שיכון. בניה ותכנון הבית שלך זו חויה ובחירה שאין כמוה. ולבית קטן תמיד יש את היתרון של חצר גדולה. אחי בנה בית של 110 מ"ר עם 3 חדרי שינה אחד מהם כולל שרותים מקלחת צמודים. בבית יש חדר שירות מרווח וכיון שאינו אוהב מסדרונות יש בו גם מעין הול גדול. אני גרה (ודי מאושרת) ב 73 מ"ר שמכילים 3 חדרי שינה. נכון קטן, נכון צפוף, ונכון שאנחנו מרחיבים עכשיו. אבל החיים בבית הקטן הזה נעשו מבחירה מודעת ואנחנו מסתדרים ככה לא רע כבר 5 שנים (עם שני בנים בני 6 ו 11). מקומם אותי ההשתלטות של בתי הענק שלכם על העולם של כולם. אני בחיים לא ארצה לגור ב 205 מ"ר אפילו אם הם במפלס אחד. ולא מעניינים אותי גשרים בבית וג'קוזי בחצר וחדר משחקים וחדר אוכל ענק, אבל אני מכבדת את הבחירה שלכם. תראו איך יאשתם גברת נחמדה שיש לה - מה לעשות - תקציב רק ל 110 מ"ר. אני אומרת לך לכי על זה. קחי אדריכל/ית תתייעצי איתו/ה, תבדקי בכמה את חיה היום , תבדקי עם עצמך האם טוב לך בדרישות צנועות, בבית עם חצר המון פונקציות מתקיימות בחוץ. אצלנו הבנים עד היום לנו ביחד בממ"ד בגודל 9+ מ"ר וכולנו חולקים חדר עבודה/משחקים/מחשבים בגודל כ 11 מ"ר והחדר שלנו גם בגודל דומה. כן אפשר לחיות עם זה ואפילו להיות מרוצים.
 
למעלה