שלום לכולם, שאלה..

אני גר כרגע בבית קרקע 100 מ"ר

עם חדר הורים ומקלחת, 3 חדרי ילדים, סלון ומטבח . אפשר לגור בבית כזה, אם כי אין מקום לכל הדברים והמטבח קטן מורגש חזרונות של מזווה . מה שיותר חשוב הוא הערך העתידי של הבית .

מסכימה איתך, אבל...

צריך ללכת לאדריכל מנוסה שיעצב את הבית ככל שהבית קטן כך יש צורך בעיצוב נכון וטוב יותר של כל הפינות ובנוסף לחשוב על העתיד- יתכן שיהיה שיפור במצב הכלכלי, או איזה רילוקישן שיגרום לצורך במכירת הבית ומה לעשות בתים קטנים לא ככ מוכרים... ולכן צריך לתכנן כך שעי שינויים קטנים ניתן יהיה להרחיב את הבית אגב גם אני לא יכולה לחשוב על גדלים של 200 מר ויותר אני רק חושבת כמה כסף גודל כזה עולה כל חודש ומבינה שזה לא בשבילי

איריסג

New member
הכוונה ממש לא היתה לייאש...

קודם כל - אם תשימי לב - היא רוצה 4 חדרי שינה עד כמה שאני זוכרת. או שאולי אני טועה והיא התכוונה 3 חדרי שינה וסלון. בכל מקרה - מה שניסיתי להסביר לה שאחרי שיושבים על איזו פרוגרמה, יש סיכוי סביר שיהיה קשה להכניס את כל הרצונות שלה לתוך 110 - וגם שהחדרים יהיו בגודל סביר. צר לי, אבל חדר שבונה אפריקה ישראל שלא מגיע אפילו ל 9 מ"ר או 10 מ"ר זה בעיני חדר בעייתי. אולי כשילדים קטנים זה אפשרי (חברתי מגדלת שתי ילדות בממ"ד שהוא בדיוק בגודל שאת מדברת עליו) - אבל כשכבר הילדים מתחילים להיות טיפה יותר גדולים - זו מתחילה להיות בעיה - גם את אומרת את זה... הסיבה שאנחנו נסחפנו לגודל של 205 מ"ר (פעם זה היה נשמע לי ענק... זה פי שלוש מהדירה הנוכחית שלנו) היא גם כי אנחנו יודעים שזה ה בית בהא הידיעה שלנו, ואין לנו כוונה למכור אותו כנראה אף פעם. זה לא בית מעבר - ולכן כל מיני נסיונות לשכנע אותנו שאין פרופורציה בין המטבח לסלון ולכן לא נוכל למכור אותו לעולם - לא מענייניות אותנו. והדבר השני הוא שמה לעשות, יש לנו כרגע את האפשרות לבנות במכה אחת את כל הגודל ולא לדאוג שאולי בעוד כמה שנים נצטרך להכנס שוב לבלאגן של בניה, אז למה לא... גם העצה שלי לגברת, אם תשימי לב, היתה שדווקא בגלל שמדובר בבית שצריך להיות קומפקטי - הוא צריך לנצל כל מילימטר של שטח - ולכן צריך אדריכל/ית טובה שיודעת את המלאכה. יש לי אפילו המלצה חמה על אחת כזו....

בינא

Member
ניתן לבנות 110 מ"ר עם 120K בקלות

מסכים עם טללו בכל מילה וכל הכבוד על הגישה. גם אני בא מ"הצנע לכת" והמבינים יבינו. אין כל בעיה לבנות 110 מ"ר בתקציב הנתון, כולל תכנון וכלל ליווי מקצועי. רבות נכתב כאן על המחירים האבסורדיים של 1,000-1,300 $ למ"ר, אשר משום מה רוב הכותבים בפורום זה מסכימים עליהם. מדוע אבסורדיים? כי אין למחירים כאלה שום הצדקה. במחירים כאלה לא רק שלא מקבלים איכות, אלה גם סובלים - ממשכנתא שלא נגמרת, מעבדות לבנקים, מדיכאון ויאוש שאין ממה לחיות והכי גרוע - מאיכות חיים כמו במבנה של 750 $, כי לא כמות הכסף שמוציאים קובעת את טיב המבנה. לבנות נכון, טוב ולהשאר שפויים, זה עניין של החלטה, יציאה מקיבעונות מחשבתיים ומוסכמות מעוותות שהשתרשו אצל רבים. www.bayit-il.co.il סעיף 4; 4.א'; 4.ב' ולחיצה על התמונה הקטנה של הבית שאגב נבנה בשנת 1995, נמכר לפני שנה ומתפקד כמו חדש... לפרטים נוספים כתבי לכתובת הדוא"ל המופיע למטה.

גם לנו יש ../images/Emo82.gifקטן....

וגם אחרי ההרחבה של הקומה התחתונה הוא ישאר "קטן", אבל בשבילנו- זו תוספת עצומה לאיכות החיים. בכ 120 מ"ר (בית קיים+ הרחבה) יהיו לנו ארבעה חדרי שינה (לא גדולים), מקלחת, שירותים, מטבח קטן, פינת אוכל וסלון. בהמשך, כשנוכל, נבנה קומה נוספת, וכל הקומה התחתונה תשתנה. אין לנו מושג מתי שלב ב' יקרה, כרגע אנחנו חולמים לסיים את שלב א'....
יתכן וזה יקח זמן רב, אבל בנתיים, נוכל להסתדר מצויין בכ 120 מ"ר, ואפילו לנשום עמוקות לרווחה. עשי את השיקולים שלך ו...

למעלה