שלום לכולם

Molchansky

New member
../images/Emo41.gifחשוב: לקרוא לפני המאמרים../images/Emo41.gif

כל מה שכתבתי כאן זה בסיס של תאוריה צריך להתייחס אל זה כאל כלי עזר למוזיקה, ואבני דרך בהבנת המוזיקה החוקים כאן הם לא חוקים שאי אפשר לכופף ולא חוקים שחייבים לעמוד בהם אם לא היו מנסים דברים חדשים המוזיקה לא הייתה מתפתחת לכל מי שיש תוספות של דוגמאות ליציאות מסולם, או דוגמאות של "יוצאים מן הכלל" שיוסיף אותם כאן ונדאג שהם יועברו אל מאמרי הפורום וכשאתם יוצרים מוזיקה תדאגו מפעם לפעם לנסות את ההפך מהחוקים, ולהשתמש באוזניים כמה שיותר כל תוספת תהיה מצויינת, ותועיל לאחרים ללמוד וללמד

Molchansky

New member
מאמר 7 :קריאת תווים

החלטתי שכדאי שיהיה גם משהו מאוד בסיסי כמו קריאת תווים במפתחות סול ופה אז הנה משהו: (מצורפת תמונה להסבר) אני אתן פה רק 2 מפתחות רלוונטים, מפתח סול(העליון בתמונה) ומפתח פה(התחתון בתמונה) כל מפתח יושב על 5 קווים, השם של זה הוא חמשה עכשיו יש את הדו האמצעי בתמונה שהוספתי הוא נמצא קו אחד מתחת לחמשה של מפתח סול וקו אחד מעל החמשה של מפתח פה הדו הזה הוא בעצם אותו הדו (דו באוקטבה 4 C4) במפתח סול התווים כלפי מעלה זה בעלייה, כלומר תו אחד מעליו זה רה, מעל רה זה מי וכן הלאה יש שם גם את סול בתמונה במפתח פה זה הולך בירידה, יש את הדו האמצעי, תו מתחתיו זה סי, מתחתיו לה וכן הלאה.

Molchansky

New member
משקל בתווים

אני מצרף פה עוד תמונה שתעזור לכל קטע יש משקל, זאת אומרת מספר פעמות בתיבה(זה גם נוגע לפעמה חזקה\חלשה אבל אני לא נכנס לזה) אפשר לראות שהמשקל כתוב ליד סימן המפתח 4\4 הסימן הזה אומר שבכל תיבה נכנסים 4 רבעים אם היה כתוב 4\3 זה היה אומר שבכל תיבה נכנסים 3 רבעים, כלומר 3 תווים של משך רבע כל אחד עכשיו אפשר לראות גם את המשכים השונים של התווים ששמתי בתמונה יש רבע שהוא משך פעימה אחת יש חצי שהוא משך שתי פעמות, בעצם כמו שני רבעים רק שמנגנים את התו פעם אחת ומחזיקים לשתי פעמות יש שלם שהוא 4 פעמות יש שמינית שזה בעצם חצי מפעמה של רבע, 2 שמיניות = רבע. יש עוד כל מיני כמו רבע מנוקד שהוא בעצם רבע + שמינית חצי מנוקד שהוא חצי + רבע אפשר לקרוא על זה עוד מאמרים באינטרנט ולהבין יותר לעומק את משמעות המשקל והחלוקה הפנימית של הפעמות

Molchansky

New member
סולמות, סימני התק והפסקות

אני שוב מצרף קובץ
נתחיל בסולמות אני לא אסביר עכשיו מה זה סולם או איך הוא בנוי, את זה אפשר למצוא במאמר על סולמות כשקוראים תווים יש סימונים של בימולים או דיאזים בין סימן המפתח לבין סימן המשקל לפעמים זה יכול לבוא גם אחרי סימן המשקל כשיש את הסימונים האלו בתחילת הקטע זה אומר בעצם באיזה סולם הקטע הסימונים האלה תופסים לכל הקטע ולא רק לתיבה אחת אלא אם יבוא סימן הבקר זה אומר בעצם שעל הקו שהסימונים נמצאים (שכל קו בחמשה בעצם מסמל תו מסויים, תראה בהודעה הראשונה) אז על הקו שיש סימון אותו תו מקבל את הדיאז או הבימול לאורך כל הקטע. עכשיו מה זה הסימנים בעצם? דיאז = העלאה בחצי טון של התו (לדוגמא אם יש סימון ליד דו של דיאז אז מנגנים במקומו דו דיאז, שזה דו + חצי טון) בימול = הורדה של התו בחצי טון בקר = מבטל את הדיאז או הבימול שהיו על אותו התו לפני הבקר עכשיו דיאז, בימול, בקר שבאים באמצע הקטע ולא בהתחלה בתור סימון סולם, תופסים רק לתיבה אחת, התיבה שבה הם נמצאים אז אם יש דו דיאז בתיבה מסויימת ואחרי יהיה דו בלי שום סימן אז גם התו שאחריו מקבל את אותו דיאז. מעבר לזה בשביל לדעת באיזה סולם הקטע צריך ללמוד סולמות ואיזה סימני התק יש בכל סולם, ככה איך שרואים את סימון הסולם יהיה אפשר לדעת איזה סולם זה. הפסקות - בכל תיבה שמתי סוג אחר של סימוני הפסקות הפסקת רבע = הפסקה של פעימה אחת הפסקת חצי = הפסקה של שתי פעימות הפסקת שמינית = הפסקה של חצי פעימה (חצי מרבע) וכו'

סליחה?

ה"דבילים חסרי התרבות" מסוליד רוק הם הסיבה שהפורום הזה נמצא כאן בכלל. אני מצטער, אנחנו יכולים להיות נחמדים מאוד, וכל מה שרצינו הוא קהילה גדולה ומאוחדת - אבל אתם ירקתם לנו על הפרצוף כשפנינו אליכם בדרכי נועם. זאת לא אשמתינו שרק בבוטות ואלימות אתם מבינים - אבל זה הרכוש שלנו שעמד פה על הכף, לא שלך.

nloval

New member
נו באמת,

אתה כבר ממש קטנוני..... הורידו אותך מהמאמרים, תגיד תודה ותלך.... בכל ספר יש בדיוק מה שכולכם כותבים פה, תרדו מזה, אף אחד מכם לא המציא את הגלגל . אל תקחו לעצמכם זכויות קניין על דברים שמושרשים בתרבות כבר כמה מאות שנים.

,תגידו, למה כולכם כאלה?

כואב לכם שאנשים רוצים את המאמרים שלהם לעצמם? אתם כולכם מתנהגים כאילו אנחנו היינו לא בסדר. אפשר לחשוב שלא פרסמתי פה את המאמרים, ושלא למדתם מהם גם ככה. מדהים שכשהם היו באתר אפילו תודה אחת לא קיבלתי, וברגע שאני רוצה להוריד אותם כל העולם בא אלי בתלונות. באמת שאנשים כמוכם הם הסיבה שהפסקתי לכתוב.

dPolaski

New member
ותעשה לכולנו טובה..

תדאג שאתה באמת מפסיק לכתוב, לגמרי.

nloval

New member
מה נסגר?

אתה יושב על המחשב ומחכה לראות מה כותבים ? מה אתה רוצה? הורידו את המאמרים שלך, שבטח הועתקו ממקור זה או אחר או במקרה חריג תורגמו, תגיד תודה ותחזור לפורום שלך במקום לחפש פה צרות.

אני אסביר לך מה נסגר

תנסה לשים את עצמך במקומי כרגע, ותבין שאתה לא צריך לכעוס עלי כי אני רוצה בדיוק את מה שאתה רוצה. אני פרסמתי פה סדרה של מאמרים, מן הסתם, במטרה שיהיה איזה שהוא ארכיב מקוון של מידע בנושא תיאוריה באינטרנט בעברית. לאחר שעברו כמה מים רעים ביני לבין תפוז עזבתי את המקום הזה, וניסיתי לפרסם את המאמרים האלה במקומות אחרים, שבהם יתייחסו אליהם ביותר כבוד. מה שגיליתי הוא שתפוז ממשיכים להשתמש במאמרים שלי בלי רשות, ועוד פוקדים על אתרים אחרים שפרסמו אותם עם רשות להוריד אותם בגלל "הפרה של זכויות יוצרים". ניסיתי לפנות לתפוז בדרכי נועם מספר פעמים, וזכיתי להתעלמות גורפת, אז עשיתי את מה שהיה צריך להעשות. בגדול המאמרים האלו נכתבו בשבילך ובשביל כל בן אדם אחר שרוצה ללמוד, והמטרה שלי, כמו שלך, היא לתרום לקהילה מגובשת יותר ולהגביר את המודעות לתיאוריה בארץ. את זה שתפוז [וגם נענע ווואלה, לצורך העניין] עושים הכל בדרך הקשה תפיל עליהם - לא עלי. ולגבי "שבטח הועתקו ממקור זה או אחר או במקרה חריג תורגמו", אני אתן לך את הכבוד הבסיסי שבהתעלמות מההאשמה חסרת הבסיס הזאת.

nloval

New member
שמע

אני לא צריכה את המאמרים האלה, לשמחתי אני מסתדרת מצוין בלעדיהם. הורידו את המאמרים שכתבת לפני יומיים. אתה סתם נכנס ויוצר עכשיו "מיני מהומות" עזוב את הפורום הזה ותמשיך לכתוב מאמרים (באמת) לגבי ההעתקות, יכול להיות ששום דבר לא הועתק באמת, אך כל החומר הזה הוא לא המצאה שלך.... באותה מידה יכול היה מישהו אחר לבוא ולכתוב את אותם מאמרים בדיוק... Chicks can Drive אין לי ולא הייתה לי שום כוונה לפגוע בך ככותב המאמרים ואני ממש לא מזלזלת בך אבל אתה נמצא באינטרנט, וכמו שצורבים דיסקים - ככה לוקחים מאמרים.... תגדיל ותגיד תודה שלא הורידו את מאמריך עד היום....(או לפני יומיים) ערב טוב, נטע.

SHEX

New member
הוא דווקא לא קטנוני בכלל../images/Emo95.gif

הוא צודק במאה אחוז כמו שלו אין זכות לדבר עלינו לא יפה, כמו שכבר הערתי לו, כך גם לאפחד פה אין זכות לדבר עליו לא יפה תזכרו שאנחנו במערכת פורומים - המטרה פה היא לא תחרות, המטרה פה היא ליצור קהילה שיהיה בה נעים ויהיה על מה לדבר. אייל, נסה לשמור על תרבות...

SHEX

New member
אני בהחלט סוגד לך../images/Emo95.gif

רק כמו שכתבתי פה בתגובות - אין סיבה לדבר לא יפה... בכל מקרה - קבל ח"ח

Molchansky

New member
אתה צודק

הייתי די עצבני וזה לא היה במקום לכתוב את מה שכתבתי אני בטוח שאתה מבין אותי כי זו לא פעם ראשונה שמקללים אותך או אותי על משהו שנמצא פה כבר יותר משנתיים ולנו אין כל קשר אליו. אבל בכל זאת לא היה במקום לקלל

Lady Drm

New member
../images/Emo45.gif מצוין מצוין!!

יועלה בקרוב למאמרים, חן חן!!וחג שמח
!!

למעלה