שלום לכולם

מצב
הנושא נעול.

distance Runner

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif

שלום לכולם

השאלה שלי היא: האם מותר למקום עבודה לדרוש מאדם לחתום על כך שהוא מחוייב להשאר במקום העבודה למשך זמן מסויים ואם יעזוב לפני כן- יחוייב בקנס?

כן.

שלום לכולם

השאלה שלי היא: האם מותר למקום עבודה לדרוש מאדם לחתום על כך שהוא מחוייב להשאר במקום העבודה למשך זמן מסויים ואם יעזוב לפני כן- יחוייב בקנס?
כן.
מותר לדרוש. אין חובה לחתום. גם אם חותמים - אין הרבה סיכויים שזה יחייב את העובד (לדעתי).

שיר ורד

New member
השאלות האלו חוזרות יותר מדי פעמים

כן.
מותר לדרוש. אין חובה לחתום. גם אם חותמים - אין הרבה סיכויים שזה יחייב את העובד (לדעתי).
נראה לי שהנושא צריך להיות מוגדר במסגרת חוק הגנת השכר. מצד אחד, יש צורך להגן על המעסיקים המשקיעים בהכשרת עובדים, מפני בריחה של העובד בטרם "מימש" המעסיק את התפוקה מאותה השקעה. מצד שני, צריך למנוע מצבים בהם אותה השקעה ומחויבות שלאחריה, הופכים את העובד (לפחות חלק ניכר מהעובדים שפוחדים מתביעה של המעסיק) לבן ערובה של המעסיק, גם כשהם עובדים בתנאי עבודה בלתי נסבלים. מה דעתכם?

נראה לי שהנושא מוסדר בחוק.

נראה לי שהנושא צריך להיות מוגדר במסגרת חוק הגנת השכר. מצד אחד, יש צורך להגן על המעסיקים המשקיעים בהכשרת עובדים, מפני בריחה של העובד בטרם "מימש" המעסיק את התפוקה מאותה השקעה. מצד שני, צריך למנוע מצבים בהם אותה השקעה ומחויבות שלאחריה, הופכים את העובד (לפחות חלק ניכר מהעובדים שפוחדים מתביעה של המעסיק) לבן ערובה של המעסיק, גם כשהם עובדים בתנאי עבודה בלתי נסבלים. מה דעתכם?
העובד זכאי לתשלום על "שעות העבודה" שזה הזמן שבו הוא "עומד לרשות העבודה" ולא דווקא הזמן שבו הוא "עובד". (תראה את ההגדרה בסעיף 1 בחוק שעות עבודה ומנוחה). זה כולל - כמובן - גם את זמן ההכשרה הנדרש לשם העבודה. גם הנושא של קיזוז משכר או חיוב העובד בקנס מוסדר בחוק (תראה את סעיף 25 בחוק הגנת השכר) ופורש בפסיקה. זה שיש מעבידים שעוברים על החוק - זה לא אומר שצריך לשנות את החוק. זה אומר שצריך לפרסם אותו יותר וגם לאכוף אותו יותר.

שיר ורד

New member
אני מתייחס בעיקר

העובד זכאי לתשלום על "שעות העבודה" שזה הזמן שבו הוא "עומד לרשות העבודה" ולא דווקא הזמן שבו הוא "עובד". (תראה את ההגדרה בסעיף 1 בחוק שעות עבודה ומנוחה). זה כולל - כמובן - גם את זמן ההכשרה הנדרש לשם העבודה. גם הנושא של קיזוז משכר או חיוב העובד בקנס מוסדר בחוק (תראה את סעיף 25 בחוק הגנת השכר) ופורש בפסיקה. זה שיש מעבידים שעוברים על החוק - זה לא אומר שצריך לשנות את החוק. זה אומר שצריך לפרסם אותו יותר וגם לאכוף אותו יותר.
אני מתייחס בעיקר
למקרים בהם מעבר לזמן העבודה של העובד ישנה השקעה כספית של המעסיק בהכשרת העובד (בין אם מדובר בקורס בחברה חיצונית ובין אם מדובר בהכשרה תוך מפעלית אליה מובאים מרצים מחוץ לחברה, במיוחד כאשר מדובר בהכשרות ארוכות). הצורך בהכשרות כאלה קיים במיוחד בחלק מחברות ההיי-טק. כמו-כן, מדובר במקרים בהם מקבל העובד קורסים לצורך העשרת הידע של העובד ולעיתים אף השתתפות המעסיק בלימודים אקדמיים . התופעה קיימת גם במגזר הממשלתי וביחוד בכוחות הבטחון למיניהם. למרות שבמרבית השאלות שנשאלו בפורום , העובדים ששאלו דיברו על קנס, במקרים שאני נתקלתי בהם, לרוב לא מוזכרת המילה קנס, אלא כתוב בהסכם כי במידה והעובד יפרוש (או יותר גרוע יסתיימו יחסי עובד מעביד) במשך X חודשים או שנים לאחר סיום הקורס, ישלם העובד למעביד את עלות הקורס בשווי ... במקרה זה, זה לכאורה מכוסה בתת סעיף 25 (6). לדעתי , החוק צריך להסדיר פיצוי למעביד במקרה שהעובד עוזב ביוזמתו ובלא שהיתה הרעת תנאים זמן קצר לאחר שהמעביד מימן קורס יקר לעובד. החוק צריך לכלול התיחסות לעלות קורס מינימלית בגינה ינתן פיצוי, מה יכול להכלל בעלות ומה לא , גובה פיצוי מקסימאלי, הגבלה על תקופת התחיבות ,ופיצוי הולך ויורד ככל שמתקרבים לסיום תקופת ההתחיבות וכן התיחסות למצבים של עזיבת העובד את הקורס במהלך הקורס וכדומה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה