שלום לכולם

ThE Fire GiRl

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

רציתי לשתף אותכם בהתלבטות אישית שעוברת עליי בתקופה האחרונה. מאז ומתמיד התנגדתי לכיבוש ולכל צורה של אלימות וכמובן שהמשך הדרך הטבעי מבחינתי היה לא להתגייס. הבעיה התעוררה כשחשבתי על זה לעומק. עוד מעט יש לי צו ראשון ואני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני לא רוצה להתגייס ולתת יד לכל הזוועות שהולכות בצבא ומצד שני אני כן רוצה ללכת לקצונה ולקרבי כי אני יודעת שעדיף שאני אהיה שם, ושאני אפעל בצורה מוסרית מאשר שיהיה חייל במקומי שיתעלל באנשים חפים מפשע סתם. מה אתם חושבים?

הוניגמן

New member
../images/Emo45.gifגישה בריאה מאוד

את החושך לא מגרשים עם מקלות אלא בעזרת אור אם את רוצה צבא מוסרי תצטרפי ותתני את הקול המוסרי שלך בתור איש ימין אני מודע לזה שכיבוש עלול להשחית מצד שני אני יודע שישראל נמצאת בבעיה ביטחונית קשה והיא לא יכולה להרשות לעצמה לסמוך על כך שהפלסטינאים יגנו עליה ולכן מה שצריך זה שאנשים מוסריים יקחו פיקוד (תרתי משמע) וידאגו שבמצב הקיים ישמר המוסר בצורה המקסימלית שאפשר על פי דרישות הביטחון

הוניגמן

New member
אתה מסתיר הנחת יסוד

אתה מניח שליהודים יש זכות על השטח שבתוך הקו הירוק ולפלסטינאים יש זכות על השטח שמחוץ לקו הירוק יש אחרים שמאמינים שהגבול צריך להיות קו החלוקה של 47 יש שמאמינים שהגבול צריך להיות כמו בתום מלחמת ששת הימים אחרים מאמינים שאין ליהודים זכות על פיסת אדמה כאן כלל ואחרים מאמינים שהגבולות צרכים להיות כמו בתנ"ך עד לנהר פרת בקיצור אני מציע שכל אחד ישמור את האמונות שלו אצלו וצריך לדון במישור הפרקטי הנוצרים הקתולים במשך כל ההסטוריה הסתכלו רק על האידאל והתעלמו מהמציאות מה שגרם שדת האהבה והרחמים היתה גורם מספר אחת בעולם לשפיכות דמים אז כן, עם כל הכאב (ובאמת הוא קיים) אני מעדיף לעכב משפחה במחסום שלבן יש חשד לאפנדיציט שעתיים ובלבד שאהיה בטוח שרוני בת השלוש שעולה במדרגות של קניון השרון עכשיו לא תהרג בפיגוע בעוד 30 דקות

epitaph

New member
מסכים עם כל מילה ../images/Emo45.gif

כאחד שהיו לו את אותן התלבטויות כמו לך.

אין כאן קשר לגבולות

יש כאן בעיה של אפרטהייד מה לעשות.. לערבים בגדה אין את אותן זכויות שלך יש.

ואם אתה עדיין חושב

שיש קשר בין המחסום בעומק השטח הפלסטיני (כלומר בין שכם לכפרים שמסביב לה) לבין רוני בקניון השרון סימן שלא הבנת דבר מהמאמר.

epitaph

New member
ואם אתה חושב...

שהמחסומים האלה הם חסרי תועלת אז צר לי לאכזב אותך. דווקא המחסומים האלה בעומק השטח הפלסטיני הם אלה שמסייעים לתפוס הרבה מהמבוקשים שכן מתכננים לפגוע ברוני בקניון השרון.

epitaph

New member
מאמר נחמד...

לא הכי מסכים עם חלק מהדברים אבל יש גם דברים נכונים. ד"א, בשניים מבין המחסומים המצויינים הייתי, במחסום קלנדיה ובמחסום הפירות.

ערב רב

New member
מאמר מגוחך להפליא

גם לערביי יש"ע יש זכויות שלנו אין, כמו למשל לעבור לגור בירדן. מעבר לכך, הנחת היסוד של הגברת הס היא שהבטחת שלומם (כלומר - חייהם, הצלתם מלינץ' ברברי ואכזרי, וכו'.) של יהודי יש"ע היא בבחינת פשע נוראי. כאמור, מגוחך.

רוסטו

New member
ורק קצת רקע עד כמה היא לא רלבנטית

עמירה הס באה מבית קומוניסטי מובהק ובמשך שנים (אולי אפילו עד היום) מתגוררת ברמאללה! כך שבעיני נקודת ההשקפה שלה היא פלשתינאית רדיקלית לכל דבר. למען האמת ישנם פלשתינאים אמיתיים המתונים ממנה ביחסם לישראל כך שמן הסתם דעתה על הישראלים "הפשיסטים" הייתה ידועה מראש ולא היא האדם לנסות ולשכנע ברי יעילות המחסומים במניעת פיגועים מול אויביה של הס-הישראלים.

רמאללה? איפה אתה חי?

היא סופרת ידועה ממוצא עיראקי. כזאת הודעה חסרת פשר שנים שלא ראיתי.

gil levi

New member
תוכל להראות לי היכן במאמר עמירה הס

מוכיחה שאין קשר בין המחסומים בעומק הפלסיטיני לבין מניעת פיגועים?

victoria777

New member
נמאס לי לקרוא שוב ושוב

את זה שאנשים רואים בזה כיבוש. מה עדיף לכם-שיהיה מי שישמור עליכם או למות באיזה פיגוע?

למעלה