שלום לכולם

תגובה

אז מה הפתרון שלך? להמשיך להיות בערים הפלסטיניות? למה זה תורם? זה מפסיק את ההתנגדות ואת ההתארגנות הטרוריסטית? מלחמה נגד קבוצות גרילה היא אבודה מראש.. זה השטח שלהם ככל שצה"ל נמצא שם יותר, האוכלוסיה רואה בגרילה המקומית כמושיעת האוכלוסיה והגואל שלהם והתמיכה בה גוברת. וקצת לגבי הסכסוך - ההריגות היו הדדיות אתה יכול להרגע. גם בקרב היהודים היו טרוריסטים. אפילו לומדים את זה בשיעורי הסטוריה (בקבוקי תבערה בשווקים ערביים, טרוריסט מהלח"י שזרק בקבוק תבערה על אוטובוס פלסטיני וכו' - מוזר אבל היישוב היהודי לא עשה לאותם טרוריסטים דבר, בית המשפט הבריטי הוציא אותו להורג). ואתה יכול להיות בטוח שהצד הישראלי הוא לא הצד המסכן, שלו ולמצב כיום אין דבר.

ThE Fire GiRl

New member
תראה..

דבר ראשון, אל תגיד לי מה אני מניחה או מה לא, כי היותי במחסום שמדכא 3.5 מליון אנשים הוא דבר ממש לא מוסרי לדעתי. דבר שני, אני יוצאת מנקודת הנחה שניתן לשנות הרבה יותר מתוך המערכת מאשר מחוצה לה. אני חושבת שאם אני אוכל לעשות מעשים מוסריים בסביבה שהיא לא מוסרית זה יהיה הרבה יותר מועיל מאשר לשבת בבית. תבין, אני באותה דעה כמו שלך ואין צורך לתקוף אותי. אני פשוט בדילמה, האם אני מוכנה לוותר על העקרונות שלי בשביל לנסות לשנות משהו.

Omri Evron

New member
סליחה,

לא התכוונתי להתקיף. אני מאוד מכבד את עצם ההתלבטות שלך. את צודקת במאה אחוז בכך שזה לא מועיל ולא בסדר לשבט בבית כשהמצב כל כך רע. אני רק מציע לך את האפשרות לנסות לשנות משהוא ולפעול לפי העקרונות שלך בו זמנית. כשאני קורא לא להתגייס לצבא כובש, אני גם קורא למחויבות לנסות לשנות את המצב, לשפר את החברה שלנו, ולפעול למען עקרונות הומאניים. במקום להיות חלק מצבא כובש, תוכלי להשקיע את הזמן הזה בעזרה לאנשים אחרים ולחברה האנושית בכלל. לדוגמא שירות לאומי, אבל הרבה יותר מזה. אני מנסה לעשות את כל מה שאני יכול לעשות בכדי לשפר את המצב ואני מזמין אותך בשמחה ובחפץ לב להצטרף אלי ואל אחרים העושים זאת. אם את רוצה אני יכול להפנות אותך להרבה פעילויות פוליטיות וחברתיות שנועדו לתרום לחברה האנושית, ואעשה זאת בחפץ לב. בנוסף, אני בטוח שאיפה שאת גרה את יכולה להתנדב באיזה ארגון צדקה, בית אבות, גן-ילדים, בית-חולים וכו'. את יכולה לעשות הרבה יותר במקומות אלו מאשר כחיילת בלי לסתור את העקרונות שלך. ובקשר ליעילות של שינוי מבחוץ לשינוי מבפנים, אני אתן רק דוגמא אחת. דב ויסגלס אמר לעיתונות שאחת הסיבות הראשיות לתוכנית ההתנתקות הייתה הסירוב המצפוני לשרת בצה"ל. אני לא ממש אוהב את תוכנית ההתנתקות, אבל אי אפשר לטעון שקבוצה יחסית קטנה גרמה לשינוי גדול מאוד כי הם פעלו מחוץ למערכת המושחתת. אני רואה שאת אדם מוסרי ושאכפת לך מהסבל של אנשים אחרים, אז אני מזמין אותך להצטרף למאבק הלא אלים נגד דיכוי, אי-שיווין, ניצול והפרת זכויות אדם! :)

ThE Fire GiRl

New member
:)

לגבי ההתנדבות, אני מתנדבת מכיתה ט' בכל מיני מקומות, כרגע אני גם יו"ר נוער לנוער באילת, שזה ארגון נוער שעיקר הפעילות שלו היא התנדבות בקהילה. אני אשמח מאוד אם תוכל להפנות אותי לכל מיני פעילויות פוליטיות וחברתיות שנועדו לתרום לחברה האנושית.

Omri Evron

New member
../images/Emo13.gif

איזה יופי! שלכתי לך אי-מייל, ואני מקווה שהוא יעזור. אם יש לך עוד שאלות לגבי פעילויות אני אשתדל לענות. בהצלחה!

Alexco

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif

פעולות אלטרואיסטיות למען הזולת הן ההופכות את חיינו לבעלי משמעות. כמו שנאמר גם אקט הסירוב עצמו, כל עוד הוא נעשה בצורה פומבית ופוליטית, הוא בעל משמעות חברתית אדירה. הסרבנים סייעו להוציא את צרפת מאלג'יר, את ארצות-הברית מוויטנאם, את ישראל מלבנון, נאבקו בקולוניאליזם הבריטי בהודו, באפרטהייד בדרום-אפריקה ובחוקי הגזע בדרום ארצות-הברית. גם תנועת סירוב משמעותית כעת יכולה לסייע לסיום משטר הכיבוש ולבניית חברה צודקת ושוויונית בישראל. כפי שאמר פעם אחד הסרבנים, "אני משרת את מדינתי בסירובי לשרת בצבאה".

ערב רב

New member
../images/Emo45.gif ויש להדגיש שמודבר בגירוש אלים

ביותר שמתכונן להתבצע ע"י רבבות קלגסים שיאומנו במיוחד לעקור ילדים ממיטותיהם וישם קולות רבים מהחוגים הרלוונטים המדברים אף על שימוש בנשק על מנת לטהר את חבל הארץ מיהודים. זוהי חזית זכויות האדם המשמעותית ביותר היום!

ThE Fire GiRl

New member
אתה מתכוון לגירוש האלים

שמדינת ישראל הנהיגה כלפי עשרות כפרים ערביים בשביל שיוכלו להתנחל שם אוכלי חינם למינהם ועוד להתלונן על זה שרוצים להחזיר את מה שנשאר מהצדק למקומו?

ערב רב

New member
מובן שלא התקיים שום גירוש כזה

אבל נניח והיה, מה הקשר בין פשעי העבר לבין עצירת פשעי העתיד?

victoria777

New member
זה כבר עניין אחר

פשוט הממשלה שלנו דפוקה.שרון פועל על דעת עצמו ומוכן לחלק שטחים של המדינה שלנו סתם.

ThE Fire GiRl

New member
אני לא גרה בשטחים בכבושים..

אני גרה באילת. ולמה אני גרה פה? כי ההורים שלי עברו לפה כשהייתי קטנה.

epitaph

New member
אילת גם ידועה כאום אל רשרש...

מה שאומר שפעם היא הייתה שייכת למישהו אחר, עד שכבשנו אותה. אני גר בקרית גת, או שמה הקודם, עיראק אל מנשיה, ככה קראו לקרית גת עד שכבשנו אותה. כל ישראל זה שטח כבוש, אף אחד מאיתנו לא ישב בכל חלקי הארץ חוץ מאוי"ש במשך העשרות דורות האחרונים, נכון? מה שאומר שהם נכבשו והם שטחים כבושים.

ההבדל היחידי בין השטחים ה"כבושים"

לשטחים גם "כבושים" מלפני 67' זה חותמת של האו"ם - לא כבוד גדול, צביעות להסתכל על זה אחרת, אילת "כבושה", חיפה "כבושה", אשדוד "כבושה" ועוד... כל ההבדל אלה האוכלוסיות המאכלסות את אותם מקומות, פלשתינים ויהודים, נכון שאפשר להיפטר מהשטחים בלי להגיע לשלום, ככה לפנות 200,000 איש ללא תמורה ואז לקבל יותר טרור וללכת למלחמה. אפשר גם לא למהר לתת למהלך עם אבו מאזן למצות את עצמו... בכל מקרה הקשר שלנו ההיסטורי-דתי, זה שהביא אותנו מלחתחילה לחזור דווקא לכאן (לא "פשוט ההורים שלי החליטו..."), הוא שווה לכל ארץ ישראל, הכיבוש זה מושג טכני, ה"שליטה על עם אחר", לא הייתה דבר מתוכנן, כבר יש לנו ניסיון בלהחזיר שטח שנכבש במלחמה ולא יצא לנו מזה כלום (סיני 56').

victoria777

New member
טוב אילת זה לא שטח כבוש אבל..

אם לא יהיה צבא אז גם תושבי אילת יהיו בסכנה.

פפו

New member
הצעתי לך אל תתגייסי

שמה תשחיתי את הנוער הבריא בנוכחותך

למעלה