שלום לכולם

גישה קצת שונה

אני רואה שיש לך הרבה זמן. למה לא תגשי לאיזה ספריה רצינית ותקחי כמה ספרים כבדים ורציניים שעוסקים בסרבנות מצפונית (את יודעת, לא אנחנו המצאנו את זה. היתה וייטנאם, היתה מלה"ע 2 ועוד, ועוד) ולפחות אם תחליטי לסרב לא תעשי את זה מתוך בורות מוחלטת? אגב, הידעת שהמושג "סרבנות מצפונית" אפשרי רק במשטרים דמוקרטיים? מעניין, לא?

פפו

New member
לו הדבר בידי הייתי מחוקק

חוק המחייב פסק דין מוות למישתמטים

אגב, זו אחת הדרכים להבדיל

בין סרבן לסתם אופורטוניסט. סרבן אמיתי היה מעדיף למות ולא לעבור על משהו כל כך מהותי לחייו. אבל היות והגברת שלפנינו מתהדרת (ואני בהחלט מאמין לה) שהיא תורמת מזמנה למטרות שאינן אנוכיות, זה בהחלט נקודה לזכות היותה (אם תבחר בזאת) סרבנית של אמת. פפו חמוד, אני לא חושב שהייתי רוצה שתהיה מחוקק במדינה שאני חי בה. שום דבר אישי, באמת, אבל התלהמות אינה טובה לחקיקה.

Lordonya

New member
כמוך

גם לי יש את הגישה שלך לגבי הכיבוש, וההמשך הטבעי מבחינתי היה לא להתגייס. וכך עשיתי. אני חושבת שלהתגייס להיות שם לא ישנה הרבה, כי שינוי של ממש לא תוכלי לעשות באנשים כי תהיי בתוך חברה שדעותיה קיצוניות לצד השני ובשל כך הם שם. בתור חיילת אחת לא תוכלי לעשות הרבה כדי לא להתעלל כי תצטרכי למלא אחר הפקודות וחברייך לפלוגה ימלאו אחריהם במקומך אם לא תסכימי. לכן, אני החלטתי שלא להתגייס זו מחאה יותר אפקטיבית. מחאה של אדם אחד, אבל אדם ועוד אדם והנה, יש כבר מודעות למוסריות בצה"ל דבר שלא היה קיים מעולם קודם לכןבקרב הציבור הרחב. אני ממליצה לך גם להכנס ל http://www.newprofile.org/.

epitaph

New member
פרופיל חדש...

שזה במקרה לא האגודה הכי חוקית בעולם. אלכסו, הייתי ממליץ לך למחוק את זה.

למעלה