שלום לכולם

JuLiA S A

New member
שלום לכולם../images/Emo13.gif

נחמד לגלות שיש פורום על המסע לפולין... כשראיתי את הפורום חשבתי שיהיה נחמד לשתף על מה שעבר עלי, זה עדיין בי, אני חושבת הרבה על הנושא, קשורה אליו... אני יצאתי למסע בספטמבר השנה. המסע השפיע עלי מאוד, אולי כי אני חייה את הסיפורים שלי סבא שלי על ימי המלחמה יומיום, ואולי כי הנושא פשוט כל כך מרתק אותי שאני לא יכולה להפסיק לחשוב עליו, גם היום חצי שנה אחרי שחזרנו... גילתי, למזלי, שמאוד עוזר להוציא את הכאב העצום בעזרת כתיבה, ניהלתי יומן במשך שמונת הימים, ואני עדיין כותבת. יש ימים שפשוט מתחשק לי להוציא את יומן ולהמשיך לכתוב... טסנו אל הלא נודע, אל הריק אל ארץ המוות. ארץ עצובה, שאפילו שמימיה בוכים מעצב, ציפוריה אינן מזמרות ורק עציה נותרו עדים לנורא שהיה. רק הם נותר, עצים ירוקים שלוחשים לאיטם את מה שהיה, שעל גזעיהם חרוט עבריונו ושורשיהם ספוגים בדמעותיו של אלוהים. שגם הוא, אני מאמינה, לא האמין...

AriellA100

New member
הוא קיים בכלל?

עד לשורה האחרונה אהבתי מאד מה שרשמת.. אבל לא יודעת, האמת שקשה לי להבין איך אנשים בכלל יכולים להאמין באלוהים אחרי דבר כזה.. אלוהים הכל-יכול נתן לדבר כזה לקרות? רצח מזוויע של 6 מיליון יהודים שרובם גם היו דתיים? לי מאד קשה להאמין בישות כזאת אחרי שאני שומעת סיפורים מצמררים כאלה.. דרך אגב אני חדשה בפורום, אני טסה לפולין ב-20.4 וקוראת סמויה פה כבר כחודש..

JuLiA S A

New member
גם אני חשבתי על זה הרבה...

אני לא יודעת, קיים, לא קיים... חשבתי שלא, יצאתי למסע עם אמונה שלא, היה בי כעס.. גם כשחזרתי, חזרתי עם תחושות מעורבות.. אבל אז התחלתי להפנים, הרי אנשים היו צריכים להאמין במשהו, והם בחרו באלוהים הכל -יכול... לא יודעת למה... כנראה, כי האמונה הייתה כל כך חזקה, שהם לא הרשו לעצמם אפילו לחשוב על אם הוא קיים או לא, הם הרי היו צריכים להאחז במשהו.. בגלל זה החלטתי להוסיף את השורה האחרונה. כי הבנתי שאולי הוא דווקא כן קיים. וכמובן, שיהיה לך מסע מוצלח, נצלי כל רגע כשאת שם, תקלטי ותזכרי כל תמונה שתראי...

AriellA100

New member
תודה../images/Emo13.gif

ובכל אופן, לא התכוונתי לשפוט/להעביר ביקורת על השורה הזאת, הקטע שכתבת מאד יפה פשוט מצאתי לנכון להביע את דעתי

JuLiA S A

New member
../images/Emo66.gif

לא ראיתי בזה ביקורת, כמו שאמרת, זאת דעתך וזכותך גם להביע אותה. פשוט כשקראתי את מה שכתבת, החלטתי לכתוב את דעתי (שקצת מתנדנדת) בנושא.

trigotrigo

New member
דרכים נסתרות

כל ההנחה על קיומו של ה' ניתנת להוכחה במקרים מסוימים ולסתירה במקרים מסוימים. אני מאמין שיש סיבה מלמעלה לכל מה שקרה, עד כמה שקשה לי לנסות ולהבין למה זה קרה, ואני אף פעם לא אצליח באמת. איך זה שהיטלר, יימח שמו, בסופו של דבר הפסיד, ומה גרם לו להיעצר בתוכנית הכיבושים הגדולה שלו רגע לפני שכבש את פלשתינה? איך זה שיש גם ניצולים? אני חוזר לקטע מן ההגדה: "אלא שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו, והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם" אולי התערבות גדולה מדי לא הייתה נכונה? אני לא מתכוון לשפוט את ה', אני גם לא מנסה להבין. אני מנסה לראות איך כל דבר מתפרשׁ לכל כיוון.

trigotrigo

New member
../images/Emo3.gif

ועדיין מותר לנו לתהות בנבכי האמונה. אותי אישית מעניין כל הנושא הזה, ועוד בתור חילוני.

AriellA100

New member
התערבות גדולה מדי?

אני חושבת שאחרי המיליון הראשון אלוהים יכל לקלוט שהוא צריך לעזור פה במשהו.. תראה, זה באמת נושא עמוק ורחב, וכמו שכתבת זה גם אותי מעניין בתור חילונית, אבל לא בקטע דתי, אלא יותר בקטע לא יודעת איך לקרוא לזה, אולי במישור הפסיכלוגי יותר, מה גרם לאנשים להאחז באמונה אפילו כשרצחו לידם יהודים אחרים.. ולי כן יש כעסים על אלוהים, שוב, אם יש דבר כזה..

נטלי 100

New member
ואני בתור דתיה

מאמינה שלכל דבר יש סיבה אלוהים לא החליט סתם ים אחד בואו נרצח 6 מיליון.. אני לא יודעת למה אלוהים עשה את זה יש המון השערות ודברים טובים שיצאו מהשואה... (הקמת מדינת ישראל) אני לא אלוהים ואין לי תשוב הלמה התקיימה בכלל השואה אם הקב"ה כל כך אוהב אותנו אין לי זכות להגיד למה כן ולמה לא.. הקב"ה עשה זאת.. העובדה שאנשים עוד בתקופת השואה במחנות ממש התאמצו להמשיך לקיים במסירות נפש את המצוות עושה לי משהו אם הם שהם היו בתוך התופת הזו המשיכו לקיים ולהאמין בה' אז מי אני בכלל שיגיד שאין אלוהים אם הם לא אמרו את זה (למרות שהיו חלק שכן) אז למה אני צריכה להחליט מעצמי להגיד אין אלוהים? אני מאמינה שהייתה מטרה מסוימת שהקב"ה רצה להראות להביא לנו כי אחרת הוא לא היה עושה את זה סתם. שום דבר לא קורה סתם במיוחד רצח של 6 מיליון אנשים אבל..איש באמונתו יחייה
~נטלי~

AriellA100

New member
אוקי..

קודם כל, להגיד ש"יש דברים טובים שיצאו מהשואה" זו לדעתי צורה ממש לא מוצלחת ופוגעת להגיד מה שניסית להגיד.. השואה הייתה סיבה מאד משמעותית בהקמת המדינה, נכון, אבל לא יצא מהשואה עצמה שום דבר טוב.. אני לא חושבת שלכל דבר יש סיבה, אם בן אדם עכשיו סתם מחליט לקחת סכין מהמטבח ולדקור למוות את הבן אדם הראשון שהוא רואה אז לדעתי אין לזה סיבה מלמעלה. אז בטח שאין סיבה לשואה מלמעלה. היום הייתה למשלחת שלי פגישה עם רב סביב השאלה "היכן היה אלוהים", לא ציפיתי שהוא יתן לי תשובה חד -משמעית אבל הוא ממש הסתובב סחור סחור בלי להגיע לנקודה.. אני מקבלת את מה שאת חושבת, זכותך המלאה, אבל בתור נכדה לניצול שואה (ז"ל) פשוט מכעיס אותי לשמוע שהייתה מטרה לשואה!! הייתה מטרה לכך שנרצחו סתם אנשים חפים מפשע? הייתה מטרה שסבא שלי (שעד לשואה הוא ומשפחתו היו דתיים מאד)יחיה כל חייו ללא הוריו, אחיו, משפחתו המורחבת? לא! ממש לא.. אין שום מטרה הגיונית ברצח כ"כ טוטאלי ואכזרי

נטלי 100

New member
לא לא!

התכוונתי לומר כמו שרשמתי פשוט התפקששה לי מילה איפשהו שיש השערות של למה התקיימה השואה ואיזה דברים טובים יצאו ממנה אני מתנצלת על האי הבנה ונכון אין שום מטרה הגיונית ברצח עם שכזה אין בגלל זה אמרתי שאני לא יודעת למה התקיימה השואה ויש כמו שראית עם אותו רב שאין תשובה חד משמעית הגיונית וכו' למה בכלל כל זה קרה.. כמו שאמרתי אני מאמינה שהיה פה סיבה אני לא יודעת מהיכי אם הייתי יודעת בטוח גם את היית יודעת וכל העולם היה יודע. אבל אפחד לא יודע כי אפחד לא יודע מה אולהים חושב /עושה וכו'.. ולכן אין תשובה למה זה קרה. הדת היהודית היא לא דת הגיונית אאנחנו מאמינים באל שלא נראה ולא נשמע שאין לו גוף וברא הכל אבל בכל זאת אנחנו מאמינים בו (וחוצ מזה האבולוציה והמפץ הגדול נשמעים מופרכים לגמרי..
) המשך ערב במקסים ~נטלי~

AriellA100

New member
בקשר לדברים האחרונים שכתבת:

כתבת שהדת היהודית לא הגיונית כי אנחנו מאמינים באל מופשט, דווקא אני לא חושבת ככה, לדעתי זה יותר הגיוני להאמין במשהו מופשט מאשר פסל, ועדיין.. ואמנם המפץ הגדול נשמע מופרך, אבל לא נשמע לי יותר הגיוני שהעולם נוצר במאמר פה.. המשך ערב מקסים גם לך

נטלי 100

New member
לא ממש התכוונתי לפסל אבל

בכל אופן כמו שכבר אמרתי איש באמותנו יחייה את שמחה בדרך חיים שלך? אני בשלי? אז שיהיה חג שמח לשתינו ולכולם!
~נטלי~

hagaiad

New member
לא במאמר פה

אבל חייב להיות משהו שעשה אותו, איך יכול להיות שמפיצוץ אחד יש את כל זה? וזה לא רק העולם כעולם, זה כל הצורות חיים, גוף האדם, כל תא ותא פועל בהרמוניה מושלמת עם שכנו, הכל כל כך מתאים ומשלים אחד את השני, איך זה יכול להיות מקרה?

trigotrigo

New member
אני דוגל בגישה המשלבת

הרי אין הגדרה מדויקת כמה זמן ביחס לספירה שלנו היה יום אחד משבוע הבריאה. ניתן להראות את תהליך ההיווצרות המדעי (כן, גם את האבולוציה) כחלק ממאמר פיו של הקב"ה.

gold ayelet

New member
תשובה ( כנסו )

התשובה היא שאין תשובה, אנחנו לא יודעים מה ה' חושב ועושה. אבל אי אפשר לקחת רק את הרע ולשאול איפה ה' היה, מה עם כל הדברים הטובים שיש בעולם? את הטוב נקבל ואת הרע לא.? אם ה' שולט בעולם הוא שולט גם בטוב וגם ברע ! את הרוע האדם יצר ולא ה'. בקשר ל- למה ה' חיכה שיירצחו 6 מיליון ולא עצר את זה קודם? זה תלוי בצורת ההסתכלות, יש כאלה שיגידו שאיך הוא נתן שיירצחו 6 מיליון ויש כאלה שיגידו- לפחות היה נס והוא הציל את השאר. זה כמו שאדם ניצל מתאונת דרכים וכל החברים שהיו איתו מתו, אז יגידו שזה נס שהוא ניצל. * כשהיינו ביד ושם נכנסנו לחדר השאלות הגדולות והנה ציטוט של כמה תשובות (בעצם אני לא בטוחה שכתבתי הכל זה תמצות): *פרופ' בכרך: "אין הסבר אלוקי לשואה" * הרב לאו: "אין תשובות הדבר נשגב מבינתנו. "הודיענו על מה תריבנו" (איוב) ה' לא מסביר לנו את הסיבה לעונש. את הטוב בעולם אנו מקבלים כמובן מאליו ולא שואלים למה, את הטוב נקבל מאת האלוקים ואת הרע לא? דבר שאין ו הסבר לא אומר שאינו קיים קטונתי מלהבין את מעשי הבורא- נדוע דווקא אני ניצלתי ואחי לא, אף פעם לא תהייה תשובה." - מצטערת שזה כתוב נבקודות פשוט לא הספקתי לכתוב הכל. * הרבנית פרבשטיין: " אסור לחפש משמעויות במובן של החטא ועונשו, אנו לא יודעים מה הסיבה וההסבר לשואה. "לא דרכיכים דרכי ולא מחשובתיי מחשבותיכים"" סוף... מקווה שעזרתי

AriellA100

New member
שוב פעם,

זה שיש גם טוב בעולם, לא אומר שאני אמורה "לסלוח" לאלוהים על השישה מיליון.. וזה שיש גם טוב בעולם לא אומר שאלוהים בהכרח קיים.. אבל לא משנה, כל אחד ואמונתו.. נ.ב - אני רואה שאת אוהבת את גרין דיי
חחח צל"ש

gold ayelet

New member
מה זה לסלוח לאלוהים

את צריכה להגיד לו תודה על הטוב וקבל (אין ברירה) את הרע.. איך אמר המדריך שלי- אלוהים לא עובד אצלינו. הוא לא יעשה מה שאת רוצה ומה שטוב לך ואת בחיים לא תביני למה הוא עושה כל דבר. כשיש רע בעולם- אז אלוקים קיים וכשיש טוב אז הוא לא? *חח בדיוק עכשיו אני שומעת אותם..

למעלה