שלום לכולם

hagaiad

New member
יש דברים שלא תביני

יש מליון תרוצים לאיפה אלוהים היה בשואה, אבל איפה אלוהים היה במלחמת ששת הימים אף אחד לא שואל. רק על הרע את שואלת? לא יודע איפה היה אלוהים, אני בטוח שהוא קיים.

AriellA100

New member
נכון,

את הטוב יותר קל להסביר גם בלי קשר לאלוהים וניתן להסביר בכך שאנחנו גרמנו לזה בדרכים שונות.. אבל אני שואלת על השואה כי נכון, זה מה שמעניין אותי, כי אם קיים אלוהים שאנחנו העם הנבחר שלו והוא אמור להיות עימנו, אני פשוט לא מסוגלת להבין איך קרה כזה דבר..

hagaiad

New member
אם אנחנו העם הנבחר של אלוקים

איך הוא נתן לנו בכלל שיחרב בית המקדש? ואיך נתן בכלל שנעבוד במצרים 400 שנה? יש דברים שאת וגם אני לא נבין, אבל בטוח שיש להם תשובה. יש מכתב יפה שנתנו לנו בפולין לגבי זה, אני יסרוק אותו יותר מאוחר

Lp Fairy

New member
המממ

קשה לי העביר את מה שאני מרגישה במילים אז אני מקווה שתבינו... אני חושבת מצד אחד שהאמונה באלוהים בעצם החזיקה אותם... כי בלי אמונה אי אפשר לשרוד... מעוד צד כאילו מה אלוהים היה יכול לעשות..?! הוא יכל היה להרוג את היטלר..? הוא היה יכול לקחת במו ידיו יהודים מהגטו לעיר..? אנחנו אלה שצריכים להילחם ולהשיג את הכול... הוא כמו אבא שהילד שלו מביא לו תעודה עם ציון של 90... אז אם יש נכשל אחד מה האבא כבר אשם..?! אני לא אומרת שזה טוב שהוא לא עשה כלום אבל מה כבר הוא יכל לעשות..?

AriellA100

New member
בסדר,

זה תלוי בדרך שכל אחד רואה את אלוהים.. אם מישהו רואה את אלוהים כאלוהים כל-יכול שברא את העולם, אז כעיקרון כן, הוא יכל (והיה צריך) לעצור את היטלר.. ואם מישהו רואה באלוהים ישות עליונה שרק מכוונת את הדברים אז כביכול אלוהים לא יכל לעשות כלום, ואז זו באמת רק אמונה שמחזיקה אותך, אבל אין בה דבר ממשי.. זאת אומרת, ככה אני רואה את הדברים, שאנשים מאמינים באלוהים פשוט כי יותר קל להם ככה, ככה הם גדלו, וגם הרבה יותר נוח לחיות בתחושה שיש מישהו ששומר עליך, אמונה זו פשוט תשובה לפחד של אנשים.. בגלל זה כתבת שבלי אמונה אי אפשר לשרוד.. ואני מבינה את הצורך הזה, אבל פשוט ברגע שקורה לבן אדם משהו שאלוהים היה כביכול צריך לדאוג שלא יקרה, אז האמונה שלו נשברת (כמו שקרה לי) ואז הוא רואה את הדברים בצורה אחרת, כאיו, בשביל מה להאמין?..

אזירפאל

New member
../images/Emo118.gifאלוהים יכול

השאלה היא אם הוא רוצה, וזו באמת הבעיה הגדולה פה, לדעתי.

trigotrigo

New member
בלי לקחת צד כלשהו באופן ספציפי...

לנאצים היו חגורות שעליהן היה כתוב שהאלוהים איתם. הכנסיה הקתולית ממושבה ברומא התעלמה מהרצח הנתעב, ועד התנצלותו הפומבית של האפיפיור יוחנן פאולוס עליו השלום - מכל נקודת מבט נוצרית היהודים היו האשמים במות ישו, ונגזרת עליהם מיתה רק מתוקף כך.

למעלה