שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

עוברים עלי ימים לא קלים מבחינה נפשית - כאילו כל הכוחות אזלו לי. מתנצלת למי שלא עניתי במסרים - כל יום אני אומרת לעצמי שהיום אני אשב וישיב (ויש לי הרבה מה..) אבל אין לי את הכוחות לזה. אז מקווה שתסלחו לי. קוראת כאן כל יום ואת הכל אבל להגיב אין לי את הכוח. אני קצת מודאגת בקשר לעופרי - נראה לי שהוא מתחיל לפתוח פער באיחור התפתחותי - כל מיני דברים כמו: לא יודע עדיין צבעים. לא רוצה להגמל מטיטולים. עונה על מה שהוא רוצה לענות ולא בהכרח על מה ששאלו אותו. מוטוריקה שלו על הפנים. אני מאוד לחוצה מזה - ובקלות גם בוכה מזה (למרות שיוד אומר לי שאני תמיד היסטרית לגביו ומזכיר לי שמבחינתי בשלושה חודשים הראשונים לחיים שלו הייתי בטוחה שהוא עיוור או חירש (חס וחלילה). כמובן שאנחנו בודקים את זה ובודקים מה אפשר לעשות - ואם באמת כל הדברים האלו - נוגעים לבעיה מסוימת או שהוא סתם עצלן וותרן לעצמו. לי נראה שאני בקרוב מאוד יתחיל איתו טיפול בשיטת אלבאום - אולי זה יעזור? אני יודעת שזה לא ממש קשור לפורום הזה - אבל ההרגשה הפנימית שלי כתוצאה מזה היא ממש לא טובה. מקווה להיות פה יותר ולענות. מתגעגעת אליכם.

בלינקה

New member
../images/Emo24.gif

אני מבינה לגמרי איך יכולים להישאר בלי כוחות נפשיים, מקווה שזה יעבור בקרוב. אני לא זוכרת בן כמה טלטל, אבל את יודעת שהם לא אמורים לדעת צבעים עד גיל 4-5? לגבי השאר, אני לא יודעת מה לומר לך, גם כי אני לא זוכרת בן כמה הוא (סליחה
), וגם כי אני לא יודעת מה את חושבת שהבעיה, בדיוק. אבל אם אבא שלו חושב שהוא בסדר, יש סיכוי גדול שהוא אכן כל
. תחזיקי מעמד, מבטיחה שזו תקופה ושזה יעבור.

אדר שלי

New member
שלום לך יקירתי../images/Emo24.gif

באמת תהיתי לאן נעלמת ומאחר שגם אני לא ממש הייתי פה בשבוע האחרון, אז גם לא ממש היה לי זמן להתעניין (סליחה...). שולחת לך ולעופרי המון חיבוקים, מקווה שניפגש בקרוב (מזמן לא באת לבקרני בעבודה...). מלבד זה, מה קורה עם העבודה החדשה? נשיקות לקטנים!

תומרלי

New member
מקוה שמחר יהיה יום יפה יותר

אני לא רוצה סתם לענות על דברים שאני לא יודעת. רק לחזק ולחבק

daldan

New member
הי לך ../images/Emo24.gif

על מה את מבססת את החששות שלך? קיבלת איזה פידבק מהגננת שהילדים האחרים בגילו מבצעים כבר את כל הפעולות האלו? וגם אם כן - אני בטוחה שבדיקה התפתחותית תוכל להרגיע את חששותיך במקצת ואולי אף לתת לך תרגילים ורעיונות לעזור לו. ועד שנתראה קבלי
וירטואלי

קרניר

New member
הי יקרה, אנחנו מאוד מתגעגעות אליכם

מבינה את חוסר הכוחות הזה.... מקווה שחששותיך יתבדו, ובאמת מה הגננת אומרת? לא יודעת לענות מעבר לכך בנושא זה רק שולחת מליוני חיבוקים ונשיקות לך וליפים שלך. מה אם המפגש ביום רביעי, אולי תצטרפי?

דפנה מי

New member
מקווה שדברים ישתפרו ויסתדרו

ובעזרת הטיפול הנכון תגיע פריצת הדרך המיוחלת. תחזיקי מעמד

משוש30

New member
באמת תהיתי לאן נעלמת ../images/Emo24.gif

בן כמה עופרי המתוק? אח שלי התבלבל בצבעים עד גיל 4 והוא מחונן...אז אני לא יודעת אם צריך ממש לדאוג. מה זה שיטת אלבאום? מקווה שתתבדו בקרוב ותחזרי קצת ל your usual self

אור100

New member
הי חמודה../images/Emo24.gif

אני חושבת שכדאי שתלכי לרופא מומחה בהתפתחות הילד. יש מכונים כאלה בכל הארץ ששייכים לקופת חולים כך שזה גם לא עולה כסף. ילד בן 3 בדרך כלל כבר יודע צבעים לגבי גמילה - בנים יותר קשים וארוכים בתחום הזה כך שאין מה לדאוג מוטוריקה - אם היא על הפנים אז שווה בדיקה וטיפול. הענין בבעיות מוטוריקה שהם גם משפיעים על תחומים אחרים בחיים כמו שפה שמשפיעה על הבטחון דימוי עצמי וכו'. ריפוי בעיסוק יכול להביא לתוצאות מאוד טובות ומהירות. לא הייתי הולכת על אלבאום!!! בכל מקרה תחזיקי מעמד. יש גם ירידות בחיים ואחריהן מיד עליות

אם מותר לשאול, למה לא היית הולכת

על אלבאום? כמובן שגם ריפוי בעיסוק בא בחשבון. יש כרגע איזשהי בעיה עם טיפת חלב שאמרוה להסתדר בחודש הקרוב ואז אני אלך שם, אבל כרגע בעיקר אני מחכה שהמלווה של הגן תעשה עליו תצפית ואז נהיה יותר חכמים. תמיד היה לי ברור שאם לילדים שלי יהיו בעיות מהסוג הזה - (ובאיזשהו מקום האפשרות הזאת קיימת לנוכח הגנים שלו) אז אני אלך על טיפול באלבאום. מעניין למה את אומרת שלא לזה...

אור100

New member
אני מכירה קצת את התחום

אמא שלי מאבחנת ליקויי למידה והיא ממש לא מחזיקה משיטת אלבאום. ליתר דיוק היא אומרת שהשיטה ממש לא רצינית ולא מוכיחה את עצמה. אבל זה כמובן לא אומר כלום. בטוח שיש אנשי מקצוע שחושבים אחרת. פנית לרופא מתמחה בהתפתחות ילדים?

מצטרפת לדעה לגבי אלבאום

מתוך נסיוני המקצועי, לצערי עדיין לא פגשתי ילד שטופל באלבאום וחל אצלו שינוי כלשהו. הדבר היחיד שמקבלים שם הוא תשומת לב מהמטפל/ת, אבל לא בשביל זה פונים אליהם. אני לא רוצה להישמע בוטה, אבל הם פועלים על גבול השרלטנות. למה שלא תפני עם עופרי לרופא מומחה להתפתחות הילד , למכון להתפתחות הילד, לאבחון מוטורי אצל מרפאה בעיסוק, לאבחון שפתי אצל קלינאית תקשורת? לא כדאי להילחץ עכשיו, להיפך, טוב שאת עירנית, ואם באמת קיים קושי, זה הזמן לטפל בו. כל טוב.

אור100

New member
לא רציתי להיות בוטה מדי אבל אמרת

בדיוק את מה שרציתי להגיד במילה אחת - בולשיט אין לי מושג איך הם גדלים כל כך כנראה מומחים בשיווק ומכירות

יעל י

New member
../images/Emo24.gif

בתור אמא לילד עם הפרעות קשב וריכוז אני מבינה אותך מאד תהיי חזקה מקווה בשבילך שיהיה בסדר

ו שתי

New member
אמאשלעופרי

אני לא בקיאה בעקרונות שיטת אלבאום, אבל מנסים. להזיק (טנטטיבית) זה לא יזיק. סיפור אופטימי אישי. אחותי סבלה מעיכוב גדילה ועיכוב התפתחותי בינוני, וטופלה במשך כמה שנים ע"י סט של מטפלים: ריפוי בעיסוק, דיבור, פיזיוטרפיה וכו'. במקביל היא למדה בגנים ובכיתות רגילות, ואיפה שהוא בתחילת בה"ס יסודי לא ניתן היה להבחין בעין בלתי מזוינת בבעיות ובפערים שלה. היום היא בת 25 (יותר נכון-בשבת היא תהיה). סטודנטית לתואר ראשון, עובדת בעבודה קבועה וטובה, יש לה חבר (אפילו אחד כזה שאמא שלי אוהבת!), היא נוהגת, שירתה בצבא שירות רגיל ומלא. בקיצור- הכל בסדר. גם עם עופריקוש הכל יהיה בסדר. בטוח. גם אם כרגע יש באמת בעיה. שולחת חיבוק, והמון כח.

מחבקת ומזדהה איתך מאוד ../images/Emo24.gif

גם אני אמא לילד עם ליקויי למיד (פיכס שונאת את המילה הזאת) ולא רק זה לפני יומיים פנתה אלי הגננת בגן של יהונתן (הקטן יותר) ואמרה שגם לו יש בעיות ..... לא הא לי על שידור חוזר - אמנם יש לי יותר כלים כיום אחרי כל מה שעברנו עם דורון אבל ממש לא בא לי על זה - אתן יכולות להבין את זה נכון? בקיצור - לא להבהל יש התעכבויות בכל מיני מישורים שלא בהכרח מעידות על לקויות וגם לא בהכרח ישפיעו בעתיד - אבל תסמכי על האינטואיציות שלך ואל תזניחי - תלכי לבדוק ולו למען השקט הנפשי שלך ! ובכל מקרה אנחנו כאן

למעלה