שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

זהו. סיימתי. יום רביעי בערב כבר הייתי בבית. עד לפעם הבאה.. מה שלומכם, אנשים טובים? אני רואה שחלק מהטרולים עדיין איתנו
תהיתי אם להגיע להפגנה היום.. והחלטתי שלא. אני לא מסכים עם דרך הממשלה והעומד בראשה.. יש לי בטן מלאה על שהתרחש. אבל, הכנס נושא גוונים פוליטים מידי, לטעמי.. מה גם שאני לא מעוניין להיות חלק מחבורה של בכיינים (ויש כאלה גם בקרב המילואימניקים), שמצפים ל"זבת חלב ודבש", מבלי להשכיל ולהבין כי אנו חיים בעולם לא מושלם.ומלחמה היא כזאת - לא מושלמת. וקשה לפעמים.. ולא הכל שחור ולבן.

שימו לב למשהו מביש ../images/Emo5.gif

בבאנר שמאל (מגדל) בפורום הזה ובאתרים נוספים (תמונה מצורפת) המפגינים החליטו שהם מדברים בשם אנשי המילואים באיזו חוצפה ואיך הם לא מתביישים לדבר בשמי ובשם אחרים?! זה רק מוציא את החשק להגיע

אכן לא צודק, אני גם בטוח

שיש כאלה, שמתנגדים לועדת חקירה ממלכיתית, מסיבות שאינן מובנות לי.

הרב דווקא בעד ועדה שכזאת,

אני נגד הדרישה להתפטרות אולמרט ושאר ההנהגה ובחירות נוספות בשעה זו. לדעתי יש מקום לתת לקדנציה להסתיים במסלול נורמלי של 4 שנים.

bhnadav

New member
אני מתחלחל.

"מסיבות שאינן מובנות לי". דווקא הימין באופן כל כך נינוח מסכים למשפטיזציה של הפוליטיקה ושל הצבא? הייתי מצפה שגם מי שתומך בועדת חקירה ממלכתית, יאמר שהוא תומך בה חרף כל החסרונות המהותיים והעקרוניים שיש בועדה כזאת, חרף כל הבעיות שהיא יוצרת וחרף כל הכישלונות שיצאו מועדות כאלה בעבר.

Fasz

New member
קל לצאת בהצהרות ובקנוניזציה של

מילים ריקות מתוכן, כ"משפטיזיציה של המערכת הפוליטית" (עוד ביטוי חסר טעם מבית היוצר של אמנון אברמוביץ'), שכן לדבר יש תקדימים רבים בעבר. במידה והייתה מעט הגינות באולמרט, הוועדה שהייתה ממנה הייתה בלתי תלויה, בעלת אישים שאינם עובדי מדינה, או חברי ילדותו. הכוונה היא לחברי הוועדה לחקירת הדרג המדיני כמובן. באם פרץ היה הגון, הוא לא היה ממנה את יועצו האישי במערכה האחרונה בצפון, לתפקיד ראש הוועדה לבדיקת הדרג הצבאי. ועדת חקירה ממלכתית אינה יוצרת בעיות, או כשלונות, ובאם כן - הם פחותים מאלה שוועדות ה'מטעם' של ראש הממשלה, היו יוצרות. אין מנוס מועדת חקירה ממלכתית, או לפחות ועדה בלתי תלויה אשר יינתנו לה הסמכויות המתאימות, כך שמזוז לא יאלץ לפסול את משתתפיה. באשר לאולמרט, במידה וזעם הציבור לא יסיים את שלטונו, היועץ המשפטי לממשל יעשה כן (פרשות שחיתות, שכחתם?). הרי הסתלקותו מתפקיד ראשות הממשלה, לאו דווקא תסמן את עלייתו של נתניהו לשלטון בחזרה, ייתכן שעם לכתו של האדם הלא מתאים הזה, החתימה של מר נדב תתפוס מובהקות מציאותית, וגברת לבני באמת תהיה ראש הממשלה.
באם קדימה לא תתפצל, ולבני אכן תכהן כראש הממשלה, אני מקווה מאד שתפקודה יהיה טוב הרבה יותר, מאשר תפקודה הכמעט-לא-קיים במשר החוץ בתקופה האחרונה.

trigotrigo

New member
מניין לך שהיא אינה יוצרת בעיות?

קח לדוגמה את ועדת אגרנט, שמסקנותיה היו שנויות במחלוקת, ועובדה שמי שיצא אשם היה הרמטכ"ל, בעוד הדרג המדיני יצא ללא פגע (אפילו שגולדה התפטרה).

Fasz

New member
היא כוללת הערות בונות והצעות פיתרון

מה גם שכובד משקלה של וועדה בראשותו של שופט עליון כיום (לאור האקטיביזם השיפוטי אשר הפך להיות נפוץ במידה חסרת תקדים מאז 92'), שונה בתכלית מכובד משקלה של ועדת אגרנט, שכן גולדה מאיר ומשה דיין, אינם פרץ ואולמרט, קדימה היא אינה מפא"י, והשופטים הללו כבר מזמן אינם מחזיקים בפנקסים אדומים. או שאתה סבור שהוועדות מטעם רה"מ הן אכן הדבר לו מדינת ישראל זקוקה? (למרות שכיום הן אינן קיימות דה-פקטו, שכן שחק פרש, מבקר המדינה זעק חמס כאשר אולמרט תכנן לרמוס את סמכויותיו, וועדת אדמוני פורקה מ-2 ממשתתפיה הבכירים)

trigotrigo

New member
אם תעשה ועדה בינלאומית,

תקבל תוצאות הפוכות. תקבל שפיטה על שימוש מופרז בכוח, הריגה של אזרחים חפים מפשע (שהייתה בלתי-נמנעת, אבל להם לא יהיה איכפת), הפרה של אמנת ז'נבה וכו'. שום ועדת חקירה לא תשיג תוצאות מוסכמות על כולם. אני בעד שהם יעשו עם עצמם חשבון נפש, בלי חקירה ובלי בטיח. יחשבו עם עצמם במה טעו ובמה לא, ולא יחזרו על זה שוב.

Fasz

New member
הלוואי והיה זה אפשרי

אך לא היה תקדים למצב כזה מעולם. אני מקווה שועדת חקירה, והמערכה האחרונה בלבנון, נתנו ויתנו את הזעזוע המספק למערכת, כך שיהוו קטליזטור מתאים לריענון מערכתי שלם.

trigotrigo

New member
אז הנה אפשרות ליצור תקדים

הרי ברור לך שעומדת בפנינו מערכה קצת יותר גדולה מהחיזבאללה, ושאם עכשיו תיעשה הביקורת, אנחנו עלולים להיתפס עם המכנסיים למטה.

עדיף שנתפס עכשיו עם המכנסים

למטה, ונבקר את עצמו ביקורת בונה, מאשר שניתפס עם מכנסיים למטה (ואולי עוד משהוא) מול צבאות ערב בעתיד.

trigotrigo

New member
כרגע אנחנו עם המכנסיים למטה.

מי שרוצה לתפוס אותנו יכול, ועדיף שזה לא יקרה. אלא אם כן, אתה מעדיף שהעורף ייפגע עוד יותר?

אנחנו עכשיו לא בסכנה קיומית.

אם לא נחקור ונתן איפה שצריך, אנחנו עלולים להיתפס עם המכנסיים למטה, ולמצוא את סופינו.

למעלה