אגב, למה אתה משייך אותי לימין,
אני לא שייך לאף קבוצה, ולא מייצג את כל הימין, בדיוק כפי שהמפגינים לא מייצגים את כל אנשי המילואים. אני בעד ועדת חקירה ממלכתית, לא משנה איך התנהלו כאלו בעבר, וכן אני בעד משפטיזציה של הצבא, אולי לא באופן פובמי, אבל אבל ביקורת שתיהיה סמכותית ומחייבת, וכן שתכלול חקירה על התנהלותם של בוגי, שרון ברק ומופז. הדבר הכי גרוע הוא לא לבקר את עצמך כלל, ומה שעוד יותר גרוע זה למתוח ביקורת ולא לתקן. ביקורת שווא, זה בדיוק מה שאולמרט עושה. גם אתה בעצמך יודע, ועדת הבדיקה הזו היא כולה כסת"ח, אולמרט מקווה שעד שמסקנות הועדה יצאו לאור כולם ישכחו את המחדלים, וכשמסקנות הועדה יצאו לאור, הן לא יהיו מחייבות כלל. מעניין, שדווקא השמאל- מרכז שאולי, כמשתמע מדבריך, שואף למשפטיזציה, מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה מעין משפט לא מחייב. אני גם לא כ"כ מבין אותך, אתה נגד ועדת חקירה ממלכתית בגלל שהייתה ועדה אחת כזו למהוהמות אוקטובר 2000 שנדבקה בסחבת? ועדת חקירה ממלכתית היא הכלי המקצועי ביותר לבדוק את מה שהלך כאן עכשיו, והכלי הזה נועד בדיוק למקרים כמו זה שקרה פה המלחמה האחרונה. מה גם שלא זכורים לי כשלונות צורמים כ"כ, של ועדות כאלה, ומרביתן הגישו את מסקנותיהן תוך חצי שנה. אם אהרון ברק היה עומד בראש הוועדה הזו הוא היה חוקר באופן יסודי ומקיף, גם שש שנים אחורה, מה שסביר שהוועדה הזו לא תעשה, היא גם לא מחייבת להביא לחקירה את כולם ובפועל סמכותה חלשה מאד.