שלום לכולם

מיכל75

New member
אחרי שהפצצתי בשאלות....../images/Emo8.gif

תודה לכולם על התגובות שפשוט חיממו לי את הלב.
באמת שאין כמוכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
נשיקות

רחלית

New member
ילד ראשון זה לא משנה

אצל מי את עושה את הסריקה והאם אשפר לשאול שאלה מגונה בנוגע למחיר? לגבי הטיפול שאחרי - מקריאת הרבה חומר אני אישית השתכנעתי לגבי הקופקסון יותר אפקטיבי מאוונקס (גם בטסרון יותר יעל מאוונקס). למרות שבסופו של דבר עוד לא התחלתי טיפול. אגב מי אמר שחייבים להתחיל טיפול אחרי הלידה?

סיאמית

New member
בנוגע לטיפול אחרי לידה

זו החלטה אישית מאוד. מכיוון שיש סיכוי שהטרפצת תרים את ראשה המכוער אחרי הלידה יש מי שממליצים למטופלות להתחיל להזריק כבר ביום שלאחר הלידה. המערכת החיסונית שהיתה מדוכאת בחודשי ההריון עלולה להתעורר ביתר שאת עם ירידת ההורמונים + הטראומה הפיזית וכד´. את ההסבר הזה קיבלתי מדר´ צ´פמן בזמנו... זו הסיבה שאני בוחרת שלא להניק ולהתחיל מיד טיפול. אבל לא כולן עושות כמוני, כמובן.

רחלית

New member
יום אחרי הלידה?

בזמנו אני זוכרת זדברנו עם צפמן על הנושא אך הרושם שאני קיבלתי הוא שלא מיד אחרי הלידה אלא קצת אחרי (3 חודשים). סיאמית אצל מי עשית סריקה? זה פשוט נהיה רלוונטי עבורי (שבוע 13)

SiAmmit

New member
i´m at work... must write in anglit

az kaha: if you are not planning on breast feading (like me) you can start your tipul right after the leyda. but if you DO want to lehanik... you can´t lehazrik bemakbil. i did the skira at Dr. Yigal Volman... he is in tel-aviv and he is GREAT!!! not only he is considered as a "kaliber" at that area, he is mekooshar to ichilov!!! if you want his tel# or more details - write me an email to: [email protected].

ליאור פ

New member
רחלית

אני יכולה להמליץ על ד"ר בורנשטיין מחיפה. זה קצת מאמץ לנסוע . וגם קצת יקר אבל שווה הכל. בסקירת מערכות יש כמה רמות של התמחות. ויש רק 2 בארץ מלבדו שהם בעלי רמה כזו. קופת חולים מחזירה לך חלק מהסכום. תלוי באיזו קופה את. במידה וזה מעניין אותך אני אנסה להשיג לך את המספר בהצלחה ליאור

רחלית

New member
תודה

אני קצת התענינתי לגבי סקירות ובסביבה שךי כולם הולכים לטפר בהרצליה שגובה 1700 על כל סקירה וזה נראה לי המון. אני בדילמה איזו סקירה לעשות מוקדמת ואז מאוחרת בקופ"ח או את המאוחרת פרטי. שבוע הבא יש לי פגישה עם הגניקולוג ואני אתייעץ איתו.

סיאמית

New member
רחלית

אני שוב ממליצה בחום על דר´ יגאל וולמן מתל-אביב. הוא לוקח פחות מ-1700 ש"ח (אם אני לא טועה, 1300 או 1200? לא זוכרת כרגע...) והוא נחשב למומחה. הוא נחמד, אינטליגנטי, אמפאתי ו...חתיך
יש לו מרפאה נעימה וציוד משוכלל.

RomiVais

New member
../images/Emo65.gif מזל טוב רחלית ../images/Emo65.gif

איזה כיף לנו פה......... נהיה מוקפים בילדים מתוקים וחמודים
המון המון מזל טוב!!! מה שלומך? איך המרגש? לילה טוב והמשך שבוע נעים רומי

מיכל75

New member
סיאמית

אני גם חושבת להתחיל מיד טיפול. דיברו איתך על זה שאי אפשר לקבל אפידורל?

מיכל75

New member
אמרו לי שיש בעייה עם אפידורל

כי הוא משתק את התחושה ברגלים ואז לא יודעים אם זה התקף. אמרו לי גם שאני יכולה לשקול אופציה של ניתוח.מה את אומרת? נשמע מפחיד.

SiAmmit

New member
michalosh... (sorry, must write

in english...) all the "doctorim" in ichilov (and others i spoke to) said there was no problem in getting apidoral. allthough it DOES "meshatek" the legs (ZMANIT!!!), an "hetkef" does not come to you in one second as we all know. plus, a "nitooach-keisari", unless it´s done in "hardama-mele´a" is also with apidoral!!!! if you want, write me an email and i´ll give you my phone# and we can talk about it. YOM TOV!!!

Navva

New member
ט"נ - אפידורל וניתוח קיסרי

או בקיצור טרפצת וצרות אחרות
אני קיבלתי אפידרל, אחרי שהייתי מצוידת במכתבים מצ´פמן וממנהל היחידה להריון בסיכון גבוה. המרדים באמת הסביר שהם לא "מתים" לתת אפידורל למטורפצות, כי במקרים שההרדמה לא מתפוגגת לא ברור אם זה התקף או האפידורל. אישית אני ממליצה, מה עוד שהייתי עם צירים מ 5:00 בבוקר ונכנסתי לחדר לידה בחצות, והייתי מאוד עייפה. האפידורל איפשר לי לנמנם בין "הצקה" של רופא אחד ל"הצקה" של רופא אחר. בסופו של דבר התבצע ניתוח קיסרי, מהסיבה שלידה ניתקעה באותה נקודה במשך 4 שעות. ההרדמה בניתוח קיסרי היא אפידורלית, בכמות גדולה בהרבה מזו שבלידה רגילה. ההתעוששות לא משהו, אבל לאחר ניתוח קיסרי לא יורדים מהמיטה במשך 12 שעות (עם אינפוזיה וקטטר, סליחה על התאור), במהלכן חוזרת התחושה לרגליים. אצלי התחושה חזרה אחרי פחות מ 12 שעות. הזיכרון טרי יחסית, הפשוש נולד בתחילת ינואר האחרון. בקיצור: להריונייות המשך הריון קל ולידה קלה
ולכו..לם חג שמח, שקט ובריא.
נאוה

מיכל75

New member
רחלית

אני עושה את הסריקה אצל ד"ר רוני לוי שהוא המנהל של חדרי הלידה בקפלן. הוא פשוט מקסים!עשיתי אצלו גם את השקיפות.אם את גרה באזור רחובות הוא פשוט מומלץ.תגידי לי ואני אתן לך את המספר. בקשר למחיר,בגלל שעשיתי אצלו את השקיפות,ןאני אעשה אצלו את שתי הסקירות סגרנו על 1400 לשתי הסקירות ששמעתי שזה מחיר מעולה.חברה שלי שילמה רק על המוקדמת 1800.תגידי לי אם האזור רלוונטי בשבילך. למה קופקסון? מילוא(ברזילי)שהמליץ לי על הקופקסון המליץ מיד אחרי הלידה לקבל טיפול כדי למנוע התקף. אברמסקי שהמליץ לי על אוונקס אמר שאפשר גם שבועיים אחרי. אם הסיפור הוא להניק שבועיים,אני מעדיפה ישר לקבל טיפול.יהיה לי צוציק\ית שיצטרכו אמא שיכולה לתפקד.לא?

רחלית

New member
קופקסון

אני השתכנעתי כי אין כמעט תופעות לוואי מלבד גירוי בעור. באבונקס יש תחושת שפעת קלה שבגלל שאין מזריקים כל יום אז "לא מתרגלים" והתופעה ממשיכה. בנסיונות קליניים נמצא שקופקסון ובטסרון יותר יעילים במניעת התקפים והופעת לזיות חדשות במוח. בטסרון מזריקים פעם ביומיים ויש תחושת שפעת במשך כמה חודשים ואז "הגוף מתרגל" לדברי הרופאים. כל זה שכנע אותי לכיוון הקופקסון שיש אגב חולים המטופלים כבר 18 שנה והאפקט רק מתגבר עם הזמן. החיסרון הוא הזרקה יום יומית. לגבי הסריקות אז רחובות זה קצת out of my way אז תודה אבל המחיר אכן מעולה. אני אקבל החלטה בימים הקרובים.

סיאמית

New member
זה גם היה השיקול שלי

הזריקה היומיומית לא הרתיעה אותי, מה גם שהמחט קצרה ודקה מאוד... אם תרצי עוד אינפורמציה לגבי דר´ וולמן וסקירת המערכות, כתבי לי למייל. לדעתי הוא בחו"ל עד שבוע הבא.

למעלה