שלום לכולם

hadash

New member
שלום לכולם../images/Emo24.gif

מה אפשר לעשות עם העייפות הזו? השבועיים האחרונים אני פשוט כל הזמן עייפה וזה ממש לא מתאים!!

סיאמית

New member
הדסי...

ראשית: את לוקחת ויטמינים? אילו ויטמינים? עשית בדיקות דם כלליות? אולי חסר לך ברזל/ויטמין B וכו´? את ישנה מספיק? תעשי בדיקות דם כלליות!!! זה מאוד חשוב להיות במעקב... ואני גיליתי שאם מחלקים את היום בצורה נכונה אפשר להתגבר על העייפות במיוחד אם יש לך פרקי זמן קצרים למנוחה, כמו שיש לי, בקושי שעה באמצע היום בעבודה. אם בשעה הזו אני עושה פעילות שמרגיעה אותי (במקרה שלי - לקרוא ספר במושב האחורי של האוטו שלי כשקול המוסיקה פתוח בשקט) זה ממלא אותי בכוחות לשעתיים שלוש שנותרו לי עד שאני מגיעה הביתה. בבית אני נחה לעוד שעה בערך עד ש~א~ שלי מגיע מהעבודה ואז אני מחזיקה מעמד בערב. העייפות של הטרפצת + העייפות של ההריון היו לי נורא קשים בהתחלה ובכל זאת הצלחתי לשרוד את התקופה הזו... גם את יכולה!!! אל תאמצי את עצמך, תשני לפחות 8 שעות בלילה ותאכלי אוכל מזין ואני לא מתכוונת לארוחות ילדים של מקדונלד! שתי הרבה מים (זה חשוב!). תנסי פעילות גופנית שאת אוהבת ותראי שבעזרת נסוי וטעיה את תגיעי בסוף לקומבינציה שתעזור לך מאוד ותקל עליך. אל תתיאשי!!!

hadash

New member
שעות שינה

לא חסרות לי בטוח, אני לא יכולה לפעמים להתנתק מהמיטה - זה ממש נורא אני פותחת את העיניים ומיד מרגישה כאילו בכלל לא ישנתי וחוזרת לעצום אותם ושוב נרדמת.... אני באמת אבקש לעשות בדיקות דם ואולי גם אקח ויטמינים תודה על הטיפים הדס

RomiVais

New member
הדסי ../images/Emo24.gif

סיאמית שוב ענתה תשובה מושלמת <תודה סיאמית>
כך שאין לי ממש מה להוסיף בדיקות זה רעיון מצויין ואל תשכחי לציין שיבדקו גם B-12 וברזל. אם יש לך חוסר, תתחילי לקחת את שניהם ובטח תרגישי בהבדל. בכל מקרה, עייפות זה הרי סימפטום כל כך ידוע ומוכר בחולי טרשת, פשוט אל תילחמי בזה, תני לגוף שלך את המנוחה המספיקה. תנסי להתעודד בכך, שגם בריאים לחלוטין <אני למשל> חווים תופעות של עייפות נוראית....... זה יכול להיות קשור גם במזג האוויר, ממה שהבנתי....... תרגישי טוב וליל מנוחה <תרתי משמע> רומי

lior_r

New member
Provigil

היי הדסי , מה שלומך? אני מכיר את העייפות שאת מדברת עליה. אם זה ממש רציני, והדרכים הטובות שסיאמית הציעה לא עובדות,ניתן לקחת תרופה בשם PROVIGIL או בשמה הגנרי MODAFINIL. תרופה זו פותחה עקרונית למחלה של הפרעות שינה בה אנשים היו נרדמים סתם ככה במהלך היום. גילו שזה עוזר בטרשת. אני לוקח אותה (רק כדור 1 ביום ולא 2 כמו שהמליצו לי אחרת הייתי הולך לישון כל בוקר ב 4 בבוקר...
)וגם למרבה פליאתי אין לה שום תופעות לוואי. איך משיגים אותה ? תרופה זו אינה בסל התרופות ודרוש טופס ייבוא מיוחד מחו"ל ( 29 ג´). הבנתי שאמורים לשלם עליה איזה 300-500 שח בחודש. אבל אני לא יודע בדיוק כי למזלי אני מקבל אותה חינם כחלק מהטיפול הרפואי דרך משרד הבטחון. אז זהו בינתיים רק בריאות ליאור

סיאמית

New member
רגע...

אני דווקא לא נגד תרופות באופן עקרוני ואת הPROVIGIL אני מכירה היטב (כ-MODAFINIL) ובזמנו אפילו דיברנו עליה בפורום הזה ולמעשה אני מכירה אנשים שיש להם תופעות לוואי עקב התרופה הזו, לא כולם ברי מזל בעניין הזה, אבל לא זה מה שרציתי להגיד. אני מאמינה שלפני שמצטרפים למועדון התרופות כדאי ורצוי לנסות שיטות אחרות קצת פחות דראסטיות. תרופות הרי תמיד אפשר לקחת בסופו של דבר... אני עדיין חושבת שרצוי שהדס תעשה בדיקות דם כלליות (ספירת דם) ותבדוק אם אפשר לעלות את רמת האנרגיה שלה עם תזונה נכונה ושאר הדברים שהצעתי, בלי ליטול תרופות כגון PROVIGIL ו/או פיקמרץ וכדומה.

anat11

New member
הוא כתב,

"אם" הדרכים הטובות שהציעה סיאמית לא עוזרות. שכך שלא נראה לי שיש מחלוקת. מה שלומך חוץ מזה חומד?

T a n k g i r l

New member
הייי לכולם...../images/Emo140.gif

תודה על העצות אני עכשיו אחרי שדפקתי לי שעתיים מנוחה אז אני לא עייפה בכל אופן מחר אני הולכת להציק לרופא משפחה שייתן לי בדיקת דם מקווה שיהיה ניתן להתגבר על הכל בתזונה נכונה כי אני מאלה ששונאים תרופות... (לפני המחלה בכלל לא ידעתי מה זה כדור...) הגיעו היום התשובות מרמב"ם הם אומרים שהכל טוב ועין שמאל זה ממש מיזערי ככה שאני מקווה שזה יחלים. עוד משהו להתבכיין עליו קצת וזהו- הגיוני שכבר חודש אחרי השחרור מבי"ח החור של האינפוזיה עדיין לא נעלם לי? כלומר הוא סגור וכל זה אבל ישנה צלקת קטנטונת של חור?????? ושוב תודה לכולם ושיהיה לכם אחלה יום הדס

RomiVais

New member
הדסי... נראה לי....

שכנראה העור שלך רגיש מדי. אבל יכול להיות שאכן יישאר סימן, זה יעבור - מבטיחה. גם לאמא שלי יש עור רגיש, וגם לי. אני חודש אחרי בדיקת דם מסכנה מסתובבת עם סימן כחול, אבל זה עובר, שטויות... ואמא שלי - כנ"ל... ובגלל שהמחט של האינפוזיה היא גדולה יותר, נשאר מעין חור קטן. אני שמחה לשמוע שרוב הסיכויים שהעין תחלים לחלוטין.
תעשי בדיקות דם ותעדכני אותנו... תרגישי טוב ותנוחי הרבה רומי

סיאמית

New member
וואלה ../images/Emo9.gif התנצלויות אין ספור...

מה שלומי? הורמונים. ... אני כבר מהבוקר (בהפסקות כמובן) נואמת בלהט ל~א~ על נושא שהוא בעוכרי וכנראה שגררתי קצת מרוח הלחימה גם לפה
סורי... אני חושבת שאני אקח את הספר שלי ואת ה"שמיכי" לסלון ואוכל עוגה בדרך...

RomiVais

New member
סיאמית חמודה ../images/Emo24.gif

אני בטוחה שכולם מבינים את עניין ההורמונים קורה........ אל תרגישי רע... שיהיה לך מחר מצב רוח מרומם ביותר ודש" חם ל~א~ רומי

RomiVais

New member
היי ליאורי... טוב לראותך כאן.. ../images/Emo13.gif

איך אתה מרגיש? מזמן לא עידכנת אותנו? מעניין מהן תופעות הלוואי שסיאמית הזכירה אבל מזל שאין לך אותם! כמובן שאין לדעת לגבי חולים אחרים....... בכל מקרה, אתה עשית בדיקות כלליות כמו שהצענו להדס? הרגע חשבתי על זה..... אני יכולה להגיד לכם, שבלי שום קשר לטרשת, אחותי בזמנו סבלה ממחסור בויטמין B-12 ואחרי שלקחה כדורים למציצה של סולגאר <בטח כל חברה אחרת מתאימה גם כן> היא נהיתה עירנית יותר. הויטמין הנ"ל בהחלט משפיע על עייפות וגורם לחולשה, כשחסר... ועד כמה שזה מוזר, אם לא מבקשים במפורש, אף רופא <לפחות באילת> לא מבקש את הבדיקה. הירהורים באמצע הלילה... תעדכנו אותנו וים של בריאות והרגשה טובה לכולם רומי

למעלה