שלום לכולם

../images/Emo13.gifמדוע אתה מתפלא ?

ההצעות היו מגיעות , העניין הוא שלדעתי כל אחד צריך להתמודד קצת עם רגשות ולא לנסות לברוח מהם , אותן טכניקות שעליהן אתה מדבר הן טכניקות מצויינות אני חושבת שעדיךף לבצע אותן כאשר אותן רגשות מפרעים ממש לחיים ואחרי תקופנ ולא לאחר יומיים של צער להתחיל לרוץ לכל כיוון ולחפש שימחקו לה את הרגשות הפגועים והרגשות שהושקעו, אני חושבת שכל אחד שחווה כאב של פרידה או מוות וכדומה צריך להתאבל ולחוות את הרגשות ואם קורה שאין ממש שהאדם אינו משתחרר מכך לאחר תקופה ארוכה יש אפשרות ליצור שינוי ע"י אותם טכניקות הרעיון הוא לא לגרום לבין אדם שלא לחוות רגשות ולהתמודד בכל פעם שהוא מרגיש עצוב או לחוץ אלא רק כאשר אותם רגשות ממש גורמים לחוב\סר תפקוד הלוחשת לסוסים נפרדה מחברה לפני תקופה קצרה מאוד ומותר לה להרגיש עצובה ובדיכאון

בשביל זה הייתי משתמש דווקא

בתבנית האבל Grife pattern ולא בסוויש או סוויצ' או סקואש... כי בתבנית הזו דווקא יש את ההזדמנות ל"סגור" מעגלים עם עצמך ועם האחרים... וזה לדעתי תהליך שהיה יותר מתאים בסיטואציה הזו. רוח

הנחת הNLP סתם לרענון והתחדשות

המפה שונה מהשטח . השטח הוא המציאות האובייקטיבית , ואילו המפה היא החוויה הסובייקטיבית . האופן שבו אנו קולטים את העולם והמשמעות שאנו מייחסים לחוויות יוכנו ב NLP מפת העולם האישית . כל אחד מאתנו קולט דברים באופן שונה . המפה שלך שונה מהפה שלי . את השטח האובייקטיבי לעולם לא נוכל להכיר . אך חשוב שהמפה , החוויה הסובייקטיבית אינה השטח האובייקטבי.

שלום לכולם ../images/Emo70.gif

הדעתי לפורום הזה בדרך מקרה, לאחר שנתקלתי היום בפורומים נוספים שלא בדיוק עוסקים ב NLP (שעדיין לא ממש הבנתי מה זה, רק בכלליות) או בדמיון מודרך (או שכן) אבל באותה המשפחה. בתור סטודנט לפסיכולוגיה ומישהו שמאוד מתעניין בתיאוריות של הדרכה עצמית כפי שהיא באה לידי ביטוי למשל בתאוריות על כוחו של התת-מודע (וחסיד כדול של ריצ'ארד באך), אני נדהמתי לגלות נושא שנראה על פניו כה מרתק ומפותח ובכל זאת חמק מתודעתי. קראתי הרבה מאוד מהודעותיכם בשעה האחרונה ורציתי לשאול- רוב ההתייחסויות (האחרונות לפחות) מדברות על טיפולים בטראומות או במצבים נפשיים כלשהם. מהי תרומתו של התחום בחיים היומיומיים? במה זה עזר לכם ושינה באופן אישי התחום המעניין הזה?

דוגמה פשוטה

לא אהבתי גמבה ופלפלים למיניהם הירוקים והאדומים השונים. עד כדי כך שאם יש חתיכת פלפל בסלט כל הטעם הלך פייפן ואני לא נוגע בסלט. בשלב מסויים החלטתי שזה מגביל אותי באופן מסויים כי אני לא אוכל כל מני מאכלים שיכולים להיות מאוד טעימים אך אני נותן יותר מדי דגש לטעם של הפלפל. או לדוגמה אם אני מתארח אצל מישהו ובבישולים שלו הוא משתמש בפלפל, אז לא יהיה לי מה לאכול אצלו כ"כ. אז הפכתי את הפלפל למשהו שלא מזיז לי במיוחד. בטכניקה פשוטה של NLP שנקראת Swish Pattern. והיום הפלפל לא ממש מזיז לי, יש בסלט, אין בסלט.. כמוהו כעגבניה או מלפפון. ויש עוד כמה סיפורים פשוטים כאלה. סופ"ש נעים רוח.

אפשר לנסות...

השאלה היא מה תעלה הבדיקה האקולוגית האם "כדאי" להזיז ממחשבתך את החבר לשעבר הטרי מאוד.. האם את חושבת עליו בכל רגע ביום, או שיש רגעים שבהם את עושה משהו אחר ואז הוא לא ממש שם? וברגעים האלו מה בדיוק את עושה? ואיך זה דומה ושונה לרגעים שבהם הוא כן שם? ומה את יכולה לעשות אחרת ברגעים שהוא שם כדי שהם יהיו דומים יותר לרגעים שהוא לא שם? ואם ענית על השאלות האלה עם תשובות על עשיה חיצונית.. תעברי על השאלות שוב, והפעם תעני על העשיות הפנימיות.. סתם אפשרות אחת מני רבות
סופ"ש נעים. רוח מדבר

עברתי על השאלות והתעמקתי../images/Emo10.gif

הוא שם כל הזמן, החוויות , הליטוף, הפירגון, השיחות, ברור שלעיתים החברים מכריחים לעשות דברים אחרים אבל גם אז הוא שם...אני מנסה לשכנע את עצמי שתכנראה שהוא לא טוב לי, לא שווה אותי וכו' ואז אני מקבלת כוחות ולא חושבת עליו בערך 10 דקות ואז שוב צוללת....

היי

מותר להתאבל ולעבד את האבל וזה חשוב , הרי בכל זאת את אוהבת ומתגעגעת ונפרדת מחלק שהיה שלך לתקופה מסויימת , אני לא חושבת שהמצב כעת מצריך טיפול בדמיון מודרך או NLP על מנת לסלק אותו ממחשבותייך אלא קצת זמן אבל את יכולה להשתמש ב דמיון מודרך לנקיון קודם כל אם יש לך הרבה דברים שלא אמרת לו ואת רוצה להגיד שלא בפניו על מנת להתנקות יש תהליך בדמיון מודרך שנקרא פרידה מאדם ובו את יכולה ליצור לך מעין מפגש עם אותו חבר ולשפוך את ליבך. וגם ליצור לך כל מני כל מיני טרנסים לחיזוק הרגשות שלך ולשלב שם הובלות עתידיות אשר יאפשרו לך לזרז את התהליך של עיבוד האבל וממני קבלי
חם מלא אנרגיה מרפאה וזכרי גם הזמן עושה את שלו

אני מסכים עם סת

תני גם לזמן לעשות את שלו... את ה NLP והדמיון המודרך תשאירי לעוד כמה זמן... תקופה ראשונה של אבל, קצת צובעת את החיים
בינתיים יש לך גם ממני
רוח

שחור זה גם צבע

ונפלא לשמוע שאת לא פסימית בדרך כלל. אז נניח שלא היית פסימית בזה הרגע, רק נניח.. איך היית נוהגת? מה היית עושה? רוח

קשה זה אומר שזה אפשרי ../images/Emo13.gif

ואת יודעת את התשובה לשאלה, את פשוט לא מוכנה לקבל את התשובה ולפעול על פיה.. וזה בסדר.. איך היית מייעצת לחברה טובה אם היא הייתה באה אליך ומבקשת את עזרתך? מה היית אומרת לה? דמייני את המצב הזה, ויעצי לה בכתב.. כאילו מישהי אחרת כותבת את השונות האלה.. מיק.

הכל זה החיים

היי סכיזאיד, היי כולם זאת שאלה ממש טובה, כיצד דמיון מודרך, NLP והיפנוזה (והרי NLP הוא תוצאה של מחקר על שיטות היפנוט), משתלב לחיי היום יום. הנה מחשבה שאולי תעזור לכולנו בדרך שבה אנו משתמשים ברעיונות פסיכולוגיים או תרפיים בחיים האישיים - כל השיטות מיועדות למטרה אחת בלבד - שכנוע. NLP, היפנוזה, פסיכולוגיה, Psychotherapy, דמיון מודרך... כולן נועדו לשפר את כישורי השכנוע שלך, בין אישיים ואישיים. למה שכנוע? כיוון שעל מנת להשתנות עליך לשנות אמונות (להשתכנע), על מנת לעזור לאחרים להתגבר על מצבים קשים עליך לעזור להם לשנות השקפה (לשכנע), על מנת לשנות הרגלים.... הבנתם את העיקרון. ברור שקיימים עוד רובדים של שיקום רגשי ואינטיליגנציה רגשית, אבל שכנוע הוא המונח הכי מדויק לתחום. מקווה שזה עזר, שלומי ואקנין קליפורניה

barlev1

New member
קשה לי קצת עם המונח הזה...

עיין בתגובתי, המעט ארוכה אמנם, למעלה.... על מנת שהשכנוע הזה יצליח לגרום לשינוי ממשי ביום יום עליו לעבור פיקסציה, הטמעה אמיתית במערכות הנוירולוגיות ולקבל דפוס נוירולוגי משלו... בברכה, אתי בר-לב

LucidGuest

New member
יש קשר חזק לחלומות צלולים

היי, בחיי שהגעתי לכאן במקרה, לא ידעתי שאתה כותב כאן
שלא תחשוב שאני עוקב אחריך... לדעתי יש קשר חזק מאד בין "דמיון מודרך" לבין חלומות צלולים, חלום צלול הוא לדעתי דמיון מודרך ברמה הגבוהה ביותר שיכולה להיות, אני מציע שתקרא את שתיי ההודעות האחרונות שלי בנושא - הודעה ראשונה. הודעה שנייה. Lucid

אתה מפתיע אותי כל פעם מחדש ../images/Emo13.gif

מעניין. גם הטרמינולוגיה של השכנוע די מוצאת חן בעיני. אבל מה זה בדיוק NLP?

למעלה