שלום לכולם

מה זה NLP? שאלה טובה...

יש היום מאות ספרים על NLP, חלקם טובים ומחלקם הייתי ממליץ להיזהר. יש גם הרבה מאוד הגדרות של NLP, אך אף אחת מהן לא מגיעה להגדיר את המהות האמיתית של הטכנולוגיה הזו. כדי למנוע טעויות, NLP היא לא המצאה או רעיון חדש. NLP היא תוצאה של למידה מתמשכת של אנשים (בעיקר תרפיסטיים) שהוכיחו כישרון מיוחד במקצוע שלהם. מילטון אריקסון הוא אגדה בעולם ההיפנוזה, והוא בעצם הפך את מקצוע ההיפנוזה למה שהוא היום. רוב הטכניקות והרעיונות של NLP הגיעו מאריקסון והלמידה של איך אריקסון עשה את מה שעשה. NLP היא ראשי תבות של Neuro Linguistic Programing, כאשר Neuro מתייחס למערכת העצבים שלך (או המוח המודע והתת מודע), Linguistic מתייחס לשפת הביטוי (מה אתה אומר לאחרים, מה אתה אומר לעצמך) ו-Programing היא היצירה של תכנות מובנה שבו אתה יכול להשתמש על מנת לשנות את הדרך בה אתה חושב ומתנהג. NLP היא לא סט של חוקים וטכניקות אלא כיוון מחשבה, פילוסופיה. טכניקות רבות מהשנים הקודמות של NLP היום לא נחשבות מועילות ויצאו מ"המודה". דברים רבים שטוני רובינס אמר בזמנו (בסדנאות Firewalk משנות השמונים) היום כבר לא נחשבים כנכונים. על מנת להשתמש ב-NLP אתה לא חייב להיות NLP'er או Practitioner או Master Practitioner - כל התארים והתעודות לא משמעותיים. כל מי שחושק בלמידה והבנה וצמיחה יכול להשתמש וללמוד ולתרגל NLP, עם עצמו, עם אחרים עם מי שבא לו. מה עוד? השימוש בטכניקות של NLP לא מבטיח הצלחה. אין זה אומר, שאם עשיתם SWISH פעם או פעמיים, זה יש יעבוד ויצליח. NLP לא מבטיחה שינוי אלא מתודיקה. פילוסופיה היא לא משהו שאתה מתרגל פעם פעמיים והופך להיות טוב בה. פילוסופיה היא אמונה. והאמונה של NLP היא שהכל משתנה, הכל נתון לשינוי, והדבר היחד שקבוע בעולם הוא השינוי. ברגע שאתה מבין את הרעיון הזה, אתה תדע שלא טכניקה כזו או אחרת תעזור לך, אלא הדרך בה אתה מגיב לתוצאות של השינויים בחיים שלך. ואם אין לך למה להגיב - כדאי לך לגרום למשהו להשתנות כדי להגיב - אם אין שינויים אין חיים. נכון? מנסיון אישי שלי עם טכניקות רבות ושונות ב-NLP, אף פעם לא יצא לי להשתמש בטכניקה מסוימת By the book בדיוק איך שנכתבה. תמיד הייתי חייב להשתמש בשילוב של טכניקות או חלקים של טכניקות אחרות, גם מ-NLP וגם מהיפנוזה או דמיון מודרך או Brief Therapy. אני אשמח לשמוע את ההתנסויות שלכם, מה עבר עליכם ואיך השתמשתם ב-NLP או בדמיון מודרך לשנות דברים. שלומי ואקנין קליפורניה

למעלה