שלום לכולם

ice quin

New member
שלום לכולם../images/Emo8.gif

זה הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום, בעצם זה הפעם השניה...
אני בת 12 וכרגע אני עובדת (ביחד עם עוד חברה טובה) על סיפור הפנטזיה הראשון שלי, בקרוב אני יפרסם אותו פה!

ice quin

New member
התחלה של הסיפור

זה מה שהספקתי לכתוב עד עכשיו ___________________________________________ זה היתה שעת בוקר מוקדמת של יום קיצי. גבריאל עלתה על פני המים ושחתה אל הסלע הקרוב ביותר לחוף. היא ידעה שהיא מסתכנת, היא זכרה את כל הסיפורים על יצורי הים שסימו את חייהם בהתייבשות אכזרית על החוף, אך היא היתה מוכנה לקחת את הסיכון. היא היתישבה אל הסלע ונשאה את עיניה לעבר החוף, הוא היה שומם ושקט.גבריאל החלה מהרהרת על החיים על החוף, היא תמיד קינאה ביצורים שהיו להם רגליים, תמיד סיקרנו אותה החיים אל האדמה. היא ישבה על הסלע כמחצית השעה עד שהבחינה שעורה הכחול כבר החל להיתייבש, היא הרגישה צריבה על גבה שהיה מופנה כלפי השמש. היא ירדה מהסלע, נשאה מבט אחרון כלפי החוף וצללה. מהרגע הראשון שגבה נגע במים ההצריבה הפסיקה. היא חצתה את שונית האלמוגים הססגונית וניכנסה שוב לתחומה של ממלכת אוקינייה. הממלכה היתה שופעת חיים בשעות הבוקר, עשרות בני ים ושדוני ים שחו ממקום למקום. היא חצתה את מבני האבן ששימשו בתים לבני הממלכה, באופק התנוסס ארמון המלוכה המפואר. גבריאל הגיעה למיבנה אבן קטן שם היא ואימה היתגוררו. אימה היתה בחוץ, מנסה להאכיל את סוסי הים, ללא הצלחה. היא הסבה את ראשה לעבר גבריאל, "אני רואה שהואלת בטובך לחזור, שוב היתקרבת לחוף?! הרי אמרתי לך שזה מסוכן!" אמרה בנימה מסוימת של כעס, "אני יודעת שזה מסוכן, לא היתקרבתי יותר מידי לחוף, אל תידאגי…" אמרה גבריאל בניסיון להרגיע את אמה. "אני לא דואגת אני רק רוצה שתיזהרי, עכשיו בואי תעזרי לי להאכיל את הסוסים העקשנים האלה!" אמרה אמה בעודה מנסה לשכנע את אייסיס, הסוס הגדול והיפה ביות מבין השלושה, לאכול אצות ים המשך יבוא....

Rivendell

New member
המממ

קודם כל, ברוכה הבאה לפורום. קראתי את הקטע שכתבת ויש לי כמה הערות: הראשונה - לא נעים לי להגיד לך אבל זה דומה בצורה מחשידה ל"בת הים הקטנה", אפילו בשם של הדמות. הצעה שלי - או שתשני את זה כבר עכשיו, או שלפחות בהמשך זה ישתנה, כי את "בת הים הקטנה", מה לעשות, אנדרסן כבר כתב (ודיסני כבר הסריטו). השניה - לגבי הסגנון. יש שם כמה טעויות שצרבו לי את העין. למשל, אם את מדברת על "שעת בוקר", את לא כותבת "זה" אלא "זו", כי שעה היא נקבה (שעה אח*ת*). היו לך גם כמה שגיאות כתיב קטנות ("היתקרבת" צריך להיות "התקרבת"), אבל מעבר לזה שום דבר משמעותי. הדבר העיקרי שהייתי עושה במקומך זה לשנות משהו, כי כרגע זה לא ימשוך קוראים. למה לקרוא משהו שמישהו כבר כתב?

ice quin

New member
תודה על התגובה

אני יודעת שזה דומה לבת הים הקטנה אבל בדיוק בנקודה שהפסקתי הדברים מתחילים להשתנות... דרך אגב, את יכולה לעזור לי למצוא שם לבן-ים?

ice quin

New member
המשך הסיפור

"אולי תנסי לתת להם דגים, את יודעת שהם אוהבים את זה." הציעה גבריאל,"ניסיתי כבר הכל, הם פשוט לא מוכנים לאכול! אני לא מבינה את זה , הם תמיד אוכלים! טוב, אני מיואשת" אמרה אמה והתרחקה מהסוסים. גבריאל התקרבה לאייסיס, היא ליטפה את ראשו. אייסיס נרטע לאחור וניער את ראשו בעצבנות. "משהו קורה, הסוסים נורא עצבניים" אמרה גבריאל בדאגה. לפתע הרגישה גבריאל תנועה חשודה במים, גם הסוסים הרגישו זאת והחלו להשתולל. אמה של גבריאל ניגשה לסוסים לנסות להרגיעם. לפתע נישמעה שאגה מתוך סבך האצות. "זאבי -ים! הם שוב תוקפים!" צעקה גבריאל באימה. לפתע שעטה לעברה דמות גדולה מתוך סבך האצות. אייסיס החל להשתולל, הוא ניסה להשתחרר מהחבל שמנע ממנו לברוח, הוא הסתובב לאחור וזנבו האדיר פגע בראשה של אמה של גבריאל והיא התעלפה. הדמות הגדולה היתה זאב ים גדול, גבריאל נסוגה לאחור אך הזאב פנה לעבר הסוסים. הסוסים החלו להשתגע, זאב הים התנפל על אדימוס, סוס הים הקטן מבין השלושה, הוא נשך את צווארו , קרע את החבל שהיה קשור לאדימוס וגרר אותו אל עבר סבך האצות בעוד שאדימוס נאבק להשתחרר מאחיזתו של הזאב. גבריאל היתה אחוזת אימה, היא שחתה במהירות לעבר אמה, היא ניסתה להעיר אותה אך המכה שהיא קיבלה בראשה היתה כה חזקה שגרמה לה להתעלף. היא גררה את אמה אל תוך הבית ושחתה במהירות להזעיק עזרה. גם בשאר הממלכה היתה מהומה גדולה. להקת זאבי ים התקיפה את הממלכה, זה כבר היתה התקיפה שלישית בחודש. גבריאל מיהרה, היא לא שמה לב לאן היא שוחה והיא איבדה את דרכה בין מבני האבן. היא נסתה לקרוא לעזרה אבל אף אחד לא היה שם, כולם היו בבתיהם מסתתרים מפני זאבי הים הנוראיים.

Rivendell

New member
ושוב יש לי מה להגיד ../images/Emo13.gif

אוקיי, זה השתנה. נראה לאן זה ילך. מה שכן הפריע לי זה עניין סוסוני הים. סוסון ים, עד כמה שידוע לי, הוא בגודל של כף יד בערך... אני לא חושבת שאפשר לקשור אותו בחבל... את צריכה להתאים את זה לגודל של בנות הים שלך. הן גדולות? מיניאטוריות? תני יותר תיאור, תני לקורא "לראות" את בת הים שלך.

Yuli Gama

New member
אוקי, כמה דברים

א) דומה בצורה מאוד מחשידה לבת הים הקטנה, ולא יעזור שאתם מגוונים מהגירסה של אנדרסון, סוסי ים ענקיים היו בסיפורי ההמשך של דיסני ב) אהבתי את הרמה של השפה בחלק הראשון וכבר רציתי להגיד זאת, אבל אז קראתי את החלק השני והחלטתי לוותר. החלק לא משוייף, השפה לא חלקה וגורמת למעוד. אני לא יכולה להצביע בידיוק על איפו, אבל תנסו לקרוא את זה בקול רם וכבר תמצאו לבד ג) מבנה הפיסקה, איפה הוא? מי אומר מה? חשוב להפריד בין המשפטים השונים, אל תהססו להשתמש באנטר מתי שצריך. ד) "זאב ים" זה חייה אמיתית, זהו דג טורף בעל שינים חדות, כך שזה דיי מתאים לסיפור, הבעיה שזהו דג של מיים מתוקים. ה) הסיפור חמוד, להחליק קצת את השפה, להכפיד שלא יהיה חזרה מוגזמת על אותן המילים (התעלפה, ושוב התעלפה ושוב...) ויצא אגדה מאוד נחמדה. שאלה לכולם , זה אמור להיות אגדה או פנטזיה? כי אני קיבלתי את הרושם של הראשון שזהו אגדה. אין לזה טעם של פנטזיה, לא עכשיו בכול מקרא.

Rivendell

New member
יולי ../images/Emo13.gif

אכן, גם אני אמרתי שזה קצת מחשיד. בעיקר ה"גבריאל" הזה שגרם לי לחשוב שאולי ההשראה הגיעה מהסרט של דיסני. בכלל אני מעדיפה לקרוא משהו מקורי, ולא משהו שנותן לי את התחושה ש "בסרט הזה כבר הייתי". אני לא אוהבת מחזור רעיוני - שלפעמים גם גובל ממש בגניבה. אני הייתי בהחלט משנה את זה מההתחלה לפי רעיון חדש (ויותר מקורי), ואז זה יכול להיות יופי של דבר. את פשוט צריכה לחשוב אחרת - לא על בנות ים, כי אז את נגררת לאותו מקום, אלא אולי על יצור אחר? או על תפאורה אחרת? (ארמונות, "בת הים הקטנה". שוב הגענו לאותה נקודה). מסכימה איתך שכרגע זה בהחלט הולך לכיוון של אגדה - אבל תני לה זמן, אולי זה משתנה. מאיפה הידע על זאבי ים?
לא חושבת שאיי פעם שמעתי על יצור כזה... אבל אם את אומרת, את בטח יודעת. ואת צודקת שצריך לדייק בעובדות - אפילו באגדות ובסיפורי מד"ב ופנטזיה. מה שכן, חשוב לי שתביני (הכותבת, לא יולי~) שאנחנו ממש לא מחפשות אותך או תוקפות אותך... רק מנסות לעזור לך לשפר את זה
תתקני בהתאם לשיקול דעתך, תמשיכי את זה, ותפרסמי!

Rivendell

New member
ההודעה למעלה מכוונת גם ל Ice!~!

והנה אני תורמת גם בת ים אחת

ice quin

New member
../images/Emo4.gif

אני יודעת שאתם מנסות לעזור, אבל אני זה כבר מקרה אבוד..... דבר ראשון, אני באמת חושבת לשנות את ההתחלה אבל אין לי מושג איך... דבר שני, כשאני מתכוונת לסוסי-ים אני מדברת על סוסוני ים אמיתיים, זה מין יצור דרקוני שהמצאתי (אני עושה את הספר עם תמונות, אז זה דיי יעזור) ואולי אני ישנה להם את השם הקורא לא יחשוב שאני מדברת על סוסוני ים רגילים, אבל מה לעשות...אני גרועה בשמות (אותו דבר בקשר לזאבי הים) דבר שלישי, אני מאוד ישמח אם תעזרו לי לתקן את השפה (קיבלתי 45 בספרות, למה כבר ציפיתם?!) דבר רביעי, אני לא יכולה לשנות את זה שהיא בת-ים, כי רוב העלילה מתרחשת בים... דבר חמישי ואחרון, אני ישמח לקבל כל רעיון לשינוי ההתחלה, שמות,סגנון כתיבה וכו'..... ודרך אגב....

ice quin

New member
ice-תיקוני שגיאות כתיבה בע"מ

דבר שני, כשאני מתכוונת לסוסי-ים אני לא מדברת על סוסוני ים אמיתיים, זה מין יצור דרקוני שהמצאתי (אני עושה את הספר עם תמונות, אז זה דיי יעזור) ואולי אני ישנה להם את השם, הקורא לא יחשוב שאני מדברת על סוסוני ים רגילים, אבל מה לעשות...אני גרועה בשמות (אותו דבר בקשר לזאבי הים)

Yuli Gama

New member
:)

את יכולה להשתמש בדולפינים במקום בסוסוני ים, ואז זה יקבל צורה יותר רצינית, כי זה או שצריך יצור חדש לחלוטין (אגב, את באמת יכולה לקרוא להם דדרקוני ים ולא סוסני ים),או שלתת תיאור מפורט יותר של הסוסונים, אבל (ואולי אני טועה) אם את משתמשת ביצורים קיימים ופשוט מחליטה שהם ניראים שונה, זה יוצר הרגשה של חוסר אמינות. הרבה מהמושגים שלנו קשורים ישירות לתמונה. סוסון ים -קטן וחמוד, או גדול שניתן לרכוב עליו->אבל באגדת ילדים. אם את רוצה להמשיך אם זה במתכונת של אגדה אז אין לך בעיה, אבל אם את מתעקשת להפוך את זה לפנטזיה, אז צריך שהסיפור יהיה אמין. זאב -ים, באגדות רוסיות יש לדג הזה תפקיד מרכזי (זאב ים מקיים המשאלות). בעברית אולי מקירים את הדג מהמשל על הסרטן, הברבור וזאב הים שרצו למשוך עגלה ביחד. הסרטן הולך רק אחורה, הברבור מנסה לעוף והזאב ים מושך למים, הממשל מובן :) בדקתי ברשת, ומתברר שקיים בעל שם דומה שחי גם בים, פשוט לא מוצאת את הגודל שלו.

הלדין

New member
למיטב הבנתי.

כאשר חילקו את השמות לשוכני המים, נתנו אותם, בחלק מהמיקרים, על סמך דימיון לבעלי-חיים מהיבשה. בנוגע לדרקונים, אני חושש שגם השם הזה תפוס- מדובר בזן גדול במיוחד של תמנון/דיונון שחי במצולות. אני מציע שבהמות הרכיבה של בני הים יהיו דיונונים- הם נפוצים יחסית וכמה מהם די גדולים כדי לשאת יצורים במימדים אנושיים.

Yuli Gama

New member
או חתול ים :)

אני לא מבינה למה למנטה נתנו שם של חתול ים, אבל החיה בהחלט מספיק גדולה כדי לסת עליה בן אדם...ארר..רגע, לא ילך, הזנב לא יאפשר להם לעמוד (עוד נקודה למחשבה, אם את בוחרת חיית רכיבה, תחשבי על אחת שיצור בעל זנב במקום רגליים יוכל לרכוב עליו. מהבחינה הזאת סוס-ים, למרות שנשמע הגיוני, לא מתאים כלל ואילו תמנון מתאים ביותר) ובקשר לספרות,אל תקחי את זה קשה, רוב הציון בספרות זה נטו שינון של חומר, אז הציון במקצוע כלל לא מדבר על יכולת הכתיבה שלך. יותר מזה, אפילו ציון בחיבור(שתלמידי בכיתות גבוהות יותר) לא מצביע על רמת הכתיבה כלל וכלל. אבל בכל מקרא, לפני שאת מחליטה לכתוב ולפתח את העלילה, את חייבת להחליט מה זה יהיה פנטזיה או ראגדה, כי התגובות והניטפוקים יהיו שונות מאחד לשניה.

Rivendell

New member
לאייס ../images/Emo140.gif

אז ככה, לגבי השגיאות - אני אעבור על זה אח"כ ואתקן כל מה שצריך, אל תדאגי. (ואגב, "אכתוב" ולא "יכתוב" וכו'. א' ולא י' כשאת מדברת בגוף ראשון עתיד). לגבי ספרות אני יכולה רק להגיד לך שככל שתקראי יותר - תכתבי יותר טוב. אני לא מדברת על ספרות של ביצפר, אלא בכלל על קריאה. את יכולה ללכת לבקש המלצות על דברים שיתאימו לך בפורום ספרים, הם ישמחו לעזור
לגבי היצורים - אני מציעה שתנסי להמציא משהו חדש. אולי זן חדש של בנות ים עם שם אחר? הכי חשוב הדמיון והיצירתיות. תנסי לדמיין לך עולם כזה, ואז תעלי את הסיפור שלך על הכתב. את ההתחלה למשל אמרת שאת רוצה לשנות - ואני בעד (כי זה ממש מועתק מ"בת הים הקטנה") - אז יאללה. תנסי לחשוב על התחלות אחרות, תראי לנו דוגמאות, ונגיד לך מה יותר טוב בעיננו. והכי חשוב - אל תתיאשי! אם את רוצה לכתוב, תכתבי. מה לעשות, זה לא בא בקלות
אבל ככל שתנסי יותר יהיו לך יותר רעיונות ויותר נסיון!

ice quin

New member
ואני תורמת

את הסיפור בגירסת הword + קצת (רק קצת) שינויים _________________________________________ תירמו ביד נדיבה.......פיתחו את הלב (תרתי משמע!) ולעולם אל תשכחו ש...

Rivendell

New member
תתרמי אותו גם בלי הוורד בבקשה

לא לכולם נוח לקרוא ככה. תדביקי אותו כאן, ואם זה ארוך מדי אז תפצלי

ice quin

New member
תרומות לפי בקשתך../images/Emo13.gif

אם את מבקשת.... ___________________ זו היתה שעת בוקר מוקדמת של יום קיצי. גבריאל עלתה על פני המים ושחתה אל הסלע הקרוב אליה. גבריאל היתה בת ים נאה בשנה ה-22 לחייה, שערה הסגול היה אסוף בצמה שהגיעה עד מותנייה וזנבה היה סגלגל ומבריק. מידיי בוקר אהבה גבריאל לעלות על פני המים ,להתיישב על אותו סלע ולהנות מהשמש החמימה. היא פיזרה את צמתה ונתנה לרוח להעיף את שערה. היא ישבה על הסלע כמחצית השעה עד שהבחינה שעורה הכחול כבר החל להיתייבש, היא הרגישה צריבה על גבה שהיה מופנה כלפי השמש. היא ירדה מהסלע, נשאה מבט אחרון כלפי השמש וצללה. מהרגע הראשון שגבה נגע במים ההצריבה הפסיקה. היא חצתה את שונית האלמוגים הססגונית וניכנסה שוב לתחומה של ממלכת אוקינייה. הממלכה היתה שופעת חיים בשעות הבוקר, עשרות בני ים ושדוני ים שחו ממקום למקום. היא חצתה את מבני האבן ששימשו בתים לבני הממלכה, באופק התנוסס ארמון המלוכה המפואר. גבריאל הגיעה למיבנה אבן קטן שם היא ואמה היתגוררו. אמה היתה בחוץ, מנסה להאכיל את סוסי הים, ללא הצלחה. היא הסבה את ראשה לעבר גבריאל, "אני רואה שהואלת בטובך לחזור, שוב התקרבת לחוף?! הרי אמרתי לך שזה מסוכן!" אמרה בנימה מסוימת של כעס, "אני יודעת שזה מסוכן, לא התקרבתי יותר מידי לחוף, אין לך סיבה לדאגה…" אמרה גבריאל בניסיון להרגיע את אמה. "איני דואגת, אני רק רוצה שתיזהרי, עכשיו בואי תעזרי לי להאכיל את הסוסים העיקשים האלה!" אמרה אמה בעודה מנסה לשכנע את אייסיס, הסוס הגדול והיפה ביות מבין השלושה, לאכול אצות ים. "אולי תנסי לתת להם דגים, את יודעת שהם אוהבים את זה." הציעה גבריאל,"ניסיתי כבר הכל, הם פשוט אינם מוכנים לאכול! אינני מבינה, הם תמיד אוכלים! אני מיואשת" אמרה אמה והתרחקה מהסוסים. גבריאל התקרבה לאייסיס, היא ליטפה את ראשו ברכות. אייסיס נרטע לאחור וניער את ראשו בעצבנות. "משהו קורה, הסוסים נורא עצבניים" אמרה גבריאל בדאגה. לפתע הרגישה גבריאל תנועה חשודה במים, גם הסוסים הרגישו זאת והחלו להשתולל. אמה של גבריאל ניגשה לסוסים לנסות להרגיעם. לפתע נישמעה שאגה מתוך סבך האצות. גבריאל הסתובבה במהירות, לפתע שעטה לעברה דמות גדולה מתוך סבך האצות. אייסיס החל להשתולל, הוא ניסה להשתחרר מהחבל שמנע ממנו לברוח, הוא הסתובב לאחור וזנבו האדיר פגע בראשה של אמה של גבריאל והיא התעלפה. הדמות הגדולה היתה זאב ים גדול, גבריאל נסוגה לאחור אך הזאב פנה לעבר הסוסים. הסוסים החלו להשתגע, זאב הים התנפל על אדימוס, סוס הים הקטן מבין השלושה, הוא נשך את צווארו , קרע את החבל שהיה קשור לאדימוס וגרר אותו אל עבר סבך האצות בעוד שאדימוס נאבק להשתחרר מאחיזתו של הזאב. גבריאל היתה אחוזת אימה, היא שחתה במהירות לעבר אמה, היא ניסתה להעיר אותה אך המכה שהיא קיבלה בראשה היתה כה חזקה שגרמה לה להתעלף. היא גררה את אמה אל תוך הבית ושחתה במהירות להזעיק עזרה. גם בשאר הממלכה היתה מהומה גדולה. להקת זאבי ים התקיפה את הממלכה, זה כבר היתה התקיפה שלישית בחודש. גבריאל מיהרה, היא לא שמה לב לאן היא שוחה והיא איבדה את דרכה בין מבני האבן. היא נסתה לקרוא לעזרה אבל אף אחד לא היה שם, כולם היו בבתיהם מסתתרים מפני זאבי הים הנוראיים

למעלה