שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo9.gif

אני עוקבת פה מאז שנפתח הפורום והגיע הזמן שאני אכתוב הודעה, אז שלום
אני עומרית. יש לי צליאק (שזו רגישות לגלוטן) ולכן קיבלתי פרופיל 21.. מה שמעניין אותי זה להשתלב בצה"ל בתפקיד מד"נית מרחב.. האם התפקיד פתוח למתנדבים
ומה צריך לעשות כדי לקבל אותו? (אגב, עוד לא חתמתי על התנדבות) תודה

Starving Marvin

New member
אז ככה:

1. למה את מחכה? רוצי וחתמי על התנדבות כבר ביום ראשון. התהליך ארוך מספיק גם בלי שתעכבי אותו.
2. אין לי מושג מה מהות התפקיד. ברמת העיקרון, את יכולה לעשות כל תפקיד שמצבך הבריאותי לא מפריע לו ולהפך. בפועל, אני מניח שהרבה יותר נזהרים, ושלא ימהרו לתת תפקידי שטח למתנדבים. אולי תספרי לי מה עושה מד"נית מרחב?

Starving Marvin

New member
המממ...

נראה לי שלא תהיה בעיה, אבל רצוי לוודא שתהיה לך גישה למקרר בקורס, וזמן לגשת אליו. אגב, בקורסים צה"ליים, גם של ג'ובניקים כמו שרובנו מיועדים להיות, סוגרים שבת לפעמים. אולי יאפשרו לך שלא לסגור. מה שאני חייב לשאול, בעקבות קריאת תיאור התפקיד, הוא למה שתרצי אותו, לעזאזל?

newKiticat

New member
בדרך כלל

סוגרים שבת בשביל לעשות שמירות... ואם היא מתנדבת בלי אישור לשאת נשק- לא נראה לי שישאירו אותך....

מעיין©

New member
היי../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה אלינו
קודם כל, באמת כדאי שתתחילי כבר את התנליך- חבל על הזמן. בנוגע לתהליך- מהתחלה תדברי על זה שאת רוצה אותו, תתעקשי ואל תוותרי. יש בהחלט מצב שתקבלי אותו
לי אישית יש כמה השגות בנוגע לתפקיד הזה, ולדעתי אם יש כזו תשוקה לעבוד על נוער- לכי תהיי מורה חיילת
.(אבל זו רק דעתי)

מד"ניות, מו"חות ומה שבינהם.

תאכלס, אני לא משתייך לקבוצת הסוגדים לגדנ"ע. אני חושב שמשחקי הצבא האלו עולים יותר ממה שהם תורמים, אבל זו דעתי האישית והמאוד מאוד סובייקטיבית
. לשאלתך - עד כמה שידוע לי, מדריכים בגדנ"ע עוברים הכשרה ל03 (ייתכן ואני מנפיץ כאן משהו. ממליץ לברר מול עוד גורמים), קורס מ"כים או כל דבר אחר. בתור מתנדבת לא תוכלי לעשות את זה (אלא אחרי מאבק ארוך ומייאש מול ענף מיון רפואי במקרפ"ר). עם זאת, ישנם המון תפקידי הוראה שכן פתוחים בפני מתנדבים בגדנ"ע. בקיצור - לא אמרתי כאן הרבה. רק אמרתי שכדאי לבדוק את הנושא ולא לפתח יותר מדי ציפיות (למצוא תוכנית ב'). לגבי מו"חות - מורה חיילת זהו תפקיד מאתגר לכל הדעות, ובתור מתנדבת עם צליאק ובלי מגבלות אחרות - אני לא רואה סיבה שלא תוכלי למלא אותו. עד כמה שידוע לי קורס מו"ח לא דורש רובאי מיוחד... צר לי שלא הייתי לך יותר מדי לעזר, אבל... ניסיתי
.

המרחפת

New member
מד"נים עוברים הכשרה 02

קורס של 3 חודשים בבה"ד החינוך והנוער. אולי הקורס יהיה קצת בעייתי בשבילך, כי הוא בתנאי בסיס סגור. לדעתי התפקיד עצמו הוא לא משהו אז...

אין טעם לקפוץ אם אתה לא יודע במה

במדובר.. דיברתי על מד"נית מרחב ולא על מד"נית בסיס מד"נית בסיס זה מדריכי הגדנ"ע מד"נית מרחב-זו פעילות בבתי ספר. (בדיוק כמו החייל או החיילת, שאני מניחה שיש או היה\תה בבית הספר שלך..) ומו"ח לא מעניין אותי.

TRANSFER

New member
../images/Emo12.gif

הבחור ניסה לעזור לך בסה"כ. למה להגיב בצורה כזאת?

humint

New member
נראה לי שאני יכול לספר לך מעט...

על התפקיד שאת מתעניינת בו - חבר מאוד טוב שלי הוא מה שנקרא "מד"ן מרחב".... באופן עקרוני מדובר באחד התפקידים הכי זנותיים ששמעתי עליהם בצה"ל...
מדובר בללכת לבית-ספר כלשהו על-בסיס יומי, ולהיות מעין "איש קשר" של התלמידים לצבא - להסביר על תפקידים שונים, לפעמים להעביר שיעורים בסיסיים על צו ראשון, פרופיל, קב"א וכל אלה.... השעות הן כמובן שעות הבוקר (שעות בית-ספר!), והחופשות הן כמובן בהתאם (בית זונות כבר אמרתי?!
), וזהו פחות או יותר. התפקיד הוא די מושלם למי שמחפש להתקמבן בקטע של שעות מעטות וכל זה - אבל לא ממש למי שמחפש לתרום ולמצוא עניין בשירות שלו (ואני מתאר לעצמי שזה הקייס אצלך...
). אההה, מבחינת ההכשרה - עושים קורס של משהו כמו 10 שבועות בבה"ד חינוך בשערי-אברהם, ומשם משובצים באיזור כלשהו... זהו!! בהצלחה.... ואם יש לך עוד שאלות בנושא אני כאן!!

דוקא הקטע שלי הוא לא להתקמבן על מעט

שעות. אני פשוט בקטע של הדרכה, הדרכתי מכיתה ח'.. ומעבר לזה-מאוד תלוי איפה עושים את השירות. לפי מה שאני יודעת, בראשון, המד"נים, מעבר לעבודתם בבתי הספר פעילים גם בצורה כלשהי במסגרת אגף הנוער. תודה

המרחפת

New member
פעילות אחר הצהריים

כל המד"נים פעילים במסגרות נוער גם אחר הצהריים, כי אחרת זה באמת היה בית זונות. בחופשות בית הספר יש להם השתלמויות והם עובדים במסגרות שעדיין פעילות. הצבא לא באמת השאיר את זה כבית זונות מוחלט... אני אגיד לך את האמת? אם את כל כך עמוק בקטע של הדרכה, אני חושבת (בתור אחת שראתה את התפקיד גם בשטח וגם בקורס של בה"ד חינוך) שהתפקיד הזה יהיה קטן עליך. נכון שהוא נחמד וכו, אבל קהל היעד לא באמת משתף פעולה, ויש הרבה יותד רגעים שמרגישים החמצה ו"שילכו לעזאזל", מאשר רגעים שמרגישים שיש מטרה. למה מו"ח לא מעניין אותך? יש שם מסלולים שישתמשו הרבה יותר בכושר ההדרכה שלך.

למעלה