שלום לכולם

vhkv7

New member
התכוונתי, דווקא, בהשוואה לישראל...

אני חושבת שמע' הבריאות בישראל פועלת נכון יותר מאשר בקנדה... ותמיד כדאי להיות צעיר, בריא ועובד ע"פ זקן חולה ובפנסיה

mikki01

New member
חבל שאת מדברת ככה כי הנסיון שלי עם מערכת

הבריאות בישראל מעמידה את מערכת הבריאות הישראלית בדיוק באותו קו של זאת מבופוטסואנה או ניגריה ואני באמת לא מתבדח על העניין הזה

vhkv7

New member
צר לי שהיה לך כנראה נסיון מר עם המע' בישראל

אולם, עפ"י הנסיון הרב שצברנו, כמשפחה, עם מערכות הבריאות בשתי המדינות- לפי דעתי עדיין מע' הבריאות הישראלית מתפקדת טוב יותר מהקנדית (דהיינו, השיטה נכונה יותר). לא ידוע לי על מע' בריאות מושלמת איפושהו בעולם, ותמיד יהיו כאלה שיהיו בצד הקיצון לכאן ולכאן. אני רק רוצה גם להיות פעם מהצד "הנכון" של הפרוסה... רק בריאות, בכל מקום בו תהיה

mikki01

New member
הנסיון שלי היה לגמרי הפוך

גם אנחנו צברנו נסיון רב מאוד ואנחנו שילמנו את המחיר הגבוה ביותר בגלל "נפלאות המערכת הישראלית. לעומת זאת לצערי אנחנו עדיין נזקקים למערכת הרפואית ולפי נסיוני הרב מאוד כאן בקנדה המערכת הישראלית מאוד דומה למערכת האמריקנית או יותר נכון מתקרבת בצעדי ענק לזאת הניגרית. המערכת הישראלית "נהדרת" כאשר אתה צריך רק רופא משפחה או רופא ילדים לטיפולים "קלים" או מחלות ילדות כאשר אתה באמת נזקק למערכת עקב מחלה קשה אתה הופך להיות "חשבון הוצאות" שהמערכת תנסה ותשתדל בכול האמצעים המבחילים ביותר להתנער ממך וזה מנסיון אישי עם המערכת הישראלית לצערי(מזלי) יש לי נסיון רב גם עם זאת הקנדית, אין מה להשוות המערכת נבחנת כמו הרבה דברים בחיים - בשעת צרה וצורך אמיתי

shaishai3

New member
נסה לקנות תרופה

בקנדה כשאתה לא מועסק. לפחות "מותר" לנו לטוס לקובה. אני עד היום מאוד מרוצה מביטוח הבריאות הקנדי ואין לי שום תלונות. אך אני צעיר ובריא. אי שם בראשי יש חשש מסוים לעתיד בעיקר בגלל שתרופות לא מכוסות. כרגע יש לי כיסוי דרך העבודה.

mikki01

New member
אין שום בעיה לקנות בקנדה תרופות כאשר

אתה לא מועסק, ישנו ביטוח ממשלתי מיוחד שמאפשר לך לרכוש תרופות במחיר מוזל במקרים של חוסר יכולת לשלם בדיוק כמו ביטוח פרטי וזה כולל גם תרופות יקרות מאוד למחלות רציניות שהביטוח הפרטי לא מוכן לכסות (וזה מנסיון אישי)

billiy bee

New member
סיקו

הסרט מצויין ועצוב לראות מה שקורה בארצות הברית בשנות האלפיים. אלה שראו את הסרט בארצות הברית אמרו לי שמייקל מור הוא מגזימן לא קטן. בכל אופן בטורונטו אין בעיה לנשים ללדת בבית חולים. לא שמעתי שנשים נשלחות לבאפולו ללדת. תמיד יש שמועות והגזמה בכל סיפור.

נשוי

New member
שאלה,

הייתם ממליצים להתחיל בתהליך הגירה תוך כדי לימודי תואר ראשון פה בארץ?זה אפשרי?חבל לא לנצל את הזמן...ואם כן באיזה מסלול הגירה?

אפשרי, למה לא?

בשום מקום בהנחיות ההגירה לא כתוב שאסור לך ללמוד לתואר ראשון תוך כדי התהליך. ולגבי מסלול ההגירה - המלצתי היא שתבחר במסלול שהכי מתאים לנתונים שלך. בהצלחה.

נשוי

New member
אוקיי...

כרגע אני מתחבט בשאלה,איזה מסלול לימודים עליי לבחור שיקנה לי סיכויים גדולים יותר להגר,וגם להתקבל לתואר שני,המקום הוא מונטריאול. היית ממליץ לקחת קורס לצרפתית בנוסף?

צרפתית במונטריאול ובקוויבק בכלל

זו בחירה נבונה. אם כי באוניברסיטת מקגיל אפשר ללמוד באנגלית. אני מניח שגם באוניברסיטאות אחרות יש מסלולים באנגלית. תואר מגדיל לך את מספר הנקודות, אבל זה נכון לגבי כל תואר. כל תואר ראשון מקנה לך את אותו מספר נקודות (אגב, גם מסלול הנדסאי של שנתיים נותן לך את אותו מספר הנקודות של תואר ראשון). אין דבר כזה "מגביר את הסיכויים". ברגע שיש לך את מספר הנקודות הדרוש אז הסיכויים שלך הם אותם סיכויים בלי תלות בחוג שבו עשית את התואר שלך. לגבי קבלה לתואר שני - פה אני לגמרי לא מבין אותך. נגיד שהכוון שלך בחיים הוא פיזיקה אבל תואר ראשון בספרות קירגיזית יגביר לך את הסיכוי להתקבל לתואר שני... תעשה את זה?

ואגב,

שליטה בצרפתית תתן לך ניקוד נוסף בבקשת ההגירה, גם במסלול פדראלי, בלי קשר למונטריאול.

נשוי

New member
אוקיי

השאלה שלי היא אם היית ממליץ לי להתחיל תהליך הגירה עכשיו תוך כדי ידיעה שאין לי כביכול שום דבר ביד חוץ מתעודת בגרות ושירות צבאי שבטח לא שווה כלום מבחינת ניקוד...או שהיית ממליץ להתחיל ללמוד בארץ לתואר ראשון ורק כאשר אני אסיים אותו להתחיל את תהליך ההגירה?

השאלה היא מה יהיה מצב הנקודות שלך

כשתתבקש לספק את הניירת לשגרירות. ידוע כמה חיכו בתור אלה שתורם הגיע בימים אלה. מה יקרה וכמה תחכה בתור אם תגיש מחר, לא יודעים. אם אין לך מספיק נקודות עכשיו אבל יהיו לך במעמד בדיקת הבקשה שלך על ידי השגרירות, אז כן. תגיש עכשיו וככה גם תנעל את הדרישות מפני העלאת סף הניקוד וגם תחסוך זמן המתנה. אבל רק נביא יידע להגיד לך מתי יגיע תורך. יכול להיות שזה יהיה מחרתיים, והנביא לא נמצא כרגע כי בקנדה עדיין שבת.

למעלה