שלום לכולם,

תעשה חשבון

תוספת חדר - 25-30, עצם זה שיש ממ"ד - 5-10, שיפוץ נרחב - 10-20, מעלית - 10-20, מרפסת שמש - 5-10, מחסן - 5-10, חניה בטאבו - 5-10, תדמית - לפחות 2 (אני הוספתי פעם לדירה 40 על השיפוץ - וקנו ממני...).

ארזS

New member
חשבון חשבון ותוכניות תוכניות...

השאלה היא אם יש איפה לבנות ממ''ד או בכלל להוסיף משהו... תוכניות והמלצות לחוד ומציאות לחוד. אני מדבר איתך [בעצם מקליד...] אחרי שישבנו כאן ועד הבית ושכנים כמה פעמים עם כמה נציגים של כמה קבלנים ולאף אחד לא היתה תשובה. הפתרון היחידי שנמצא בינתים לבניין שלנו הוא חיזוק הבניין ע''י הקמת פיר המעלית. אין פתרון לבניה נוספת/אחרת, והתנאי שלהם הוא כמובן להוסיף קומה על הגג. זהו לבינתיים.

החוק מטפל בזה - אין צורך ברוב מוחלט

ואם היא תמצא דיל טוב, מה אכפת לך שגם מתווכים יהנו? זוהי כל תורת השפע על רגל אחת...

ATAF151

New member
צריך פשוט להיזהר ממתווכים

המטרה של המתווכים היא ממש לא טובתה של אמסי, אלא אך ורק ביצוע עסקה בה הם יזכו לעמלה. אז אם למישהו קשה לעקוב כל הזמן אחר העיתונים והאינטרנט (וזו משימה באמת קשה), אז בבקשה שישתמש במתווכים וישלם עשרות אלפי שקלים, אבל שיזהר מהם.

ארזS

New member
100%

אף מתווך הוא לא ארגון וולונטרי... כולם עובדים בשביל העמלה הנכבדה.

???.לא הגזמנו?

אולי נעשה החלטה גורפת כמו: צריך להזהר גם מגברים? הרי יש אנסים. צריך להזהר גם ממוכרים? הרי יש מרמים צריך להזהר גם מקונים? הרי יש שגונבים ועוד ועוד.. הקיצוניות והשחור לבן אינם לתפארת הכותב, כמו בכל תחום יש טובים ויש פחות טובים ... עליזה

ATAF151

New member
לא הגזמנו

ההבדל הוא שרק אחוז קטן מאוד מהגברים אונס, ואילו אחוז גדול מאוד מהמתווכים לא נוהג בהגינות מלאה. למעשה אין אפילו מתווך אחד שיגלה לי על חסרונותיה של דירה כאשר הוא רואה שאני החלטתי לקנות אותה והוא עומד לקבל עמלה שמנה מאוד.

נו באמת זו השמצה פרועה

עטאף אתה מאתגר את יצר המחיקה שלי בהודעות חשמיצות חסרות בסיס שכאלו, ואנא אל תתווכח איתי אם זה חסר בסיס או לא. אני מניחה שאתה אדם הגון, ככזה - האם הגון להכתים כל כך הרבה אנשים במחי כמה מילים רעות שנכתבות בעילום שם? הייתי סובלת יותר השמצה כזו לו הוצגה כדעתו האישית של אדם המזדהה בשמו. ככל שאני מברכת את תרבות הניקים - סובלנותי למשמיצים בניק פחותה מאשר למשמיצים בשמם המלא בידיעה שיקבלו חזרה את הריקושטים. עד כאן. תחשוב פעמיים לפני שאתה לוחץ על send בהודעות שכאלו.

ATAF151

New member
אני מייצג את דעת הרוב בנושא זה

אפילו אמסי שהיא זו ששאלה על מתווכים ענתה שהיא מסכימה איתי. למתווכים יש פשוט בעיה אמיתית והם ממש צריכים להיות חסידי אומות העולם כדי להיות ממש הוגנים. כי מה לעשות ורובינו לא היו נוהגים בהגינות מלאה, כאשר עשרות אלפי שקלים עומדים להיכנס לכיסנו. רק על בני משפחה קרובה הייתי סומך שיהיו ממש הוגנים איתי כאשר ברור להם שההגינות עלולה לעלות להם בהפסד של עשרות אלפי שקלים.

ATAF151

New member
ועוד נקודה

ברור שבשום תחום אין 100% וברור שלא 100% מהמתווכים הם לא ישרים. אבל כן יש פה תופעה שלפיה רוב האנשים חושבים שרוב המתווכים לא ישרים. ולכי לדבר למשל עם אחד המוכרים בביג דיל שהיה פעם מתווך איך הוא מתאר שאי אפשר לשרוד במקצוע בתור אדם ישר.

ניטרוי

New member
../images/Emo24.gif

עליזה אל תקחי את זה באופן אישי. אני מצטערת אם נפגעת. יש מתווכים ספורים ברעננה שיש לי קשר של אמון רב איתם והוא הדדי. הם לא מכחדים כשיש היבטים שליליים בסחורה שהם מציעים, הם שומרים על קשר רציף עם לקוח ולא נזכרים בו אחרי שנתיים כשהם זקוקים לו, והם אפילו מוסרים לי מראש את הכתובת המדוייקת עוד לפני שחתמתי על הנייר שלהם כדי שאוכל לבדוק בזומאפ או לעבור במקום ולהחליט אם הטירדה שווה.הם גם לא מציעים לי מה שיש במלאי אלא מה שאני מחפשת. ובכך בעצם אמרתי גם את האיפכא מיסתברא

תודה תודה על הערת האיפכא מסתברא

האמיני לי שאני מבינה את כל הצדדים שכן בתוך עמי אני חיה וגם אני חויתי בעבר הרחוק מאוד (20 שנה) אכזבה מסיימת בתחום אבל בעיסקה מאוחרת יותר עברתי חוויה מתקנת שהוכיחה שיש גם מתווכים טובים. כמו שלוקחים בעל מקצוע בכל נושא אני ממליצה גם כאן לבדוק מראש, או לפעול בעקבות המלצות כי הרי דובר בעיסקאות גדולות וחשובות. אני מאמינה שלמתווך מקצוען יש כישורים נוספים שגורמים לעיסקה להיות מוצלחת יותר מאשר יעשה האדם הפרטי, כמו משא ומתן טוב וכל זאת מבלי לעשוק את המוכר וכך ששני הצדדים ייצאו בתחושת win - win. עליזה

ייעוץ לפני קנייה

אשמח ליידע אתכם , יש דירות בסכומים אלו. נא התקשרו מחר בבוקר או באחד הבקרים שאז אני יותר פנוייה. בנתיים תוכלו להציץ באתר להתרשם מה יש בשוק, זה רק חלק מהמלאי אך משקף את הקיים בשוק. בהצלחה, עליזה

למעלה