שלום לכולם :)

בוא לא נמחק, יש לי שתי מערכות פטיפונים

מחוברות למערכת רמקולים איכותית שכאשר שמים תקליט חדש האיכות טובה מזה של דיסק בהרבה. היום אפשר גם לקנות פטיפון חדש במחירים לא יקרים מזה של מערכת סטראו רגילה. ספר הארטוורק הוא לא משהו שאפשר להתעלם ממנו רק מפני שאת המילים אפשר למצוא באינטרנט. אומנות זו אומנות - לקנות תמונה של רמברנט ולהוציא הדפסה מהמחשב זה לא בדיוק אותו דבר (וכן, רדיוהד ורמברנט אצלי באותה רמה של איכות). את הדיסק הראשון לא כולם הורידו באופן חוקי - או חינם. מי שקנה את ה box קיבל את ההורדה חינם וכל השאר הורשו לשלם כמה שרצו (ולטעמי מי שלא שילם משהו סתם קמצן - להוציא את אלה שלא היה בידיהם כרטיס אשראי בין לאומי). בנוסף, אם תסתכל על מחירים שרצים באינטרנט על נניח האי פי airbag/ how am i driving תגלה שהאי פי המקורי מגיע עד 100 דולר במצב חדש. כלומר דיסק עם 6 שירים יכול להיות שווה יותר מכל הקופסה שנמכרת במחיר מצחיק של 360 שקל. זו מציאה לא משנה איך מסתכלים על זה. מי שלא רוצה לא חייב - אין צורך לנסות להרוס לאלה שכן השקיעו במשהו שהם רואים כבעל ערך (והוא באמת כזה).

o pie

New member
המ...

דיברתי אל Knives Out שהפריד את הארטוורק מהמילים. אמרתי שלמי שאין נגן ויינילים כלשהו בבית, הדבר היחיד שהוא מקבל בשביל ה-360 שקל שהוא שילם זה הארטוורק והדיסק בונוס, והדיסק הראשון באיכות טובה יותר ממה שכבר היה לו. בקשר ל-airbag, זה פריט לאספנים. יש הבדל גדול... אני בתכלס חושב שזה RIPOFF רציני. וגם קראתי קצת על ההופעות של רדיוהד וראיתי שהם לוקחים מחיר כזה גבוה גם להופעות הקרובות שלהם. ממש מאכזב, בעיקר אחרי שחשבתי שהם הלהקה שדווקא הכי לא אכפת לה מהכסף, כשהיא שחררה את האלבום באינטרנט.

אני לא יודע איפה אתה קורא....

אבל בתור אחד שקנה כרטיסים להופעה בברלין ושילם 160 ש"ח לכרטיס - זה ממש לא יקר. משינה לקחה 230 בהופעה בארץ (שזה כמו לשלם להופעה של להקת קאברים של madness) ולמעשה אם תשווה למחירים שהם לקחו לפני שבע שנים בהופעה בארץ תגלה שהם הורידו מחירים (בארץ כרטיס עלה 189 ש"ח - עדיין זול יותר משלמה ארצי). גם למי שאין נגן תקליטים כלשהו בבית, עדיין החבילה משתלמת. אין שום הבדל בין הבוקס לבין airbag. שניהם פריטים לאספנים. חמש-שמונה שנים מעכשיו ערכה של המהדורה הזו יעלה בדיוק כמו זה של airbag. ואותי מעניין לדעת למה אנשים (וכנראה גם אתה) חושבים שלהעלות מופע זה דבר זול? יש אין ספור בעלי תפקידים שזו העבודה שלהם ושצריכים לקבל שכר. אני חושב שאתה תופתע לשמוע מה השכר של הלהקה אחרי שמורידים את עלויות ההובלה, הקמה, ציוד, אנשי במה, מפיקים, אולם, פרסום וכ"ו. אתה גם צריך להפריד בין לא להסכים לאופן שבו חברות התקליטים עובדות היום והתמחור על הדיסקים לבין "לא אכפת להם מכסף". הם לא קומוניסטים, הם פשוט מאמינים ברעיון ה"מסחר השווה" שדוגל בשיוויון צרכני לכולם (כולל מדינות עולם שלישי וכ"ו). כדאי שתעשה שיעורי בית לפני שאתה זורק האשמות ומתאכזב כאשר אין דברים בגו (שלא לדבר על זה שתאכלס הם לא חייבים לך כלום. את העבודה שלהם הם עושים - אם יש לך טענות על המוסיקה אל תשלם ואל תקנה).

o pie

New member
246 ש"ח זה כבר יקר,

אני לא אומר שזה לא משתלם. כי לדעתי רדיוהד הלהקה הכי טובה בעולם היום, ועושה מוזיקה מדהימה. אבל אני אומר שאני בטוח שהם היו יכולים לחיות בכבוד גם בלי המחיר הזה. ואל תביא לי דוגמאות של להקות אחרות כי אני גם אותם לא אצדיק.

o pie

New member
160 להופעה זה מחיר סביר מאוד.

אבל אני הבנתי שכרטיס להופעה שלהם היום יעלה בערך כמו הדיסקבוקס. שזה *קצת* יותר. ואין לי טענות על המוזיקה, יש לי טענות על המחירים. לא יכול להיות שמוזיקה שהיא טובה יותר תהיה יותר תהיה נגישה באופן חוקי רק למי שיכול להרשות לעצמו אותה, והשאר לא יוכלו להנות ממנה אלא אם הם יורידו אותה.

אני מסכים לחלוטין שהמחירים היום בכללי גבוהים

אבל דווקא רדיוהד משתדלים יותר מכולם לשנות. לא אמרתי שחייבים לקנות את הדיסק בוקס. זה פריט אספנים וככזה הוא שווה את המחיר. אני עדיין חושב שזה שהם איפשרו לשלם על האלבום בהורדה כמה שהלקוח רוצה זה גאוני, אבל אני חושב שמי שניצל את זה בשביל לא לשלם כלום לא הבין את המסר. הרעיון פה הוא לא שאומנות צריכה להינתן בחינם לכולם, אלא שלאומן מגיע כסף, וללקוח מגיע להיות מסוגל לשלם מחיר סביר. מצידי, שישלמו גם דולר לאלבום. אבל לא לשלם כלום זו סתם נצלנות וטעם רע. גם אני מקווה שמחירי האלבומים יירדו - אבל הסחורה שרדיוהד מציעים ביחס למחיר היא מצויינת ושווה כל אגורה. במיוחד כשאני יודע שהכל הולך ללהקה עצמה (במקרה של הדיסק בוקס). לקנות דיסק ב-80 כשאתה יודע ש-90 אחוז הולך לחברת התקליטים, זו חרפה.

FunkyMonk

New member
מההתרשמות שלי,

רוב המופעים שלהם עולים בסביבות ה-25-35 פאונד. וואלה? הייתי משלם גם 400 שקל בשביל לראות את רדיוהד (בין אם בארץ או לא). וכפי שכבר אמרו, גם 260 ש"ח זה כלום.

o pie

New member
זה שזה שווה את זה לא אומר שזה כלום

אני דווקא ראיתי שהמופעים במסע הופעות הנוכחי עולים בין 50 ל-60 יורו. אבל אולי אני טועה.

Anuerysm

New member
גם ריטה לוקחת 300 שקל להופעה

אני זוכר את זה כי היה שבוע שבו היתה הבחירה על מה להוציא 300 שקל, סטינג או ריטה פור פאק סייק

Knives Out

New member
פאק, כמה שטויות

"את שני הוינילים, כי לרובנו אין אפילו מכשיר לנגן אותם." - אם אין לך מכשיר, אל תקני וזהו. דברי בשם עצמך לפחות. "איכות קצת פחות טובה" - לא, לא איכות קצת פחות טובה, יש הבדל בין איכות דיסק לפאקינג 160 kbps של אמפי3. "הדיסק השני מכיל רק 6 שירים." - למי אכפת משירים, אני שילמתי על 8 טראקים וזה מה שאני אקבל. מה שיוצא זה ש-את- שילמת 360 שקל על דברים שאת לא צריכה וכרגע גם לא רוצה, וזאת היתה הטעות שלך ושלך בלבד. קוראים לזה "להתחרט" הארטוורק המודפס גם שווה המון בשבילי. קיצור אחלה בזבוז.

o pie

New member
אני לא קניתי

אני פשוט מנסה להצדיק את התגובה של Funky Monk ושל אלה שקנו והתחרטו. ואני לא יודע מה גרם לך לחשוב שאני בת.

Knives Out

New member
אני גם לא יודע למה. הכל באשמת Juvetina!!

באמת. נכנסתי לatease והיא היחידה שאני זוכר שנציגה שם, ואז ראיתי גם o-pie וזה שם נחמד וידידותי לסביבה אז ישר הסקתי שאתה בת. סלח לי >_<

juventina

New member
../images/Emo2.gif

איך תמיד הכל בסוף יוצא באשמתי

FunkyMonk

New member
לא הבנת אותי נכון

ההודעה שלי לא כוונה לאנשים כמוך, שמבינים את העניין של הדיסק בוקס, אלא לאנשים כמו השניים שמעליך, ששילמו 40 פאונד רק בשביל דיסק הבונוס. זה, לדעתי, בזבוז כסף. הדיסק בוקס שווה כל שקל/פאונד שהוא עולה, אבל אם מישהו רק רוצה את דיסק הבונוס - זה בזבוז של כסף.. בתכלס..

RedCharlie

New member
אנשים שממש אוהבים את רדיוהד

לא אמא ולא אבא מימנו לי את הבוקס סט. וזה יוצא מהבונוס דיסק. זה כל החבילה עצמה שבהחלט שווה את ה-40 פאונד שכוללת גם את הויינלים ואת הארט-וורק. זה שווה במיוחד

ענברי9

New member
מסכימה איתך נדב

אני אישית לא קונה, אבל לא בגלל שאני לא רוצה, בגלל שאין לי כסף כרגע. אני לא רואה בזה בזבוז או משהו כזה, ההפך.

Karma Killer

New member
../images/Emo2.gifוואו!! הגרסה של DOWN IS THE NEW UP

של הדיסק בונוס פשוט מצויינת רק עכשיו התחלתי לשמוע \זה אדיר!!!

למעלה