שלום לכולם!

שלום לכולם!

ובכן tiger, כמו שהבטחתי באתי לבקר... ולעיין בפורום שלכם. אני מקווה שאתה יודע שאין לי שום דבר אישי נגדך, ומעולם לא התכוונתי לצאת למסע נקמה נגדך. האמת היא, שאין לי כל עניין בפורום סמים קלים, שכן אני מעולם לא ניסיתי ואינני מתכוונת לנסות סמים, ובאופן עקרוני לא אכפת לי איזה פורומים פעילים בתפוז. אבל אני בכל זאת רוצה להציג בפניך, ובפני שאר חברי הפורום, את ההסתייגויות שיש לי מפורום העוסק כולו בסמים. גם אם זאת לא הייתה כוונתך, הרי שדיונים בנוגע לנזק של סמים קלים בלתי נמנעים בפורום שכזה. הפורום הינו בחיתוליו, וכבר נתקלתי במספר הודעות בנוסח "אין נזק בסמים קלים". כמו שכבר הזכרתי, מסוממת אני לא, אבל אני מודעת לנזקים ארוכי הטווח שיש לסמים, שבאופן שרירותי זכו לכינוי "קלים", שהרי קל הינו מונח יחסי... אז ככה, סמים גורמים למעל 10 סוגי סרטן באיזור חלל הפה וקנה הנשימה, לאי סדרים במערכת הדם, בלב ובפעילות המוח. שימוש קבוע בסמים "קלים" גורם נזק בלתי הפיך לתאי המוח, ובעיקר נזק עצום ובלתי הפיך לפעילות הכבד. בנוסף סמים גורמים לכשל מערכות ובעיות בתפקוד המיני. לאחר כל אלו, אני חוששת (ואני חושבת שבצדק) שאנשים שיקראו את ההודעות בפורום יקבלו את הרושם המוטעה שסמים קלים הינם בלתי מזיקים, מה שעלול לעודד אותם לנסות סמים. וכעת אנו ניגשים לעיניין החוקי. סמים הם בלתי חוקיים, ולכן הודעות שמעודדות לקיחת סמים הינן בלתי חוקיות. ונכון, למשטרה אין כוח אדם לטפל בקטנות שכאלו, אך זה עדיין לא חוקי. אני מאד אשמח לדעת לאיזה כיוון אתם רוצים לקחת את הפורום הזה, מה מטרתו, וכיצד אתם מתכוונים לשמור אותו בקנה אחד עם חוקי מדינת ישראל, הנהנלת תפוז והמוסר האנושי...

DJNYC

New member
זה לא בריא? זה מה שאת אומרת?

את חושבת שלאכול המבורגר רווי בשמן זה בריא? ולעשן סיגריות לא עושה סרטן? את חושבת שאלכוהול לא מזיק לכבד? ולאכול ממתקים זה בריא?.. יש המון דברים לא בריאים בעולם, וכל אחד מאיתנו עושה את הבחירות שלו. ואגב מוסר אישי, כשמו כן הוא - אישי.

BlueCarrera

New member
טוב, אז ככה...

דבר ראשון: אף אחד בפורום הזה לא מעודד אף אחד לקחת סמים, וגם אם זה היה חוקי, לא היו עושים את זה. (כי זה כמו לעודד מישהו לשתות אלכוהול) דבר שני - אין זה נכון שסמים קלים אינם מזיקים. בכל דבר בחיים יש נזק - אבל יחסית, הסמים הקלים הם פחות מזיקים. ואני לא מתכוון לבלבל לך את השכל עם הדעות שלי, אלה אני הולך לתת לך הוכחות. טוב אז כנראה קראת את דף המחקר של "הרשות למלחמה בסמים" (http://www.antidrugs.org.il) אז את תראי בעמך שהוא לא מתבסס על כלום חוץ מעל דעותיהם של הכותבים. תוכלי לראות הוכחות לכך שהטענות במסמך מופרחות בקישור המצורף. (מכוון שהאתר של מגזין The Lancet, שונה מאז נכתב המסמך, תצטרכי לאתר בארכיון האתר את המסמך בעצמך, מכוון שהלינק שבור) אבל שוב אני אומר - סמים קלים מזיקים אבל זה תלוי - כמה האדם משתמש וכמה זה משפיע אליו. בכתבה שקראתי בידיעות אחרונות על סיגריות, פורסם שלאחר אי עישון של מספר שבועות, הסיכון לקבלת סרטן חלל הפה וקני הנשימה צונח ל -0, ולפי המחקרים, (שתוכלי למצא באתר) גראס מזיק פחות מסיגריות (כי לטבק יש השפעה קטלנית על הגוף) אז עישון גראס פעם ב... לא אמור לגרום נזק משמעותי, לעומת זאת עישון קבוע עלול לגרום לנזקים הנגרמים גם מעישון סיגריות (קושי בפעילות ספורט,סיכון בסרטן חלל הפה וקני הנשימה (מעשנים כבדים) ועוד...)

tiger

New member
אני חושב שגם שאיפת עשן מכוניות זה

לא בריא. לעשן סיגריות זה גרוע מאוד. לאכול בשר וכולסטרול...ועדיין אנחנו דווקא ליפעמים אוהבים לעשות גם דברים לא בריאים ועם כל המודעות שבעולם לנזקים.למשל כל מי שמעשן סיגריות לא יכול שלא ליקרא על הקופסא את אזהרות מישרד הבריאות שקובע שהעישון מזיק לבריאות ועדיין מיליוני אנשים בוחרים במודעות מלאה לנזק הקיים לקחת על עצמם את האחריות על החיים שלהם ולעשות כראות עינייהם.את אותה הזכות אני חושב צריך לתת לכולם. אם תיקראי את ההודעות כאן בפורום תגלי שיש מודעות נהדרת גם לצדדים הפחות נעימים שיש לדברים רק שלא מגזימים ומנפחים את הדברים מעבר לפרופורציה כמו שבדרך כלל נהוג.זה כל הפשע. היתרגלנו יותר מידי פעמים ליראות את הרעים בסרטים מישתמשים בסמים או ליקרא על המסוממים האלה שרוצחים זקנות בישביל מנה בעיתונים.אבל האמת בשטח היא שונה לחלוטין מהסטיגמות שקיימות בחברה. אני רואה בסטיגמות האלה צרה חולה לא רק למעשנים עצמם אלה גם לחברה שאוטמת את עצמה בצורה הזאת וחברה אטומה לעולם לא יכולה ליהיות חברה טובה רק אטומה.אני שמח שיש כאן בפורום אנשים שחושבים שסמים לא פוגעים בבריאות כי מי בכלל יודע מה זו פגיעה בבריאות? אפילו הרופאים לא יכולים לדעת אם אותה סיגריה שמסרטנת אותנו לא תורמת בסופו של דבר לבריאות שלנו יותר כי היא גם מרגיעה אותנו...מי יכול לומר מה יותר גרוע לבריאות סיגריה או עצבים? למי שמעשן התשובה ברורה... אותו הדבר עם סמים קלים.את יכולה לימנות רשימה ארוכה של מחלות קשות שניגרמות דרך אגב רובן מהטבק ולא מהסם אבל עדיין אנשים ימשיכו לעשות זאת ביחד עם כל המודעות ואחרי שקראו את כל רשימת הנזקים,למה? לאלוהים פיתרונים/תגידי לי את למה... t

BlueCarrera

New member
ועוד משהו ששכחתי...

מטרת הפורום (או לפחות המטרה שלי בפורום) היא לסייע לליגליזציה של הסמים הקלים ע"י הסברה. ואל תדאגי, מנהלי הפורום שומרים שהודעות המעודדות לקחית סמים, ועודעות העוסקות בקניה\מכירה של סמים לא ימצאו מקומם בפורום.

נינת88

New member
היי שירה,

לכל דבר שנעשה בהגזמה יש נזק. בין אם זה אכילת בשר, טופי פירות, שינה, ריצה, קריאה, ישיבה על התחת, וכו´ וכו´ וכו´. חשוב שכל אדם ידע את הנזקים הנגרמים לו מכל פעולה מוגזמת שהוא עושה. אני חושבת שכשמישהו כאן התבטא בצורה ש"אין נזק בסמים קלים" התכוון לשימוש מקרי ומזדמן ולא על בסיס יומיומי ומתמשך. יש במדינה ציבור רחב מאוד של מעשנים, שמעשן גראס הרבה פחות משהוא מעשן סיגריות. ולסיגריות השפעות קשות ביותר על הבריאות... אחד ההבדלים בין סיגריות פארש לגראס הוא שסיגריה לא משנה לך את מצב התודעה. שינוי מצב התודעה, הוא מצב שמפחיד אנשים רבים מקרב ציבור הלא מעשנים. יש אנשים שמגיבים לשינוי מצב תודעה זה בצורה מאוד לא סימפטית, כי הם רואים בעיניים סוג של מציאות אחרת שהם לא מוכנים לקבל עדיין, מה שיוצר לרוב את מה שנקרא "סרטים רעים", ויש אנשים שמגיעים לתובנות חדשות על עצמם ועל הסביבה דרך מצב תודעה זה. ויש כאלה שכלל לא מודעים לרמות סטלה כאלו, וסתם נהנים מעצם העובדה שהכל נראה כמו מתוך סרט. יש שמעשנים מתוך הרגל, והסטלה שהם חווים היא סוג של הרגעות נעימה, יש כאלה שג´וינט לפני השינה מבטיח להם לילה של שינה נהדרת. כל אחד מגיב אחרת להשפעה. מה שחשוב הוא - שאין התמכרות פיזית. וזה בשונה מאלכוהול וסיגריות - סמים קלים (?) וחוקיים בעליל. אז אם יש לי את הזכות להחליט אם בא לי להיות בתוך קבוצת סיכון של 10 סוגי סרטן כי אני מעשנת ווינסטון, אני לא מבינה למה אני לא יכולה עפ"י החוק להחליט אותו דבר לגבי עצמי בכל מה שקשור לגראס. קראתי פעם איזה מאמר, לא זוכרת איפה, שהסביר בדיוק איך הגראס יצא מהחוק, זה התחיל בארה"ב כמדומני בגלל שיקולים כלכליים גרידא. (שיתקנו אותי אם אני טועה). עוד נקודה שיש לתת את הדעת עליה. נינת

נינת88

New member
ועוד משו קטן

את יודעת שיש חולים בכל מיני מחלות וסרטן היא רק דוגמה אחת, שהרופאים ממליצים להם להשתמש במריחואנה כדי לעזור להם בתהליך ההחלמה. מה עוד יש לומר?

השימוש במריחואנה

נעשה כדי להקל על הכאבים הנילווים לטיפול כימותרפי. זהו מקרה ספציפי שמהווה יציאה מן הכלל, ואין לשייכו לכלל. רבים מהדברים שאנו עושים אינם בריאים, אך אי אפשר להשוות בין הנזק לסים לנזק מאכילת טופי פירות. או ריצה. או סיגריות. והשאלה שעלתה מההודעה שלי לא הייתה האם סמים זה מזיק או לא, מכיוון שסמים זה מזיק. נקודה. במידה זו או אחרת, אבל מזיק. השאלה הייתה האם פורום שעוסק כולו בנושא שאינו חוקי במדינת ישראל ומעודד אנשים לגרום לעצמם נזק בריאותי, מקומו בפורטל שמתיימר לפעול לפי עקרונות מדינת ישראל...

tiger

New member
אה זאת היתה השאלה?

"השאלה הייתה האם פורום שעוסק כולו בנושא שאינו חוקי במדינת ישראל ומעודד אנשים לגרום לעצמם נזק בריאותי, מקומו בפורטל שמתיימר לפעול לפי עקרונות מדינת ישראל"... שוב:הפורום כפורום לא מעודד אנשים ליגרום לעצמם שום נזק. ניראה לי שאת מבלבלת בין הדעות האישיות של גולשים ,אולי אפילו מרבית הגולשים לבין מטרות הפורום. הפורום כפורום מטרתו אחת היא:דיון לגיטימי בנושא הסמים הקלים. כל השאר זו אינטרפטציה שלך כגולשת שלדעתי היא גם לא נכונה. ונגיד שמרבית הגולשים היו אנשים שמיתנגדים לסמים קלים.זה בעצם היה הדבר לו ציפינו ,אני לפחות.אז מה היו מאשימים את הפורום כפורום שמיתנגד לסמים קלים? מימתי הדעות של הגולשים זה מה שקובע את הגדרות ומטרות הפורום? ואם זה לא היה מספיק ברור אני אחזור על זה שוב: כמנהל הפורום הזה אני יכול לומר לך שמטרת הפורום איננה לעודד אנשים להישתמש בסמים או ליפגוע בעצמם. המטרה היחידה של הפורום הזה היא הדיון בנושא.מטרה לגיטימית וחוקית למהדרין לפי כל החוקים הכי נוקשים של מדינת ישראל ותפוז כפורטל שומר חוק. מעניין למה אתם לא באים בטענות כאלה לוואלה או לנענע או לכל פורטל אחד שמפעיל בארץ ובעולם פורומים כאלה? t

tiger

New member
יש בארץ אפילו מיפלגה שכל מטרתה

היא שסמים קלים יהיו דבר חוקי וקוראים לה עלה ירוק.אני אפילו היצבעתי עבורם בבחירות האחרונות. גם באתר המיפלגה פועל פורום לקידום הרעיון שסמים קלים יהיו חוקיים ושם זה אפילו פורום שמטרתו המוצהרת איננה לקיים רק דיון אלה לקיים דיון שיקדם את הרעיון שסמים קלים יהיו דבר חוקי. אז מה כולם פושעים? המיפלגה לא חוקית כי הרעיון שלהם מבוסס על דבר שהוא לא חוקי...הרי זה שטויות. להבדיל מהפורום של עלה ירוק אנחנו אפילו לא מגדירים את מטרת הפורום לכיוונים כאלה. מאוד יתכן שיום יבוא וכמו שפועל הפורום של מרצ או של הימין שלנו יפעילו גם פורום לעלה ירוק ואז המטרה של הפורום של אותה המיפלגה תיהיה כן קידום הרעיון שסמים קלים יהיו דבר חוקי ומה אז? גם זה לא בסדר? הרי אם למרצ ולימין שלנו יש פורומים אז למה שלעלה ירוק לא יהיה? אז עדיין אין כזה פורום אבל אני לא חושב שזה יהיה להרבה זמן ואז כולם יזכרו כמה נחמד היה לנו עם פורום ניטרלי וכמה חבל שלא ידענו להעריך את זה. כי גם פורום שכל מטרתו המוצהרת זה קידום של חקיקה חדשה בנושא שנוי במחלוקת ואפילו לא חוקי הינו לגיטימי אז על אחת כמה וכמה הפורום הזה. כך שלכל ההאשמות כלפי תפוז אין כאן מקום.תפוז היו האחרונים מהפורטלים הגדולים בארץ שצירפו פורום כזה לשורות כך שאם כבר מגיע להם צל"ש על צניעות ושמירה על החוק. t

MARMELAD

New member
../images/Emo45.gif בסה"כ אף אחד מאיתנו

לא סוחר סמים; לא מדיח בני 15 לעישון; לא מנסה לשכנע כמה זה טוב. אני מתאר לי שחלק מהאנשים כאן הם נגד סמים קלים. חלק בעד. וכמו כל דבר אחר - לדבר תמיד מותר - וטוב. בסה"כ אני מאמין שככל שתראי יותר עובדות, חוויות ונסיונות תוכלי להסיק מסקנות בצורה יותר מוצלחת. וכמובן שאם תבחרי שלא להתקרב לסמים - אני אכבד אותך. כל עוד ההחלטה שלך מבוססת על שיקולים של הגיון ולא של "אמרו לי שזה רע אז איכסה על הגראס ואיכסה עליכם"... חוץ מזה מה את עושה פה שירה´לה??? מליון שנה לא ראיתי אותך

tiger

New member
אני לא מאמין שיש כאן סוחר סמים אחד.

אף סוחר סמים לא היה מספיק אידיוט כדי להיכנס לאינטרנט ולסמן את עצמו כמטרה ואני לא מאמין שיש כאן חבר אחד שמה שמעניין אותו זה לעודד אנשים אחרים להישתמש בסמים קלים או קשים.כולה חבורה של אנשים עם שיצא המיקרה שיש להם נושא משותף ,אפילו חיבה משותפת שמחברת בינהם.אני רוצה להבין רגע,הרי אם זה היה הפוך והיה נוצר כאן רוב של גולשים שהשינאה לסמים קלים היתה הגורם שמשותף להם מישהוא היה פוצה פה? מישהוא היה מעיז לומר לי שהקמתי פורום לשונאי סמים קלים או לקנאביאופובים (הימצאתי מילה)... אף אחד כאן לא מנסה להדיח אנשים להישתמש בסמים ואני לא חושב שיש כאן אפילו אנשים שיותר מידי מעניין אותם להדיח אנשים ליראות את הדברים רק כמו שהם רואים אותם,בטח שלא אני.אותי ממש לא מעניין אם מחר מרמלד או אביגימל או דווידסון יראו את הדברים בדיוק כמוני.זה שמישהוא משמיע את דעותיו ברבים זה עוד לא אומר שהוא מנסה ליגרום לכולם לחשוב כמוהו. פורום מעצם קיומו נועד כדי לתת לאנשים במה לומר את דעתם וזה לא אומר שהם עושים זאת מיתוך איזו אג´נדה ניסתרת או מיתוך איזה תרגיל קונספירציה מתוחכם...חבל שכל פעם שמוזכרת המילה סמים זה מה שכולם מייד חושבים.שיש חבורה של אנשים שמה שמעניין אותם בחיים זה ליסחור בנשמות הטהורות של הזולת.זה ממש לא ככה ואותי אין דבר שמעניין פחות אם מחר אביגימל או מישהוא אחר יחשוב או לא יחשוב אותו הדבר כמוני.להיפך.טוב לנו ככה וחלילה שיפריעו לנו מליהיות מיוחדים בדעותינו. חלילה לי מלהפוך למיין סטרים.בחלומות הכי גרועים שלי זה מה שקורה.כך שחבל על הדאגה לשלום הציבור ולנפשות הטהורות של הנוער.לא מאיתנו נישקפת לו הסכנה.הסכנה האמיתית נישקפת לו ממי שמספר לו סיפורי בדיים,מגלה לו תפח ומסתיר תפחיים בתיקווה שהם לעולם לא יגלו את האמת ומה לעשות הם תמיד מגלים בסוף את האמת ואז זה רק יותר כואב,העלבון והתחושה שניסו לרמות אותך ובמיקרים רבים גם הצליחו גורמת לאנשים צעירים לעשות ליפעמים שטויות גדולות. אבל את הנזקים האלה איש מביין חברי הפורום האיזוטרי הזה לא גורם ואין לו כוונה ליגרום.את הנזקים האלה גורם המימסד עצמו באטימותו הרבה ובחוסר היכולת שהוא מגלה באמירת האמת ביגלל סיבות פוליטיות.מי שמשלם את המחיר של הצביעות זה תמיד האדם הקטן. חבל שאת האצבע המאשימה נוח תמיד לכולם להפנות לכל המקומות הלא נכונים רק ביגלל שזה כל כך נוח וקל כי למי יש באמת כוח להיכנס לאינטראקציה שלילית עם המימסד?הרבה יותר נוח להיכנס ולצאת בהאשמות חסרות שחר כלפי כל מיני אנשים שלא מכירים באינטרנט ביגלל כל מיני סיבות מופרכות... אבל תאמינו לי שאחוז המישתמשים בסמים קלים כמו גם הכי קשים שיש לא גדל יום יום ביגלל הפורום לסמים קלים של תפוז... t

נהפוך הוא! אם אני אראה ילד בן 15

שמעשן ג´וינט אני אסביר לו למה לא לעשן את הג´וינט הזה בטח ובטח בגילו הצעיר.

גיאצ´וק... אתה זה שעבר לאמריקה

הרחוקה... אפילו השארתי אתמול שתי הודעות בפורום שלך... רציתי להבהיר שתי נקודות- כשאני אומרת "מעודדים סמים", אני לא מתכוונת רק להודעות בנוסח "תקחו סמים, סמים זה טוב". אני מתכוונת גם להודעות שאומרות שסמים זה לא מזיק. מעודדות בהקשר הזה משמעו משפיעות על לקיחת סמים. בנוסף, אני מאמינה לtiger כשהוא אומר שהוא לא מתכוון לעודד בפורום שימוש בסמים. מה שמטריד אותי זה כותבים, ישנים וחדשים, שיטעו לחשוב שהפורום הזה הוא מקום לדבר על החוויות ה-מ-ד-ה-י-מ-ו-ת שלהם מסמים.

tiger

New member
אני חושב שזה טיפה מוגזם לצפות מימני

או מאנשלית ליהיות אחראים לחוויות של אנשים. בכל אופן זה תמיד ברור שאין בפורום הזה מישום עידוד לשימוש בסמים מיצד הפורום כפורום ומיצד מנהליו אלה רק מקום לעריכת דיון לגיטימי בנושא. t

קשכפית

New member
שירה שלום,

לא יתכן שהשימוש במריחואנה לחולים חולי סרטן הוא כדי להקל על הכאבים, כי מריחואנה זה לא סם שמונע כאב, זה אולי עושה הרגשה יותר טובה אבל לא מונע כאב, כדיי לעזור לחולים שסובלים כאב משתמשים בסוגי מורפין למינהם. אבא של טייגר למשל שהיה חולה סרטן קיבל מורפין וגם אבא שלי, אבל אם היית מעשנת פעם מריחואנה היית מבינה שזה לא חומר כזה כבד שמסוגל להעפיל על כאבים. ובאשר לשאלתך השנייה, תאמיני לי יקירה, שפורום זה לא מה שיגרום לאנשים לעשן/להשתמש בסמים קלים, מי שמחפש את זה כבר מזמן מצא ובאשר לנזק הבריאותי, דווקא כאשר גולשים וקוראים חומרים באינטרנט זה עשוי לעזור, אני הבאתי בהרבה הזדמנויות כל מיני כתבות מהרשת שמפרטות את סוגי הסמים ואת הנזקים בהם, כמו כן הבאנו פעם הדרכה למי שלוקח טריפים, וזה לא כמו שאת וחבריך חושבים שזה על מנת לעודד, נהפוך הוא, לפחות עדיף שמי שיקח טריפ ידע ממה להיזהר ואיך להתנהג במצבים מסויימים כי זה יכול להציל ממוות למשל. ידע זה כוח, וזה לא שאני או טייגר מביאים לכאן חומר שיעודד מישהוא לקחת משהוא, אבל כן מביאים חומר לימודי, העשרה שנמצאת גם כך ברשת וזה מתוך כוונה טובה, כי כמו שכתבתי, מה לעשות ויש אנשים וכן רוצים להתנסות בסמים שונים, וזה לא ישנה שאני אכתוב כאן מהבוקר עד הערב שלא כדאי, מי שרוצה מנסה גם כך. ועובדה שהיו מקרי מוות של צעירים שלקחו במסיבות טריפים שונים אבל לא ידעו מספר עובדות שלו היו יודעים, יתכן והיו בחיים היום. מקווה שאת מבינה אותי נכונה.

קשכפית

New member
ושכחתי גם לציין ש...

שלא תחשבי שאני לעומתך, כן תומכת בשימוש בסמים, כי אני ממש לא. אני לא משתמשת בכלום וגם לא רואה בזה דרך חיים בכלל. אבל אני בהחלט כן רואה הבדל בין עישון גראס (חשיש) ובין סמים קשים. חוצמיזה יש גם הבדל ענק בין אדם שמעשן פעם בשבוע או בחודש ג´ונט ובין אדם שמעשן כל יום - כל היום. מי שנוגע מידי פעם בסם קל, הוא ממש לא מסתכן, זה באמת פחות קטלני מאדם שמעשן קופסת סיגריות ביום. זה כמו ההבדל בין אלכוהליסט ובין אחד שבסופשבוע שותה כוס בירה עם החבר´ה. אגב סמים קלים לא ממכרים אם האדם הוא לא טיפוס ממכר וגם לא גורמים בהכרח לשימוש לאחר מכן בסמים קשים יותר. על כך אני יכולה להעיד על עצמי מנסיוני.שניסיתי בחיי סמים קלים כאלה ואחרים, אבל מפני שאין לי אישות של מתמכר, לא נשאבתי לתוך זה, גם אם עישנתי, זה היה פעם ב... ועובדה שכבר כמה שנים טובות אני לא נוגעת בכלום, ואין לי שום בעייה, שלא לדבר על העובדה שבמשך השנים שהיו לי נגיעות לעישונים אז גם אני וגם אחרים שהכרתי בכלל לא הגיעו לכיוון של הסמים הקשים, מי כן מגיע? מי שיש לו את זה ב"דם" שחייב ללכת יותר רחוק... אבל זה באמת עיניין של אישיות. ואני מאמינה שמי שמחפש את הסם כבד, את הבריחה שהוא נותן היה מוצא את זה גם מבלי להתחיל בסמים קלים...

למעלה