שלום לכולם !

שירי2468

New member
שלום לכולם !

2 שאלות , אשמח אם תוכלו לעזור... : 1) מנת אלכוהול נחשבת ל30 או 60 CC ? (כל פעם שאני קורא הוראות הכנה לקוקטייל כתוב משהו אחר ..) 2) היכן ניתן להשיג חבית להתססה של בירה ? אני מעוניין לנסות להכין בירה ביתית ואם יש למישהו עצות או הוראות אני אשמח ... תודה
 

שירי2468

New member
ועוד משהו ששכחתי....

לפי הוראות הכנה ראיתי שקאפרינייה ומוחיטו הם מאוד דומים. האם נהוג לכתוש פלחי לימון גם במוחיטו והאם להשתמש בהייבול או אולדפאשן? ... תודה
 

Enderin

New member
תשובות (לפחות חלק מהן)

מנת אלכוהול המשמשת בתי עסק לתמחור מנה מדובר בשוט סטאנדרטי (בד"כ) 60cc (בד"כ). מנת אלכוהול לקוקטיילים (בד"כ) מדובר ב-40cc למנה ו-20cc לחצי מנה, מדובר במידות מדידה של הג'יגר לגבי המוחיטו וקאיפיריניה, המדהרין משתמשים בקוביות חתוכות של לימונים, גם במוחיטו וגם בקאפריניה. מוחיטו, הייבול, רום לימונים ונענע קאיפריניה, לאובול (או אולדפאשטן אם תרצי), לימונים וקשאסה (רום ברזילאי מה שנקרא בשפת העם) כמובן בלי קשר, סוכר סאוור וכו' לפי הטעם...
 

maxfain

New member
לג'יגר, מידות שונות. אז לא להתבלבל.

כך שאתה למשל יכול לפרש מנה וחצי בקוקטייל כ60 מ"ל, ואני יכול לפרש את זה כ45 מ"ל. אז קצת סדר בעניין. מנה בחו"ל זה קרוב ל30 מ"ל ודאבל זה 60. בארץ אימצו את ה60 כמנת הבית, לרוב זה פחות. בקוקטיילים, עדיין מקובל לחשב לפי מנות סטנדרטיות שהן 30 מ"ל = מנה. אם לדוגמא תזמין ג'ק דניאלס בלונדון, אז תקבל מנה מדודה של קרוב ל30 מ"ל, כך גם באדינברו, סנט פטרסבורג, סנטוריני, טוקיו, ועוד מספר ערים חביבות בעולם. לגבי ניו יורק אתה מוזמן לשאול את OR83.
 

lior135

New member
אגב אדינבורו, וסקוטלנד בכלל

ואני מניח שגם בכל בריטניה: בכל הפאבים שם יש שלט שמציין את גודל המנה הנמזגת. בדרך כלל זה בסביבות ה 30 מ"ל, לפעמים פחות.
 

Mirit86

New member
היי שירי..

מנת אלכוהול בקוקטליים היא נמדדת לפי ג'יגר... שמורכב משני חלקים צד אחד יותר גדול מהשני (שמכיל 60 CC) והצד השני הוא 30 CC שאומרים לך מנה את מוזגת לתוך הג'יגר (הצד היותר רחב) ואם רבע או חצי תמדדי לפי הצד היותר צר.... יהיה יותר קל וטעים מקווה שעזרתי....
 
למעלה