שלום לכולם!

shirpan

New member
שלום לכולם!

שמי שיר ואני בת 26 שחקנית\יוצרת\מדריכה\מחפשת את דרכי בעולם כרגע. אחרי תואר ראשון במדעי ההתנהגות ועוד כמה מכינות וסדנאות משחק התחלתי לעבוד בחודשים האחרונים על הצגת יחיד שכתבתי בנושא איכות הסביבה המשלבת בובות וכבר שבועות אני שוברת את הראש איפה אוכל למצוא מישהו שיעזור לי עם העניין של הבובות. פשוט לא ידעתי למי לפנות בנושא ואז נתקלתי בפורום המקסים שלכם! אני פעילה בתפוז כבר כמה שנים בפורום דיבוב וקריינות ומשום מה לא עלה על דעתי שיש גם פורום לתיאטרון בובות! האמת שהעולם הזה נראה לי מדהים ומיוחד ממש ואני שוקלת לעשות בו גם צעדים ראשונים לפחות בכל הנוגע ללימוד. טוב אז יש לי כמה שאלות אחרי ההקדמה הזו.. 1. אילו אפשרויות יש בכל הנוגע ללימודים הקשורים בתיאטרון בובות? קורסים קצרים יותר? ארוכים יותר? ומה בדיוק לומדים שם? 2. קראתי קצת בהודעות על טיפול בילדים באמצעות בובות! איך זה מתאפשר? זה נשמע לי מדהים 3. (והסיבה שבגללה נכנסתי לכאן) למי אני יכולה לפנות שיעזור לי לבנות בובת יד מדברת שאוכל לשלב בהצגה שלי? תודה רבה לכולם! מקווה לשמוע מכם בקרוב שיר

shirpan

New member
ועוד שאלה..

אני משום מה תמיד חשבתי שיש הבדל בין מי שבונה את הבובה למי שמפעיל אותה.. האם בהכרח חייב להיות קשר בין השנים? אם נניח אני אוהבת להפעיל אבל עם חוש יצירתי לא משהו לבנייה ועיצוב?... האם בובנאי מוגדר הבונה או המפעיל או שניהם?

היי ברוכה הבאה

הכל עניין של בחירה. שאני התחלתי חשבתי רק על הפעלה והנה אני מוצאת את עצמי גם בונה ובינינו ........לפעמים גם קונה. כפי שאמרתי הכל עניין של בחירה. בהצלחה

../images/Emo245.gif

מחוסר זמן (יש עליי תינוק בשלבי התעוררות) לא אוכל לעזור כרגע אבל מאחלת לך שהייה ארוכה ונעימה בפורום ! ו ... זה בסדר, אני לא ידעתי שיש פורום דיבוב וקריינות !!

שלום שיר!

ברוכה הבאה. אכן עולם תיאטרון הבובות הוא קסום! לגבי לימודים: בחופש לקחתי 2 ורסים בבית הספר לתיארטקון בובות שבמכללת לוינסקי וגם וקחת קורס שנתי שם בנושא של בנייה. יש הרבה מאוד קורסים בכל מה שקשור גם לבניהוגם להפעלה. בתור בובנאית את איכולה הלהתמצקצע בהפעלת הבובות או לחיחלופין או לשלב גם בנייה. יש כאלו שרוכשים את הבובות מבנאי בובות ויש כאלו שבונים ומפעילים. אם יש עוד שאלות, חופשי!

ברוכה הבאה!../images/Emo245.gif../images/Emo8.gif

אני אשמח לענות על שאלותייך בנוגע ללימודים (אני לומדת במרכז לתיאטרון בובות בחולון - זו השנה השנייה שלי- בובנאות, הפעלה והנחיית קבוצות ויחידים באמצעות תיאטרון בובות טיפולי) כי למדתי הרבה קורסים ועדיין לומדת... אני בונה בובות ומפעילה אותן, לפעמים משתמשת בקנויות ולפעמים באלו שבניתי. את מוזמנת להיכנס לבלוג שלי ולהיתרשם מהעבודות השונות ומחוויותי (בחתימה) אשמח לעזור לך עם בובת הפה, פני אליי במסרים ונחליף פרטים :) ברוכה הבאה למשפחה.

shirpan

New member
תודה על התגובות! הייתי, אהבתי, נרשמת!../images/Emo13.gif

לא יאומן איך דברים עובדים מהר. נתקלתי בפורום הבוקר, כבר כשהייתי בעבודה ראיתי שעניתם לי, התקשרתי ללוינסקי ודיברתי עם דבורה המנהלת, היא הזמינה אותי לבוא לשיעור להתרשם (אפילו שהוא כבר התחיל) הגעתי היום לשלוש וחצי שעות, התאהבתי, ואני נרשמת!

shirpan

New member
לצערי בגלל שנזכרתי מאוחר לא הכל פתוח

אבל לתיאטרון בובות א' ואני ממש רוצה גם דרמה-תרפיה אבל זה לא בטוח שאוכל

נעים להכיר shirpan ../images/Emo45.gif

ברוכה הבאה לפורום שלנו
מקווה שעכשיו אחרי שמצאת אותנו תשארי בסביבה ואני מבטיח לך שמשפחתנו החמה תקבל אותך בזרועות פתוחות ובהרבה פירגון, נשמח לסייע ולהציע גם בהמשך הדרך וכמובן שנשמח לשמוע על חוויותיך בתקופת הלימודים. לגבי עיצוב ובניית בובות... גם אני מצטרף ומחזק את הדברים שנכתבו!!! הכל תלוי ברצונך האישי וכמובן גם ביכולת והכישורים המתאימים, אני למשל הייתי רוצה ליצור בובות בעצמי אבל מתוך ידיעה והבנה גמורה לכישורי אני יודע שזה לא התחום החזק שלי
לכן אני מתעסק במה שאני יודע שאני טוב בו או מסוגלל ללמוד ולהתמודד איתו. אז אני כותב לעצמי ומביים לעצמי ומפעיל בעצמי יש כאלה שגם מעצבים וגם מפעילים, יש שרק בונים, יש שרק מפעילים וכולנו ביחד נקראים: בובנאים. אני מקווה שתמצאי שפה משותפת עם חבובית המאוווווווד מוכשרת שהיא גם אדם מיוחד אבל במידה והדברים לא יתאימו מסיבה כזו או אחרת, תוכלי למצוא כאן בובנאים נוספים שיוכלו לבנות עבורך את הבובות הדרושות. שיהיה בהצלחה בלימודים ובדרכך בכלל!!!

shirpan

New member
נעים להכיר דודי!

איזה מצחיק. כל השנים האלה אני בפורום דיבוב וקריינות שזה 1662 ומי היה מאמין שגם ב1664 יש עולם מופלא שמחכה לי. כבר ראיתי שאתם פורום ממש מדהים מהשרשורים הקודמים שהסתכלתי עליהם קודם. איזה פרגון נדיר יש כאן ועזרה הדדית! ממש כיף! לא היה לי מושג שהמונח בובונאי הוא כל כך רחב ויש המון תחומים שיכולים להכנס תחתיו כל עוד הם כולם קשורים לבובות בדרך זו או אחרת. פתאום נפתח לי עולם של שאלות חדשות ואני מפחדת לחפור יותר מידי על ההתחלה אז אני אחכה קצת. אבל תודה רבה על קבלת הפנים הכיפיית! ואני מבטיחה לעדכן וכדומה. תוכל לספר לי קצת על הדברים שאתה עושה? כלומר, איך עושים את זה בכלל? כמה הצגות בנית? האם הן רק עם בובות? למי הן בדיוק מבבחינת גילאים וכמה ילדים יכולים לצפות בבת אחת? ו.. אוי העיקר שאמרתי שאת השאלות אשמור לאחר כך..

shirpan

New member
תודה רבה רוני נצר!!

ממש מצחיק גם לשכנה שלי קוראים רוני נצר.. לא יכול להיות שזו את במקרה?... מיבנה?

shirpan

New member
תודה רבה רוני!!

איזה קטע גם לשכנה שלי קוראים רוני נצר.. זו לא במקרה את?....

פ י ו ל ה

New member
ברוכה הבאה שיר!! על טיפול בבובות:

אני רואה שכבר ענו לך בעניין הלימודים ואפילו הספקת להרשם! איזה כיף! אני ממש שמחה בשבילך כי זה עולם קסום באמת. רוצה לענות לך לגבי הטיפול באמצעות תאטרון בובות. איך שאני רואה את זה יש כאן כמה היבטים. יש את המפעילים שכאשר יוצרים הצגות בעלות תוכן רגשי, מעוניינים לפעמים להשתמש בבובה ככלי טיפולי שאפשר לאחר מכן לשוח על החוויות הרגשיות שהצופים (ילדים אך גם מבוגרים!!!) חוו ואז חשוב לדעת איך להעזר בבובות נכון על מנת לעשות זאת. ויש מפעילים שעושים שיתוף פעולה עם צוות בריאות הנפש לסוג כזה של שיחות לאחר הצגה. הבובה מהווה אמצעי להשלכה שהוא לפעמים מתקדם יותר מדמות אנושית שאנחנו רואים בהצגה. זה שבונה יכול לפעמים להיות בקשר עם צרכים טיפוליים, כמו למשל לבנות בובות בעלות רוך מסוים לילדים עם רגישות טקטילית, או בעלות פנים מאוד ברורות ונוחות למישוש וכו', ע"פ צרכי המטפל. זה מהצד של הבובנאים. פסיכולוגים ומטפלים בדרמה/פסיכודרמה יכולים להעזר בבובה ככלי טיפולי באמצעות טכניקות מגוונות, כחלק מפסיכותרפיה או טיפולים נפשיים אחרים. מסלולים לשימוש בבובות ככלי טיפולי/חינוכי אפשר למצוא גם בלוינסקי היכן שנרשמת אך גם בחולון שם יש מסלול לימודי תעודה לטיפול בבובות והשבוע גיליתי שיש גם קורסים לגמול השתלמות, למשל בדויד ילין. מקווה שלא חפרתי יותר מדיי, שיהיה המון בהצלחה!

shirpan

New member
נושא ממש מעניין!

אני אחרי תואר ראשון במדעי ההתנהגות והתלבטתי רבות אם לעשות תואר שני בפסיכודרמה. כלומר הטיפול הוא חלק שקיים בי ממש וגם המשחק. לא היה לי מושג שיש עוד דרך לשלב בין שניהם. את עוסקת בתחום? איפה למדת? סליחה על כמות השאלות אבל אני מרגישה כאילו נפתחו עיניי פתאום ואני רוצה לראות הכל עכשיו.. באילו מסגרות אפשר להשתלב בתחום הזה? אני ממש מקווה שאצליח להכנס לקורס בלוינסקי של הדרמה תרפיה עם בובות.. לא בטוח עדין. מחזיקה אצבעות

פ י ו ל ה

New member
נכון :)

זה ממש בסדר... אני אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה (איזה כיף זה להגיד את זה?). בתחילת הדרך היו לי התלבטויות מה לעשות עם האהבה שלי לילדים והצורך לעסוק בטיפול לבין הצד היצירתי הבונה, הגוזר המציג והמפעיל והאהבה לתאטרון בובות. ואז נפתחו גם עיניי בדרך דומה כשקראתי איזה פרסום לקראת הפסטיבל שהיה אז בירושלים, אני מדברת איתך על לפני כ-5 שנים, כן? ופתאום התחבר לי הכל ואני ממש זוכרת את זה. אז החלטתי ללכת ללמוד פסיכולוגיה ולדאוג שהבובות יהיו כלי טיפולי עבורי. התחלתי לקרוא ולהשתגע על זה וכשהגעתי להתנדבות במהלך הלימודים אפשרו לי להתחיל ולהתנסות והילדים לימדו אותי והתפתחתי עם זה לאט לאט. בגלל שעשיתי חונכות קיבלתי גם הדרכה וזה עזר לי להבין יותר דברים על עצמי ועל מהותו של הכלי. אבל אני כל הזמן בתהליך של למידה. השימוש בבובות דומה בצדדים מסוימים שלו לשימוש בכל משחק אחר בחדרו של המטפל, מהבחינה שזה כלי להשלכה סימבולית אך יש בו גם צדדים אחרים שהם ייחודיים לבובות ואת זה אני חושבת אפשר ללמוד בלי סוף כי עבור כל ילד זה נראה אחרת. באשר להשתלבות במסגרות, את יכולה לשאול את חבובית שלומדת את זה ממש בבי"ס ועובדת עם מבוגרים וזה מהצד של הבובנאות. מהצד של פסיכולוגיה זה פשוט כלי, בעל תכונות ואיפיונים כמו כל כלי קליני אחר וההשתלבות במסגרות תלויה בך ובדרך העבודה שלך. מקווה שעזרתי :) מצרפת לך סרטון על ברנרד, בובה שעוזרת לילדים להתמודד עם אשפוזים למיניהם.. http://www.youtube.com/watch?v=7EcmIrQOYY0

ברוכה הבאה אלינו , הנאים החדרים בעינייך?

אם כן שבי איתנו......
שיהיה לך המון הצלחה בכל דרך שתחברי ואנו נשמח לעזור לך. בהצלחה דבי

למעלה