שלום לכולם

Rוני

New member
שלום לכולם

שמחה לראות שיש כאן פורום מקסים כזה שאלה של הדיוט מושלם: הילדים שלי רוצים לעסוק באמנות שימושית שניהם (למרות גילם הצעיר) ציירים נפלאים ובעלי חוש יצירתי מצויין לאחרונה שאלו אותי לגבי מדבקות אלסטיות שהם רוצים להכין כך שניתן לאחר ייבוש הציור לקלף אותן ולהדביק במקום אחר. כלומר: לצייר לייבש ולהדביק הכוונה להדבקה על ראי על חלון על משטחים חלקים שאלתי בחנות יצירה והציעו לי לקנות צבעי סטיקר כמובן שהשקעתי מיד סכום לא קטן וכמובן שזה לא שווה לצורך הבקשה הספציפית זה יפה מאד אבל לא ניתן להוריד מהפלסטיק עליו צוייר ואם ניתן להורדה הרי זה לא נדבק שנית אז מה אתם יכולים להציע לי? אנחנו רק במחצית החופש הגדול שאלה נוספת האם אפשר לקבל הפניות לתהליכי עבודה ולחומרים בדברים שמתאימים לעיסוק של ילדים הילדים הם בני 12 ו-8 אשמח מאד לכל תשובה

אפשר גם..

את אותו עיקרון של צבעי סטיקר ניתן לעשות עם צבעי אקריל...ואותם יש לצייר על משטחי פלסטיק קשיח..כמו צלחות חד פעמיות.. לגבי יצירות עם ילדים בני 8-12.. יש המון.. למשל ריקמה יש חוברות של בוקי עם ציורים שבהם מנקבים חורים ומשחילים חוטים..(כמובן שניתן לצייר לבד על קרטון..) אפשר ללמד אותם להכין פונפונים.. חזיר מעיסת נייר (בלון עליו מדביקים פקעות של קרטון ביצים 4 רגלים,אחד אף, שני אוזניים) ואת הכל מצפים בקרעי עיתון טבולים בדבק פלסטי+קמח+מים.. לוח מודעות..מדביקים ריבוע של שעם על קרטון..ואת הקרטון מסביב מקשטים בנירות, צבעים, סול, מנקי מקטרות.. מיכלים לעפרונות מגללי נייר טואלט.. שבשבות, מסגרות, מוביילים, יציקות גבס, חיות מכדורי קלרקר..פימו, דאס בצק מלח.. יש ממש המון..
תני כיוון..

Rוני

New member
מחפשת דברים פחות שגרתיים

לא דברים שהם עושים בבית הספר למשל חשבתי על לוח תזכורות. שעם וציור עליו. מה לשים מתחת? שיהיה יעיל? האם קרטון מספיק או צריך משהו אחר? מחפשת כמה טכניקות אם אפשר. למעשה זה יהיה תמריץ נפלא בשבילם אם הם יוכלו לתת את זה למתנות ימי הולדת לחברים, כאשר במקום שאקנה מתנות מחנות, אקנה מהם. שהם יתחילו להבין מה ערך עבודה. אבל זה צריך להיות ברמה גבוהה. אז דברים נוספים שיכולים להיות מעניינים: * לוח מעניין לדלת "החדר של..." - איך אפשר לעשות? מאילו חומרים? ציור או הדבקה? טכניקות וכו´ * שעון מתקליטור או מלוח עץ קטן צבוע באיזה צבעים מציירים על תקליטורים? על לוחות עץ? כמו שאמרתי רמת הציור שלהם מאד גבוהה הילד הצעיר מצייר ברמה של 3 שנים מבוגר יותר (נבדק בתהליך אבחון מסויים) על הילד הגדול לא יודעת לומר, כי לא בדקתי, אבל הוא מציירנפלא אז רעיונות כאלה ונוספים, אם יש לך ועוד שאלה: עיסות נייר - האם הן לא מתפרקות? האם ניתן להרטיב אותן לאחר תהליך היבוש שלהן? כלומר - אם מים נודעים בהן אחר כך כמו שאת רואה השאלות שלי מאד בסיסיות. חושבת שהייתי רוצה ללמוד בעצמי ולעבוד איתם, אבל אין לי זמן ללכת ללמוד עכשיו אלא מה שאלמד פה, ואם תפנו אותי לאתרים מתאימים מקווה שלא הפצצתי יותר מדי במכה אחת

Rוני

New member
ועוד משהו

קוראת שוב ברשימה שלך *קופסאות לאכסון ניירות, למשל * מסגרות, ראיתי שציינת, אנא הרחיבי * מה אפשר לעשות מפימו? הם עושים בובות קטנות אבל מה אפשר לעשות שיהיה שמושי? שאפשר לתת מתנה או להתשמש בעצמם? לא מחפשת להם רק תעסוקה, אלא תובנה שאפשר להשתמש בשברים הללו ולא רק לערום ערמות ללא שימוש (למרות שיופי זה גם חשוב, אבל הבית מלא בעבודות יצירה שלהם, חלק תלויות על הקירות לתפארת המשפחה וחלק על מדפים)

אוקיי.. אין בעיה..

תני לי יום אני נותנת לך הסברים מפורטים כולל טכניקות ל כמה יצירות שימושיות ברמה גבוהה..לילדים בגילאים 8-12.. כולל תמונות..
לגבי עיסת נייר ..במאמרים מצורף מסמך שבו רשום הסבר מפורט..

Rוני

New member
נפלא

מחכה ומצפה
וקראתי את המאמר על העיסות אקרא שוב אם נשארתי עם שאלות ייתכן ולא קראתי בעיון אבל עכשיו אקרא ביתר עיון סופשבוע רגוע

מסגרות..וקצת פימו..

שאלת על מסגרות הנה קובץ הסבר.. ועוד לגבי פימו..אני מאוד אוהבת לתת לילדים לעבוד עם פימו..זה מפתח מוטוריקה עדינה..ונמשל הזמן ילדים מגיעים לתוצאות מקסימות.. הנה כמה עבודות למתנות שימושיות שהילדים יכולים להכין: שלטים לדלת..(לרדד משטח..ואותו לקשט ולכתוב עליו באותיות פימו).. בובות קטנות לקצה של עפרונות..(מכינים בובות עושים בה חור ותוקעים אותה על עיפרון..) סימניות (באותה שיטה של שלטים..).. חרוזים..(לשרשראות, צמידים) מגנטים, סיכות, עטיפת צנצנות.. יש לי בעיה לשים תמונות מכיוון שהמצלמה נלקחה..אבל בקרוב..

Rוני

New member
תודה שבלולית ../images/Emo13.gif

מה הדרך הטובה ביותר לעשות שלטים משעם? מה שמים מתחת כדי שיחזיק בנעיצת נעץ? כיצד מחזקים שניתן יהיה לתלות? שלטים מפימו - גם רעיון מצויין

שעם..

את מדברת על שלט או לוח שעם לתליית מודעות?.. אם את מדברת על לוח..תדביקי אותו לקרטון בדבק חם.. ותכיני לו מתלה כמו בתרשים המצורף..או בדבק ספוג דו צדדי.. זה יחזיק מעמד..

Rוני

New member
השאלה היא כמה מהר זה יתבלה

אחרי שיתחילו לתקוע בזה נעצים?

רעיון שאף פעם לא ניסיתי..

אולי תנסי למשוך את השעם בדבק פלסטי.. סביר להניח שזה יוסיף חוזק מסוים מפני התפוררות... בכל אופן..שעם מתפורר במשך הזמן אין מה לעשות.. היום יש תחליפים לשעם לוחות עץ דחוס ועליהם מודבק בד עבה..מחירו זול יותר..והוא מאוד עמיד..

av_i_va

New member
זה מזכיר לי ....

שעלי לסיים לוח משולב שעם, שהתחלתי לפני שבועיים....

Rוני

New member
נפלא אביבה, האם

אפשר לקבל הסבר צעד אחר צעד על תהליך העבודה ועל החומרים? ממש מדהים וחושבת שיכולה להושיב את הילדים לעשות דומה להנאתם

av_i_va

New member
ממש פשוט

העץ.... שארית מנגריה. הצבע: כחול ב-3 גוונים (סופרקריל) אם את רוצה לדעת כיצד מכינים גוונים אשמח להסביר) מכחול שטח (מכחול ברוחב של 2 ס"מ לפחות). צביעה ראשונה: כל הלוח בגוון הבהיר מבין כל הגוונים. הצביעה של החלק העליון: לטבול את המכחול הרטוב: 1. בקצה אחד בצבע הבהיר 2. בקצה השני בצבע הכהה יותר. לעבוד בתנוע אחת מקצה לקצה. בחלק התחתון: הגוון הבינוני והכהה מבין ה-3. שעם חתוך לפי מידה רצויה. מודבק עם דבק UHU בשפופרת. ציפורים: צבע אקרילי לבן. רגלים טוש פרמננט. "פרחים": טובלים סוף של שיפוד חד פעמ בצבע הרצוי ופשוט מניחים. ווים קנוים בהום סנטר. סיומת הווים: חרוזים צבעוניים. החיפושיות קנויות. אני מתכוונת לסיים את העבודה בקרוב. אצלם שוב.

sheda0ktana

New member
במקום שעם - סול

סול זה חומר פלסטי גמיש מגניייב, שאפשר לגזור ממנו צורות ולהדביק ולעשות ציורים בשכבות של צבע, שנותנות להם נפח. לוקחים משטח סול עבה, עושים בו חריצים קטנים (חצי סנטימטר) ובהם אפשר להשחיל סיכות משרדיות צבעוניות. במקום לנעוץ נעצים (אפשר, אבל זה משאיר חורים בסול) פשוט מכניסים מתחת לסיכות. ואז מקשטים מסביב.

sheda0ktana

New member
אין לי תמונות ../images/Emo10.gif אבל

בנערותי הייתי מחוברת לפימו. על כל חדר בבית היו שלטים שהכנתי - כדאי לתת להם להשתולל ולפסל על השלט כל דבר שמביע את האישיות שלהם או מה אפשר למצוא בחדר. אני בזמנו, למשל, פיסלתי אותי ואת הכלב שלי על המיטה. לשירותים שאלתי רעיון מספר שקראתי אז, של אסלה וזוג ידיים שיוצאות ממנה ושלט הצילו. היום כבר לא עושים דברים כאלה. בקשר לאלמנטים השימושיים מפימו - מגנטים למקרר, סיכות לאמא/חברות, מחזיקים למפיות (לקראת ארוחת ראש השנה הממשמש ובא), שנות טובות מבריסטולים עם עיטורים מפימו (מכינים את העיטורים בנפרד מהברכות, ואחרי האפיה מדביקים עם דבק), מסגרות לתמונות (מטיולים, מסיבות, של חברים מהכיתה - אפשר לקחת תמונה יפה, לעשות מסגרת מפימו או עיסת נייר ולתת מתנה). כריכות ליומנים - במקום היומנים הממוסחרים המגעילים לנוער, אפשר להדפיס את דפי היומן מאאוטלוק, לכרוך בחום (כמה שקלים בסניף אופיס דיפו הקרוב לביתך)ולהכין כריכה יפה מפימו והדבקות. בפנים אפשר להדביק כל מיני עובדות שמשעשעות אותם, ציורים קטנים שלהם, תמונות שהם אוהבים.

popo11

New member
בענין עץ

יש לקנות כל מיני פלטות עץ במחירים נמוכים למדי. עליהם את מציירת בצבעי אקריל (ראיתי כבר 2 חנויות אומנות עם 10 צבעים ב50 ש"ח) מתייבש תוך 30 דקות. על זה אפשר להדביק מה שרוצים עם דבק פלסטי או סופרגלו.

av_i_va

New member
היי, ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

ראשית, אתייחס למה שאת מכנה מדבקות אלסטיות. השם המסחרי זה "מדבקות חלון". המדובר בצבעים הנמכרים בבקבוקונים קטנים וכמובן תוחם. תהליך העבודה די פשוט: בוחרים את הדוגמא הרצויה. על הדוגמא מניחים זכוכית נקיה ועל הזכוכית מציירים תחילה את הקונטור של הציור בעזרת התוחם. מניחים לייבוש. לאחר מכן, ממלאים כל חלק בצבע הרצוי, ושוב, מניחים לייבוש. כשהמוצר יבש לחלוטין, ניתן לקלף בקלות מהזכוכית. נדבק על כל משטח חלק. אם ההעברה תכופה, כמובן שההדבקה נחלשת. לגבי יצירות: האפשרויות כמעט אין סופיות ורעיונות תקבלי כאן בשפע. אני רוצה, ברשותך, להתייחס לעצם היצירה. הצעה: לדעתי כדאי להקדיש פרק זמן לכל טכניקה. נניח והחלטתן להתמקד בעבודות בעיסת נייר (או רצועות עתון). תתחילו עם משהו קל על מנת להתנסות. תעברו לפריט הבא, מורכב מעט יותר וכך הלאה. אם בהתחלה יהיה עליכן להעזר בדוגמאות או לקבל הסברים לגבי תהליך זה או אחר, תבינו מהר מאוד כי אתן מסוגלות ליצור דברים נפלאי בעצמכן. מיקוד בטכניקת עבודה מסויימת מהווה אתגר להמשך יצירה. אשמח מאו דראות תוצאות. שבת שלום

למעלה