שלום לכולם

Rוני

New member
היי אביבה ותודה על הברכות

מדבקות חלון - את יודעת מה השם של הצבעים הללו? כי זה מה שחיפשתי בחנות וקיבלתי תשובה של צבעי סטיקה שממש לא מתאימה ראיתי שניסית להכניס כתבה בעניין טכניקות עבודה שונות לא הצלחתי לצערי לפתוח אשמח אם תשלחי לי למייל המצורף בכרטיס האישי שלי עיסות נייר לא חושבת שאתחיל בזה חושבת שדווקא ציורים על... יכולים לעניין יותר את הבנים שלי אבל בהחלט אקרא את החומר בנושא העיסות ולגבי עיסות הנייר שאלתי קודם אבל טרם נעניתי המוצר המוגמר חזק מספיק? אם נופל אם נרטב הוא לא מתפרק? ושוב תודה על התשובות רוצה להתחיל צעד אחר צעד

hadarst

New member
צריך למרוח בשכבת לכה ואז עמיד למים

וגם קשיח. שימי לב שהצבע בו תצבעי יהיה על אותו בסיס כמו הלאכה. כלומר אם אקריליק אז לכה על בסיס מים ואם שמן אז לאכה על בסיס שמן. בטח שבלולית תוכל להרחיב יותר בענין.

hadarst

New member
צריך למרוח בשכבת לכה ואז עמיד למים

וגם קשיח. שימי לב שהצבע בו תצבעי יהיה על אותו בסיס כמו הלאכה. כלומר אם אקריליק אז לכה על בסיס מים ואם שמן אז לאכה על בסיס שמן. בטח שבלולית תוכל להרחיב יותר בענין.

אחרי הכול נייר זה נייר..

עבודות נייר הייתי ממליצה לצבוע בצבעים על בסיס מים בלבד (גואש, אקריליק)..מכיוון שזה זול ומתייבש מהר..ניתן לבצע תיקונים בקלות..לא רעיל ומתאים לילדים.. כמובן שסוג הלכה כמו שהדר הזכירה חשוב..לא תשימי לכה על בסיס מים על צבעי שמן..לכן המלצתי להשתמש בצבעים על בסיס מים בלבד ועל זה לכה לעץ או יאכט וארניש..והיא הכי טובה לדעתי ומשווה לעבודה מראה יפה.. עמידות במים- לא הייתי שמה בעבודות כאלה מזון מכיוון שהצבעים ובמיוחד הלכה רעילים...לא שוטפים אותם במים וסבון.. אבל העבודות עמידות בגשם מנסיון.
...אם אוטמים אותן בלכה כמו שהזכרתי קודם..יאכט וארניש לכה מאוד מומלצת... או גם לכה אחרת לעץ.. קשיחות- תלויה בצורת העבודה ובכמות העיתון או העיסה סביב המודל.... כמה שיותר עיתון יותר חוזק.. אם אנחנו מדברים על עבודה בטכניקת שכבות..הייתי ממליצה כ-10 שכבות ליצירות שבסיסן עטיפת בלון.. כ-6 שכבות לעטיפת קרטון.. אם זה נייר נטו בלי שום תוספות..כמו למשל על קערה..כ-20 שכבות.. ככה זה חזק עמיד לא מתפרק..ולא קורה כלום שהוא נופל.. או נרטב.. כמובן יש לאטום בלכה טובה.. את הרשימה של העבודות לא שכחתי..אני עדיין עובדת על זה.. שהיה בהצלחה..

av_i_va

New member
המייל נשלח - כבקשתך.

לגבי המוצר שמכרו לך כמדבקת חלון: לא אחת קורה שבחנויות ממליצים לנו על מוצרים שאינם מתאימים לנו. בחנויות לחומרי יצירה מקובל מאוד, שליד כל חומר מוצביבים דוגמאות מוכנות. בפעם הבאה כשתבקשי לרכוש חומר זה או אחר, אל תסתפקי בהמלצה, בקשי לראות גם דוגמא או לפחות - הדגמה במקום. שלחתי לך מייל כמובקש. מאחלת שבוע נפלא!!!!

Rוני

New member
תודה אביבה

על המייל ועל העצה לצערי לא הצלחתי לפתוח את הקובץ האם הוא כבר מודבק בפורום? ביקשתי לראות דוגמא לא היתה להם אבל עכשיו משהכרתי את הפורום אני חושבת שאוכל לשאול קודם כאן וללכת לחפש כשאני מכירה יותר שבוע נפלא גם לכם

למעלה