שלום לכולם :)

יעלי1232

New member
מסכימה עם כל מילה

ailag

New member

כלל אצבע בכתיבה של מופאט - אם משהו נראה לנו מוזר או מעצבן, לחשוב "למה הוא עשה את זה? למה הוא התכוון?"
הוא מניח שהקהל שלו אינטיליגנטי ושיחשוב על דברים הרבה אחרי שהפרק נגמר. כמו הדיון הזה שאנחנו מקיימים פה! תראו איך התוכנית חיה הרבה מעבר לתחום של הפרקים שלה, בדיונים פה שמגלים טפחים ורבדים חדשים.

דוקא כשהוא לא עשה את זה ופשוט ניסה לעשות בלוקבאסטרים זה גרם לעונה 7א, ותראו מה התגובות של אנשים ל 7א. (אם כי גם שם היו דברים כאלו, דוג' הדיון שהיה לנו, נו, אין לי כוח לסמן אזהרת ספוילרים)

ailag

New member
הרעיון של הסדרה באמת השתנה

וטוב שכך. הסדרה הזאת כל הזמן משתנה, והדוקטור השלישי שונה מאוד מהתשיעי, והשמיני מהעשירי.. וטוב שכך. אחרת היא תדרוך במקום. יש גבול כמה פרקים יכולים להיות בנושא "היי, הדוקטור נורא פציפיסט".

השאלה אם השתנתה לרעה. אנחנו נוטים לקחת כל שינוי בתור שינוי לרעה, במיוחד שבטלויזיה ובסרטים זה בד"כ קורה (למשל סרטי המשך לרוב לא מגיעים לגדולה של המקור), אבל בסדרה הזאת זה פשוט לא עובד. אחרת כל מה ששונה מהרטנל היה גרוע, והרטנל מאוד שונה מאלו שבאו אחריו. והוא טוב, והם טובים. זה חלק ממה שמיוחד בדוקטור הו.

האם חייבים רגעים של DARK SIDE? מפחידים? ברוטליים? (שאגב יש את זה המון אצל שלושתם)
האם חייבים איזון מהבחינה הפציפיסטית? (ולמה כולם שוכחים את הפרקים עם הסילוריאנים בעונה 5) (ושוב, יש סיבה שבעונה 7א הוא אלים) (והוא לא חייב להיות דמות שטוחה ושבלונית)

"ורק העובדה שהיה קשה לבחור את הפרק הכי טוב בעונה הרביעית לעומת הקלות שמוצאים פרק כזה בחמישית" - ביצה ותרנגולת.

"אין את הפרק שיגרום לי להתרגש באמת" - בזמן האחרון אני שומעת יותר מוזיקת דוקטור הו ויש שני שירים שממש השפיעו עליי בימים האחרונים, באחד מהם יש משפט לגבי THE DOCTOR'S WIFE, בשני יש ציטוט (אודיו) מTHE BIG BANG. זה מספיק בשביל להשפיע עליי.

איימי לא דומה לדונה, חוץ מהשיער.. לדעתי. איימי והדוקטור זה סיפור פיטר פן מעורב עם החמצה ועם סיפור התבגרות בערך כפול, עם ריקוד החלפות תפקידי מבוגר-ילד בינה ובין הדוקטור. דונה היא סיפור סינדרלה עם סוף עצוב.
אבל איימי ורורי מיצו את עצמם והיו צריכים עונה אחת פחות.
(עוד על פיטר פן, מתישהו יעלה לשם פוסט נוסף - http://blogs.are-cool.net/tag/פיטר-פן/)

Oukami Kun

New member

Love And Monsters
איזה שטות.

אבל אני מוכרח להודות שמאד נהנתי מקסנדרה, היא אפשרה הרבה רגעים קומיים בין הדוטור לרוז, מה גם שהסוף שלה היה עשוי מצוין.
והסוף של עונה 3 באמת היה קצת מגוחך. מרת'ה תלך את כל העולם? as if...

ailag

New member
האמת שאהבתי את סוף עונה 3 (אבל מסכימה איתך)

קסנדרה רק בצפיה שניה התרגלתי למה שהיה איתה, כי זה היה משעשע אבל מוגזם.

רק רציתי להמחיש שאנשים מבקרים משהו ספציפי אצל אחד ומפארים אותו אצל השני.

וכמובן שזכותו של כל אחד לאהוב או לא לאהוב בחירות של הכותבים, יש הרבה אנשים שמסכימים איתך לגבי סוף עונה 3 ויש הרבה הגיון מאחורי הביקורת עליו.

נטאשKה

New member
עונה לך כי הערת על משהו שכתבתי

לא ממש ברור לי למה בחרת להשתמש דווקא בתלונה הקטנונית שלי (שמראש הגדרתי אותה קטנונית כשכתבתי אותה) על עניין התרגום בפרק האחרון כדי להראות איך אנשים נטפלים למופאט.
לא זכור לי שאי פעם התלוננתי פה על מופאט, להפך, באחד השרשורים הסכמתי איתך שנטפלים אליו ואף העלתי את התיאוריה שלי ללמה עושים את זה, שאיתה או עם חלקה אפילו הסכמת.

לסיכום דעתי -

חושבת שבהשוואה ישירה כנטו תסריטאי מופאט עולה על דיוויס עשרות מונים. אפשר לראות את זה לאורך כל הסדרה החדשה, בין אם בתקופה שדיוויס היה תסריטאי ראשי ובין אם עכשיו, בהשוואה פשוטה בין הפרקים שהם כתבו.

חושבת שכשתסריטאים ראשיים שאחראיים על התמונה המלאה של הסדרה כולה, על התכנון לטווח ארוך של העונה/עונות, של ההסתכלות מלמעלה והפרספקטיבה - לכל אחד מהם יש בעיות ואף אחד הם לא מושלם ואף רחוק מזה.

דיוויס למשל נפל שוב ושוב במלכודת הדאוס אקס מכינה המעצבנת ונטה לדרמה מוגזמת בטירוף, שלעיתים חוזקה על ידי אובר אקטינג מטורף של דיוויד אהובי (שהעובדה שהוא הדוקטור האהוב עלי ביותר לא הופכת גם אותו לחסינה מביקורת).

וזאת רק אחת מהבעיות שהיו עם דיוויס. נראה לי באמת מיותר לפרט כל בעיה ובעיה שהייתה לי עם דיוויס רק כדי "להצדיק" את העובדה שאני לא סוגדת לו בורה עיוורת.

גם למופאט לא חסרות בעיות כתסריטאי ראשי, אבל הבעיה מספר אחת עם מופאט שיש לדעתי לאנשים וכבר כתבתי את זה היא שמאט הוא לא דיוויד ושהמון דברים השתנו בבת אחת בסדרה ולכן לצופים היה קשה להכיל את זה ולכן רק בעונה שש אנשים התחילו לאהוב את מאט והמשיכו להוציא את התסכולים שלהם על מופאט...

בקיצור - לרוב האנשים קשה להכיל שינוי כזה קיצוני בבת אחת. אני מודה שאני באופן אישי לא מבינה אנשים שטוענים שהסדרה כבר לא טובה וששום פרק לא מרגש אותם (אז למה אתם צופים בה?) וגם לא מבינה אנשים שנכנסים לפורום (לאו דווקא הזה, גם בפורומים בחו"ל) אחרי כל פרק רק בשביל להגיד שהיה גרוע, אבל אני גם לא מבינה אנשים שמגנים באופן עיוור על דיוויס/או על מופאט.

בסה"כ, מדובר בסדרה מתמשכת וככזאת העובדה שמספר ניכר מהפרקים הוא טוב בצורה שעולה לעין שיעור על הרבה סדרות אחרות זה נתון שמרשים בעיני.

אני אצפה בדוקטור כל עוד הסדרה מעניינת אותי, גורמת לי לחשוב, מעלה בי שאלות על החיים, היקום וכל השאר
הבנתם את הכוונה. אני אמשיך לצפות בה כל עוד היא מרגשת אותי, מצחיקה אותי וגורמת לי לבכות ולא משנה מי יהיה התסריטאי הראשי, השחקן, המלווה וכמה יותר יכערו את הטארדיס.

ailag

New member
-=-=- (
? נניח)

"לא ממש ברור לי למה בחרת להשתמש דווקא בתלונה הקטנונית שלי (שמראש הגדרתי אותה קטנונית כשכתבתי אותה) על עניין התרגום בפרק האחרון כדי להראות איך אנשים נטפלים למופאט."
לא התכוונתי אלייך ספציפית, היו כל מיני אנשים בכל האינטרנט שהתלוננו על זה.

אגב, לגבי השוואה את שניהם אני מאוד אוהבת, פשוט כשמאדירים אחד אני משתמשת בו בשביל להאדיר את השני.. ובגדול מסכימה עם רוב / כל שאר מה שכתבת שם.

חלק ממה שאני מחפשת בדוקטור הו זה באמת להרגיל את עצמי לקונספט הזה של שינוי והלגיטימיות שלו, ופשוט לזרום. התחלתי לראות את הסדרה עם מאט והוא עשה עליי רושם נהדר, אני תוהה מה יקרה עם הדוקטור ה-12. ואם למשל יעשו אותו ילד, אבל יכתבו אותו בצורה מבריקה, איך שינוי כזה יתקבל - אצלי ואצל אחרים. אבל אני סתם מקשקשת פה, כבר אמרנו שאני מסכימה עם רוב או כל ההודעה שלך.

נטאשKה

New member
כל מיני אנשים בכל האינטרנט

כשאני התחלתי לצפות בסדרה החדשה לא הייתי מודעת לעבר של הסדרה, לקאנון דוקטור הו ולכל הפאנדום העצום שמתלווה לכך, פשוט ראיתי את הסדרה וכמעט הפסקתי לצפות בה, כי לא הבנתי מה הקטע עם המפלצות שמעוצבות בצורה הזויה ולא היה לי מושג שבחלקן הן מפלצות שהצורה שלהן נוצרה בסיקסטיז.

הסיבה היחידה שהמשכתי לצפות בפרקים הראשונים הייתה כריס אקסלטון, לו אני סוגדת עוד מימיו כפוחז צעיר במפצח ובסדרות אחרות. מצחיק לחשוב שכריס אקסלטון הוא הסיבה שבכלל גיליתי את קיומו של הדוקטור

אחרי איזה חמישה פרקים כבר הייתי מכורה. אני לא זוכרת איזה מספר פרק הוא "דאלק", אבל הוא והפרקים הכפולים עם קפטן ג'ק (אר יו מיי מאמי?) שיכנעו אותי סופית שמדובר בסדרת מופת.

לכן כשהגיעה ההתחדשות בסוף העונה, תארי לעצמך כמה מופתעת הייתי, לא היה לי מושג שזה יכול לקרות, ממש אבל ממש לא ציפיתי לזה וגם לא הכרתי את טננט לפני זה, כך שהתגובה שלי הייתה "למה לעזאזל לקחו לי את כריס ונתנו לי את היצור הדק, הגבוה עם השיער ההזוי הזה?"

גם לא הבנתי מה הקטע שמחליפים פתאום שחקן באמצע הסדרה ובחוצפתי אף השוותי את הדוקטור לאופרות סבון

אל תשכחי שכשהעונה השנייה מתחילה בפרק הראשון בקושי רואים את הדוקטור, כי הוא ישן אחרי ההתחדשות והוא מתעורר רק לקראת סופו, כך שבפעם השנייה כמעט הפסקתי לצפות בסדרה, אבל אני נוטה לתת צ'אנסים לדברים שהתאהבתי בהם וכך, בערך 10 דקות לתוך הפרק השני, כבר היה לי ברור שצדקתי וזאת אכן סדרת מופת וגם ששהבחור הרזה והגבוה עם השיער המוזר הוא פאקינג מוכשר להחריד ושמדובר בתחילתה של סגידה מופלאה לטננט.

רק אז נכנסתי לאינטרנט והתחלתי לחקור מה לעזאזל הקטע של הסדרה הזאת. השאר היסטוריה.

Yaki J

New member
לא מצליח להבין מאיפה התפיסה שלכם של הדוקטור

כפציפיסט. הוא מעולם לא היה כזה בגלגולים 1-8, זה קונספט שדיוויס הכניס (בהגזמה מגוחכת) החל מהדוקטור התשיעי ולכן יש לו את כל הזכות שבעולם להתעלם ממנה. הדוקטורים הראשונים לא היו פציפיסטים בכלל, והיו מספיק חכמים ומורכבים להבין שכדי להגן על מיליונים לא צריך להמשיך להתיר את קיומו של אחד רצחני.

אני לא יודע ממתי התחלתם לראות את הסדרה ואולי אתם צעירים מדי, אבל יש פה רוויזיונים מטורף של השנים האחרונות - דיוויס לאורך כל התקופה שכתב נמדד על כל פיפס ושורה, נותח אלפי פעמים עד לרמת גיחוך בעוד מופאט, שתרם בהחלט פרקים מצויינים לתקופת דיוויס קיבל יחס של אל, והצמידו לשם שלו את המילה "גאון" בכל הזדמנות. במקרה של דיוויס ירדו לפסים אישיים, ניתחו את הנטייה המינית שלו, כיסחו את הבחירות שלו, אבל מופאט נשאר הפייבוריט.

אבל זה שהוא יודע לכתוב כמה פרקים טובים לא הופך אותו לשואוראנר טוב - מופט הוכיח שהמושכות היו צריכות להיות אצל מישהו שיודע איך לבנות עונה ואיך לחבר יחד תסריטים מכותבים שונים ולגרום להם להיות רציפים. מבחינתי הוא נכשל בהכל - העונות שלו איומות, ילדותיות ומשעממות ובראש ובראשונה החטא שלו הוא ליהוק דוגמנית נטולת כשרון משחק לתפקיד הקומפניונית.

May2112

New member
בעיקרון אני מדברת על הסדרה החדשה..

תראה, כל מה שאני אומרת מתייחס נטו לסדרה החדשה כי לא ראיתי את העונות הישנות, אני גם אמרתי את זה..
יכול להיות ( טוב כנראה וסביר להניח) שהדוקטור היה אחר לחלוטין מהדוקטור שאני ראיתי אבל הדוקטורים 9 עד 11 הם הדוקטורים שאני מכירה ורק לפי מה שראיתי אני יכולה לשפוט.
חוץ מזה, הנקודה שלי הייתה שראיתי בחודש את כל ה7 עונות בלי לדעת החליפו כותב ראשי ועדיין הייתה לי תחושת פספוס בסדרה. אני לא חושבת שזה רק הפציפיזם (שהוא לא מה שמאפיין את הדוקטור), פשוט זה הדבר הכי בולט שהכי קל להכניס בדיון. כי תכלס זה בדיוק כמו שאמרת - מופאט היה מעולה בלכתוב כמה פרקים גאוניים, אבל הוא לא מצליח להחזיק עונה שלמה והוא מעדיף מראה על יכולת משחק..

חח ועוד הערה - אני לא מעריצה את RTD ומאמינה בו אמונה עיוורת וחושבת שהוא היה מושלם, גם בעונות שלו היו הרבה פגמים ודברים מוזרים ולא קשורים ופרקים בינוניים במיוחד עם סתירות פנימיות.

ailag

New member
זה לא רק שהכותב השתנה, הסדרה השתנתה

היא היתה יותר ממוקדת פרקים יחידים עם רמזים שמושתלים בהם, היא השתנתה למכלול שחותר לדברים מסוימים ולפעמים, כן, על חשבון דברים אחרים. אני תוהה מה חושבים למשל אנשים שהתחילו בעונה 5 (כמוני
) והיו רגילים קודם לחשיבה החדשה.

בעייתי לדבר רק על הסדרה החדשה, כי אז נוטים להכליל יותר מדי תכונות שהיו בחירה של דייויד או דייויד וכריס לתוך התפקיד. ברור שאם פתאום הדוקטור יאהב מלחמה בלי שום סיבה או יהיה מרושע בלי סיבה או יהיה פקצה בלי סיבה השינוי החד יצרום לנו (או כל שינוי חד אחר), אבל מותר לו. כשהדוקטור מתחדש כל מה שנשאר לו זה הזכרונות. זה לא אופרת סבון שמחליפים בה שחקנים, זה בסיס סיפורי שכל אחד בונה עליו משהו שונה. גם יש עניין עם איך שאנשים שופטים כותבים שונים ושחקנים שונים בצורה שונה אבל גם יש את העניין שקשה לנו להתרגל לפרדיגמה החדשה בתוכנית, העולם החדש והשונה שנבנה על הבסיס הסיפורי הזה. בשביל להבחין בשינוי לא צריך לדעת שהתחלף כותב.

AvivZ41

New member
אתה צודק ברוב לדעתי

בינתיים, למרות שכמו שרשמתי למטה שאני לא אוהב להשוות, אבל בינתיים אם אני מסתכל על זה ואם הרמה ממשיכה ככה, העונות של מופאט פחות טובות מהעונות של RTD והוא באמת היה גאון עד שהמושכות הגיעו לידיים שלו.
אבל בנוגע לפציפיזם, בטח שהדוקטור תמיד היה פציפיסט
Genesis of the Daleks
(למי שלא ראה את הפרק ואולי רוצה לראות) הדוקטור בא להרוג את הדאלקים הראשונים לפני שהם נכנסו לתוך שריון המתכת הזה שלהם, אלא לפוצץ אותם ב..."תינוקיה" של דברוס. ולא. הוא לא יכל לעשות דבר כזה. הוא לא יכל ללחוץ על הפצצה למרות שהוא ידע שהוא יפטור את היקום מהיצורים הכי נוראים שנוצרו אי פעם.

AvivZ41

New member
גם אני חייב להגיד את דבריי

אני חושב שעד שסטיבן מופאט לא יפסיק לכתוב את הסדרה אני לא אוכל לשפוט בינו לבין RTD. אני חושב שזה עדיין לא נגמר. יש לנו כלכך הרבה דברים לצפות להם, כל הsilence arc שלא נגמר, והfields of Trenzalore.
ובניגוד לRTD, שהשתדל לסיים בעונה אחת או שתיים את כל מה שהוא רצה לסיים (המסתורין של bad wolf לדוגמה), סטיבן מופאט מושך את הכל למספר עונות, מהפרק הראשון שלו שמענו את פריזונר זירו אומר "silence doctor, silence will fall" והנה אנחנו כאן, כמעט 3 עונות אחרי, והדממה עדיין לא נפלה. השאלה עדיין לא נשאלה.
אז די להשוות. יכול להיות שעכשיו דברים נשמעים לנו טיפשיים אבל מאוחר יותר, נגיד בסוף עונה 8, כשנחזור לצפות בפרקים של איימי פונד נראה כל מיני דברים שיעשו לנו צמרמורת (כמו המוות של ריבר סונג, בפעם הראשונה שראיתי את זה זה היה כזה MEH, מישהי מהעתיד בסדר מי זאת בכלל. בפעם השנייה שראיתי את זה, אחרי שצפיתי בכל הסדרה, קיבלתי צמרמורות בכל הגוף).
תהנו מהסדרה כרגע, וגם אם אתם לא אוהבים את הפרקים עכשיו, תמשיכו לראות, הסדרה הזאת אף פעם לא אכזבה אותנו

AvivZ41

New member
ואני מצטער אם קפצתי מנושא לנושא

או שרשמתי משהו לא ברור, פשוט אני מת מעייפות והייתי חייב להגיד את הדעה שלי על הנושא הזה

נטאשKה

New member
אתה צודק מאוד שזה חוסר הוגנות

לשפוט מישהו שכבר סיים את העבודה מול מישהו שלא.

למעלה