עונה לך כי הערת על משהו שכתבתי
לא ממש ברור לי למה בחרת להשתמש דווקא בתלונה הקטנונית שלי (שמראש הגדרתי אותה קטנונית כשכתבתי אותה) על עניין התרגום בפרק האחרון כדי להראות איך אנשים נטפלים למופאט.
לא זכור לי שאי פעם התלוננתי פה על מופאט, להפך, באחד השרשורים הסכמתי איתך שנטפלים אליו ואף העלתי את התיאוריה שלי ללמה עושים את זה, שאיתה או עם חלקה אפילו הסכמת.
לסיכום דעתי -
חושבת שבהשוואה ישירה כנטו תסריטאי מופאט עולה על דיוויס עשרות מונים. אפשר לראות את זה לאורך כל הסדרה החדשה, בין אם בתקופה שדיוויס היה תסריטאי ראשי ובין אם עכשיו, בהשוואה פשוטה בין הפרקים שהם כתבו.
חושבת שכשתסריטאים ראשיים שאחראיים על התמונה המלאה של הסדרה כולה, על התכנון לטווח ארוך של העונה/עונות, של ההסתכלות מלמעלה והפרספקטיבה - לכל אחד מהם יש בעיות ואף אחד הם לא מושלם ואף רחוק מזה.
דיוויס למשל נפל שוב ושוב במלכודת הדאוס אקס מכינה המעצבנת ונטה לדרמה מוגזמת בטירוף, שלעיתים חוזקה על ידי אובר אקטינג מטורף של דיוויד אהובי (שהעובדה שהוא הדוקטור האהוב עלי ביותר לא הופכת גם אותו לחסינה מביקורת).
וזאת רק אחת מהבעיות שהיו עם דיוויס. נראה לי באמת מיותר לפרט כל בעיה ובעיה שהייתה לי עם דיוויס רק כדי "להצדיק" את העובדה שאני לא סוגדת לו בורה עיוורת.
גם למופאט לא חסרות בעיות כתסריטאי ראשי, אבל הבעיה מספר אחת עם מופאט שיש לדעתי לאנשים וכבר כתבתי את זה היא שמאט הוא לא דיוויד ושהמון דברים השתנו בבת אחת בסדרה ולכן לצופים היה קשה להכיל את זה ולכן רק בעונה שש אנשים התחילו לאהוב את מאט והמשיכו להוציא את התסכולים שלהם על מופאט...
בקיצור - לרוב האנשים קשה להכיל שינוי כזה קיצוני בבת אחת. אני מודה שאני באופן אישי לא מבינה אנשים שטוענים שהסדרה כבר לא טובה וששום פרק לא מרגש אותם (אז למה אתם צופים בה?) וגם לא מבינה אנשים שנכנסים לפורום (לאו דווקא הזה, גם בפורומים בחו"ל) אחרי כל פרק רק בשביל להגיד שהיה גרוע, אבל אני גם לא מבינה אנשים שמגנים באופן עיוור על דיוויס/או על מופאט.
בסה"כ, מדובר בסדרה מתמשכת וככזאת העובדה שמספר ניכר מהפרקים הוא טוב בצורה שעולה לעין שיעור על הרבה סדרות אחרות זה נתון שמרשים בעיני.
אני אצפה בדוקטור כל עוד הסדרה מעניינת אותי, גורמת לי לחשוב, מעלה בי שאלות על החיים, היקום וכל השאר
הבנתם את הכוונה. אני אמשיך לצפות בה כל עוד היא מרגשת אותי, מצחיקה אותי וגורמת לי לבכות ולא משנה מי יהיה התסריטאי הראשי, השחקן, המלווה וכמה יותר יכערו את הטארדיס.