מקור ראשון א´
טוב, אז לזה אתה קורא "לצאת מן הטרנסקסואליות". תהיה לי בריא, שרון. עכשיו ברצינות. ראה, שרון, כל אדם רשאי להחזיק בדעותיו, ויהיו מוטעות ומופרכות ככל שיהיו. אם טוב לו אתן, אם הן מאפשרות לו להתגבר על קשיי חייו - יאללה, קדימה, מצדי תאמין שהירח עשוי מגבינה הולנדית. אין לי שום בעיה אם פרשנותך את מציאות חייך, שאת פרטיה אינני מכירה. הבעיה מתחילה כאשר אתה מנהל פורום בנושא טרנסקסואליות, ומתחיל להפיץ דעות, שעצם הבורות שלך אינה מאפשרת לך להבין עד כמה הן מזיקות ומסוכנות. מכל מקום, הייתי מציעה לך שמעבר לחוויותיך האישיות תצא, תקרא קצת חומר, תלמד ותשכיל ואולי תתחיל להבין מה התופעה הזאת, הנקראת טרנסקסואליות. במשך שנים רבות אכן האמינו פסיכיאטרים, פסיכולוגים ורופאים שניתן "לרפא" טרנסקסואלים. כתוצאה מכך נגרם סבל בל יתואר לטרנסקסואלים רבים. נמנע מהם טיפול, חלקם אושפזו בכוח, חלק מהם אולצו לעבור טיפול בהלם חשמלי ובשיטות אחרות של טיפול אברסיבי, הכל במטרה "להוציא אותם מזה". זה לא עזר. פרט לסבל המיותר, ולאנשים הרבים שחייהם נהרסו, שהגיעו לפגיעה עצמית ואף להתאבדות, המטפלים לא הצליחו לרפא ולו טרנסקסואל אחד. לא רק זאת, אלא שהתפיסה שטרנסקסואלים "בוחרים" להיות כאלה שימשה כתירוץ לשלילת זכויות יסוד מהם, לקיפוחם ולנידוים. מאז שנות הששים, ובעיקר מאז פירסם ד"ר הרי בנג´מין את ספרו "התופעה הטרנסקסואלית" ב-1966, הלכה והתבססה בקהילה הרפואית ההבנה שלא ניתן "לרפא" טרנסקסואלים. הגישה הטיפולית המקובלת היום גורסת שיהיו אשר יהיו הסיבות לטרנסקסואליות, הדרך היחידה לשחרר את הטרנסקסואל ממצוקתו היא לאפשר לו להתמודד עם סוגיית זהות המגדר שלו, ואם יש צורך, לסייע לו לשנות את מינו, כולל, אם כי לא בהכרח, ניתוח לשינוי מין. אם בידיך גילוי מדעי הסותר כל זאת, הייתי מציעה לך שתעביר אותו לאקדמיה. לא חסרים שם רופאים ופסיכיאטרים טרנספובים שישמחו לעטות על הסיפור שלך. אם רצונך ללמוד קצת על התפיסה הטיפולית הנוכחית, אני מזמינה אותך לקרוא את פרוטוקול הטיפול של אגודת הרי בנג´מין, שהוא הבסיס לטיפול בטרנסקסואלים בכל העולם. הייתי ממליצה לך גם שתקרא את דו"ח הועדה של הפ-רלמנט הבריטי לעניין טיפול בטרנסקסואלים. אם תרצה, אוכל להמליץ לך גם על כמה ספרים ומאמרים המהווים חומר יסוד הזמין לכל דכפין בנושא טרנסקסואליות והגישות המתקדמות לסוגיות זהות מגדר. אם הדברים שאתה כותב הם תוצאה של הטיפול שקיבלת - קשה להגיד שזה נשמע מרשים. מכל מקום, ובלי לנסות לחרוץ דעה עליך (שכן, כאמור, אינני מכירה אותך ואייני יודעת דבר על נסיבות חייך) הייתי רוצה להציע לך מספר אפשרויות. אחת, מתבגרים רבים מתנסים ברגשות של התחבטות ובלבול באשר למיניות שלהם. בתרבות שלנו, מיניות מתערבבת באופן כמעט מוחלט עם זהות מגדר. גיל ההתבגרות הוא תקופה שבה מתגבשת מיניותו של האדם, ובאותו זמן מתגבשים מושגי זהות המגדר שלו, תחילה באמצעות סטריאוטיפים מגדריים שהוא מאמץ, ובהמשך באמצעות תפיסה אישית הנובעת מהתפתחות אישיותו. יש ומתבגר החווה רגשות בלבול באשר למיניותו, עשוי להאמין שגם זהות המגדר שלו קונפליקטיבית. זהות המגדר כשלעצמה איננה עניין של שחור ולבן. זהות המגדר היא רצף, וגם רגשות של מצוקה מגדרית משתנים בעוצמתם מאדם לאדם. לא כל אדם החווה תחושות של חוסר נוחות עם תפקיד המגדר שלו הוא טרנסקסואל. צעירים רבים, כאמור, במיוחד אם הם מתחבטים במיניותם, עשויים לחוש בלבול בזהות המגדר, ולטעות לחשוב שמדובר בטרנסקסואליות. ככל ששהם מתבגרים ומיניותם מוצאת אפיק משביע רצון, הם גם לומדים להסתדר עם תחושות זהות המגדר שלהם. שנית, גם אצל טרנסקסואלים אמיתיים, כלומר אצל אנשים שמצוקת המגדר שלהם היא מוחלטת, הדברים אינם בצבעי שחור ולבן, ולעתים קרובות הם אינם ברורים לאדם הסובל ממצוקת מגדר עצמו. זאת בעייתם של טרנסקסואלים רבים: הם אינם בטוחים במה שהם. לפעמים נדמה להם שהם גברים, לפעמים שהם נשים. רגשות באים והולכים וחוזר חלילה. רגשות מצוקת המגדר הם מפחידים מאד, מבלבלים ומדכאים, וזהות המגדר הנומרטיבית שהאדם ינק מסביבתו מאז נולד היא חזקה מאד. על כן, טרנסקסואלים לא מעטים עוברים תקופות שונות ומתחלפות בחייהם: עתים הם מסתדרים יותר טוב בתפקיד המגדר הנורמטיבי, ואז נדמה להם ש"יצאו מזה". כעבור זמן, חודשים ואפילו שנים, המצוקה המגדרית חוזרת אליהם. זה תהליך שיכול להתרחש שאופן מחזורי. כאמור, אינני מכירה אותך ואינני יכולה להתייחס למקרה הפרטי שלך. אני מכירה מקרה פרטי אחר, זה של כותבת שורות אלה, שהצליחה במשך שנים רבות לארגן לעצמה זהות נורמטיבית לעילא ולעילא, ואף חשבה ברגעים מסוימים שהצליחה "לצאת מזה". היא הקימה משפחה, הולידה ילדים, אפילו זקן עבות גידלה לתפארת. כיאה לגבר שבגברים. אך כל זה לא עזר לה. מצוקתה הלכה והתגברה, עד שכל המבנה העצום והמתוחכם שהקימה התפורר לגמרי, והיא הבינה, כמו טרנסקסואלים רבים אחרים, שאין אדם יכול לברוח מעצמו. לא רק שאין היא מסוגל, אלא שאין לא זכות לעשות זאת, כי אדם צריך לחיות על פי האמת שלו ולא לשקר לעצמו. (המשך בהודעה הבאה).