שלום לכולם

manner

New member
אני FTM

אני כותב בלשון זכר וגם לא קשה לנחש מהשם. אז אני מצפה לקצת התחשבות.

איחולים

שיהיה בהצלחה, שרון. אני מאחלת לך שתתרום לפורום, ומעל לכל שתלמד ותשכיל על טרנסקסואליות ועל זהות מגדר בלתי נורמטיבית. חשוב לא לשכוח שהמאבק נגד בורות, דעות קדומות וסטריאוטיפים מתחיל בבית. מי שרוצה לדעת, בנושא טרנסקסואליות כמו בכל תחום אחר, חייב שני דברים: ראשית, להבין מה ועד כמה הוא אינו יודע; אין הביישן למד, אומרים, והמשמעות של משפט זה איננה רק שלא צריך להתבייש לשאול שאלות, אלא שחייבים לשאול שאלות. מי שאינו יודע ומבקש ללמוד - הוא חכם. מי שאינו יודע, וחושב שהוא יודע - הוא כסיל. שנית - להבין לא רק מה לדעת, אלא איך לדעת: להבין שההתרשמויות והחוויות האישיות שלנו והפרשנות שאנו נותנים להן, חשובות ככל שיהיו, אינן יכולות לבוא במקום לימוד ורכישת ידע, חשיבה בקורתית, פתיחות מחשבתית, דמיון, מחשבה הגיונית ושיטתית, בקורת עצמית וענווה. אז אני מאחלת לך את כל אלה, בפורום ובכלל. בברכה,

Michelle B

New member
אני יכולה להעיד על עצמי..

שמאז שאני זוכרת את עצמי חלמתי (תשעים אחוז מהזמן) על כמה שאני רוצה להיות בת, זה התחיל מגיל 3 . כל השנים הראשונות שלי ביסודי חשתי שאני רוצה להיות בת, אני זוכרת כמה זה תסכל אותי. ומעולם לא היכו אותי, מעולם לא הושפלתי על ידי חברים\עמיתים לכיתה. (בגילאים כמו 3-9 ילדים לא ממש מזהים מהי התנהגות נורמטיבית של גבר\ אישה בחברה) אני לא יודעת מה בקשר לזהות המגדר שלי, אני יודעת שככה אני רוצה לבטות את עצמי, ככה נוח לי יותר, ככה אני מרגישה יותר חופשיה, ככה אני מרגישה שאני מנצלת את מירב הפוטנציאל שטמון בי. לעומת זאת לא טוב לי כגבר, אני מרגישה שאני חוסמת את עצמי איכשהו, אני מרגישה עצורה, שזאת לא אני . ועד כמה שזה יכול להיות להרבה אנשים נראה נושא שולי שאפשר להדחיק בקלות, הוא לא כי המאבק הזה הוא 99% מהזמן (אם לא יותר) והוא גוזל אנרגיה רבה, כך שלא נותר כוח לשום דבר אחר, לא ללימודים, לא לתחביבים לכלום.. אז מה עדיף? לחיות כ"100%" גבר בסבל, אבל העיקר להיות גבר כי יש לי איברים ומערכת רבייה של זכר או לחיות (כמו שאתה מכנה זאת) "90%" כאישה , אבל לנצל כל טיפה של פוטנציאל שטמון בי, ולהיות מאושרת, אז זה לא לרוחם של כל האנשים בעולם אז? זה אומר שאני צריכה לעצור את עצמי בגלל כל אותם אנשים?

למעלה