שלום לכולם:)

luliy

New member
שלום לכולם:)

אני מתעניינת בתחום האודיו והוויז'ן. אני לא ממש יודעת לאתר מה מה זה אומר כלומר לאיזה תחום זה שייך, לכן חשבתי על תחום אנימציה. אשמח אם תוכלו לשפוך אור על הנושא כי ממש אין לי קצה חוט איזה כיוון תעסוקתי מתאים לי. יש לי מספר שאלות

1- אילו כישורים דרושים כדי ללמוד את זה?
2- מה האופציות התחום?
3- מה השכר בתחום?
4- איך נראה יום עבודה של אנימטור?

מקווה שלא הכבדתי:) תודה רבה:)

אתינט

Member
מנהל
אנסה לשפוך אור

ראשית, אני תוהה האם גילך אכן 12? זה מאוד מהותי לתשובה. ואת שואלת על שכר, כך שכדאי שתבהירי את ענין הגיל.
&nbsp
אנימציה לעומת אודיו-ויז'ן הם תחומים שונים, מתחברים היכן שהוא, אבל אחרים.
יכולת ציור תעזור לתחום האנימציה וחשובה ביותר לתחום הויז'ן. יש את תחום הציור הדיגיטלי ואת האנימציה בדו-מימד
השכר באופן כללי כמו בכל התחומים, הרוב משתכרים בהתחלה שכר נמוך יחסית ואח"כ במקרה הטוב מגיעים לשכר גבוה יותר,
כדאי שתנסי להתמקד יותר כדי לקבל תגובה יותר מדוייקת. את יכולה לחפש באתר של IAC יש להם קורסים שונים, שמפרטים את תוכנית הלימודים, זה יעזור לך לקטלג כל נושא לכישורים הדרושים לו, בתור התחלה.
יום עבודה של אנימטור, נראה כמו יום של אחד כזה, שמסוגל לשבת שעות "מאחורי מחשב" עבודה סיזיפית, נראה לך? :)
אשמח לדייק יותר עם תחזרי עם נקודות יותר ממוקדות. ואת לא מכבידה, לשם כך קיימת המסגרת הזו עדיין.

luliy

New member
היי:)

ראשית תודה על ההתייחסות המהירה
אני בסוף שנות ה30 אם זה עוזר במשהו.
מה זה ציור דיגטלי? כלומר האם עדיין צריך לדעת לצייר או שפשוט תוכנה עושה את זה? (אני מציירת כמו ילדה בגן
)
אני באמת לא יודעת לדייק. אני יודעת שאני מחפשת משהו באזור האודיו והוויז'ן. מהו אותו תחום.. אין לי מושג לכן אני שואלת מה האופציות.
לגבי אנימציה- שעות מול מחשב?? הממ כן.. בהחלט נשמע לי סזיפי ומעייף:)
אז אילו עוד כישורים דרושים לאנימטור?

תודה רבה:)

אתינט

Member
מנהל
אפטר אפקט

לדעתי, התוכנה והנושא שיכולים להתאים לך זה ללמוד אפטר אפקט עם אפקטים ברמה גבוהה. כיון שציינת שאינך מציירת הרי שכיוון של איור/קונספט לא רלוונטי לך.
ההגדרה שלך קצת מעורפלת לכן אני מכוונת אותך לתחום שאפשר ללמוד בזמן יחסית קצר וברמה גבוהה. ואפשר לשלב גם לימוד סאונד.
(אודיו זה קול-סאונד ואפקטים של סאונד)
אנימציה היא תחום טכני מורכב שדורש לימוד של שנים, ולמיטב הבנתי זה לא כ"כ יתאים לך. אנימציה מתאימה גם לטיפוס טכנולוגי ואוטודידקט כאחד.
את יכולה להתרשם מסרטונים ביוטיוב בתחום התלת מימד ועוד.
כדאי שתיראי באתר IAC את המחלקה הגרפית עם לימוד אפטר (זה לדוגמא) ותתחילי לבדוק ולהתנסות.

luliy

New member
כמה שאלות ברשותך:)

גם לי הייתה הרגשה שאם אני לא יודעת לצייר אז אנימציה לא תתאים לי. השאלה אם יש תוכנות גרפיות שעוזרות בזה?
ההגדרה שלי באמת מעורפלת. אני מתנצלת כי אין לי מושג בעצמי להגדיר את התחום.
אגב יש לי חוש טכני:)
אני קצרת ראיה ולכן אני לא רואה תלת מימד.
לגבי אפטר אפקט- מה בעצם התפקיד דורש? האם גם התחום הזה דורש ישיבה של שעות מול המחשב? האם זה בנאדם יחיד שעוסק בזה או בשיתוף עם צוות?
מה לגבי טווח המחירים?
האם צריך ללמוד שנים או מספיק קורסים בנושא?
מקווה שאני לא מכבידה:)
המון תודה על ההתייחסות המעמיקה שלך!

אני אסתכל באתר של IAC

אתינט

Member
מנהל
קצת על חושים :)

חוש טכני זה טוב בכללי, לכל נושאי תוכנות/אנימציה/מחשב/טכנולוגיה.
בשביל ליצור אנימציה לא חובה לדעת לצייר. משתמשים בציור/דמות שמישהו אחר יצר או משתמשים בדוגמאות. ומי שיודע לצייר מצייר דמות בעצמו ויכול להנפיש אותה.
&nbsp
אפטר אפקט -
זו גם עבודה על מחשב אבל בד"כ פחות אינטנסיבית מאנימציה.
יש מקומות שעובדים כמה אנשים, אבל אדם יחיד יכול לעשות עבודה אחת בעצמו, תלוי בגודל הסטודיו/הפרוייקט והכישורים שלו.
עקומת למידה קלה הרבה יותר מלימוד אנימציה, מחירים שפויים יותר וגם זמן לימוד לא רב מידי.
אגב, בתחום הזה לומדים כלים/יסודות, אבל את היצירתיות וההתקדמות את צריכה ליצור עם הזמן. כמו שפוטושופ היא תוכנה יצירתית ותלויה בכשרון של המשתמש בה (כשלעצמה היא "מתקן טכני" בלבד).
&nbsp
חפשי ביוטיוב סרטונים של אפטר אפקט כדי לראות מה עשו בה ואם זה מעניין אותך.
במה עיסוקך כיום ? תנסי להתרשם מסרטונים כדי לראות במה את רוצה להשקיע.
&nbsp

luliy

New member
אפטר אפקט

כםי שכבר כתבתי קודם נורא חשוב לי לדעת מה יהיה התפקיד שלי אם אני לומדת אפטר אפקט. כלומר מה אצטרך לעשות אם מוטלת עליי כל העבודה ואם אני עובדת בצוות.
בגדול אילו אפשרויות תעסוקה קיימים בנושא אפטר אפקט? כתבת סטודיו. מה הכוונה? סטודיו לאפטר אפקט? מה עושים שם? אילו עוד אפשרויות קיימות?
לגבי פוטו שופ מעולם לא נגעתי בתוכנה הזו. בגדול אני יכולה להגיד שאני ממש לא מעניין אותי עיצוב תמונות (כמו שעושים בפוטו שופ)
דבר נוסף, אין סבלנות לשבת שעות מול מחשב. אם כך, האם תוכנת אפטר אפקט דורשת את זה? האם זו עבודה סזיפית?
דיברתי עם מכללת AIC יש מסלול לימודים של אפטר אפקטס של חודשיים (אבל קודם כל יש ללמוד לפני זה פוטו שופ) ומסלול של 10 חודשים-,אפטר אפקטס מאסטר – המסלול המלא לאפטריסט,המסלול מכיל 4 קורסים
סמסטר א': קורס פוטושופ וציור דיגיטלי
סמסטר ב': קורס אילוסטרייטור ואיור דיגיטלי
סמסטר ג': קורס אפטר אפקטס ואפקטים ויזואלים
סמסטר ד': קורס פרמייר ועריכת וידאו

מה אוכל לעשות אחרי הקורס הזה?

תודה רבה וסליחה על השאלות הדביליות

אתינט

Member
מנהל
קריטריונים

לדעתי, מהשרשור הזה לא בטוח שהתחום הזה מתאים לך כלל. אנימציה זה הרבה שעות לימוד והרבה שעות עבודה מול מחשב. אבל כמובן שזה נתון להחלטתך.
&nbsp
גם אין כל כך הרבה מה לברר. קורס אפטר אפשר גם ללמוד בשלושה חודשים ואח"כ לרוץ לבד עם סרטוני דוגמא מיוטיוב. אפשר גם להוריד תוכנה ולהתנסות.
&nbsp
הכי חשוב זה היכולת לשבת שעות ולעבוד עם מחשב, מה שנראה לי שאת לא בכיוון. כך ש"אודיו ויזן" כפי שציינת לעיל זה נשמע יפה אבל אולי לא מתאים .
&nbsp
סוג העבודה זה סרטונים/מצגות/קצת עבודה עם סאונד - ויש רמות שונות (לא כ"כ קל להתקבל לעבודה). זאת עבודה שיכולה להיות במקומות שונים, לאו דוקא סטודיו.
&nbsp
לגבי הציור - לסיכום: בשביל אנימציה אין צורך בידע בציור, זה עוזר אבל לא חובה.
בשביל ללכת ללמוד רישום לידע מקצועי - זה מתאים בהחלט למי שיש כשרון לכך ולא לאחד שאין לו כשרון כלל. (לכן לדוגמא הכיוון של קונספט וויזן לא מתאים לך).
&nbsp
ולמעשה, תלכי לאיזה מרכז הדרכה ותראי אולי איזו הדגמה או התנסות.

luliy

New member
אוקיי.. העניין מתחיל להתבהר (בזכותך)

האם תוכלי להמליץ לי על תוכנת התנסות כמו של אפטר אפקט?

בנוסף, תוכלי להמליץ לי על מרכז הדרכה כדי שאוכל לראות ולהתנסות?

(אני מבינה שהמקצע שלך זה אנימטורית?)

מה דעתך על מכללת IAC?

אחה"צ טובים:)

אתינט

Member
מנהל
אם את בענין, חפשי ברשת

תוכנות מתחדשות מידי יום, צריך לחפש ברשת, וכפי שאמרתי לך , זה תחום של אוטודידקט. יכול להיות שתמצאי גרסה ישנה יותר של אפטר אפקט

(נסי בקישור:
http://www.adobe.com/il_he/products/aftereffects.html)
או שתכתבי בשורת החיפוש משהו כמו: אפטר אפקט להורדה

IAC זה מקום מתאים ללמוד עם אפשרות תרגול ולהערכתי יש גם מתרגלים.
אם ניתן להתנסות שם - לא ידוע לי ולא בטוח שאפשר במקום כלשהו.
בדר"כ אלו שלומדים את זה כבר התנסו מראש בעבודות ובאו ללמוד קורס מסודר בשביל לסגור פינות וכו'.

התחום שלי הוא עיצוב רב-תחומי כולל אנימציה ותלת מימד ועוד
- ראי באתר www.ettyl.co.il
אני עובדת ב-YNET

luliy

New member
עזרת לי מאודדדד

תודה על שכתבת לי ש"בדר"כ אלו שלומדים את זה כבר התנסו מראש בעבודות ובאו ללמוד קורס מסודר בשביל לסגור פינות וכו'" - טוב לדעת מה מצפה לי. לא היה נעים לי לגלות אם הייתי מתחילה ללמד שם (או בכל מקום אחר) שהחבר'ה שלומדים איתי יש להם רקע כזה או אחר ואילו אני בפיגור מולם.
האם במקרה את מקרה מישהו שעוסק בתחום ?(וידאו, אפטר אפקטס, עריכה)
כדי אוכל לשאול אותו שאלות יותר ספציפיות
האם את מכירה את התחום "פוסט פרודקשן"?

את מ-ד-ה-י-מ-ה!

אתינט

Member
מנהל
ודאי שאני מכירה :) הרוב עושים הכל

מה שראית באתר שלי כולל פוסט ואפטר ופלאש והדמיות ואנימציה ותלת מימד ועיצוב ו... והכל
אגב, אפטר לא מסובכת מידי, היא יצירתית. (פלאש לא רלבנטית יותר)
&nbsp
* את צריכה להתחיל לסכם לעצמך נתונים. שאלת הרבה. תזכרי שאפטר זה לא תואר ראשון של 4 שנים - אלא סה"כ קורס קצר. ההתמקצעות תלויה ביכולות שלך ובהשקעה שלך. זו עבודה על מחשב, שכדאי להיות מאוד טובים בה כדי למצוא עבודה ומהר. לא נראה לי שזה כ"כ מתאים לך. במיוחד שאת לא מתחילה לשחק בתוכנה אלא עוסקת בתיאוריה.
&nbsp

luliy

New member
אפשר שאלה אחרונה?

לגבי אפטר אפקט- אפשרי לעבוד רק על סרטונים קצרים, פרסומות, סרטי תדמית ולהתפרנס רק מזה או שיש לקחת בחשבון שהרבה עבודות בתחום כוללות עבודה על סרטים באורך מלא?

לוקחת בחשבון מה שכתבת לי לגבי התנסות:)

אתינט

Member
מנהל
כל העבודות קצרות

אין דבר כזה "אורך מלא" זה רלבנטי למצגות אולי.
באנימציה דקה אחת זה המון זמן. עבודה של 30 שניות זו גם עבודה גדולה.
&nbsp
אני בכלל לא בעד לעזוב עבודה או בסגנון הזה לפני שאת מסודרת עם משהו אחר - שיהיה ברור :) לוקח זמן ללמוד וליצור תיק עבודות.

luliy

New member
נכון:)

לכן אני לא ממהרת ללכת לקורס כזה או אחר לפני שיהיה בידיי הרבה מידע וגם ללכת ליום הפתוח של המכללה.
אז מה קורה אחרי סיום קורס באפטר אפקטס? לפי מה שאני מבינה ממך אי אפשר ללכת לקפוץ ישר ולחפש עבודה?
איך יוצרים תיק עבודות? פשוט לשבת ולהמציא סרטונים עם אפקטים ואז לפנות לחיפוש עבודה?
(כבר ציפיתי בסרטונים ביו טיוב על התוכנה)
אגב.. אם אני לא רואה תלת מימד (אני קצרת ראיה) זה מהווה בעיה במקצע?

איזה מזל שיש לי אותך

אתינט

Member
מנהל
תלוי ביכולות ובהשקעה

עד שלא תתחילי לעשות משהו לא תדעי.
בקורס לומדים עקרונות/אפקטים ועוד. אבל צריך לקחת את כל הידע וליצור ממנו תוצר. וכמובן שמי שיותר יצירתי ומשקיע מגיע לרמה גבוהה יותר, תוך צפיה בדוגמאות מהרשת ומכל מקום אפשרי.
בשביל לדעת איזו רמה ראויה, תראי כמה שיותר דוגמאות.
&nbsp
אני בהחלט ממליצה לך לראות את הקישורים הבאים, בתקווה שזה יעזור לך מאוד להחליט אם את מתאימה לתחום:
&nbsp
http://www.videocopilot.net/tutorials/playlist/motion_design/advanced_3d_light_rays/
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=viGJ-ODCX40&nohtml5=False
&nbsp
זה לא הכי קל בעולם וגם לא הכי מסובך, הכל יחסי.
&nbsp

luliy

New member
אני מתחילה להכנס יותר ויותר לתחום

רואה הרבה סרטוני וידאו. זה נראה תחום קשה אבל מגניב. אין סוף אפשרויות.
דיברתי עם מישהו שקרוב לתחום והוא אמר לי שלא מספיק לי ללמד רק "אפטר אפקטס" אמר שיש ללמד גם פוטו שופ (מעולם לא למדתי) וגם תוכנת עריכה (פרימייר)
מה דעתך? זה נכון?
נניח ואתנסה ואראה שזה מתאים לי מה את חושבת על כך שעכשיו אצטרך ללמד 3 תוכנות (פוטו שופ, אפטר, ותוכנת עריכה) ממקום כזה כדאי?

מאחלת לך שתקבלי הרבה טוב בחיים כמו שאת מסייעת לי

אתינט

Member
מנהל
כל התוכנות משתתפות במשחק הזה:)

ציינתי לעיל שעושים הכל בדרך כלל, גם פוטושופ גם עריכה וכו'.
פרימייר היא תוכנה קלה. לפוטושופ יש רמות שונות ולא חייבים להגיע לרמה הכי גבוהה כי היא לא תמיד רלבנטית לעריכה באפטר (וגם לפעמים מקבלים קבצים מוכנים). ללמוד 3 תוכנות זה לא בשמיים, ככה זה התחום הזה - כל התוכנות משתתפות במשחק, וזה לא נגמר פה.
לגבי תלת מימד, אני לא מתמצאת במונחים רפואיים שציינת לעיל, בכל אופן תלת מימד זה מורכב מאוד וכרוך בלוגיקה שונה לגמרי מתוכנות גרפיות, וזה לא רלבנטי בודאי לא עכשיו.
&nbsp
אני אסכם לרגע,
אני לא מכירה אותך אישית וגם לא את היכולות שלך. ואולי גם את לא מכירה מספיק את עצמך ולכן את שואלת הרבה. אין לי שום בעיה שאת שואלת, רק שבתחום הזה צריך להתנסות בפועל כדי להחליט ולא קורה שום דבר מזעזע אם לומדים משהו ומפסיקים מחוסר התאמה.
גם הזכרתי קודם שאפטר אפקט זו תוכנה שלומדים כמה חודשים לא כמה שנים.
שיהיה בהצלחה, וחודש טוב.

luliy

New member
הייתי בטוחה ש..

את העריכה עושים באפטר אפקט ולא צריך ללמוד תוכנת עריכה כמו פרימייר.
לגבי התנסות - רציתי להוריד את התוכנה אבל אז הבנתי שאם אני לא מכירה את התוכנה יהיה לי קשה "לשחק" בה. שלב ה"משחק" מבחינתי זה שאני יודעת את הבסיס. יהיה לי קשה להבין רק מסרטוני יו טיוב.
כן, בהחלט...אני עדיין לא מכירה מספיק את עצמי מבחינת יכולות.
האם את מכירה מקום שבו אפשר להתנסות ? לקבל טעימה מוחשית?
האם בתי ספר עושים זאת?
מתנצלת על עודף השאלות

אתינט

Member
מנהל
משתמשים לסירוגין בכמה תוכנות

בפרימייר יש אפשרות לערוך סאונד ברמה מקצועית ולכן סוגרים את הקובץ עם הסאונד הסופי בפרימייר.
לא בטוחה שניתן להתנסות כי מדובר בתוכנה שלומדים די מהר. תנסי לברר.
יש אולי אפשרות לשיעור נסיון אחד, אולי עם מתרגל וכדומה. תרימי טלפון או שתלכי למרכז הדרכה.
אגב, אני בעצם ממליצה לך ללמוד את פרימייר. היא יותר קלה מאפטר ויותר ממוקדת. כך שזה יכול לעזור לך עם כל החששות. בפרימייר עורכים סרטי וידאו, מצגות וכו'.
&nbsp

למעלה