שלום לכולם:)

luliy

New member
אתינט יקרה

עזרתך לא תסולא בפז! עזרת לי רבות והיית סבלנית תומכת וקשובה לחששות שלי. זה לא מובן מאליו!
תודה על ההבנה והתשובות המושקעות!

מאחלת לך המון טוב בחיים ושאם תצרכי עזרה במשהו בחיים תפגשי אדם כמוך שייסע לך ויאיר את הדרך

לגבי תרגול- אני לא רוצה רק שיעור בפרימייר אלא טעימה מכל העולם הזה ( פוטו שופ, אפטר אפקט, דוגמאות למה אדרש בשלב הראשון) אלא מעין התנסות מוחשית ויחסית די עמוקה בכדי שאגיע להחלטה נכונה אם זה נכון לי להכנס לתחום. אין לי את הזמן והכסף המיותר בשביל להתחיל ללמד ואז לראות שזה לא עבורי.
כתבת מרכזי הדרכה"- האם הכוונה בבתי ספר?
אז האם את אומרת בעצם שחוץ מזה שאוריד תוכנות לבד ואנסה ללמוד אותם אין מקום בו אוכל להתנסות?
מה דעתך על היום הפתוח של בתי ספר? האם ביום כזה יש התנסות או שרק מדברים על המקצע?

אתינט

Member
מנהל
יום פתוח זה יותר תיאוריה והדגמה

אנשים בדרך כלל מורידים איזו תוכנה ומתחילים לעצב וכו' ואח"כ לומדים מקצועית או שבכלל לא לומדים בקורס ומתמקצעים לבד מנסיון.
ביום פתוח מדגימים ועונים על שאלות באופן תיאוריטי. מרכז הדרכה זה מקום שלומדים תוכנות/מחשבים וכו' . נותנים מקסימום שעת נסיון (מי שנותן בכלל) ואח"כ את צריכה להחליט אם להרשם. אי אפשר להתנסות בהכל ביחד בחינם, זה לוקח קצת זמן ללמוד בשביל להיות מסוגל לעצב משהו.
אני מניחה שאם היית מתאימה לתחום הזה מאוד מאוד היית כבר זורמת ומורידה תוכנות ומשתעשעת.

ותודה על הברכות.

אתינט

Member
מנהל
לגבי ראיה/קצרת ראיה

לא ברור לי כ"כ. מדובר בתלת מימד ללא קשר למשקפי תלת מימד, אם לכך התכוונת.
&nbsp

luliy

New member
אני לא מצליחה לראות תלת מימד

עם משקפי תלת מימד. אם כך אני מסיקה שללמד לעבוד עם תלת מימד זה היינו הך.

AdamGoldstein

New member
אין בעיה עם ראיה כזו

גם אני לא מסוגל לראות עם משקפי תלת מימד, יש לי קריאקוטונוס, אבל זה לא הפריע לי אף פעם לעבוד בתחום

luliy

New member
אז אולי... זה מה שיש לי?

"קריאקוטונוס" ? אני מניחה שזה המושג של כאלה שלא רואים עם משקפי תלת מימד?..
אפשר לשאול אם אתה עוסק רק באנימציה?

AdamGoldstein

New member
לא בדיוק

יש לי את זה בעין אחת די חזק, זה כמעט עיוורון, אפשר לתקן עם עדשות מגע. הנקודה היא שאני לא צריך ראיה תלת מימדית כדי לעבוד.
עבדתי בכמעט כל התחומים בגרפיקה חוץ מאנימציה. מידול טקסטור אפקטים קומפוזיטינג מאט פיינטינג וטיפה קונספט, הכל עשיתי בלי ראיה תלת מימדית. המקום היחידי שזה הפריע לי היה בקומפוזיטינג תלת מימדי...מאז עזבתי קומפוזיטינג בגלל זה. אבל זה בהחלט לא משהו נדרש בשוק בארץ אז לא נראה לי שתהיה לך בעיה (בגלל הראיה).

luliy

New member
נכנסתי לאתר שלך:)

מאוד התלהבתי
יופי של אתר!
האם תוכנת "פלאש" קשורה אך ורק לצורך אנימציה?

אתינט

Member
מנהל
תודה. (היה פעם פלאש)

עם פלאש לא מתעסקים יותר, היא לא רלבנטית.
היא יותר התאימה לאינטראקטיב/תיכנות/ציור

luliy

New member
שכחתי להתייחס לנקודה של..

לא כ"כ קל להתקבל לעבודה"- למה בעצם?

אתינט

Member
מנהל
כמו ברוב התחומים

בתחום הזה זה קצת יותר בולט. צריך נסיון רב שנים ויצירתיות שתעלה על המתמודדים.
&nbsp
אבל בסופו של דבר זה ענין של מזל. כמו בכל תחום.

AdamGoldstein

New member
לא מסכים כ"כ בנוגע למזל ונסיון

נסיון לעיתים עוזר אבל בתחום הזה פשוט צריך להיות יותר טוב מהמתחרים, אין למזל קשר עם זה. אחרי כמה שנים בתחום קל לראות מי משקיע ומתקדם יותר מאחרים ואלה מוצאים עבודה. קשה למצוא עבודה כי זה תחום עם המון תחרות. זה לא מקצוע שנוא שקל לעבוד בו, זה מקצוע שהוא חלום חיים של אנשים רבים שמשקיעים כל רגע ללמוד ולהשתפר ונגדם (מה לעשות) את מתחרה על המשרה. זה בהחלט אפשרי...אבל לא קל בכלל.

luliy

New member
אולי זה שילוב של הכל

נסיון+ מזל+ מצויינות. אני חושבת שבכל תחום בכדי להצליח צריך להיות טוב יותר מהמתחרים. להביא ערך מוסף.

תודה על ההתייחסות:)

luliy

New member
הסתכלתי ביו טיוב על סרטונים

בהם משתמשים באפטר אפקטס וזה נראה לי נחמד מאוד. השאלה איך אדע אם זה נחמד רק בתור תחביב או בתור מקצע.
שאלת אותי במה אני רוצה להשקיע? אני לא יודעת. קודם עליי לקבל את האופציות הקיימות ומשם אקבל החלטה. מבינה שזה קשור ביצירתיות שלי אבל קודם כל שאקבל את היסודות (מידע מה ניתן לעשות עם זה) ומשם אדע להמריא.
אני עוסקת בטיפול בילדים.

כבר אמרתי שאת מקסימה?

luliy

New member
עוד משהו לגבי ציור

דיברתי עם IAC והם אמרו לי שלא צריך לדעת לצייר (בתחום האנימציה) כלומר זה יתרון אבל ציור זה יותר טכניקה וניתן ללמד את זה. ואפשר להרשם לדבריהם לסדנת רישום.
אני לא בטוחה שאני קונה את זה...
מה דעתך?

אתינט

Member
מנהל
רצוי להשקיע בכישרון

אם אין כישרון טבעי לציור, לדעתי חבל על המאמץ שלך.
וכפי שאמרתי לעיל לאנימציה לא צריך לדעת לצייר, השאלה אם אנימציה תתאים לך. תחרשי קצת על האינטרנט בדוגמאות להתרשמות.
&nbsp
אגב, תרגישי חופשי לשאול.
במקרה הכי גרוע לא יהיה לי זמן לענות באותו יום, אז אענה למחרת.

luliy

New member
אז רגע...

קצת התבלבלתי
כתבת שלאנימציה לא צריך לדעת לצייר מצד שני כתבת אם אין כשרון טבעי לציור חבל על המאמץ.
אז מה צריך לדעת ?אילו כישורים דרושים כדי להיות אנימטור?
והאם זאת עבודה של שעות מול מחשב?
תודה רבה רבה לך על ההזמנה לשאול. רק עכשיו התחלתי להתעניין בתחום ואני מתחילה לדלות מעט מידע.

האם תוכלי לפנות אותי לאתר מסויים שיתן לי מידע התחלתי?

luliy

New member
עכשיו ראיתי שענית לי בתגובה למעלה

אז רק השאלה אילו קריטריונים דרושים כדי להיות אנימטור?

למעלה