שלום לכולם

יובל199

New member
שלום לכולם

אני חוזר בתשובה. הייתי חילוני עד גיל 29 והתפקחתי. יש כאלה שלא מסכימים איתי כאן באתר - וחבל. בכל מקרה - היות ואני מאוד מרוצה מחיי החדשים אין אני רואה טעם להתכתב באתר ששמו אינו מעיד על מטרתו. נראה שפורום זה מנסה להחזיר בשאלה. בכל מקרה - כחילוני שחזר בתשובה - זה מגוכך בעיני. החיים הדתיים הרבה הרבה הרבה יותר טובים ומספקים מהחיים החילוניים. ולכל הכותבים הקבועים באתר - אני מקווה בשבלכם שביום מן הימים תתקדמו ותעשו משהו בעל משמעות. על כל חוזר בשאלה יש בקירוב 8 חוזרים בתשובה. אתם נלחמים במלחמה שכבר הפסדתם. ביי.

Igra Rama

New member
No

You are not satisfied with your life, if you were you wouldn't write here. 2. I do not believe that Technion took you in, you can't even write hebrew and your arguments are like a 6 years old schoolboy's. Religious life as call them have no advantage over secular life. By living like this you condemn your children to ignorance, bigotry and life as social cases. Every day you live is a waste since you are not doing anything with your life. citing and mumbling insignificant words does not contribute to your life. And judging by the forum we are winning the war.

יובל199

New member
מתוק - אל תתרגש

אם תקרא וגם תבין את מה שרשמתי תראה שהתחלתי להתכתב כאן כי חשבתי שזה אתר על מסורת חזל ולא אתר מלחמה. * אדם יכול לנצח רק את יצרו - ואני מנצח (כל יום מחדש).

Igra Rama

New member
Yuval199/Hain ro what ever

your name is no one gets excited from an overbloated pompous ass like you so cool it capich ?

גוססי2

New member
מגוחך

"החיים הדתיים הרבה הרבה הרבה יותר טובים ומספקים מהחיים החילוניים" כן, בשביל מי שמעדיף לחיות כמכונה הפועלת לפי מפרט מדוייק (ולא אני המצאתי את הטיעון הזה). "אני מקווה בשבלכם שביום מן הימים תתקדמו ותעשו משהו בעל משמעות" זה בדיוק מה שהיה חסר לנו: גאון רוח שיודע למה יש משמעות ולמה לא. ככה בצ'יק פתרת בעיה שמעסיקה את כל האנושות כבר אלפי שנים. איפה היית כל הזמן הזה? "על כל חוזר בשאלה יש בקירוב 8 חוזרים בתשובה" ועל כל גרם זהב במכרה יש טונות של סיגים חסרי ערך. האם זה מוכיח את הנקודה שלך?

יובל199

New member
לא בדיוק

"כן, בשביל מי שמעדיף לחיות כמכונה הפועלת לפי מפרט מדוייק (ולא אני המצאתי את הטיעון הזה)." נכון הטיעון הזה נקרא אבולוציה - טיעון המגדיר אותנו כמכונות הפעולות לפי מפרט מדוייק וחסרי בחירה חופשית. "ועל כל גרם זהב במכרה יש טונות של סיגים חסרי ערך. האם זה מוכיח את הנקודה שלך? " זה מוכיח שאתה נלחם במלחמה אבודה מראש.

גוססי2

New member
אם אין לך מה לומר אינך חייב להגיב

ואם בכל זאת החלטת להציב תגובה, מומלץ שיהיה קשר בינה לבין הדברים שנאמרו.

יובל199

New member
אם לא שמת לב

שמתי ציטוטים של ההודעה שלך כדי שתדע בדיוק למה אני מגיב.

Igra Rama

New member
Where does evolution

state that there is no free choice ? Are you sure you understand what you are writing ? Again how old are you and which school were you thrown off ?

יובל199

New member
החבר שלכם Voltaire

Voltaire and Locke proved that free will is an absurd concept "Everything happens through immutable laws, ...everything is necessary... There are, some persons say, some events which are necessary and others which are not. It would be very comic that one part of the world was arranged, and the other were not; that one part of what happens had to happen and that another part of what happens did not have to happen. If one looks closely at it, one sees that the doctrine contrary to that of destiny is absurd; but there are many people destined to reason badly; others not to reason at all others to persecute those who reason." - Voltaire ראה עוד כאן

יובל199

New member
אני יודע - סתם הערה משעשעת

קבל: http://fp.bio.utk.edu/darwin/1998/provine_abstract.html

Providence

New member
הידעת? אפילו דר' צבי ענבל, המדען

הראשי של "ערכים", חוזר בתשובה, מסיונר בעצמו, _מודה_ שאבולוציה במשמעות הכחדה ויצירת מינים חדשים (Speciation and Extinction) היא _עובדה_.

יובל199

New member
שוב אתה כותב ללא קשר למה שרשמתי

התגובה שלי מדבר על רצון חופשי - מה הקשר לקישקוש שקישקשת? כולם כבר מכירים אותך המושל

Providence

New member
תקפת את האבולוציה על שהיא מנגנון

עוור ועל שהיא שוללת בחירה חפשית. השבתי לך שאחר החרדים המסיונרים ביותר, דר' צבי ענבל, מודה שהאבולוציה היא עובדה. כעת, נסה להתרכז. מה ההבדל עבורך, מבחינה מעשית, בין: (1) העולם הוא אקראי, כאוטי, סטוכאסטי במקצת, ואינו מונהג ומושגח לבין: (2) העולם מונהג ומושגח ע"י "בורא", אלא שאינו מגלה לי דבר, ולכן העולם נראה לי, מעשית, בדיוק כמקודם, היינו, אקראי, כאוטי, סטוכאסטי במקצת, בלתי מנהג ובלתי מושגח. כאמור, שאלתי היא: מה ההבדל המעשי לגביך בין (1) לבין (2), פרט לכך שעל פי (2) הוספת לחייך אלמנט מיסטי אימטריאלי שאינך מסוגל להוכיח קיומו לאיש, ואינך יכול להוכיח שהוא קים גם מחוץ למוך אשר בין שתי אזניך? כלומר, התוצאה המעשית זהה, אלא שבנוסף, הפכת להיות משועבד להזיה. לא? 972357O34IO50

שקרן

תראי לי איפה צבי ענבל מודה שיש בסיס לשטות שנקראת אבולוציה. (ד"א אני מסכים שאתה באת מהקוף. אני - לא!)

00000000000

New member
קוף??

אף אחד לא טוען שהמין האנושי הגיע מהקוף. זה מראה שאין לך מושג בתורת האבולוציה, ואין לך שום זכות לקרוא "שטות" למשהו שאתה בכלל לא מבין.

למעלה