שלום לכולם

Providence

New member
"תראי לי איפה צבי ענבל מודה שיש

בסיס לשטות שנקראת אבולוציה" בבקשה. קרא הודעתי זאת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=16769718 מצורף אליה, מחדש, כ- attachment, החבור המקורי פרי עטו של דר' צבי ענבל. הודעתי לעיל מצביעה אל הודעה מוקדמת יותר שלי: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=15163489 שנכתבה כתגובה להודעה של OFIRL שם, ובה הופיעה לראשונה תשובתו של דר' ענבל כ- attachment, אלא שבינתיים מחק מנהלנו את ה- attachment המקורי משם, לא לפני שהספקתי לשמרה. האמן לי. לא הפלתי תג מדברי דר' ענבל, ולא שניתי ולו זנב פסיק. קרא גם את הודעותי העוקבות שם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=15164518 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=15173429 אנו רואים שדר' צבי ענבל _מודה_ כי אבולוציה במשמעות הכחדה ויצירת מינים חדשים, היא _עובדה_. הוא רק תוקף את שלב המעבר מדומם ל"חי", משקולים הסתברותיים. גם זה נסתר...

Igra Rama

New member
This is a philosophical article

It has nothing to do with the science of evolution. The next thing you are going to say is that quantum mechanics implies the subjectivity of science. P.S. in free will I mean freedom of choice. You are full of shit you know.

יובל199

New member
אני ממליץ לקוראים באתר

לקרוא ולהחליט בעצמם. אני אישית לא מסכים איתך. אתה מכיר את האתר שחושף את המושל?

Providence

New member
מה חושף האתר בענין המושל, זולת

תסכול עמוק, מעורר חמלה, קורע לב, של פאגאנים שאינם יכולים להתמודד עם הפרכות מוחצות, עניניות ל"מופתים" בתורה/תושב"ע? מה שנמצאים הכל למדים מן האתר, הוא דבר שונה לחלוטין: אתה קורסים, מתמוטטים ומתפרקים מתסכול, ואגב אורחא - חוצים מספר קוים אדומים. יפה...

Igra Rama

New member
Here the response

Let the readers judge for themselves. Especially note : C1 C1) You do X freely iff: you do X, and doing X is what you want and choose to do Freedom is not opposed to determinism since freedom is the contrary to constraint.

יובל היקר

הנקודות שאתה מציין אינם רלוונטים לדת ולאמת, אתה מציין : 1)החיים הדתיים הרבה יותר טובים ומספקים מהחיים החילוניים. 2) על כל חוזר בשאלה יש בקירוב 8 חוזרים בתשובה. שני נתונים מתאימים למי שמחפש פנטזיות ולהרגיש טוב, אבל לא למי שמחפש את האמת.

גולן 2005

New member
יוחנן הפנטזן

‏‏‏‏‏‏אתה לא נראה רציני ! האם אדם שמוכן לעזוב אורח חיים חופשי ומשוחרר ומוכן להכנס לעול תורה מגביל, האם לו אתה קורא "מחפש פנטזיות" ?

למה לא?

אם החיים הדתיים הרבה יותר טובים ומספקים מהחיים החילוניים, אז למה לא לכנס לעולם כזה אם אתה מאמין בו.

גולן 2005

New member
תגובה ליוחנן כהן גדול

‏אי אפשר להעביר את כל התורה על רגל אחת, חיצונית וגשמית בראיה שטחית החיים המתירניים החילוניים קורצים יותר - "אכול ושתו כי מחר נמות", אבל כשאתה חושב ברמה של רוח ונשמה, מי אני מה אני מה תפקידי בעולם ? אתה מגיע למסקנה קצת יותר רצינית. ודרך אגב: לא אמרתי שאני מאמין בעולם החילוני. אם היית יודע כמה אנשי בוהמה מפורסמים "גונבים" שעות לימוד תורה ומצוות בסתר, וממשיכים להיות מפורסמים וסלבריטאים, היית יורד לסוף דעתי.

גוססי2

New member
"מה תפקידי בעולם ?"

מי אמר שהוטל עליך תפקיד כלשהו? מדוע אינך יכול לשאת את המחשבה שלאדם אין שום תפקיד פרט לאלה שהוא מטיל על עצמו? "אם היית יודע כמה אנשי בוהמה מפורסמים "גונבים" שעות לימוד תורה ומצוות בסתר, וממשיכים להיות מפורסמים וסלבריטאים, היית יורד לסוף דעתי" האם אתה ממליץ שנהפוך את הידוענים ו"אנשי הבוהמה" (איזה ביטוי ארכאי) למודל לחיקוי באופן כללי? או רק כשזה נוח לך?

גולן 2005

New member
עידוד

כל הכבוד ! חייבים כאן אנשים כמוך שידעו ל"הכניס" להם, ולהעמיד אותם על מקומם.

יובל199

New member
מתוק - אתה מפסיד במלחמה שרק אתה

משתתף בא. אני לא נלחם נגדך - אין טעם להלחם בשיגעון ובעזות רוח. ואולי אתה לא קולט - אני לא מחליף ניקים - אין לי שום סיבה לעשות זאת.

יובל199

New member
מה הקשר בין אתיאיזם לחוסר שפיות?

קארל גוסטאב יונג: "בין כל החולים שלי בתקופה של למעלה משלושים וחמש שנים לא היה אף אחד שבעייתו לא הייתה ביסודה אלא חיפוש אחרי השקפת עולם דתית. מותר לומר כי כל אחד מהם חלה משום שאיבד את אשר נותנות הדתות שבכל דור למאמיניהם, ואף אחד מהם לא נרפא לחלוטין אלא אם כן חזר והחזיק בהשקפה דתית. C. G. Yung: “Modern Man in Search of a Soul” פרופ' אריך פרום: "אך האדם התאב לבצע חושב רק על ממון ורכוש והשאפתן - רק על התהילה, ואלה אינם נחשבים משוגעים כי אם טרדנים בלבד: על פי רוב יבוזו להם אולם לאמיתו של דבר תאוות הבצע, השאפתנות וכדומה הן צורות של אי שפיות, אף שבדרך כלל אין הבריות נוטות לחשבן ל'מחלות'". Spinoza, Ethics, IV Prop. 44 Schal רולו מאי, פילוסוף: "הזדעזעתי מן העובדה, שכמעט כל אתאיסט אמיתי שטיפלתי בו, גילה נטיות נוירוטיות מובהקות".

Providence

New member
רגע, אז נואשת מן הוריאציה על

ארגומנט ה- Kalam? כרגיל, ברגע שה"מדענים" מובסים בעניני-טבע - הם נסוגים לעניני מוסר צדקני, ולדיון מעורר רחמים על עליונות ארח חייהם האומלל. זה אמור להיות לנו האינדיקטור הטוב ביותר לכך שתחושת התבוסה חלחלה לתודעתם וחדרה פנימה ונהייתה מחוורת להם לחלוטין...

ehudt

New member
יש לזה סיבה

כנראה יש הרבה אנשים שאיבדו את המסגרת ברגע שהשתחררו מכבלי הדת, בגלל האופי הדתי של המסגרות החברתיות בחלק גדול של העולם. כך, משום שעד שעזבו את הדת כל אורח חייהם סבב סביב הדת, כשעזבו אותה הם נותרו ללא כלום, וחיפשו ללא הואיל מסגרת נטולת דת, אשר החברה לא ידעה להציע להם.

Igra Rama

New member
Matok you can call

your rabby who is probably your lover. In the war of arguments and counter arguments I am eating you alive.

רון סי

New member
נגיד שהחיים הדתיים

יותר טובים ומספקים. נשאלת השאלה: אז מה? בנוסף, תמהני, למה לנו להתקדם ולעשות משהו בעל משמעות?

למעלה