שלום לכולם,

שלום לכולם,

רציתי לשאול אם כשאתם מרגישים שמילה מסוימת הולכת להתקע - האם אתם מחליפים אותה במילה נרדפת (בד"כ בשפה קצת לא תואמת לשאר המשפט, משהו בסגנון - "תדליקי בבקשה את ה.. מצנם"), או שאתם "נלחמים" במילה העקשנית והולכים איתה עד הסוף ("טוס.. טוס.. טוס.. טוסטר.")?

בטח , ולעיתים אני מנסה להחליף ויוצא

ויוצאת לי מילה . . .לא כ"ע קשורה ואני מרגישה עם זה נורא . . .

אז אני לא היחיד...

טוב לדעת שעוד אנשים "מחליפים" מילים ככה. דרך אגב - אני גל, בן 17. נעים להכיר.

b e ll

New member
היי גל,

הרבה מגמגמים מחליפים מילים, זה חלק מה"טכניקה" למנוע התקעויות.

R O N Y1

New member
נו בטח איך לא.

לפעמים יש מקרים שאתה קם בבוקר ולא יכול להוציא מילה ללא גימגום אז אין ברירה אם לא נעקוף את המילים הקשות פשוט המצב יהיה נורא תיראה אחד שלא מגמגם לא יבין את זה. תיראה יש כאלה ש"נילחמים" במילה .אבל אם זה לא הולך זה פשוט יהיה נורא. RONY

b e ll

New member
../images/Emo4.gif זה לא יהיה נורא,

זה יהיה רק גימגום, נשארים מזה בחיים. רוני, אסור לקחת כל סיטואציה כל כך קשה, תחשוב על הבריאות שלך.

RobinhooDw

New member
bel#@$@#$@

אצלך הכל לא נורא
ואם תצא אם חבר\ה והיא תשאל אותך שאלה פשוטה כמו למשל "שמך"? או "מקום מושבך" ובמקום להשיב רחובות תגיד לה ר-ר-ר-ר-מת גן ? מה אז? תצטרך לשקר לה או לעבור לגור ברמת גן? bell חמודה שלי, אני שמח שאת לוקחת הכל בשלווה אבל לא לכולם זה קל כלכך... אין מנוס מהבושה ואין מנוס מהעובדה שאנשים יעדיפו לא להיות בקשר עם מישהו שמ - first impretion מגמגם...

כמובן שדיברתי על מקרים בהם

אפשר לשים מילה חלופית. ברור שכאשר אתה מתבקש לתת את מספר הטלפון שלך לא תמציא מספר בדיוני אלא תלחם בספרות, אחת-אחת, כי אין ברירה. בשאלה התכוונתי למילים שאכן אפשר להחליף, אמנם נוצרת אי נעימות (ע"ע: טוסטר- מצנם). בכל מקרה, יש לי עוד שאלה: אצלי יש מצב די מוזר. דווקא בשיחות עם חברי הטובים ביותר או בני משפחתי הגמגום נכנס להילוך גבוה. כלומר דווקא האנשים שאני מרגיש הכי נוח בקרבתם - גורמים לי ללחץ באופן הדיבור. עם אנשים זרים, לעומת זאת, שכיחות הגמגמום יורדת באחוז ניכר. למרות שאני מדבר עם אנשים שאינני מכיר/מכיר קצת - מה שאמור לגרום להתרגשות קלה ולמתח - אינני נתקל בגמגום רב. מעניין אותי לדעת מה איתכם - עם מי אתם נתקלים ביותר קשיים בשטף הדיבור - עם אנשים קרובים אליכם (חברים ומשפחה) או עם זרים?

b e ll

New member
רובין הוד (לא לקלל אותי) ../images/Emo123.gif

קודם כל ולפני הכל, אני מגמגמת ולא חשוב שאולי אני כבר כל כך בשליטה שאני לא מגמגמת עכשיו - בליבי, מוחי ונפשי אני מרגישה מאוד מאוד מגמגמת. ושנית, כשהייתי בגילך גימגמתי את נפשי לדעת, היו לי 50% שטף ואם אתה חושב שלא עברתי את כל מדורי גהינום - תחשוב שוב. אבל אי אפשר לעבור חיים שלמים בכעס מתמיד, בצורה הזו מפספסים את כל הטוב שבדרך, למעשה זה לא חיים כך. אי אפשר כל הזמן לחשוב שכולם צוחקים עליך מאחורי הגב, אי אפשר כל הזמן לחשוב שכולם חושבים שאתה האפס הגדול ביותר שהיה קיים אי פעם, אי אפשר כל הזמן לקחת הכל כל כך קשה. הרי בסופו של דבר אם לא תשים גבולות באמת תאמין שאתה אפס מאופס וגדול הסתומים שאי פעם נולד, לא? ואם אתה מגמגם, אתה רק מגמגם - לא תמות מזה. לא תמיד לקחתי הכל בשלווה, ועד היום אני לא טיפוס שמתאים לו לבלות באיזה אשרם בהודו, אבל למדתי בחיי שמה שלא הורג - מחשל. וכדי להגיע למיצוי עצמך עם הגימגום לא תוכל לאורך זמן לחשוב בכל פעם שאתה מגמגם שזה נורא - הרי בסופו של דבר תפסיק לדבר. הייתי במוסך עם האוטו והמוסכניק היה מאוד לחוץ בזמן ואני... קצת לא ידעתי להגדיר איפה בדיוק הבעיה והוא כל הזמן אמר לי נו, מיידלה (
) אין לי את כל הזמן לחכות לך עד שתגידי לי. זה נורא הלחיץ ועיצבן אותי וכמובן שגם גימגמתי, העוזר שלו התחיל לחייך ולצחקק. נו אז מה? מי פה האידיוט? מי פה האפס מאופס? מי פה גדול הסתומים? היה ונגמר! יכולתי עד עכשיו להלקות את עצמי בשוטים איך גימגמתי ואיזו פשלה וכו וכו, אבל בנינו? לא שווה את המאמץ הנפשי להתייחס לזה. היה ונגמר. ועם הגימגום הזה, למדתי והתחתנתי וילדתי שלושה ילדים ואני חיה חיים מלאים, גם אין לי דרישות גדולות מדי - אני רק רוצה להיות בריאה ומאושרת בחברת האנשים האהובים עליי, לעבוד ולהתפרנס ולחיות. זהו. החיים זה מה שאתה עושה מהם, אם תגמגם ותהיה נוורוטי אנשים יתייחסו אליך כך ולעומת זאת אם תגמגם ותהייה אופטימי ותעשה את הטוב ביותר שאתה מסוגל אליו אנשים יתייחסו אליך אחרת. זו הבחירה שלך מה לעשות בחייך. ועוד דבר קטן, גם כשגימגמתי מאוד - תמיד היו לי חברים ותמיד היו לי עוד תכונות שלפיהן מדדו אותי - לא רק הגימגום. לכל אחד זה קורה.

avi9

New member
ההתמודדות שלך עם הגימגום,הצלחת

לסיים טכניון,לעסוק בהוראה,לגדל שלושה ילדים,ראוי להערכה ולחיקוי. בטוחני שהרבה מגמגמים שהחיים חולפים בצידם, למרות שיש להם פוטנציאל לחיים באיכות גבוהה, יעולים ללמוד רבות ממך. כאשר המוטו כפי שהבנתי,רצון עז,אופטימיות ואמונה עצמית.

רובין הוד

אני באמת תוהה למה אתה כ"כ מתוסכל...
אין לך נקודת אור אחת בכל החיים שלך? אין לך חברים? (שואלת כי אתה כ"כ בטוח שלא ירצו בחברתך אם תגמגם
) מה גורם לפסימיות הגדולה הזו? תראה גם אני לא מלכת האופטימיות, אבל יש המון נקודות אור ואושר בחיים שלי עם ולמרות הגמגום. נראה כאילו עוד לא מצאת לך כאלה וחבל... אבל אולי הגיל יעשה את שלו ואני מקווה שזה מה שיקרה

avi9

New member
הבחור משדר מצוקה קשה, לעתים

הוא משדר כי היא הפסיק לגמגם וצריך רק אופני הרים כדי להבריא מגמגום,בהודעותיו האחרות הוא רומז על חוסר תוחלת החיים כמגמגם ורומז על התאבדות כפתרון. לדעתי הוא זקוק ליעוץ ובמהירות לפני שינקוט בצעד סופני.

shuky63

New member
avi9 אתה בטוח שנימת הזילזול העוקצני

שלך במקומה. לכולנו יש ימים של יאוש ותקוה ואם תלך 25 שנים לאחור אולי תזכור שגם אצלך הימים האלה היו קיצוניים בתחושות שלהם אז.

R O N Y1

New member
AVI 9 אתה בטוח שאתה מגמגם ..

ניראה לי שאתה לא יודע מזה להיות מגמגם..... ניראה לי שאתה קלניאי תקשורת שמחפש לקוחות !!! RONY

avi9

New member
לרוני, יש כ 100 אלף מגמגמים בארץ

שחיים ומתפקדים היטב, כפי שכתבו לך בעבר, אל תנסה להשליך מנסיונך האישי על כלל המגמגמים.כל מגמגם הוא בראש וראשונה אדם עם תכונות אופי יחודיות ושונות,הגמגום יכול להבליט חלקים מהם. אתה מתנהג כאילו המצאת את הגימגום והתחלת לחלק ציונים! כך את הענין בפרופורציה ותרגע.זה גם יעזור לך להפחית את הגמגום.

avi9

New member
לרוני, גמגום ובחורות.

בצעירותי,בצבא,שירת איתנו בגדוד נהג גמגמן,בחור נאה חיצונית וגיזעי.אחד שלא עשה חשבון לאיש. הבחור לא היה אינטלקטואל גדול וחשב שמוצארט ובאך הם סוגי בירות שהאשכנזים אוהבים,אולם לא היתה חיילת בגדוד שלא היתה מתה לצאת איתו. היתה לו מכונית מג"ד והופעה ובטחון עצמי וגם גימגום. אולם הוא לא חש מבוכה כשגימגם! לא הסמיק! לא הפסיק לדבר! הוא התנהג כאילו גמגום זה טבעי! כאשר אתה מגמגם ובנוסף משדר רחמים עצמיים,חרדה ומסכנות,אף אחת לא תצא איתך! אם תשכיל להציג תכונות חיוביות שלך, הופעה,השכלה,מקצוע,מצב כלכלי טוב,כי אז הגימגום יהפך לאחד הגורמים בשיקולי הבחורה האם לצאת איתך. היא תערוך מאזן ובהתאם לנתונים החיובים והשלילים תחליט. משקל הגימגום הוא פונקציה של משקל הפרמטרים האחרים ואיכותם שתשדר.

b e ll

New member
אבי

ואני חשבתי לתומי שתכונות חיוביות הן דווקא נחמד, נעים להיות איתו, חכם, טוב לב, משקיען, רגיש ואמפתי... ועוד כאלה תכונות, גם השכלה היא חשובה ונחשבת להיות בסל התכונות החיוביות. אבל הופעה? מצב כלכלי טוב? מה יעשו כל הסטודנטים התפרנים שעדיין לא רכשו מצב כלכלי טוב? ישבו בצד ויגמגמו לבד? ממתי הופעה היא תכונה חשובה? הופעה היא תכונה נחמדה שאם ישנה זה נחמד אבל בוודאי שלא אשפוט אדם לפי חזותו החיצונית ובטח לא אשקול חיים משותפים איתו בגלל הופעתו! אני מאוד לא אוהבת את מה שכתוב לך בין השורות, אתה באמת מתכוון לכך שעדיף להיות בחור שטחי ומגמגם מאשר בחור רציני ומגמגם? הדוגמא של הבחור מהצבא שהבאת רק מחזקת את מה שאני אומרת, מי שמציג מסכנות יחשב מסכן (גם אם לא יגמגם) - זה שהיה בור ועם הארץ בנוסף להיותו מגמגם לא מוסיף לו מאומה מבחינת התמודדותו עם הגימגום.

למעלה