שלום לכולם,

avi9

New member
ל BELL

בואי נניח קלפים על השולחן ונהיה כנים!הופעה חיצונית היא הקשר הראשוני בין בני הזוג.כל שאר האפיינים הם חשובים מאד לאחר מכן, ובעיקר אצל אנשים עם מטען עמוק. במציאות הקשה היומיומית, גברים ונשים מחפשים הופעה נאה אצל בני הזוג ובטחון כלכלי!!! זו עובדה!! לפחות אצל מרבית האנשים. נכון שזה לא יפה,ועוד ועוד.אולם בעולמנו החומרני והקר זו המציאות שאני מכיר,כמובן שיש יוצאים מן הכלל! לגבי הנהג שתארתי,מדובר במקרה אמיתי,מאחר ובצבא היתה גם קבוצה של "יורמים", משכילים, אינטלגנטים,שקראו שירה ופילוסופיה ולא הצליחו להשיג אפילו חיילת עם פצעי בגרות ליציאה לסרט, כאשר הנהג "המגמגם החליף חיילות מידי לילה! למה טרחתי לספר זאת? הגמגום לא הפריע לחיילות מאחר והיו לו תכונות נוספות שחיפו על הגימגום וזו היתה תשובתי למגמגם שטען כי בגלל גמגומו יגזרו עליו נזירות!

b e ll

New member
אבי, בוא באמת נניח קלפים על השולחן

היורמים מהצבא שלך לא מצאו אפילו חיילת מחוצ'קנת? תגיד איפה אתה חי? על המסלול באמצע תצוגת אופנה? החיילים ההם לא מצאו עם מי לצאת לא בגלל שהם היו אינטליגנטים וקראו שירה ופילוסופיה, אלא בגלל שהיו שלומיאלים וחסרי בטחון כרוב הנערים בני ה-19 שאני מכירה. בוא נבדוק מה קרה לאחר שנתיים ותראה תמונה שונה. בכל מקרה, גם הבחור ההוא שהיה מגמגם וגם אפס גדול, לא היה מקבל אצלי ואצל כל חברותיי אפילו את האופציה. אז מה אם הצליח למצוא אפסיות כמותו שהסכימו לשכב איתו ללא מערכת יחסים סבירה? זו דוגמא? חסרות בנות טמבליות שמוכנות להכנס לשק השינה עם כמעט כל בחור שנראה טוב? הגימגום לא הפריע לבחורות בגלל האופי החם והפתוח של הבחור הצעיר שגם במקרה גימגם ולא שם ז**ן על זה. אני מניחה שהוא גדל באוירה חמה ופתוחה שלא התייחסו לצורת הגימגום שלו וגם לא העירו לו על כך - וזו הסיבה שהוא לא העמיד את הגימגום בחזית. לא ראית בחורים מכוערים מאוד שמוצאים אהבה ומחליפים בחורות כמו גרביים? ובקשר להופעה חיצונית ומצב כלכלי, אם אתה הולך לישון עם מלכת היופי ולא עם אהובה שהיא גם שותפה וחברה למשא - אז זו בחירתך וזה לא קשור בכלל לגימגום. רק בעניין הזה הייתי מזהירה אותך שגם למלכת יופי יש אופי ונפש ולא כדאי להתעלם מזה. ובעניין המצב הכלכלי - אני מסכימה שזה שיקול, אבל בטח שלא שיקול ראשון בבחירה עם מי לצאת ולמעשה לדעתי זה אפילו לא שיקול עשירי. גבר צעיר שסיים ללמוד לא יכול להיות במצב כלכלי מזהיר ואז מה? שיחכה עשור עד שיצבור נכסים כך שיסנוור את הבנות? יש בנו יותר מאשר רק גימגום להראות לעולם ומי שחושב שרק הגימגום הוא הרושם הראשון שמקבלים מאיתנו טועה מאוד. חבל לעודד מגמגם לחשוב שרק אם הוא בעל הופעה ייצוגית ובעל ממון רב - יצליח למצוא אהבה.

avi9

New member
ל BELL לא לקלפים אלה התכוונתי!

אנחנו חרגנו מהמסגרת המצומצמת של הודעתי שבסה"כ ניסתה להסביר לאחד הכותבים כי גמגום אינה חזות הכל, יש מגמגמים שמצליחים לצאת עם בחורות ואף עם בחורות רבות למרות גימגומם. נכון שהבחורות שתארתי,לא היו לטעמי כאשת חיקי ואם ילדי,אבל הם בנות אדם והמגמגם הצליח היכן שרהוטי הלשון נכשלו וזאת ניסיתי להסביר. בל נשכח שכדי להכיר את הצדדים היפים שבנו, את עמקות נפשנו,אנו זקוקים לשיחה רצינית ולכשרון הבעה בעלפה שכידוע איננו מצטיינים בו, במיוחד אם שמים אנו יהבנו עליו. בכל מקרה, נסיוני הרב בחיים והיכרותי עם זוגות נשואים רבים,לימדוני שאהבת אמת מצויה רק בסרטים של פעם(לפחות ב 95 אחוז מן המקרים). נישואים ברוב המקרים הם ענין של תן וקח. כאשר יכולתו של אחד מהצדדים לתת נפגעת, ברוב המקרים הנישואים מתערערים. לא נעים,אבל מעולם לא הבטיחו לנו גן של שושנים. ד"א, נעים מאד לקרוא אותך ואת האופטימיות שלך. אין ספק שהאופטימיות שלך והצלחתך בחיי המשפחה והמקצוע תורמים למגמגמים רבים בראשית דרכם,ומציגים כי בעזרת אמונה ועבודה קשה ניתן להגיע רחוק גם כמגמגמים.

b e ll

New member
אבי, תודה על המחמאות.

נישואים אינם בכלל חוזה עסקי של תן וקח, נישואין הם שותפות והבנה הדדית והתאמה בראיית החיים ואהבה הדדית ויכולת להתחלק במעמסה ולכל אלה אין קשר בכלל לגימגום. אם היה לזה קשר לגימגום הרי שהגימגום הופך אותנו כ"כ רגישים ואמפתיים וקוראי ראדאר מצויינים בכל הקשור למצבי הרוח של הזולת שזה רק היה יכול לעזור ולשפר את הנישואין. מה מגמגם אינו יכול לתת לקשר שאחר שאינו מגמגם יכול? יכולת הבעה בעלפה? נכון שהיא נמוכה יותר אבל אנחנו לא חסרי יכולת הבעה בעל-פה, בעלי אמר לא פעם שמסכן זה שנופל לי לידיים ושאני חושבת שעשה לי עוול... הוא שולח אותי להלחם את כל המלחמות. אני גם מזהה אופי של אנשים בקלות (גם זה בזכות הגימגום), ולא נופלת בפח של אף אחד, גם בתחום זה בעלי למד לסמוך על האינטואיציות שלי לגמרי. אז כמו בכל דבר, יש תחומים שאנחנו בזכות הגימגום חזקים יותר ובתחומים אחרים פחות... בדיוק כמו כל אחד. אגב, יש לי חברה שמדברת בשטף גמור והיא שלומיאלית מארץ השלומיאלים - היא מסוגלת לשרוף מנוע של מכונית בגלל שלא שמה לב שהנורית של המים נדלקה כבר מזמן, היא גם נוסעת ללא דלק ומתפלאת איך נתקע לה האוטו באמצע הצומת. פעם היא נתקעה בשירותים ציבוריים כי לא הצליחה לפתוח את הסוגר של הדלת ובסך הכל היתה צריכה לסובב לכיוון ההפוך... כל המכשירים שיש בהם יותר משני כפתורים מפחידים אותה והיא לא מסוגלת לתפעל אותם. בעלה מדביק פתקים ליד כל מכשיר עם הוראות הפעלה ולשלט של הטלויזיה היא בכלל לא מתקרבת שלא לדבר על השלטים של הווידאו, כבלים, מערכת... בתה בת ה-4 מתפעלת עבורה את הכל. אז נכון שזה לא מתקרב לחומרה של הגימגום אבל... ממנה למדתי להתייחס בחן גדול גם לפיספוסים שלי בדיבור. היא מספרת בחן כה רב איך היא שוב פעם לא הצליחה לעשות משהו והרגישה מפגרת גמורה כשהבוס שלה שיחרר אותה מאיפה שהוא, ראיתי שכשהיא מתייחסת לזה בקלות גם האחרים מתייחסים לזה בקלות. ראיתי שהיא מיידעת את כולם שהיא יוצאת לדרך כדי שיידעו שיכול להיות שתלך לאיבוד ונצטרך לחלץ אותה ולהראות לה את הדרך. ראיתי איך היא חיה בשלום עם חוסר ההתמצאות שלה ואיך היא מסדרת את חייה כך שתוכל להתמצא. אבל בעיקר ראיתי איך היא לא מוותרת לעצמה ולא עושה לעצמה הנחות. הרי היא היתה גם יכולה להסתגר בבית ולא לצאת החוצה ולחיות עם בטחון שואף לאפס בגלל שהיא כל הזמן מקלקלת מכשירים והורסת דברים ומועכת מכוניות ומאבדת את דרכה ונתקעת בעמודים, אבל היא בכלל לא! היא בעלת מקצוע טובה וחברה טובה ואישה חמה ואימא נהדרת. לעומתה אני, אלופת העולם בלמצוא את דרכי (גם כי לא העזתי לשאול מישהו ברחוב שאלה ולכן נאלצתי ללמוד להסתדר), אלופת הפירוקים וההרכבות, אלופת העולם בכפתורים אבל בינונית מאוד בדיבורים. אימצתי גם אני את דרך ההתמודדות שלה, את הפתיחות וגילוי הלב וראיתי שהשד לא נורא כל כך, כל אחת והפיספוסים שלה. בדרך שלי להתמודד עם הגימגום "לקחתי" מכל מי שהיה לו משהו ללמד אותי ולפעמים לזה ש"לקחתי" ממנו אין מושג ששימש לי מורה.

avi9

New member
האם קראת מה רובין הוד כתב ל BELL ?

ילד בן 16 שמפגין ממש עוינות לאדם שבאמת תורם לפורום מה שכתבי לגביו הוא נכון,הנער זקוק לעזרה מהירה, תקרא את הודעתיו ותבחין בקריאתו כי רק התאבדות יכולה להציל מגמגום, שבוע לפני כתב:נרפאתי מהגמגום ואני רוצה לעזור לעולם, וגם טרח לפרסם את שיטת האופנים. האמת לא הייתי טורח לענות לך אלמלא הייתי משוכנע שמכתבך נכתב בכנות.

R O N Y1

New member
אתם מה זה לא מדיקים!!

לא ניראה לי שרובין רוצה להתאבד ! הוא בגיל 16 אני זוכר בגיל 16 הייתי מיואש עם ריגשי נחיתות היומים כגון למה אני לא יכול לדבר כמו כולם ! למה כל אחד יכול לצחוק ולהשפיל אותי ואיזה בחורה תרצה להיות חברה של מגמגם נו תהיו רציניים!!!!! מיקרה שקרה לי יצאתי עם משהיא לפגישה ראשונה ולא ידעתי איך להגיע למקום שרצינו לבסוף שאלתי מישהו ברחוב איך מגיעים לרחוב זה וזה באותו רגע קיבלתי "בלוק" גימגמתי בצורה נוראית אבל מעניין באותו רגע היה לה כאב בטן ורצתה לחזור הביתה ... זה לא מיקרה ראשון שקרה לי ..אז אך אפשר להיות לא מיואש .אפילו שמכירים בחורה בטלפון ומגמגמים לה זה כמובן מרתיע אותה ולרוב ניגמר בתירוצים מוזרים למה לא להפגש!!!!! אז תעשו לי טובה אנחנו לא זקוקים "ליעוץ" ולא נינקוט בצעד סופני !!! נ.ב אם לא נשדר מצוקה באתר הזה אז למי נשדר מצוקה?!! RONY

avi9

New member
לרוני,מאחר ואתה אינך מצליח להתמודד

עם הגמגום, אל תרפה ידיהם של אחרים. רוב המגמגמים נשואים, חלקם נמצאים במשרות שנדרשים איכויות גבוהות להשיגם. לכן אם אינך מסוגל לקבוע עם בחורה טלפונית או למצוא כתובת, אתה במיעוט גם בין המגמגמים. אני מגמגם ולמרות זאת יצאתי בצעירותי עם עשרות בחורות.כיום אני בעמדה בכירה בתחום הנדסי,נשוי+ילדים. הגמגום מפריע לי והיתי יכול להגיע ליותר ללא הגמגום. אולם הוא נמצא והבנתי שאמות איתו לכן אני משתדל לחיות איתו בהבנה.

RobinhooDw

New member
wow

להיתאבד? עוד לא... bell לא קיללתי אותך... לא שמת לב לסמיילי? לקחתם את זה בצורה שונה ממני... תראו, באופן כללי קשה לי, כמו לכולם אולי אחת הסיבות העיקריות היא שכשאתה מגמגם אינך יכול להימנע מלראות את חייך חולפות ... אני פשוט צריך למצוא איזה חברה טובה
... מירב, יש לי חברים :}, לפעמים פשוט מעצבן אותי שאיני יכול לעזור לשאר קהילת המגמגמים... avi לידיעתך כבר הפסקתי לגמגם... רק מה שמתסכל אותי הוא הפחד מהעבר... כשאני מסתכל אחורה אני מקבל צמרמור ונתקף פחד נוראי... לעולם אל תזלזת בכוח האופניים :} חחחחחחח bell לעולם לא הייתי מקלל אותך, אתם כמו בני משפחה בשבילי

b e ll

New member
רובין הוד ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif ממני

לכל אחד (גם לכל אלה שלא מגמגמים) יש ימים פחות טובים. אבל כמו בכל דבר אחרי הירידה תבוא עלייה, אחרי תקופה פחות טובה תבוא תקופה טובה ואחרי השפל תגיע הגאות. למה להסתכל אחורה בפחד? העבר היה בעבר, מה שחשוב הוא העתיד והוא נראה לי מוצלח מאוד עבורך. העיקר לא לפחד! תראה כמה התקדמת. בקשר לחוסר היכולת שלך לעזור... נו טוב, אי אפשר לעזור לכולם. גם כי חלק מהם לא רוצים להעזר וגם כי כוחנו מוגבל. העיקר זו הכוונה והרצון. למה התכוונת כשכתבת bell#@#@#@#@?

b e ll

New member
avi9, כמה ימים לא הייתי כאן

ואיזה בלגן! קודם כל, אני רוצה לבקש שלפחות בנינו נהיה אמפתיים לקשיים שלנו ונשתדל לא להעביר ביקורת הורסת אחד על השני. מי מבין אותנו טוב יותר מאיתנו? אבי, איך אתה יודע שרוני לא מצליח להתמודד עם הגימגום? הוא מלא בכעסים זה נכון, אבל אם לא יפרוק אותם כאן, היכן? למה אתה מחליט בשבילו? הרי הוא בעצמו סיפר שעכשיו כבר אינו מגמגם. אתה לא מאמין לו? למה? ובקשר לכך שיצאת עם עשרות בחורות, גם אם לא היית מגמגם לא הייתי רוצה להכיר מישהו שיוצא עם עשרות בחורות... עלי זה עושה רושם רע מאוד. אני מכירה את חוסר המימוש הזה בגלל הגימגום, אבל הגימגום גרם לי להיות מי שאני כך שבד בבד אני גם מוקירה את הזכות להיות מגמגמת. ברגע שהבנתי והפנמתי את העובדה שאני והגימגום הולכים יד ביד, למדתי לחיות איתו וגם להצליח למרות ובזכות הגימגום. הרי אם לא הייתי מגמגמת והכל היה נופל לידיי ללא מאמץ, לא הייתי מעריכה את ההישגים שלי ובטוח שלא הייתי מתאמצת להשיגם. לכל מטבע שני צדדים, בואו לא נפנה אחד כנגד השני בפורום הזה.

barba

New member
כל הכבוד

אני מאד שמח ליקרא את מה שאת כותבת יש לך את אותו קו מחשבה שלי המשיכי כך

b e ll

New member
ולמה אתה לא משתתף יותר פעיל?

היי ברבה, בוא תעזור לי גם אתה! אני יודעת שאנחנו חושבים דומה.

שרוך

New member
ברור מזל שאני יודע אנגלית

בס"ד הי לשואלת ברור שזה קורא לי אני מדבר אנעברית כלומר במשפט אחד אני מדבר גם אנגלית וגם עברית !! שרוך

למעלה