שלום לכולם

• פותח הנושא tukh
  • פורסם בתאריך

tukh

New member
שלום לכולם

הי לכם אנשים אני חדשה פה עד לא מזמן רק קראתי את ההודעות שלכם ומאוד נהנתי זה למה החלטתי להצטרף. אז בטור התחלה יש לכם איזה ספר פנטסיה/מד"ב שכדי לי לקרוא???

Raistlin

New member
רומח הדרקון (שולת ?!)

טוב,קצת רצינות אחרת יסקלו אותי!!! מעכשיו אני רציני... מד"ב ופנטסיה הם שני תחומים גדולים מאד ולא חסרים בהם ספרים אז אם את רוצה שנמליץ לך על ספר כדאי שתפרטי יותר, בתור התחלה מה את מעדיפה מד"ב או פנטסיה ? איזה סגנון כתיבה את מעדיפה ? ספר קליל לפני השינה או אולי את מעדיפה ספר פילוסופי המדבר על משמעות החיים דרך מד"ב ?! ועוד כל מני העדפות שונות ומשונות. באופן כללי הייתי ממליץ לך על רומח הדרקון ההוביט ושר הטבעות (למרות ששני האחרונים קצת כבדים), אם בתחום המד"ב אז חולית והמשחק של אנדר

tukh

New member
תודה אבל

שכתבתי את ההודעה שחכתי לפרט את ספרים שכן קראתי בנושא, וזה הרבה, אבל תודה בכל זאת אבל אפ יש משהו שהוא לא : אנדר וחבורתו בלגריאד/מלוארירן כישור הזמן רוברט היינלין רומח הדרקון וכמובן ההוביט ושר הטבעות. אז אני מאוד אשמח לדעת עליו

metal_slug

New member
בכל הרשימה הארוכה הזאת, אין חולית?

מפתיע, שהתחשב בזה שהוא נורא מפורסם. כדאי לך לקרוא, למרות שלי היה קשה להתגבר על האורך של הראשון (במיוחד כי ידעתי כבר איך הספר נגמר עוד קודם), אבל השני נורא מעניין. גם ה-prequels שכתב הבן של הסופר טובים (טובים לדעתי! לא מתיימר להיות מומחה לעניין), אני ממליץ לקרוא. יש את סידרת היפריון, שבה קראתי את הראשון והשני.

כל מקום הוא התחלה טובה

חוץ מסיפרי מד"ב גרועים. לא חייבים לקרוא את שר הטבעות או ההוביט או אנדר. יש גם דברים אחרים, טובים לא פחות. למד"ב, לדעתי, אין התחלה מסויימת. אפשר להתחיל מכל מקום (כמעט), רצוי לא מאמצע סידרה. יש את האםשרות ללכת לסיפריה, למדף המד"ב ולהתחיל לעבור על הספרים שם עד שרואים משהו שנשמע מוכר או מעניין או שניהם, או לשלוף ספר רנדומלי ולקרוא אותו אם הוא נראה מעניין. יש את האפשרות של להעזר ברשימת המומלצים בבלי פאניקה, ולחפש משם משהו. ספר מומלץ הוא ספר שלקרוא אותו יהיה רעיון לא רע בכלל. או שאפשר, כמו שהציעו, להתחיל עם שר הטבעות (ספר ענק וכבד! יכול להרתיע) או אנדר או ספר מוכר אחר. אבל חשוב לא להסתמךעל ספר אחד ולהגיד "הז´אנר הזה מגעיל". אפשרויות אחרות הן להתחיל עם קלאסיקות כמו עולם טבעת של לארי ניבן עריצה היא הלבנה של היינלין, ספרים שנחשבים לטובים ביותר של אותם היוצרים.

לא כדאי להתחיל עם עולם טבעת

מהסיבה של התחלה באמצע סדרה. אעפ"י שהמרחב המוכר אינו סדרה הדוקה, רצוי להתחיל מספרים מוקדמים אשר מסבירים כמה יסודות, כמו מגונן ועולם של פטאאבים.

עולם טבעת הוא די standalone

בכל מקרה, לדעתי האישית, הספרים הקודמים בסדרה הרבה פחות טובים. עולם של פטאאבים הוא לא ספר שהייתי מתחילה לקרוא ממנו. הוא לא ספר נחמד.

preacher

New member
STANDALONE? (ספוילרים)

כדי להבין את עולם טבעת חובה לקרוא את מגונן (כדי לדעת מי בנה אותו) ואת עולם של פטאאבים (בשביל החטשים וה"חמניות"), כדאי גם לקרוא את סיפורי שייפר (בשביל העל-הינע קוונטום 2 והבובנים), את הסיפור there is a tide (הסיפור הראשון עם לואי וו), ו"הלוחמים" (הסיפור הראשון עם הקזינטי). זה נקרא STANDALONE?

יופי.. תצלבו אותי

כן! לעזאזל! כן! עולם טבעת טוב בערך פי שלוש מכל הספרים האחרים בסדרה שרובם מייגעים נורא, וחוזרים על עצמם. (עוד מגונן שרוצה לאמץ את כדור הארץ, או להשמיד את כדור הארץ, או מישהו מגזע המשעבדים שסתם רוצה להפוך את כל כדור הארץ לעבדים שלו. חצי מזה אפילו לא מעניין.) אפשר להבין טוב מאוד מה הולך שם גם בלי לקרוא את כל הספרים שהזכרתם - אוקיי - אז לא מבינים בדיוק את הפוליטיקה המסובכת של המצאת מנוע ההינע והסיפור של הבובנים על כל פרטיו, אבל בהחלט אפשר להבין מי היו המגוננים מקריאת עולם טבעת בלבד! (עובדה חיה) אמנם בלי להכיר את התרבות המפותחת שלהם על כל פרטיה ודקויותיה אבל הספר לא דורש קריאת רקע. חוצמזה שהוא אחת מהדרכים היותר נעימות לפגוש את הספרים של ניבן. לדעתי.

preacher

New member
תרגע! אני רק בנאדם אחד

ואני לא צולב אנשים (ונגמרו לי המסמרים והקרשים). אני בעצמי התחלתי את ניבן עם עולם טבעת. ואם אני זוכר נכון, לא ממש הבנתי מה קורה שם בקריאה ראשונה. את יתר הספרים די אהבתי בזמנו אבל עולם טבעת באמת הכי טוב. הדרך הכי נעימה לפגוש את ניבן לדעתי הוא "הקיסם בעינו של אלוהים". גם לו יש איזה סדרת ספרים לפניו שפורנל כתב, אבל יש לוח זמנים בהתחלה שנותן את כל הרקע הנחוץ. וזה באמת ספר מעולה. באותו סגנון יש גם את "טיטאן" של וארלי, ספר ממש משובח על משלחת שחוקרת מעין גרסה מוקטנת, אבל הרבה יותר מעניינת, של עולם טבעת.וכאן להבדיל יש אפילו דמויות מעניינות, וסקס!

ובטריולוגיית הטבעת חסר סקס?

*שיעול* ספר שלישי *שיעול* יש שמה עוד משהו חוץ מרישאתה (או איך שלא אומרים את זה? שכחתי) בכתב מודגש? חוצמזה שהבובנים הם דמויות מאוד מעניינות. בלי הבובנים "חסר משהו" בסיפורי המרחב המוכר לדעתי. הם מוסיפים מין טאץ´ לספרים. אה, כן, וסליחה על העצבים בהודעה הקודמת ואני בת! אני ממין ניקבי!

preacher

New member
אוקיי, נרשם

את מספר שלוש לא "זכיתי" לקרוא. אני נמנע מספרים חדשים של ניבן, כדי לא לקלקל זכרונות נעימים. באמת היה סקס בעולם טבעת, אבל סצינות סקס אצל ניבן תמיד יוצאות מכניות כאלה. וארלי הרבה יותר מוצלח בלבנות דמויות שמתנהגות כמו בני אדם.

Ergil

New member
מעניין מאוד

האם בספר חייב להיות סקס כדי שהוא יהיה ספר "טוב"?

Ergil

New member
אני מציע, אם עדיין לא קראת

את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה.

Dargo

New member
כן!

אם בהמלצה אז זו נראית לי ההתחלה הכי טובה... אם לא תעשי כמו שכבר נאמר כאן (וכמו שאני עשיתי) - גש לסטימצקי\לספריה הקרובה לביתך ושם חפשי את מחלקת המד"ב והפנטזיה, שהם בד"כ צמודות, ותבחרי את הספר שהכי מוצא חן בעיניך... במקרה שלי היו אלו "כאשר הישן התעורר" "המשחק של אנדר" ו"הצל של אנדר". השניים האחרונים מומלצים בחום!

לדעתי לא כדאי להתחיל עם הטמפיסט...

זה גורם לתחושת ציפייה ענקית מכל העסק. אבל, אני משוחדת לטובת הפנטסיה...
נעץ נ.ב.-מחזור שער המוות? שיר של אש ושל קרח?

למעלה